Fikse boete voor FC Dordrecht

De tuchtcommissie van de KNVB heeft FC Dordrecht een boete van tienduizend euro opgelegd. Tevens kreeg men een voorwaardelijke straf van één thuisduel zonder publiek.

De club wordt hiermee gestraft voor de wanordelijkheden in de bekerwedstrijd tegen Roda JC. Er werd vuurwerk op het veld gegooid, er klonken oerwoudgeluiden en een supporter betrad het veld. Voorzitter Ad Heijsman vindt de straf een harde klap. "Voor FC Dordrecht is een boete van tienduizend euro bepaald geen druppel op een gloeiende plaat, maar een fiks bedrag. We nemen het dreigement van een wedstrijd zonder publiek ook uiterst serieus, want we realiseren ons dat we door de KNVB de komende tijd heel scherp in de gaten zullen worden gehouden. Het probleem blijft dat we als club gewoon heel weinig aan dit soort zaken kunnen doen."

"Als supporter heb ik genoten van het ontsteken van de fakkels tijdens de wedstrijd, maar het feit dat die fakkels - evenals een rookbom - op het veld terechtkwamen, wordt ons enorm kwalijk genomen. We hebben een brief van vijf kantjes aan de KNVB geschreven om tekst en uitleg te geven, maar dat heeft niet geholpen. Na het slopen van een treinstel door supporters op de terugweg vanuit Haarlem is dit weer publiciteit waar we als club niet op zitten te wachten," aldus de preses.