Afrika Cup mogelijk afgelast

Bestuurders van de Afrikaanse voetbalbond en de Afrika Cup-organisatie overleggen momenteel over de te nemen maatregelen na de schietpartij rondom de teambus van Togo. Mogelijk wordt het toernooi in Angola helemaal niet gespeeld, meldt Radio France.

Eerder vandaag werd de spelersbus van Togo onder vuur genomen door rebellen in de provincie Cabinda, vlak over de grens bij Congo. De buschauffeur kwam daarbij om het leven en verschillende spelers en medewerkers van het Togolese team zijn gewond geraakt.

De Afrikaanse bond overlegt nu met de toernooi-organisatie over de gevolgen van de schietpartij. Men overweegt om alle poulewedstrijden die in Cabinda gespeeld zouden worden, te 'verhuizen' naar de Angolese hoofdstad Luanda.

Inmiddels hebben verschillende spelers gereageerd op de tragische aanslag. Manchester City liet in een verklaring weten dat sterspeler Emmanuel Adebayor geschokt, maar ongedeerd is. De spelers willen zo snel mogelijk naar huis en het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat Togo maandag aan de Afrika Cup gaat beginnen.