Dennis: "Relatie met Ferrari beter dan ooit"

McLaren-teambaas Ron Dennis heeft verklaard dat de relatie met het team van Ferrari ondanks het incident in België beter is dan ooit tevoren. Ook is het een jaar geleden dat het spionageschandaal zich afgespeeld heeft.

Dennis zegt dat hij het goede gevoel over de verhoudingen heeft gekregen tijdens een onderhoud met Ferrari-president Luca di Montezemolo bij een meeting van teambazen. "De gebeurtenissen van 2007 zijn geweest en voor zowel Ferrari als de FIA verleden tijd," aldus Dennis tegen de Italiaanse krant Corriere Della Sera.

"Op donderdag voor de Grand Prix, toen ik Luca di Montezemolo ontmoette, bedacht ik met een glimlach dat hij in 1973 bij Ferrari in de Formule 1 kwam, terwijl ik als sinds 1966 actief ben in de sport, al deden we beiden wel verschillende dingen. Nu dertig à veertig jaar later delen we dezelfde passie. Op de baan zijn we rivalen, maar de samenwerking tussen de beide teams is beter dan in het verleden."

"Luca is een oude vriend. Onze vriendschap heeft ups en downs gekend door de rivaliteit op de baan, maar diep van binnen hebben we respect voor elkaar. Ik heb ook een zwak voor Stefano Domenicali, omdat hij zich van onderop heeft opgewerkt tot teambaas. Daar hou ik van, omdat het onschatbare waarde aan het team toevoegt. Hij zal het goed doen."

Op de vraag in hoeverre het incident in België tussen Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen van invloed is op de relatie tussen de beide teams zegt Dennis dat politieke zaken van de sportieve gescheiden dienen te worden. Hij zit samen met di Montezemolo in de FOTA, een nieuwe organisatie die de teams vertegenwoordigt.

"Ik ben de grootste voorstander van de FOTA. De FOTA vertegenwoordigt de teams en ze bepaalt in overleg met de FIA de regels van de sport. De organisatie is de toekomst van de Formule 1 en daar wil ik deel van uitmaken. Er zullen altijd discussies en meningsverschillen zijn in de Formule 1, maar wat we met de FOTA doen, is gericht op samenwerking en meedenken over wat goed is voor de sport."

Om de verbeterde relatie tussen McLaren en Ferrari te onderstrepen, zal Dennis zelfs een diner met di Montezemolo hebben. "Snel, misschien in Brazilië of ergens na afloop van het seizoen. Of we winnen of verliezen dit seizoen, we zullen een goed diner hebben samen."