BMW steunt Ferrari in zake budgetlimiet

BMW Sauber heeft vandaag aangegeven dat ook zij, net als Ferrari, weinig zien in de nieuwe maatregelen rondom de budgetlimiet. Het team gaf zelfs aan dat men mogelijk over een vertrek uit de sport zou denken.

Hiermee schaart het team zich achter de uitspraak van Luca di Montezemolo, die zich al eerder negatief uit liet over de budgetlimiet. Vooral de opsplitsing in een twee klassensysteem, de teams die zich aan de budgetlimiet houden en de teams die dat niet doen, steekt het Duitse team. "Een Formule 1 met twee verschillende klassen is voor BMW niet aantrekkelijk", aldus BMW Motorsport-directeur Mario Theissen.

Het bestuur van BMW heeft onlangs nog, afgelopen februari, het BMW Sauber-project opnieuw goedgekeurd. Theissen waarschuwt echter dat een dergelijke dramatische verandering die het Formule 1-landschap der mate verandert, zoals de invoering van een budgetlimiet, ook een groot effect zal hebben op de beslissingen van BMW.

Aanstaande woensdag zal er een bijeenkomst in Londen plaatsvinden van de Formula One Teams' Association (FOTA). Hier zal over de budgetlimiet gesproken gaan worden. De Duitser verwacht dat dit een lange bijeenkomst gaat worden, maar denkt wel dat het gat dat momenteel bestaat tussen de internationale autosportbond FIA en de diverse teams niet onoverbrugbaar zal zijn.