Bomvol Museumplein viert oud en nieuw

Ruim veertigduizend mensen zijn vanavond naar het oudejaarsfeest op het Museumplein in Amsterdam gekomen. Het plein is daarmee zo goed als vol. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse Staatsloterij, die het evenement organiseert, laten weten.

Hoofdact van het feest is Marco Borsato. Verder treden de finalisten van de televisietalentenjacht Popstars en sopraan Barbara Hannigan op. De presentatie is in handen van Beau van Erven Dorens en Tooske Ragas. SBS6 zendt het evenement live uit op tv.

Het grootste oudejaarsfeest van Amsterdam vindt dit jaar voor het eerst plaats op het Museumplein. Eerder gebeurde dat op de Dam. Die heeft echter slechts plek voor 30.000 mensen en was de afgelopen jaren overvol. Daarom verhuisde het evenement dit jaar naar het grotere Museumplein.

De capaciteit is op die locatie echter ook niet onbeperkt. Daarom heeft de organisatie hekken neergezet om het plein mee af te sluiten als het te vol wordt. Dat is vooralsnog niet het geval, hoewel er niet meer heel veel mensen bij kunnen. De veiligheidsmaatregelen zijn streng. Particuliere beveiligers fouilleren bezoekers. Zij mogen geen vuurwerk of glaswerk meenemen.

Bomvol Museumplein viert oud en nieuw  (foto: ANP)