Sauber verwacht maandag groen licht FIA

Afgelopen week verkocht BMW haar Formule 1-renstal terug aan Peter Sauber. De Zwitser verwacht maandag dat de FIA zijn team toelaat op de Formule 1-grid voor 2010. Voor een stoeltje bij de renstal zijn nog zeven coureurs in de running.

Sauber had een interview met de Zwitserse krant Blick en deze weet het zeker, maandag maakt de FIA bekend dat Sauber volgend jaar in de Formule 1-grid actief blijft. Ook zal dan snel het Concorde Agreement getekend worden. Mocht dit het geval zijn, dan wordt de verkoop van het team door BMW aan de 66-jarige teambaas definitief. Ferrari zal dan de complete aandrijflijn gaan leveren.

"We kijken alleen vooruit. De grote strijd begint nu," meldt Sauber die meldt dat de werkzaamheden aan de nieuwe auto, de C29, vorderen. Hij wil in 2010 twee snelle, maar vooral ook verstandige coureurs in de bolides hebben rijden. Eén van de namen die genoemd wordt is die van Nick Heidfeld. De Zwitserse teambaas is positief over hem. "De betrouwbaarheid en daaruit voortvloeiend het regelmatig pakken van punten spreekt in het voordeel van de Duitser."

Naast Heidfeld is Vitaly Petrov in beeld bij Sauber. "Als we voor Petrov kiezen, dan kan de Russische markt in 2011 zich voor ons openen. Dat is iets om te overwegen." Naast dit duo zijn nog vijf rijders die door Sauber overwogen worden. Voor de snelheid is Trulli, de ervaring is voor McLaren-testcoureur Pedro de la Rosa. De beste allrounder na Heidfeld is Heikki Kovalainen, terwijl de coureur met het leeuwenhart Kamui Kobayashi is. Testcoureur Christian Klien is outsider voor een stoeltje.