MS: Natal zal miljoenen verkopen dit jaar

Sony en Microsoft gaan dit jaar allebei proberen de Wii te evenaren of zelfs voorbij te streven met hun eigen motion-controllers. Sony doet dit op de conventionele manier met een controller die wordt geregistreerd door de Playstation 3 terwijl Microsoft het over een hele andere boeg probeert te gooien. Project Natal zou, volgens Microsoft, een unieke en revolutionaire manier van spelen worden.

Project Natal maakt gebruik van een camera die de bewegingen van gebruikers kan waarnemen. Zwaai jij met je arm, dan zal je karakter dat op het scherm ook doen en de camera zou zelfs gezichten en emoties kunnen herkennen. Microsoft zet dan ook groot in op Project Natal dat eind dit jaar zal moeten verschijnen. Hoe groot ze inzetten is duidelijk geworden in een interview met Joystiq.

Aaron Greenberg van Microsoft zegt namelijk dat hij verwacht dat alleen dit jaar, miljoenen huishoudens in de wereld Natal thuis zullen hebben.

"We think that there will be millions of Natals in consumer's homes this holiday"

Of Microsoft dit werkelijk zal gaan halen is natuurlijk maar de vraag. Een product dat ongeveer vergelijkbaar is met Project Natal is Wii Fit van Nintendo. Deze verkocht vlak na zijn release in november en december van 2008 maar liefst 1,7 miljoen exemplaren.

Mensen die zich zorgen maken of ze met hun Xbox 360 Arcade Natal wel kunnen gebruiken kunnen opgelucht ademhalen. Volgens Greenberg heb je geen HDD nodig om Natal te kunnen gebruiken. Toch zullen ze iets van hun ruimte in moeten leveren aangezien Natal werkt met een software pakket van 50Mb. Greenberg weet ons gerust te stellen dat ze, net als met de NXE-update, voor een oplossing zullen zorgen.

Natal