Natal centraal in Fable 3 video's volgende maand

Afgelopen E3 stond voor Microsoft Project Natal in het middelpunt van de belangstelling. Samen met Lionhead-baas Peter Molyneux lieten ze bijvoorbeeld zien hoe Natal gebruikt kan worden voor het communiceren met karakters. We waren bijna vergeten dat Lionhead op de E3 ook Fable 3 had laten zien.

Op de E3 kregen we namelijk een korte teaser te zien van Fable 3 met wat informatie over de game.

Gelukkig krijgen we zeer snel nieuw materiaal van de game te zien. Van Tilburgh van Lionhead heeft via Twitter laten weten bezig te zijn met een paar nieuwe video's waarin we de game in volle glorie kunnen aanschouwen. Daarnaast zullen de video's vooral veel mogelijkheden van Natal laten zien. De game zal aan het einde van 2010 verschijnen wanneer toevallig ook Natal in de winkels zal moeten liggen.

"I’m writing storyboard summaries for two new #Fable3 videos @LionheadStudios.”

videos are to come out when we show #Fable3 for the 1st time at an event next month in SF.”

Bowerstone

De makers zijn voor dit Fable 3 vooral geïnspireerd door leiders als Joan of Arc, Richard III en Genghis Khan. In de game zul je geboren worden als zoon of dochter van een held en strijden tegen de machthebber die het land in zijn ijzeren vuist heeft. Je zult mensen moeten verzamelen om het tegen hem op te kunnen nemen en zelfs andere stammen proberen te verenigen.

De speler zal beloftes moeten doen aan zijn volgelingen waarbij goed nagedacht moet worden over de gevolgen. Natuurlijk is er weer de keuze voor goed en slecht met uiteindelijk het doel om leider van het land te worden. Daarnaast zal er een andere manier komen om met andere karakters om te gaan om nog meer gevoel en variatie aan te brengen.