Mogelijk reserverol Timmer op Spelen

De KNSB onderzoekt de mogelijkheden om Marianne Timmer als reserve in te schrijven voor de Olympische Winterspelen in Vancouver, die op 12 februari van start gaat. Eerder werd al bekend dat Timmer, drievoudig olympisch kampioene, afreist naar de Canadese stad om daar te gaan trainen.

Volgens de regels van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF is er de mogelijkheid om buiten de maximaal aantal deelnemers (tien in totaal) nog een reserve in te schrijven. Volgens Arie Koops, sportief directeur van de KNSB, is dat een scenario waar de schaatsbond rekening mee houdt.

Timmer wist zich niet zelf te kwalificeren voor de Spelen, dit door haar valpartij in november tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Tijdens het AKT-II stond de Groningse alweer op het ijs, maar wist zich zowel op de 500 en 1.000 meter niet te plaatsen.

De inschrijving voor de Spelen eindigt officieel overmorgen. Op dit moment zijn er negen Nederlandse vrouwenschaatsers ingeschreven. De KNSB wacht op een reactie van de organisatie in Vancouver doordat het een definitief besluit neemt over de eventuele reserverol van Timmer.