[IndyCar] Doornbos sluit test positief af

Robert Doornbos heeft op het circuit van Sebring deze week ook de tweede testdag goed afgesloten. De Nederlander kwam met de auto van Newman/Haas/Lanigan tot een tijd van 53,1 seconden. Ook zijn teamgenoot Graham Rahal mocht in actie komen boekte voor het team goede vooruitgang.

"Na een dagje vrij om alles te analyseren, was het fijn om weer de baan op te gaan", aldus Doornbos, die als rookie deze week extra kilometers mocht maken. "We waren goed op dreef vanochtend, met snelle tijden, laag in de 53. Alles ging zo goed, dat we tegen de lunch al bijna aan onze limiet zaten qua aantal te maken kilometers, dus namen we een pauze. Na de lunch deden we nog twee runs en daarna hielden we het voor gezien. Het was goed om met Graham te rijden vandaag en informatie uit te wisselen. We verbeterden de auto’s naarmate de dag vorderde. Ik kijk uit naar de test in Barber en daarna ga ik de dagen tellen tot de eerste race. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Op 22 en 23 maart zal er nog een test plaats vinden op Barber Motorsports Park in Birmingham, Alabama. Dit is een 2,38 mijl lange road course. De eerste race van het seizoen vindt op 5 april plaats in St. Petersburg.