Kubica heeft problemen

Voor kampioenskandidaat BMW is een GP-weekend wel eens beter begonnen. Robert Kubica had motorproblemen en kwam niet verder dan de zesde plek, Nick Heidfeld zette een achtste tijd.

"De trainingen verliepen vrij moeizaam voor ons. Door technische problemen verloren we wat tijd tijdens de tweede vrije training. De balans van de auto voelde ook raar aan, waardoor de wagen lastig te besturen was. We moeten nu naar de data gaan kijken om te kijken wat we voor morgen kunnen veranderen," aldus de Pool.

Collega Nick Heidfeld had wel een probleemloze dag. "Ik had twee probleemloze trainingen. We hebben gewoon ons programma voor de vrijdag afgewerkt. Aan het einde van de tweede sessie kwam de onderkant van de wagen nog vrij hard tegen het asfalt, bij het uitkomen van de derde bocht. Ik voelde dat er iets losraakte, dus daarna ben ik maar naar de pits gegaan."

Technisch directeur Willy Rampf bevestigd dat Kubica problemen had met de motor, maar het probleem werd verholpen waardoor de Pool kon doorrijden.