Webber wil in 2010 voor de titel gaan

Mark Webber kent een uitstekend seizoen in de Formule 1. In 2009 behaalde de Australiër een pole-position en twee overwinningen. Daarnaast zal de coureur als vierde in de stand om het wereldkampioenschap gaan eindigen.

Webber heeft zich inmiddels al een doel voor volgend jaar gesteld; hij wil een serieuze gooi naar het kampioenschap gaan doen. "We hebben als team nog maar één positie die we kunnen winnen ten opzichte van dit seizoen en dus moet dat ons doel zijn. We moeten ons blijven verbeteren. Tot aan de race in Singapore stond ik dicht in de buurt van Sebastian (Vettel, red.) en dus zie ik geen enkele reden waarom ik volgend seizoen zelf ook niet mee kan vechten om de wereldtitel."

"Ik ben dan ook wat teleurgesteld dat ik dit jaar vroegtijdig moest afhaken in het titelgevecht," blikte de Australiër, die in dienst van Red Bull Racing rijdt, terug op 2009. "Maar zoals altijd heb je een volledig seizoen met goede prestaties nodig om mee te kunnen doen. We hadden een nul-score in Melbourne en verder nog wat negende plaatsen in Spa en Valencia. Een aantal kleine problemen veranderden zodoende in een groot probleem en daardoor kon ik niet meer meevechten om de titel. Hetzelfde geldt voor mijn teamgenoot Vettel. Hij heeft een aantal crashes gehad en wat technische problemen en dat is al snel genoeg om je uit te schakelen in het gevecht om het wereldkampioenschap."

Webber besloot met de woorden: "Wat ik van dit seizoen geleerd heb is dat je ook alle kleine problemen moet zien te voorkomen. Je moet elke sessie optimaal kunnen gebruiken en je moet écht het hele seizoen constant presteren. Ik ben dan wel geen 21 meer, maar het is ook niet zo dat ik al 40 ben en dus zullen al mijn ervaring van dit jaar me volgend jaar goed kunnen helpen."