Museeuw: "Boonen kan alle records breken"

Johan Museeuw heeft afgelopen zondag, tijdens Parijs - Roubaix, genoten van Tom Boonen. Volgens de Belg, die de wielerklassieker drie keer op zijn naam schreef, is zijn landgenoot in staat om alle records te breken.

"Ik zag vooral een gretige Tom Boonen, die zich absoluut niet in de verdediging wou laten dringen," aldus Museeuw, die De Hel van het Noorden in 1996, 1998 en 2002 op zijn naam wist te schrijven. "Boonen ging door een muur. Ik heb hem zelden zo diep zien gaan. Ook zonder valpartijen hadden weinig renners hem van de zege kunnen houden."

Boonen hoeft Parijs - Roubaix nog maar één keer te winnen, voordat hij recordhouder Roger De Vlaeminck evenaart. "Nog eentje en ook hij mag zich Monsieur Paris-Roubaix noemen," aldus Museeuw. "Boonen is nog maar 28 jaar en de kans dat hij een vierde en zelfs een vijfde keer wint, is reëel. Hij kan misschien zelfs alle records breken, voor zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix."

De oud-wielrenner liet zich tot slot nog even lovend uit over Quick-Step, de ploeg van Boonen: "Quick-Step is zeker de ploeg van het voorjaar. Die ploeg heerst al jaren in die twee koersen. Ze hebben altijd grote renners, maar ook een perfecte ploeg en met Peeters de perfecte ploegleider."