McLaren en Hamilton teleurgesteld over uitspraak

McLaren heeft aangegeven zeer teleurgesteld te zijn over het besluit van het International Court of Appeal om het beroep niet-ontvankelijk te verklaren. Het hof maakte dinsdag bekend dat ze geen uitspraak kon doen, omdat volgens de regels geen beroep mogelijk was tegen de straf van Lewis Hamilton in Spa.

"Natuurlijk zijn we teleurgesteld over deze uitkomst, en over het feit dat er geen uitspraak is gedaan over de inhoud van ons beroep. Niemand wil races in de rechtszaal winnen, maar we hadden echt het gevoel dat Lewis de Grand Prix van België op een eerlijke en overtuigende manier had gewonnen," aldus Martin Whitmarsh. "We zullen ons nu moeten concentreren op de vier resterende races van het jaar."

Ook Hamilton gaf in een verklaring aan teleurgesteld te zijn in de uitspraak van het hof. "Mensen denken misschien dat ik terneergeslagen zal zijn over de uitkomst van het hoger beroep, maar zo ben ik niet. Ik wil deze zaak nu zo snel mogelijk achter mij laten en me weer volledig focussen op het racen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik ben hier zeker niet depressief over."

Verder gaf Hamilton aan het inhalen in de Formule 1 in de toekomst niet te schuwen. "Ik ben een racer en ik ben van nature competitief. Ik mag graag mensen inhalen. Het is tegenwoordig wel moeilijk iemand te passeren, maar als het een keer lukt met een mooie manoeuvre, dan geeft dat een fantastisch gevoel."