Perez: "Sporting grote uitdaging voor Twente"

FC Twente werd vrijdagmiddag gekoppeld aan Sporting Portugal in de derde voorronde van de Champions League. Voor middenvelder Kenneth Perez wordt het een weerzin met de ploeg, die hem in 2005 uit de finale van de UEFA Cup hield.

Perez speelde vier jaar geleden voor AZ. "Ze hadden destijds een indrukwekkend team. Vorig seizoen hebben wij als team echter laten zien dat we er kunnen staan in grote Europese wedstrijden", reageert de Deen op de website van FC Twente op de loting.

"Dit jaar willen we dat weer bereiken en daarom reizen we over anderhalve week vol goede moed af naar Portugal", gaat Perez verder. "De wedstrijd tegen Sporting is voor ons een mooie en grote uitdaging."

Ook verdediger Peter Wisgerhof heeft zin in de dubbele confrontatie met de Portugezen. "We weten dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden. De komende dagen zal ons meer duidelijk worden over deze tegenstander. Portugese teams zijn vaak erg technisch. Het worden twee lastige wedstrijden, maar wel duels om naar uit te kijken."