Reactie Alonso op race Singapore

Fernando Alonso heeft in Singapore zijn eerste race dit seizoen gewonnen en tevens zijn twintigste grand prix in zijn loopbaan. De Spanjaard startte de race vanaf een kansloze 15e positie na het uitvallen in de kwalificatie eerder dit weekend.

Renault was tijdens de laatste vrije trainingen al constant vooraan te vinden, het team hoopte dan ook op een goede kwalificatie. Een probleem met de brandstofinstallatie gooide zaterdag echter roet in het eten met een slechte vijftiende startpositie tot gevolg. Al snel na de start wist de Spanjaard naar een twaalfde positie te rijden. Vlak voor de eerste safety car-situatie maakte Alonso vanaf die positie een pitstop en dat bleek zijn geluk te zijn. "Fantastisch, het eerste podium dit jaar en de eerste overwinning," zo vertelt een blijde Alonso. "Er zullen nog wel een paar dagen overheen gaan voordat ik het me realiseer."

Toch moest Alonso erkennen dat het niet gelukt was zonder dat beetje geluk. "Gisteren waren we ongelukkig en vandaag misschien wat gelukkig. Vrijdag en zaterdag waren we competitief en vervolgens waren we erg ongelukkig met kwalificeren. De eerste safety car-situatie heeft mij echt geholpen."

De tweevoudig wereldkampioen maakt binnenkort bekend waar hij gaat rijden het volgend seizoen, maar lijkt gezien zijn commentaar wellicht bij Renault te blijven. "De sfeer bij Renault is goed. De monteurs hebben hard gewerkt dit seizoen. We zijn dit seizoen begonnen met een seconde achterstand op BMW en nu hebben wij dezelfde pace. We blijven de komende drie races hard doorwerken en het volgende seizoen nog harder."