Murray wint finale Doha van Roddick

Andy Murray heeft het ATP-toernooi van Doha op zijn naam geschreven. In de slechts 70 minuten durende finale was de Schot veel te sterk voor de Amerikaan Andy Roddick: 6-4, 6-2.

Vorig jaar won de als derde geplaatste Murray ook al het eerste toernooi van het jaar. Twee jaar terug stond hij ook in de finale, maar wist toen niet te winnen van Ivan Ljubičić.

De 21-jarige Murray bewijst met het bijna foutloze spel een goede kanshebber te zijn voor het Australian Open. De Britten moeten het al sinds de winst van Fred Perry op Wimbledon in 1936 zonder Grand Slam-overwinning stellen. "Het is slechts een kwestie van tijd dat hij een grandslam wint", aldus Roddick.

Vooral de service van Murray is het afgelopen jaar sterk verbeterd, waardoor hij nu op spannende momenten op zijn service kon terugvallen. "Net als in de laatste twee sets tegen Federer serveerde ik nu ook weer sterk. Op de belangrijke punten heb ik hem weinig kansen gegeven", analyseerde Murray zijn zesde zege in acht duels met Roddick. "Ik heb goed gespeeld. En ik kan nog steeds beter. Dit was nog niet mijn top. Ik kan nog steeds onderdelen verbeteren. Dat gegeven stemt me nog meer tevreden."