Evans: "Alleen wij achtervolgden"

Gisteren ontstond in de derde etappe van de Tour de France met nog dertig kilometer te gaan een breuk in het peloton. Van de favorieten zat alleen Lance Armstrong mee. Daarachter was het alleen de Silence Lotto-ploeg die achtervolgde.

Na afloop was de Belgische formatie met kopman Cadel Evans niet blij. "Hoe ik me voel? Slecht," zei Evans. "Maar dat is de Tour, elke dag kan iets gebeuren. De gevaarlijkste dagen zijn die waarop je niets verwacht. Het jammere is dat we heel de dag voorin reden, en dan gebeurt alles in enkele seconden. Lance Amstrong mag de mannen van Columbia dank u wel zeggen. Hij had ideale bondgenoten om zich ineens weer 'alive and kicking' te voelen. Ik reed iets te ver naar achteren, 40e of zo, toen het scheurde. Alleen Silence-Lotto heeft nadien nog gejaagd, van andere teams heb ik niks gezien."

Zijn ploegleider Hendrik Redant was het met Evans eens. "Dit was een mooie coup van Columbia, zeker met het oog op een sprint", zei Redant. "Gelukkig was voor het eindklassement alleen Armstrong mee. Wij hebben gereden in de achtervolging omdat we de Amerikaan geen twee minuten willen geven. Blijkbaar zien de andere teams hem niet als tegenstander, wij wel. Dit is geen drama, maar een mooie les dat je constant vooraan moet rijden: we hadden gewoon in die eerste waaier moeten zitten."