Squasher Bennett wint derde proftitel

Dylan Bennett heeft voor de derde keer in zijn carrière een toernooi gewonnen op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. De 25-jarige Nederlander was zaterdag de sterkste tijdens de KEAN Open 2009.

In de eindstrijd van het PSA Super Satelliet toernooi in Delft moest de als eerste geplaatste Eindhovenaar het voor een volgepakte tribune opnemen tegen Steve Finitsis (3), die eerder op de dag in de halve finales nog Piedro Schweertman had uitgeschakeld. Vanaf het begin van het duel zette Bennett de lange Australiër onder druk, die daardoor geen moment het initiatief kon pakken en continu achter de feiten aanliep. Na drie games was het pleit dan ook beslecht: 14-12, 11-8 en 11-3.

Met zijn derde proftitel verdiende Bennett, die volgende week mee doet aan de Dutch Open Squash 2009 in Rotterdam, 105 punten voor de wereldranglijst. Eerder won de mondiale nummer 84 al toernooien in Hong Kong (2005) en Zweden (2009).

Elders in de wereld verging het Vanessa Atkinson iets minder. In de kwartfinales van de Qatar Squash Classic 2009, een prestigieus squashtoernooi in Doha, was de als tiende geplaatste Nederlandse niet opgewassen tegen Rachael Grinham. De Australische nummer twee van de plaatsingslijst was met 11-9, 11-8 en 11-5 te sterk voor onze landgenote. Door de kwartfinaleplaats dringt de voormalige wereldkampioene volgende maand weer de top-10 binnen. Atkinson staat nu nog twaalfde.

Submitter:  Bron: FOK!sport