Hiddink wil jeugd kans geven

Jeugdspelers van Chelsea FC zullen verheugd zijn met de komst van Guus Hiddink. Het plan van de interim-trainer is om meer jeugdspelers een kans te gunnen.

Skysports heeft bericht gekregen dat Hiddink het elftal een impuls willen geven door enkele jonge spelers een kans te geven. Er werd kritiek geuit op de club uit Londen vanwege een groot aantal oudere spelers, zoals Michael Ballack, Ricardo Carvalho, John Terry, Deco, Juliano Belletti, Hilario en Nicolas Anelka.

Maandag nam de oefenmeester een kijkje bij het beloftenelftal van de club. "Het is goed om te zien dat er enkele jonge spelers aanwezig zijn die misschien wel heel erg interessant kunnen zijn voor de nabije toekomst", liet hij weten tegenover ChelseaTV.

"Zelfs wanneer je een grote club bent met een gebalanceerd eerste elftal, moet je altijd plaats inruimen voor jongelingen. Er zijn altijd veelbelovende talenten en daarom moet je hen goed in de gaten houden. Assistent Ray Wilkins en ik spreken hier vaak over. Wanneer ze de kwaliteit hebben om in te stromen, zullen we niet schromen dat te doen."