Van der Sar pakt opnieuw een record

Edwin van der Sar heeft weer een record aan zijn erelijst toegevoegd. De 38-jarige keeper van Manchester United kreeg al 1.121 minuten geen doelpunt meer tegen in een duel in een Engelse profcompetitie en brak hiermee het record van Steve Death.

Death hield voor Reading in 1978-1979 1.103 minuten zijn doel schoon. Mocht Van der Sar in het volgende competitieduel weer geen doelpunt tegen krijgen, dan pakt hij het Britse record van Chris Woods af die in 1986-1987 voor de Glasgow Rangers 1.196 minuten zijn doel schoon hield.

Eerder deze week nam Van der Sar al het Premier League-record over dat met 1.025 minuten op naam stond van Petr Cech. Manager Alex Ferguson prees na het duel tegen Everton de Nederlandse doelman: "Het is voor een groot deel zijn verdienste dat dit is gelukt. Zonder meer een fantastische prestatie. Ik las de afgelopen week in de krant dat we sinds november geen goal meer tegen hebben gehad. Dat kon ik bijna niet geloven. Hij straalt rust uit. Dat slaat over op de rest van het elftal."