Kramer haalt uit naar Rabobank-ploeg

Schaatser Sven Kramer heeft uitgehaald naar de Rabowielerploeg. Hij vindt het vreemd dat Robert Gesink zich in zijn eentje voor mag bereiden op de Vuelta a España. Hij is momenteel in het Zwitserse Sankt Moritz op trainingskamp.

"Die jongen moest bij ons in het hotel naar het wellness center om een massage te krijgen. En dat is dan de kopman van een ploeg met een budget van vijftien miljoen euro", meldde Kramer tegen De Pers. "Gesink zat in zijn eentje in een hotel. Er was alleen een paar dagen een trainer bij. Geen mecanicien, geen masseur, geen Breukink te bekennen."

"Ik vroeg aan die trainer: hoeveel fysio's hebben jullie in dienst? Hij: zes. En die zijn alle zes met belangrijkere dingen bezig dan de kopman van de Vuelta - die ook nog eens in eigen land start - te begeleiden? Kom nou, zeg. Weet je, soms is het geen spelletje. Moet je gewoon met je vuist op tafel slaan."

Gesink zelf vindt de uitspraken van Kramer onzin. "Hij heeft makkelijk praten als je trainingskamp al een jaar gepland is. Mijn trainingskamp was improviseren. Dan is het lastig om je verzorgers van een ander programma af te halen. Ik snap zijn insteek wel, maar mijn training heeft er echt niet onder geleden."