Van Der Kieft: "Ik verbaas mezelf"

Arjen van der Kieft reed zondag in de B-groep als eerste onder het oude baanrecord van Sven Kramer op de tien kilometer in Hamar. Niet alleen won hij met de 13.04,38 de B-groep, maar tevens dwong hij een olympische kwalificatie af.

"Ik heb mezelf verbaasd," zei Van der Kieft vlak tegen Sportweek. "Echt fantastisch. Donderdag doe ik in Heerenveen nog mee aan de skate-off op de vijf kilometer voor de wereldbekerwedstrijden in Noord-Amerika. Mijn persoonlijk record staat op 6.24 en als ik rijd zoals ik vandaag deed, is er een grote kans dat ik die tijd binnenkort ga verbeteren."

Van der Kieft vroeg zich gelijk af wat er zal gaan gebeuren tijdens de Winterspelen, in februari in Vancouver waar drie Nederlanders in actie mogen komen per afstand. "Je hebt Kramer, De Jong, Verheijen, Wouter Olde Heuvel en ik. Ik voel vooral dat Verheijen nu mijn gelijke is. Wouter is beter op de vijf dan ik, maar ik ben nu beter op de tien. Sven is verzekerd van de Spelen op de tien en Bob is ook een topper. Er mogen drie man afgevaardigd worden…Ik heb me vandaag in elk geval gevestigd tussen de Nederlandse toppers."