Baby zwaar verminkt tijdens bevalling

Een bizarre bevalling in Zuid-Afrika afgelopen week. Terwijl de moeder in het ziekenhuis van Klerksdorp uren bezig was haar kind eruit te persen, zouden de artsen en verpleegkundigen het hoofd en de armen van de baby hebben afgerukt.

Voordat de 29-jarige moeder haar zoon eindelijk te zien kreeg, zouden ze het hoofd en de armen weer aan het lichaam hebben genaaid. Volgens moeder Faiza zouden de hechtingen duidelijk zijn te zien op de foto's die haar man vorige week dinsdag maakte.

De artsen vertelden Faiza de dag voor de bevalling dat Lemeel Booysen in haar baarmoeder was overleden. De moeder, en naar verluidt zelfs enkele verpleegkundigen, weigeren dit echter te geloven. Volgens de moeder voelde ze de 4,7 kilo zware baby nog gewoon bewegen.

"In de kraamkamer vertelden ze me dat ik moest persen, omdat de baby moe werd", vertelt de moeder. "Hoe kon hij moe zijn als hij niet meer in leven was?", vroeg Faiza. Op een gegeven moment zaten twee artsen en een verpleegkundige boven op haar en drukten op haar buik in een poging om Lemeel uit te krijgen. Een ander zat tijdens de handelingen telkens aan de baby te trekken en te duwen terwijl deze zich nog in moeders buik bevond.

Volgens de moeder leek de verloskamer op een gegeven moment wel op een slachthuis, gezien al het bloed. Toen alle zeven aanwezigen de kamer verlieten, viel haar oog op een zilveren schaal. Hierin lag het hoofd van haar baby, half bedekt door een groen laken. "Ik heb geen idee wanneer zijn armen eruit kwamen, maar dat moet ook in de verloskamer zijn gebeurd." 

Volgens de artsen was de baby toch te groot om te overleven. Ook aan maatschappelijk werk hebben de ouders van drie overleden kinderen niets. Volgens de maatschappelijk werkers moeten ze de verantwoordelijke artsen vergeven, omdat iedereen fouten maakt.