Bozic bezorgt Vacansoleil slagroom op de taart

De 177 kilometer lange zesde etappe in de Ronde van Spanje is in een massasprint gewonnen door Vacansoleil-sprinter Borut Bozic. De Sloveen, die maandag in Venlo tweede werd en gisteren ingesloten werd, ging van ver aan. Op 300 meter van de finish reed hij bij alle concurrenten weg.

Bozic over de zege: "Ik wilde niet weer ingesloten raken en nam een risico door zo vroeg aan te gaan. Ik ben zeer verheugd dat ik iets moois kon laten zien. Als sprinter telt er maar één plek en vandaag is die voor mij."

Ploegleider Hilaire Van Der Schueren viel zijn pupil bij: "Vanochtend heb ik de renners gefeliciteerd met een fantastische Ronde tot nu toe. Alle serieuze ontsnappingen tot nu toe zaten we bij en in de finale waren we goed zichtbaar. Wat ontbrak was de slagroom op de taart, die hebben ze zichzelf vandaag bezorgd". Ploegmanager Daan Luijkx deelde de mening van zijn ploegleiding: "Wat de ploeg tijdens deze Vuelta doet is geweldig. De doelstellingen voor deze Ronde van Spanje waren een goed klassement rijden en een rit winnen. Door een valpartij van Lagutin en lekke band van Carrara staan we ver achter in het klassement maar dit maakt alles goed, hier gaan we van genieten."

Net als in eerdere ritten zat het Vacansoleil Pro Cycling Team met een mannetje in de vroege vlucht. Matthé Pronk reed evenals donderdag in de aanval en in de finale zorgde Johnny Hoogerland voor onrust in het peloton met een late aanval. Vanuit een zeer goede uitgangspositie gaf Bozic de tegenstand het nakijken.

Submitter:  Bron: FOK!sport