Domenicali: "Een gemiste kans"

Stefano Domenicali is van menin dat Scuderia Ferrari afgelopen zondag een kans heeft laten liggen om de leiding in het kampioenschap te pakken. Felipe Massa begon de Grand Prix van Italië als zesde, terwijl zijn directe concurrent Lewis Hamilton vanaf de vijftiende positie moest beginnen.

Massa slaagde er gedurende de race niet in om plaatsen te winnen en finishte uiteindelijk ook als zesde. Hamilton deed het een stuk beter en kwam als zevende over de meet. "Ons grootste probleem was dat we onze banden niet voor elkaar kregen," liet Domenicali in een reactie weten. "We wisten ze niet goed op temperatuur te krijgen, waardoor we onvoldoende grip hadden en niet snel konden zijn."

Domenicali besloot met de woorden: "Toen de situatie op de baan baan beter werd, ging Kimi sneller en sneller. Het was alsof hij ineens met een andere auto reed. Voor Massa waren er zeker kansen om goede zaken te doen in het kampioenschap, gezien Lewis als vijftiende op de grid stond. Het zou beter zijn geweest als we meer punten hadden gescoord, maar de realiteit is helaas anders. Het had echter ook veel slechter kunnen aflopen, als de problemen met de banden nog erger waren geweest."