Dekker: "Triest hoe Ajax met Kennedy omgaat"

Kennedy Bakirçioglu wil in de winterstop vertrekken bij Ajax. De aanvaller komt niet in de plannen voor van Ajax-trainer Marco van Basten en wil Ajax verlaten om speelminuten te maken. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker tegen Goal.com.

De Zweedse vleugelaanvaller is aan het einde van de voorbereiding duidelijk gemaakt dat hij beter naar een andere club op zoek kon gaan. Dat zei Van Basten overigens ook tegen collega-aanvallers Leonardo en Dennis Rommedahl, die de afgelopen tijd tóch op speelminuten konden rekenen.

"Kennedy heeft nu twee keer negentig minuten bij Jong Ajax mee gedaan en is honderd procent fit", zegt Dekker tegen Goal.com. "Bij Jong Ajax gaat het dus geweldig", voegt hij er ironisch aan toe.

Bij de belangenbehartiger van de Zweed schuilt enige onvrede over de gang van zaken. "Het is zonde voor die jongen. Het is ook triest hoe Ajax met die jongen omgaat. Het lijkt wel alsof ze niet alles uit ‘m proberen te halen."

"Je kan ook niet zeggen dat ze bij Ajax op de vleugels geweldig staan te ballen", vervolgt de zaakwaarnemer zijn verhaal. "Iedereen krijgt een kans, behalve Kennedy. Dat is een heel vervelende situatie."

De aankoop van de vertrokken technisch directeur Martin van Geel lijkt in de winterstop dan ook z’n biezen te gaan pakken. "Maar dan moet er wel interesse komen, want een speler die een jaar niet aan voetballen is toegekomen ligt wat minder in de markt", blijft Dekker realistisch.