Lindenbergh nog altijd zonder club

Olaf Lindenbergh zit nog altijd zonder club. De oud-speler van AZ en Ajax is één van de vele voetballers die er niet in is geslaagd om een nieuwe club in het betaald voetbal te vinden. Daarom voetbalt hij de komende tijd bij amateurclub Purmersteijn.

De inmiddels 34-jarige Lindenbergh kwam vorig seizoen uit voor Sparta Rotterdam, maar kreeg daar geen nieuw contract van de clubleiding. De middenvelder, die drie jaar geleden zelfs nog bij de selectie van Oranje zat, zit daarom sinds dat moment zonder club "Afgelopen weken is er alleen maar vaag contact geweest met een club uit Kroatië. Verder was er totaal geen beweging. Misschien denken clubs dat ik met mijn verleden bij Ajax te duur ben, maar dat is dan een misverstand. Natuurlijk ga ik in het betaald voetbal niet gratis ergens voetballen, maar bij mijn laatste club Sparta verdiende ik ook niet bepaald een topsalaris. Alles is bespreekbaar", aldus een teleurgestelde Lindenbergh.

Lindenbergh denkt zeker nog niet aan stoppen, het liefst gaat hij weer een nieuwe uitdaging aan bij een profclub: "Met mijn ervaring kan ik voor veel clubs uit de eredivisie nog een nuttige kracht zijn. Daarom vreet het aan me dat de voetbalwereld me kennelijk is vergeten. Ik heb er maar één verklaring voor. Ik was een paar maanden geblesseerd. Vanaf maart tot het eind van de competitie heb ik door een buik- en liesblessure niet gevoetbald. Dat was uitgerekend de periode waarin clubs al nadenken over volgend seizoen."