Vreugde bij Toro Rosso

Beide coureurs van Toro Rosso zijn tevreden met de vrijdag in Frankrijk. Ze kwamen tot de vijfde, Sebastian Vettel, en dertiende, Sébastien Bourdais, tijd vandaag.

Vettel toonde wederom aan dat hij een topcoureur in spé is. "Ik ben tevreden over het werk dat we vandaag hebben verzet. We konden meteen vanaf het begin van de eerste training een goed tempo neerzetten en we konden een paar aanpassingen aan de auto doen, waardoor de wagen nog beter ging. De vijfde tijd lijkt prima, maar je weet niet met welke brandstofhoeveelheid de anderen reden. Maar goed, dit is natuurlijk altijd beter dan de twintigste tijd! Het nieuwe aërodynamische pakket is een goede stap en dat zouden we op dit circuit goed moeten kunnen laten zien, dankzij de vele lange, snelle bochten," aldus de Duitser.

Bourdais was tevreden met de tijd op zijn thuiscircuit. "Het begin van de dag verliep wat stroef, doordat ik geen goede balans voor de auto wist te vinden. Dankzij het nieuwe aërodynamische pakket zijn we iets sterker, maar in de kwalificatie kunnen we pas echt zien wat onze progressie is. De dertiende tijd was gezien mijn programma niet zo'n heel slecht resultaat," sprak de Fransoos.