Uitslagen Spanje speelronde 25

Na de afgelopen speelronde is de spanning in de Spaanse Primera División volledig terug. FC Barcelona liep opnieuw drie punten in op Real Madrid, dat voor de derde keer in een week verloor.

Barcelona had zelf op papier een makkelijk duel, thuis tegen hekkensluiter Levante. Al vrij snel schoot Xavi de thuisclub op voorsprong, maar hands van Zambrotta gaf de bezoekers een strafschop. Mustapha Riga benutte deze, maar zag Lionel Messi nog voor rust scoren, waarmee hij Barça weer aan de leiding zette. De tweede helft was de helft van Samuel Eto'o. De Kameroener liep voortdurend vrij en kon zo vrij gemakkelijk de score vergroten. De spits maakte een loepzuivere hattrick, waardoor de klinkende overwinning een feit was.

Real Madrid moest thuis orde op zaken stellen na uitnederlagen bij Real Betis en AS Roma afgelopen week. De Madrilenen ontvingen streekgenoot Getafe in het eigen Bernabéu, en hadden het vrij lastig tegen de voormalige club van trainer Bernd Schuster. Doelman Pato lag voortdurend dwars op de pogingen van de Koninklijke, dat spelmakers Wesley Sneijder en Robinho nog steeds moest missen. Arjen Robben leek de score openen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Getafe nam in de omschakeling dankbaar gebruik van de verwarring die was ontstaan en scoorde via Ikechukwu Uche zelf de winnende.

Na een dramatische seizoensstart klimt Sevilla weer gestaag naar boven. Via twee doelpunten van Luís Fabiano en twee eigen treffers van Real Zaragoza werd er thuis met 5-0 gewonnen. Villarreal ontsnapte in Bilbao aan puntverlies. De nummer drie kwam op achterstand door een goal van Fernando Llorente, maar Guille Franco zorgde met twee treffers voor de overwinning. Club Atlético de Madrid liet wederom dure punten liggen. Al na vijf minuten stonden de Madrilenen 2-0 achter bij Osasuna. Uiteindelijk zou het 3-1 worden. Espanyol kon niet profiteren. De tweede club uit Barcelona ging onderuit in La Coruña, waar Deportivo door goals van Coloccini en Lafita zegevierde.