Uitslagen Engeland speelronde 23

Afgelopen woensdag en donderdag werd er in de Premier League een midweekse speelronde afgewerkt. Liverpool leed duur puntverlies in het duel tegen Wigan Athletic en Nigel de Jong kende een prima debuut bij zijn nieuwe werkgever, Manchester City. Hieronder vind je een overzicht.

Liverpool leidt duur puntverlies bij Wigan Athletic
Liverpool liet in de midweekse speelronde belangrijke punten liggen. Het duel tegen Wigan Athletic sloten The Reds namelijk af met een gelijkspel (1-1). Hierdoor staat de ploeg nu op gelijke hoogte met Chelsea, dat een beter doelsaldo heeft, en heeft twee punten achterstand op Manchester United.

In de eerste helft kwam Liverpool via Benayoun nog wel op voorsprong. De mannen van trainer Rafael Benítez slaagden er echter niet om deze vast te houden. In de slotfase kreeg Mido namelijk een penalty. De aanvaller van Wigan Athletic liet dit buitenkansje niet liggen en schoot tegen de touwen.

Succesvol debuut De Jong bij Manchester City
Nigel de Jong kan terugkijken op een succesvol debuut bij Manchester City. De nieuwste aankoop van de club, die met 2-1 van Newcastle United won, begon zelfs in de basis tegen The Magpies.

Na een kwartier spelen kwam Manchester City op voorsprong door een treffer van Wright-Phillips. Daarna duurde het tot de 77e minuut voor de fans van de thuisploeg weer van hun stoelen op konden veren. Deze keer trof Bellamy, een andere aanwinst, doel en verdubbelde de voorsprong. Kort daarna werd De Jong uit tactische overwegingen naar de kant gehaald. In de slotfase maakte Caroll het nog even spannend door tegen te scoren, maar Newcastle United wist de tweede goal niet meer te maken.