FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 25 februari 2008

Testdag Barcelona 25-02-2008

Lewis Hamilton heeft in Barcelona de snelste tijd neergezet. De McLaren-coureur reed 1:22.276 en was daarmee één tiende sneller dan de wereldkampioen Kimi Räikkönen. De derde tijd werd gereden door zeven-voudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Ondanks de wisselvallige omstandigheden was er slechts drie keer een rode vlag situatie. De BMW van Nick Heidfeld had mechanische problemen, Sebastian Vettel spinde van de baan en tenslotte Nelshino Piquet jr. die zijn Renault bij het inrijden van de pitstraat flink beschadigde.

De teams testen nog tot en met woensdag op het circuit van Barcelona. Daarna is het in pakken en worden de bolides verscheept naar Australië

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Lewis HamiltonMcLaren01:22.27678
2Kimi RäikkönenFerrari01:22.31982
3Michael SchumacherFerrari01:22.42883
4Kazuki NakajimaWilliams01:22.72454
5Heikki KovalainenMcLaren01:22.85271
6Nico RosbergWilliams01:22.974108
7Fernando AlonsoRenault01:23.02179
8Nick HeidfeldBMW01:23.07575
9Mark WebberRed Bull01:23.09162
10Sebastian VettelScuderia Toro Rosso01:23.11571
11Adrian SutilForce India F101:23.18895
12Christian KlienBMW01:23.23943
13Vitantonio LiuzziForce India F101:23.27070
14Nelsinho Piquet jr.Renault01:23.44242
15Timo GlockToyota01:23.60986
16Kamui KobayashiToyota01:23.88029
17Rubens BarrichelloHonda01:24.460115
18Alexander WurzHonda01:24.667109
19David CoulthardRed Bull01:24.82625


Haase bereikt hoogste ranking ooit

Robin Haase heeft zijn hoogste positie ooit bereikt op de wereldranglijst. De Hagenaar staat sinds vandaag op een 79e positie. Een stijging van vijftien plaatsen ten opzichte van vorige week.

Haase dankt zijn hoogste positie ooit aan de kwartfinale die hij afgelopen week bereikte op het ABN-Amro toernooi in Rotterdam. De winnaar van dat toernooi, Michael Llodra, steeg van de 58e naar de 37e positie. In de toptien wisselden David Ferrer en Nikolay Davydenko van positie. De Spanjaard staat nu vierde en de Rus bezet de vijfde plek. David Nalbandian staat sinds deze week weer in de toptien. De Argentijn is terug te vinden op de achtste plek.

Bejaarde in scootmobiel verongelukt

Icoon BinnenlandsEen 81-jarige man uit Valkenswaard is vanmiddag in zijn woonplaats om het leven gekomen, nadat hij in zijn scootmobiel werd geschept door een bus. De bejaarde stak plotseling een kruising over en de buschauffeur kon hem niet meer ontwijken.

Het ongeluk vond plaats rond 15.00 uur op de kruising van de Leenderweg met de John F. Kennedylaan. In de bus zaten ook enkele kinderen, die zijn opgevangen door hulpverleners.

UCI wil dat teams Parijs-Nice mijden

De wielrenners lijken de verliezers te worden in het slepende conflict tussen de UCI en de ASO. De wielerbond wil dat Pro-Tour ploegen Parijs-Nice mijden.

In een brief waarschuwt de UCI de profformaties voor deelname aan een wedstrijd 'die buiten de wet staat'. De ASO wil in samenwerking met de Franse wielerbond de koers wedstrijd op de nationale kalender plaatsen om te voorkomen dat de wedstrijd onder de UCI vlag valt. "Totaal onwettig", liet UCI-voorzitter Pat McQuaid de teams weten. "Dit heeft zware gevolgen voor alle partijen."

De UCI zegt er alle vertrouwen in te hebben dat de teams de ernst van de situatie inzien en zullen weigeren om deel te nemen in Parijs-Nice. "Door toch deel te nemen riskeren ze niet alleen sancties, maar zouden ze meewerken aan de bezoedeling van het imago van het wielrennen", aldus de UCI. De coureurs dreigen hierdoor in een spagaat terecht te komen. Sancties kunnen onder meer uitsluiting zijn van deelname aan de Olympische Spelen en het WK. De ASO kan op zijn beurt weer dreigen teams die niet deelnemen te weigeren in de Tour de France.

Volgens interim-directeur Henri van der Aat van de Rabo Wielerploegen is het nog niet zo ver dat Parijs-Nice daadwerkelijk op de nationale kalender prijkt. Mocht dat wel gebeuren - en die kans is zeer groot - dan is er volgens Van der Aat een groot probleem. "Want dan zijn alle buitenlandse teams maar ook de Franse ProTourploegen niet gerechtigd te starten in Parijs-Nice. Als het zo ver komt zullen de UCI, de organisator ASO en de nationale bonden samen tot een oplossing moeten komen."

Pinpasjes hebben korte levensduur

Icoon FinancieelEen op de acht mensen heeft voor de vervangingsdatum een nieuw bankpasje nodig omdat het oude pasje het niet meer doet. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 730 personen, zo meldt de bond in het laatste nummer van de Geldgids.

Aan de pasjes die het niet meer doen, is volgens de ondervraagden uiterlijk niets te zien. Bijna een kwart van de mensen denkt dat de kwaliteit van de pinpassen te wensen overlaat. Bijna 45 procent denkt dat het pasje 'magnetisch' is beschadigd. Volgens de Consumentenbond draait de klant dan meestal op voor de vervangingskosten.

Het overige deel van de mensen denkt dat de pinpas het door hun eigen schuld niet meer doet. "Als een pinpas vlak na aanschaf niet goed werkt, verstrekken de meeste banken gratis een nieuwe", aldus de bond. "Daarna worden ze strenger en betaalt de klant tot 11,25 euro voor een nieuwe pas."

Visa plant grootste beursgang ooit

Icoon Beurs 18,8 miljard dollar. Dat is het bedrag dat Visa wil ophalen met de beursgang van het bedrijf. Visa, dat wij allemaal kennen van de creditcards, kan daarmee het hoogste bedrag ooit bij een beursgang binnenslepen.

Het plan is om 406 miljoen aandelen uit te geven, die een waarde hebben tussen 37 en 42 dollar per stuk. Als de vraag dit aanbod overstijgt, is er nog eens een buffer van ruim veertig miljoen aandelen achter de hand.

Momenteel wordt er wereldwijd minder geïnvesteerd in aandelen. Verder heeft de economische situatie er voor gezorgd dat verschillende beursgangen zijn afgeblazen. Daarnaast is een bedrijf als Visa afhankelijk van uitgaven die consumenten doen. Al met al is de beursgang dus niet zonder risico.

Dat een beursgang in deze branche niet per se slecht hoeft te gaan, bewijst MasterCard, dat in 2006 naar de beurs ging. De aandeelhouders hebben inmiddels vijf keer hun ingelegde geld terugverdiend.

Tot nu toe voert AT&T het lijstje van grootste beursgangen ooit aan. In 2000 werd er voor 10,6 miljard dollar aan aandelen uitgegeven.

Oostenrijker overleden na haaienaanval

Icoon BuitenlandsEen 49-jarige Oostenrijkse duiker is overleden, nadat hij is aangevallen door een haai in de Amerikaanse staat Florida. Dat heeft het Oostenrijkse persbureau APA vandaag gemeld.

Het ongeval gebeurde gisteren tijdens een toeristische duikexpeditie, waarbij duikers stierhaaien lokken en bewonderen op zo’n 80 kilometer uit de kust. De Oostenrijker werd direct naar een ziekenhuis gebracht, maar overleed daar vandaag aan zijn verwondingen.

In december werd ook al een man aangevallen door een haai. Toen betrof het een 34-jarige man uit Tasmanië die in zijn arm werd gebeten door een haai bij Bondi Beach in Sydney.

ING denkt stagnatie huizenmarkt op te lossen

Icoon EconomieWanneer een huis niet te koop staat kan ING voortaan belanghebbenden toch helpen het betreffende huis te kopen. De dienst WoonWaarUWilt zou volgens de bank de stagnatie van de woningmarkt doorbreken.

"Door de stagnatie op de woningmarkt kunnen kopers niet altijd de woning kopen die ze willen. Wij vinden het onze rol om te komen met initiatieven die meer beweging op de woningmarkt mogelijk maken", aldus Hans Hagenaars, directeur van ING retail.

De woningzoekenden kunnen via de bank hun interesse voor een huis kenbaar maken. Een NVM-makelaar polst vervolgens de huidige bewoners of deze eventuele verkoop van hun huis wil overwegen.

Duitse politiehonden moeten schoentjes aan

De Duitse politie gaat helemaal met haar tijd mee. Als het dadelijk lente wordt, gaan de politiehonden van het politiekorps van Düsseldorf voortaan met blitse stappers de straten onveilig maken. De donkerblauwe, kunststof schoentjes passen perfect bij de kleding van hun begeleider.

Het gaat hier echter niet om een modeverschijnsel, want schoeisel is voor de honden bittere noodzaak. Dankzij de vele kroegen bij onze bierminnende oosterburen wemelt het van de glasscherven op straat, hetgeen de politiehonden diverse verwondingen aan hun poten heeft opgeleverd.

De twintig honden van het Düsseldörfer korps wordt momenteel geleerd hoe ze een beetje stoer met de schoenen moeten lopen. De schoenen zullen in de maten small, medium en large te verkrijgen zijn. "Ik geloof niet dat ze het erg plezierig vinden, maar ze moeten er maar aan wennen", aldus politiewoordvoerder André Hartwich. "Nu moeten we ze alleen nog leren hun veters te strikken", voegde hij eraan toe.


De Duitse politie gaat goed om met haar honden. Eerder kregen ze al een heuse scooter!

Overzicht Eredivisie speelronde 26

Afgelopen weekend werd in de Eredivisie de 26 speelronde afgewerkt. Feyenoord liet belangrijke punten liggen door gelijk te spelen tegen Heracles (3-3). PSV en Ajax wonnen hun wedstrijden tegen respectievelijk De Graafschap en NAC wel, waardoor zij nu op de eerste en tweede plaats staan. In de kelder van de competitie veranderde er niet veel. VVV-Venlo verloor van FC Groningen (5-2) en Willem II en Excelsior (1-1) speelden gelijk.

Alle uitslagen van het afgelopen weekend:

ThuisUitEindstand
SpartaFC Utrecht 2 - 1
AZFC Twente 0 - 0
ExcelsiorWillem II 0 - 0
Heracles AlmeloFeyenoord 3 - 3
VitesseRoda JC 1 - 1
NAC BredaAjax 2 - 3
VVV VenloFC Groningen 2 - 5
SC HeerenveenNEC 2 - 3
PSVDe Graafschap 4 - 1

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Klaas-Jan HuntelaarAjax24
2Blaise N'KufoFC Twente19
3Marcus BergFC Groningen15
4Robin NelisseFC Utrecht14

Programma komende speelronde:

DatumThuisUit
29/02VitesseVVV Venlo
01/03NAC BredaSparta
01/03Roda JCAZ
01/03FC TwenteSC Heerenveen
01/03De GraafschapWillem II
02/03FC UtrechtPSV
02/03FeyenoordNEC
02/03AjaxExcelsior
02/03FC GroningenHeracles Almelo

Arsenal hoopt op fitte Eduardo met Kerst

Arsenal hoopt over negen maanden Eduardo er weer bij te hebben. De aanvaller liep in de wedstrijd tegen Birmingham City een gebroken kuitbeen en een enkelfractuur op. Hierdoor kan Eduardo het EK helemaal uit het hoofd zetten.

De blessure hield Eduardo over na een grove charge van Martin Taylor. The Gunners hopen dat Eduardo over een half jaar weer kan hardlopen en drie maanden later volledig hersteld is. De eerste twee maanden moet de Kroatische spits op krukken lopen.

Uitslagen Schotland speelronde 27

Dit weekend werd in de Schotse competitie speelronde 27 afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de nieuwe stand en het programma voor volgende week.

Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
Dundee United Falkirk 0-0
Hibernian Inverness CT 2-0
Motherwell Heart of Midlothian 0-1
St. Mirren Celtic 0-1
Kilmarnock Aberdeen 3-1
Glasgow Rangers Gretna FC 4-2

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1 Glasgow Rangers 25 20 2 3 62 60-19
2 Celtic 25 18 4 3 58 62-18
3 Motherwell 25 14 2 9 44 38-31
4 Dundee United 27 12 5 10 41 39-33
5 Hibernian 26 10 8 8 38 39-33
6 Falkirk 27 10 6 11 36 38-40
7 Heart of Midlothian 27 9 6 12 33 37-43
8 Inverness CT 27 10 3 14 33 34-43
9 Aberdeen 27 9 6 12 33 31-44
10 St. Mirren 25 7 5 13 26 17-42
11 Kilmarnock 27 6 7 14 25 27-39
12 Gretna FC 26 3 4 19 13 24-61

Programma volgende speelronde:

DatumThuisUit
27/02Aberdeen Motherwell
27/02Celtic Inverness CT
27/02Dundee United St. Mirren
27/02Falkirk Hibernian
27/02Gretna FC Kilmarnock
27/02Heart of Midlothian Glasgow Rangers

Uitslagen Engeland speelronde 27

Afgelopen weekend werd in Engeland de 27e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, de nieuwe stand en het programma voor volgende week.

Arsenal verliest twee punten tegen Birmingham City
Arsenal is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om van Birmingham City (2-2) te winnen. De ploeg van trainer Arsène Wenger verloor bovendien Eduardo da Silva. Na drie minuten werd de Kroaat op schandalige wijze onderuit gehaald en brak daarbij zijn been. De aanstichter hiervan, Martin Taylor, werd met een rode kaart van het veld gestuurd.

Birmingham City kwam na bijna een half uur spelen op voorsprong door een treffer van James McFadden. Pas na de pauze kon Arsenal, aan de hand van Theo Walcott, wat terug doen. Binnen zes minuten scoorde de speler twee keer. In de laatste minuut van de wedstrijd zorgde wederom McFadden ervoor dat de punten alsnog gedeeld moesten worden.

Manchester United doet goede zaken tegen Newcastle United
Manchester United is er dit weekend in geslaagd om de achterstand op koploper Arsenal tot drie punten te reduceren. De ploeg van Sir Alex Ferguson boekte een royale zegen op Newcastle United. The Mancunians wonnen met maar liefst 5-1.

Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo waren de gevierde mannen aan de zijde van Manchester United. Het duo trof allebei twee keer doel. De wedstrijd was na een uur spelen al beslist. In de 80e minuut deed Abdoulaye Faye wat terug voor The Magpies, maar Louis Saha zette de eindstand uiteindelijk op het scorebord.


Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
Birmingham City Arsenal 2-2
Fulham West Ham United 0-1
Liverpool Middlesbrough 3-2
Portsmouth Sunderland 1-0
Wigan Athletic Derby County 2-0
Newcastle United Manchester United 1-5
Reading FC Aston Villa 1-2
Blackburn Rovers Bolton Wanderers 4-1


De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1 Arsenal 27 19 7 1 64 56-20
2 Manchester United 27 19 4 4 61 55-15
3 Chelsea 26 16 7 3 55 38-17
4 Liverpool 26 12 11 3 47 43-19
5 Everton 26 14 5 7 47 41-23
6 Aston Villa 27 13 8 6 47 50-35
7 Manchester City 26 12 8 6 44 34-29
8 Portsmouth 27 12 8 7 44 37-26
9 Blackburn Rovers 27 11 9 7 42 36-34
10 West Ham United 26 11 7 8 40 31-23
11 Tottenham Hotspur 26 8 8 10 32 48-41
12 Middlesbrough 27 7 8 12 29 25-41
13 Newcastle United 27 7 7 13 28 30-52
14 Wigan Athletic 27 7 5 15 26 26-42
15 Sunderland 27 7 5 15 26 26-46
16 Bolton Wanderers 27 6 7 14 25 27-39
17 Birmingham City 27 5 8 14 23 27-40
18 Reading FC 27 6 4 17 22 31-55
19 Fulham 27 3 10 14 19 25-45
20 Derby County 27 1 6 20 9 13-57

Programma komende speelronde:

DatumThuisUit
01/03Arsenal Aston Villa
01/03Birmingham City Tottenham Hotspur
01/03Derby County Sunderland
01/03Fulham Manchester United
01/03Middlesbrough Reading FC
01/03Newcastle United Blackburn Rovers
01/03West Ham United Chelsea
01/03Manchester City Wigan Athletic
02/03Bolton Wanderers Liverpool
02/03Everton Portsmouth

Dokter vergeet pen in hoofd van jongen

Icoon OpmerkelijkEen Zweedse dokter was onlangs niet met zijn volle gedachten met zijn werk bezig. Hij kreeg een patiënt op bezoek, een 13-jarige jongen uit Kariskrona, die door een ongelukkige val een pen in zijn hoofd kreeg. De arts naaide de wond netjes dicht, maar maakte geen röntgenfoto.

Eenmaal thuis kreeg de jongen last van hevige hoofdpijnen en koorts. Hij besloot terug te gaan naar het ziekenhuis, waar ditmaal wel een röntgenfoto werd gemaakt. Toen werd duidelijk dat de dokter vergeten was de pen uit zijn hoofd te halen, alvorens hij de wond dichtte.

De knaap werd naar het universitaire ziekenhuis in Lund gebracht, waar na een antibioticakuur en twee operaties de pen werd verwijderd. Inmiddels had de jongen door complicaties door de pen in zijn hoofd een hersenvliesontsteking gekregen. Het is volgens een arts in Lund een wonder dat de jongen nog leeft. Het ziekenhuis opent een intern onderzoek naar het incident.

Piloot daalt tot 8,5 meter hoogte met Boeing

Een piloot van de Hong Kongse vliegmaatschappij Cathay Pacific heeft de zak gekregen. De vliegenier was met een Boeing tot op een hoogte van acht en halve meter gedaald. De piloot was bijzonder trots op het feit dat hij vlak na het opstijgen zo laag kon vliegen met de immense kist. Piloot Ian Wilkinson trok zelfs een flesje champagne open om de stunt te vieren.

De stuntpiloot had helemaal geen permissie gekregen om zo laag te vliegen. Bovendien was de voorzitter van Cathay Pacific, Chris Pratt, aan boord tijdens de dolle vlucht. Deze was uiteraard niet blij met de actie van zijn werknemer.

Het filmpje van de unieke stunt belandde eind vorige maand op internet. Het is mogelijk dat er geen haan naar had gekraaid als de beelden niet op internet waren terechtgekomen. De piloot is van plan zijn ontslag aan te vechten.


De piloot met zijn gevaarlijke stunt

Unreal Tournament is opeens heel blokkerig

Lego en Unreal Tournament, zij hebben respectievelijk menig jeugd en puberteit gevuld met vermaak. Dat oude liefde niet roest bewijst deze Unreal Tournament 3 mod, waarmee de game een gehele Lego-makeover krijgt.

Er is waarschijnlijk een hoop werk gestoken in deze mod plus de bijbehorende maps. De conversie van Legoland is geheel verwoestbaar, en het mooiste is dat je na het spelen niet je kamer hoeft op te ruimen.

Lijkt dit je wel wat? De mod is hier te downloaden via Gameblews.


Weer muizen in eten op Utrecht Centraal

Icoon GezondheidZomer vorig jaar was het al raak in de AH op het station Utrecht Centraal. Maar de familie muis heeft weer toegeslagen. Blogster Flopke bericht namelijk over muizen bij de Kiosk op het station.

"In een Kiosk midden in de hal keek ik door een raampje naar wat ik allemaal niet kon kopen. En toen zag ik een muisje lopen. Hij liep naar de Belgische wafels en begon te eten. Daarna kwam er nog een muisje en daarna nog een." Vertelt Flopke. "Op het hoogtepunt zaten er vier of vijf muisjes bij de wafels, twee daarboven en liep er nog één tussen de kauwgum."

Muisjes
Muisjes op Utrecht Centraal, eet smakelijk! (Foto: Flopke)

Met dank aan Ed voor de submit.

Punten ronde 13

De dertiende ronde van de FOK! Voetbalmanager is inmiddels achter de rug. Hoog tijd voor de punten.

Bij de users ging Silaz er met de winst vandoor. Hij behaalde de afgelopen ronde een totaal van 144 punten. NulVeertig eiste de tweede plaats voor zich op en kon 134 punten bijschrijven. Slechts één punt daarachter vinden we Grootmeester met 133 punten terug. De vierde plaats gaat deze ronde naar jmherder met 132 punten. x3rius sluit de rui met een totaal van 131 punten.

In het algemeen klassement gaat ElmarO nog altijd aan de leiding. Hij heeft inmiddels 1215 punten bij elkaar gespaard. Op de tweede plaats staat VerrekteZakHooi met een totaal van 1206 punten. MSNMHG en ronnygeurtsen staan gedeeld derde met een totaal van 1199 punten. Japiw sluit de top vijf met 1195 punten.

Bij de subleagues ging de winst naar Echte Kenners. Zij sprokkelden de afgelopen twee speelronden in de Eredivisie 106 punten bij elkaar. Top Zoveel 2006/2007 en FM Productions zijn als tweede geëindigd en behaalden 102 punten. RRC diehards werd deze ronde vierde met een totaal van 99 punten. !!!AFC AJAX vs PSV!!! sluit de rij met 97 punten.

In het algemeen klassement bij de subleagues gaat !!!AFCA Ajax vs PSV!!! aan de leiding met een totaal van 1159 punten. Top Zoveel 2006/2007 eiste de tweede plaats voor zich op en hebben 1104 punten behaald. De top drie wordt gecompleteerd door Antropogenetica. Zij hebben tot nu toe 1062 punten in de wacht gesleept. ! AIM O TOP ! vinden we, met 1018 punten, op de vierde plaats terug. Hengelo League sluit de rij met een totaal van 1012 punten.

Voor de volgende ronde kan je nog wisselen tot vrijdag 29 februari 18:00 uur!

Meisje (9): tennisverbod na te hard kreunen

Icoon BizarDe 9-jarige Lauryn Edwars is niet meer welkom bij haar tennisclub in Australië. Reden: ze kreunt te hard. Een tegenspeelster had een klacht ingediend bij de club, waarna de directie het tennistalentje naar huis heeft gestuurd.

Lauryn was net bezig met een wedstrijd en werd in tranen het veld afgestuurd. "Ik doe het niet met opzet, maar het doet me beter spelen", aldus het tennistalentje. Ze mocht wel blijven, maar dan moest ze in het vervolg haar mond dichthouden op de baan.

Haar vader kon zijn oren niet geloven en heeft contact opgenomen met de tennisbond. Volgens papa Edwars valt het gekreun van zijn dochter allemaal wel mee. "Een tennisster als Maria Sharapova, die kreunt pas de hele boel bij elkaar. Het gekreun van mijn dochter komt nog niet eens in de buurt van haar. Oké, als ze echt hard slaat, roept ze wel eens. Maar hoe vaak gebeurt dat tijdens een wedstrijd? Door één klacht wordt deze pietluttige zaak nu enorm opgeblazen!"

De vicevoorzitter van de tennisclub is niet blij met deze ophef. Hij had liever gezien dat haar vader gevraagd had aan zijn dochter of ze wat minder luidruchtig wou zijn. "Zo komen wij als club niet goed uit en ook voor haar persoonlijk is het een zware teleurstelling. We gaan in ieder geval nog eens rond te tafel zitten om dit probleem op te lossen".


Volgens haar vader was het lang niet zo erg als bij deze wedstrijd tussen Maria Sharapova en Venus Williams.

PVV stelt vragen over Tegenfilm en NOS

Icoon PolitiekDe Partij voor de Vrijheid heeft Kamervragen gesteld aan PvdA-minister Ronald Plasterk (Media) over de relatie tussen de NOS en De Tegenfilm van Ersin Kiris en Vincent van der Lem. Kiris heeft namelijk een contract bij de NOS.

De PVV wil opheldering van de minister over de relatie tussen de NOS en de film, waarin Geert Wilders bekritiseerd wordt. PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma: ''Het is onbegrijpelijk dat je als NOS-medewerker met een bivakmuts op een gekozen volksvertegenwoordiger mag neerzetten als fascist.''

Hij vindt het ook ''onverteerbaar'' dat er NOS-decors, -tunes en -logo's zijn gebruikt. ''De NOS wordt betaald door alle Nederlanders en is er niet voor om eenzijdig de linkse orthodoxie uit te venten.''



Te zien via de site van Multiculturele TV Nederland

Debat tussen democraten loopt uit de hand

Icoon PolitiekDe ongemeen spannende voorverkiezingen tussen de democratische kandidaten Barack Obama en Hillary Clinton wordt alsmaar feller. Ook hun fans voeren de discussie op het scherpst van de snede.

In de stad Montgomery heeft de 28-jarige Jose Ortiz zijn schoonbroer Sean Shurelds gestoken met een mes, nadat deze hem probeerde te wurgen. Aanleiding was een verhit debat over de democratische kanshebbers.

Een justitiemedewerker verwoordt de gebeurtenissen als volgt: "De een is aanhanger van Barack Obama, en de ander is een supporter van Hillary Clinton, en een verbaal conflict werd bloederig toen één schoonbroer de ander probeerde te wurgen, en het slachtoffer reageerde met een mes en zijn schoonbroer in zijn maag stak."

De politie trof het mes in de vaatwasser aan. Shurelds is in kritieke conditie overgebracht naar het ziekenhuis. Ortiz is in afwachting van een rechtszaak achter slot en grendel geplaatst. Tegen 20.000 dollar zou hij op borg vrij kunnen komen. Indien de rechter hem voor 4 november 2008 schuldig acht, zal hij evenwel niet in staat zijn om te stemmen.

Downloaden toch niet 'meestal illegaal'

Icoon InternetDe overheid blundert in een voorlichtingsboekje over de gevaren van internet door een onjuiste en onterechte waarschuwing te publiceren met betrekking tot het downloaden van muziek en films. De waarschuwing staat in het 'Gezinsboekje bedwing het web!', een voorlichtingsfolder voor kinderen en hun ouders over de gevaren van internet.

In het boekje wordt vermanend gewaarschuwd "Onthoud dat het downloaden van muziek en films vanaf het internet meestal illegaal is, tenzij je gebruikmaakt van een legale site." Met die vermaning slaat een folder van voorlichtingscampagne Digibewust de plank echter volledig mis.

De bewering dat downloaden 'meestal illegaal' is, is in strijd met de Nederlandse wetgeving. Die staat alleen het zonder toestemming uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal niet toe. Downloaden van muziek, films en televisieseries is, zolang dat voor niet-commercieel eigen gebruik gebeurt, wel degelijk legaal. Voor het downloaden van tijdschriften en boeken geldt echter de regel dat je maar kleine passages mag downloaden voor eigen gebruik. Downloaden is daarmee dus eigenlijk meestal 'legaal'. Of de site waar je van downloadt legaal of illegaal is doet in de Nederlandse wetgeving totaal niet terzake.

Volgens woordvoerster Inge Aarts van Digibewust, een samenwerkingsverband van de overheid en het bedrijfsleven, is de "zeer geslaagde" folder "een Europees product", waarvan geen op lidstaten toegespitste versies zijn gemaakt. In de meeste EU-landen is downloaden niet toegestaan. Aarts kan niet zeggen waarom de gewraakte zin niet uit de folder kon worden geschrapt.

Waarom juist over juridische kwesties, waarbij de wetgeving vaak per land verschilt, een generieke Europese folder wordt uitgebracht, weet ze niet. "Ik ben geen jurist," aldus Aarts.

Digibewust is niet van plan een gecorrigeerde editie van het boekje uit te brengen. Wel gaat het voortaan een bijlage bij de folder voegen, waarop de Nederlandse situatie wordt toegelicht. De tekst van die bijlage is ook te lezen op de website van digibewust. Opvallend is daarbij dat de passage waarin vermeld staat dat het downloaden feitelijk LEGAAL is, wordt omringd door passages die het zoveel mogelijk ontmoedigen. Na goed lezen vinden we toch de gewenste passage: "Je mag voor eigen gebruik kopieën maken van muziek of films. Je mag dergelijke bestanden dus ook van het internet downloaden. Dit geldt ook als de bron illegaal is.".

Met dank aan mouthman voor de submit.

Zuid-Afrika laat overtollige olifanten doden

Icoon BuitenlandsNa een onderbreking van veertien jaar staat Zuid-Afrika het doodschieten van overtollige olifanten in zijn nationale parken weer toe. Met de omstreden jacht wil het ministerie van Milieu de overbevolking in de beschermde natuurgebieden aanpakken.

De autoriteiten benadrukten dat het zogenoemde culling deel uitmaakt van een pakket maatregelen. Andere boventallige olifanten wordt overgeplaatst. Ook geboorteregeling en de vergroting van parken staan in de planning.

Het beroemde Krugerpark telt naar schatting 14.000 olifanten, 6000 meer dan in 1994, toen na wereldwijde protesten het culling werd gestopt.

olifant
Mag na veertien jaar weer op geschoten worden in Zuid-Afrika

Jonge joyriders gepakt na achtervolging

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft gisterochtend na een wilde achtervolging drie tieners gearresteerd voor joyriden. Een 15-jarige jongen bestuurde het voertuig en had twee passagiers van 16 en 17 jaar bij zich. De bestuurder ramde tijdens de achtervolging twee voertuigen.

De jongens kregen een stopteken, nadat ze achteruit op de A10 reden. In plaats van netjes te stoppen, trapte de jongen flink het gaspedaal in. De politie zette met meerdere voertuigen de achtervolging in. Daarbij ramde de jongen een busje dat naast hem reed.

Uiteindelijk werden de jongens na een achtervolging op de A2 bij de afslag Vinkeveen ingesloten. De bestuurder probeerde nog te ontsnappen en beschadigde daarbij nog een politieauto. Die ontsnappingspoging is echter niet gelukt, waardoor de politie de tieners kon arresteren.

Volgens de politie hadden de jongens de auto, een dure zwarte Mercedes Benz, 'geleend' van de moeder van de bestuurder. Die auto moet even uitgedeukt worden. De passagiers zijn weer op vrije voeten, de bestuurder zit nog vast.

Bestelbus op twee wielen in Nijmegen

Icoon OpmerkelijkEen bestelbus heeft vanmorgen in het centrum van Nijmegen urenlang op twee wielen gestaan. De 27-jarige chauffeur uit Arnhem was onderweg naar een klant in het centrum, maar moest uitwijken voor een voetganger op de Broerstraat, die hij waarschijnlijk over het hoofd heeft gezien. Daarop ramde hij een uitstekende luifel.

Door de klap kwam de bus scheef te staan. Een takelwagen moest eraan te pas komen om de bestelbus weer op vier wielen te zetten. Volgens de politie valt de schade wel mee. Er raakte niemand gewond.

Klik hier voor een foto en videoverslag.

Poortvliet langer bij Helmond Sport

Helmond Sport gaat door met trainer Jan Poortvliet. De club uit de Jupiler League heeft de optie in het contract van de trainer gelicht.

Poortvliet had een aflopend contract, maar als de optie voor 1 mei gelicht zou worden, zou zijn overeenkomst automatisch met een jaar worden verlengd. Dat is nu dus gebeurd. Helmond Sport is uiterst tevreden over Poortvliet. Hij lijkt de doelstellingen te gaan halen met aanvallend voetbal en geeft jonge spelers volop speeltijd. Helmond Sport hoopte voor het seizoen dat de nieuwe trainer de club richting play-offs zou brengen en dat men in de top zes zou eindigen. Momenteel staat Poortvliet met zijn ploeg gedeeld zesde.

Race Driver: GRID screens vol gas naar je DS

Codemasters heeft zichzelf natuurlijk al bewezen als het op racegames aankomt. Hun populaire Race Driver serie krijgt er ook in de GRID generatie een DS broertje bij. Of dit het ultieme DS racespel wordt is natuurlijk pas zeker zodra we hem kunnen spelen, tot die tijd kun je alvast je ogen lekker op de volgende screenshots richten.



Race Driver: GRID komt dit jaar naast de DS ook op de PC, PS3 en 360 uit.

Phil Harrison gaat naar Atari?

Phil Harrison maakte eerder vandaag bekend dat hij Sony gaat verlaten. Het gerucht gaat nu echter dat hij Sony verlaat om bij Atari aan de slag te gaan.

Harrison was de man achter Sony's casual games zoals SingStar en hij zal Atari succesvol proberen te maken op dezelfde casual games markt. Atari is in januari een nieuwe weg ingeslagen onder de nieuwe CEO David Gardner. Zijn ambitie is om Atari terug op de kaart te zetten als grote speler in de gamesmarkt, en het aantrekken van Phil Harrison zou daarvoor een stap in de goede richting kunnen zijn.


Onwikkelen voor PS3 met de hulp van Insomniac

Veel ontwikkelaars ondervinden moeilijkheden met het ontwikkelen van games voor de PS3. Insomniac, die al 2 games hebben uitgebracht op Sony's jongste console, willen andere ontwikkelaars helpen, en hebben Project Nocturnal opgezet.

Project Nocturnal is een soort wikipedia voor PS3 ontwikkelaars. Op de site staan verschillende stukjes code die gebruikt kunnen worden voor de onwikkeling. Daarnaast staan er oplossingen op voor veel voorkomende problemen. Normaal moest elke studio deze problemen zelf oplossen, nu kan dat makkelijk worden opgezocht.

Op deze manier zal de onwikkeling van games goedkoper en makkelijker gaan. Daarnaast hoopt Insomniac dat ze feedback krijgen van de mensen die de code gebruiken.

TV: Deep Throat

Het is 1972, het gros van de FOK!-users moet nog gemaakt worden. De Amerikaanse kapper Gerard Damiano wordt in zijn kapsalon bij voortduring geconfronteerd met ongelukkige vrouwen en besluit dat het tijd is voor een nieuwe seksuele revolutie. Hij besluit een pornofilm te maken. Dankzij de Amerikaanse regering die tevergeefs probeert een en ander te frustreren, is hiermee de bekendste pornofilm een feit. Zesendertig jaar later, BNN en de VPRO organiseren een thema-avond over porno met daarin de documentaire Inside Deep Throat en de vertoning van de film hierop volgend. Verontruste gelovigen bidden om een flinke blikseminslag in de zendmast in Hilversum. Desondanks kijken er 20.000 Christen Unie-stemmers en 160.000 viezeriken van CDA-huize! De rest van Nederland neemt geamuseerd kennis van deze archaïsche pornofilm, maar desondanks kijken er in totaal maar zo'n 900.000 personen. Met die geboortegolf zal het over negen maanden dus wel meevallen.
Subheader

Fanboy tekent GTA IV-map

Sommige fanboys verkleden zich als hun favoriete gamecharacter, andere gaan op internet hun ideologie lopen verkondigen en weer anderen maken in-game mods voor hun favoriete game. Je hebt echter ook een groep die misschien nog wel verder gaat; de groep die artwork gaat maken over een game of console die nog niet eens uit is. En bij een (nu al) populaire game als GTA IV kan dit soort artwork natuurlijk ook niet lang uitblijven, sterker nog een tijdje geleden meldden we al dat een fanboy waarschijnlijk de map van GTA IV had ontdekt. Blijkbaar bestaan er nog meer mensen die te veel tijd over hebben, want nu is er iemand zo gek geweest om de hele GTA IV map te tekenen. Volgens de jongeman zou de map er ongeveer zo uit gaan zien:


Leuk voor later

Wegmisbruikers, normaal een vervelend programma met een kabouter als presentator en Ome Koos die nog eens extra komt uitleggen hoe het precies in elkaar zit.

Maar soms zitten er briljante stukje tussen, zoals gisteravond een mevrouw mag een gezellig praatje gaan maken met de politie, maar vermoedelijk heeft deze mevrouw haar pilletjes vergeten te slikken, wat volgt is straattheater van de bovenste plank.

Mocht je het gemist hebben, kans voor een herhaling.

Levensgevaarlijk gewonde na supportersruzie

Icoon Politie Een 37-jarige man uit Duiven is afgelopen weekeinde levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ruzie tussen supporters van Vitesse en Feyenoord in het centrum van Arnhem. Dat bevestigde de politie vanmiddag.

De politie had gisteren al melding gemaakt van de ruzie, maar sprak toen van uitgaansgeweld.

Aanhangers van de twee clubs troffen elkaar zaterdagavond op de Korenmarkt in Arnhem. De Rotterdamse supporters waren op doorreis uit Almelo en veroorzaakten amok in het uitgaanscentrum. Aanhangers van Vitesse bemoeiden zich daar mee, waarna er een vechtpartij ontstond. De politie zette onder meer de mobiele eenheid en honden in om een einde te maken aan de rel.

De 37-jarige - een omstander - kreeg vermoedelijk een baksteen tegen zijn hoofd en raakte levensgevaarlijk gewond, aldus een politiewoordvoerster. De man is naar het St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht en is inmiddels buiten levensgevaar.

Direct na de vechtpartij hield de politie vier mensen aan. Het is onduidelijk of daar de gooier van de baksteen bij zit. De politie is een onderzoek begonnen en bekijkt daarbij onder meer camerabeelden.

Iron Man laat een sterk staaltje misdaadbestrijding zien

Iron Man is een superheld in een gepantserd pak van staal. Hij beschermt de wereld tegen kwaad in alle vormen, maar in de film die binnenkort verschijnt toch vooral tegen de kwaadaardige Mandarin. Rond de tijd dat de film uit komt zal ook de gelijknamige game uit komen. In de game kruip je in de huid van Iron Man.

Je kunt de trailer van de nieuwe game hieronder bekijken


De game zal op 30 mei op alle platformen verschijnen

'KRO maakt tegenfilm over Bijbel'

Icoon FilmIn navolging van de ‘tegenfilm’ van Geert Wilders, gaat nu ook de KRO een 'tegenfilm' maken. De Katholieke Radio Omroep overweegt een Bijbelfilm te maken, waarin de dubieuze onderdelen van de Bijbel aangegeven zullen worden.

De ‘tegenfilm’ van de KRO zal gewelddadige en intolerante Bijbelteksten koppelen aan actuele gebeurtenissen, meldt de Volkskrant vandaag. Peter de Kok, woordvoerder van de KRO, wil de komst van de film nog niet bevestigen of ontkennen. "Wij zijn bezig met een aantal concepten en ideeën over hoe te reageren op de film van Geert Wilders."

De Bijbelfilm zal, net als de film die Wilders maakt, ongeveer een kwartier gaan duren. Met de komst van deze KRO-film zou dit de derde ‘tegenfilm’ zijn.

Update: Op de website van de KRO staat te lezen dat zij niet werken aan een 'tegenfilm'.

Phil Harrison gaat weg bij Sony

De voorzitter van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios (SCE WWS), Phil Harrison, houd het voor gezien. Vanaf 29 Februari 2008 neemt Kazuo Hirai, de huidige voorzitter en CEO van Sony Computer Enertainment Inc. (SCEI) zijn taken waar.

Phil Harrison kwam in 1992, voor de lancering van de originele PlayStation, bij het toenmalige Sony Electronics Publishing, Ltd. wat later Sony Computer Entertainment Europe werd. Hij heeft een grote rol gespeeld in het uitbrengen van alle PlayStations en het aangaan van relaties met game developers en publishers. Na zijn aanstelling als voorzitter van SCE WWS heeft hij zich vooral bezig gehouden met ontwikkelen van de first party games en de online services van Sony.

“As one of the founding members of SCE, Phil played a key role in the development and growth of the PlayStation business and our industry,” aldus Kazuo Hirai. “It is sad to see him departing from SCE, but I wish to express my gratitude for his many invaluable contributions and also wish Phil the very best of luck in his future endeavors.”

Phil Harrison vertelde: “The past 15 years at Sony Computer Entertainment has been the defining journey of my life so far. I am grateful to all the PlayStation family for their incredible support, guidance and friendship. It has been a privilege to serve as part of the team and be inspired by them on a daily basis. I am so proud of everything PlayStation has achieved and will continue to support its future in every way I can.”

Pakistan blokt YouTube om Wilders-film

Icoon Internet Het islamitische Pakistan heeft de website YouTube geblokkeerd om verspreiding van een reclamefilmpje voor de islamkritische Wilders-film en andere ''godslasterlijke'' bijdrages te voorkomen. Dat meldden Pakistaanse media vandaag.

Enkele media baseren zich op een verklaring van een functionaris van de Pakistaanse Telecommunicatie Autoriteit (PTA).

Het verbod is onder meer gericht tegen een trailer voor de komende film van de Nederlandse parlementariër, aldus de functionaris. De PTA riep gebruikers op bij YouTube te protesteren tegen de verspreiding van materiaal dat beledigend zou zijn voor moslims.



Zogenaamde trailer Wilders-film

Australië krijgt mogelijk R18+-rating voor games

Australië is de afgelopen tijd geregeld in het nieuws gekomen vanwege het bannen van games met seks of geweld erin. De hoogste rating die een game momenteel in het land kan krijgen is MA15+, wat zoveel wil zeggen als dat de game geschikt is voor iedereen van vijftien jaar en ouder. Games die voor deze jongeren nog niet geschikt zijn worden nu vaak in de ban gedaan door het land omdat er geen goede rating voor is. Hieronder vallen onder meer GTA III, Postal en Manhunt.

De Australische overheid overweegt momenteel om een R18+ rating toe te voegen aan het rating systeem, waardoor ook games voor volwassenen verkocht kunnen gaan worden. Het voorstel zal 28 maart aan bod komen. Mocht het voorstel geaccepteerd worden dan kunnen ook de Aussies legaal gaan genieten van buitensporig veel geweld, seks en grof taalgebruik.

Steinberg vol vertrouwen in de toekomst van de PS3

In een interview met Next-gen, heeft Sony’s PR man Scott Steinberg een aantal interessante uitspraken gedaan. Sony lijkt vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet te zien, en zich totaal geen zorgen te maken over de tegenvallende verkoopcijfers van de Playstation 3.

Als eerst ziet Steinberg de overwinning van Blu-ray als het bewijs dat Sony ook deze console war zal gaan winnen. Hij denkt ook dat de Wii snel aan populariteit zal verliezen. ”In three years, the Wii will really start to look its age graphically and, will seem to consumers, pretty long in the tooth”

Verder heeft Steinberg het ook nog over de Xbox360. Zo vindt hij het goed dat veel developers op dit moment overschakelen van de 360 naar de PS3 als hun main platform. Volgens hem komt het de games voor de PS3 en de 360 beide ten goede omdat de 360 games daardoor beter zouden worden. Ook laat Steinberg weten, dat Microsoft zijn kans heeft gehad, en deze kans niet goed genoeg heeft benut:

”Microsoft have had their window to build up a lead, but when we track sales of Xbox 360 against comparable time since launch sales of the original Xbox, there isn't much difference, so I think that opportunity has passed for them, and it looks like they haven't expanded beyond their core of shooter players."

Het complete interview met Steinberg zal binnenkort op internet verschijnen

Super Aguri test opnieuw niet

Super Aguri slaat ook deze week de tests op Barcelona over. Het team verkeert in financiële nood, en is zoekende naar investeerders. Deze winter heeft men nauwelijks getest, en ook is nog niet bekend wie er bij het team gaan rijden.

"Omdat de onderhandelingen nog steeds gaande zijn, hebben we besloten ons volledig te richten op de voorbereidingen op de eerste race in Australië", zei teambaas Aguri Suzuki "De wagens moeten binnenkort al naar Australië worden getransporteerd. Daarom zullen we deze week niet testen in Barcelona."

Vrijspraak matroos voor verkrachting

Icoon MisdaadEen 27-jarige ex-matroos die werd vervolgd voor verkrachting van een verstandelijk beperkte jongen in 2004, gaat vrijuit. De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem sprak de Bredanaar maandag vrij wegens gebrek aan overtuigend bewijs.

Na de aangifte van de 19-jarige gehandicapte jongen duurde het een jaar voordat de toenmalige militair voor het eerst over de kwestie werd verhoord. Ook heeft de militair altijd erg stellig ontkend.

De jongen, met verstandelijke vermogens van een 14-jarige, werkte op een zorgboerderij waar de militair als vrijwilliger klusjes deed.

Volgens de aangifte zou op de kamer van de militair in de ouderlijke woning naar porno zijn gekeken, waarna de verkrachting plaatsvond. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 18 maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, waarop de advocaat aangaf dat het bewijs veel te mager was met alleen het woord van de jongen tegen dat van de matroos.

Hirsch Ballin wil af van term allochtoon

Icoon PolitiekMinister Ernst Hirsch Ballin van Justitie zou het een goede zaak vinden als de woorden allochtoon en autochtoon niet meer worden gebruikt.

"Misschien moeten we maar eens van het hele woordgebruik af, want het creëert een valse tegenstelling."   Dit zei hij maandag in een gesprek in het radioprogramma De Ochtenden.

"We moeten ons goed realiseren dat we toch een heleboel gemeen hebben in ons land. Ik houd niet van de rubriceringen die ons land in tweeën delen, bijvoorbeeld de tegenstelling die zo vaak wordt gecreëerd tussen autochtonen en allochtonen", aldus de CDA-bewindsman. Volgens hem zijn er genoeg echte problemen die moeten worden aangepakt. "Als we doorgaan met spreken alsof ons land verdeeld is, of andere valse tegenstellingen creëren, dan maken we de dingen alleen maar erger.''

In de afgelopen jaren klonk landelijk en lokaal geregeld een pleidooi om de begrippen allochtoon en autochtoon wegens de negatieve betekenis af te schaffen. In 2005 liet het toenmalig kabinet echter weten de termen te blijven gebruiken om onderscheid te maken tussen iemand die uit het buitenland afkomstig is en een oorspronkelijke bewoner van Nederland.


Het is Ballin Ernst

Vader schuldig aan doodschudden baby

Icoon JustitieDe militaire kamer van de rechtbank in Arnhem heeft maandag een ex-militair veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf voor doodslag op zijn eerste kind.

In december 2004 schudde de 31-jarige Alex van P. uit Gouda zijn amper drie weken oude zoontje net zo lang tot het slap en bleek werd. Het hersendode kindje overleed later in het ziekenhuis, nadat artsen samen met de ouders besloten dat verdere behandeling geen zin meer had.

Hoewel er vraagtekens rezen, werd de man niet vervolgd. Niet veel later schudde hij ook zijn tweede baby door elkaar. Dit kind raakte zwaar gehandicapt. De vader werd in 2006 veroordeeld tot twee jaar cel en tbs. Tijdens de behandeling bekende hij ook het schudden van de eerste baby.

De rechtbank vindt een lange onvoorwaardelijke celstraf op zijn plaats voor zo'n daad, maar liet het bij een jaar cel voorwaardelijk zoals het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden ook eiste. De ex-militair wordt immers al behandeld in een tbs-kliniek.

De kwestie is onderzocht door de Inspecties voor de Sanctietoepassing, Gezondheidszorg en Jeugdzorg en heeft nieuwe richtlijnen opgeleverd. Afgelopen november deden de inspecties onder meer de aanbeveling dat bij opvallende babysterfte zoals hier, altijd de persoonlijkheid van de ouder(s) moet worden onderzocht. Dat was nu niet gebeurd. De zaak van de eerste baby werd voorwaardelijk geseponeerd om de hulpverlening aan het gezin niet te doorkruisen.

Twee weken geleden stak de officier van justitie de hand in eigen boezem. Hij stelde dat het OM en andere betrokken instanties in theorie het zware letsel bij het tweede kind mogelijk hadden kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld doordat het tweede kindje dan misschien niet geboren was.

Eventjes weggeweest

FOK! heeft er vanaf halverwege de ochtend tot ongeveer nu uitgelegen. De oorzaak daarvan was een router buiten ons netwerk die zijn werk niet goed leek te doen. Het verhelpen van dit probleem vergde nogal wat uitzoekwerk, wat er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat we een paar uur foetsie waren.

We zijn er echter weer. Er zijn geen servers gecrashed of op andere wijze beschadigd, dus je kunt weer ongestoord doorFOK!ken.

[CCWS][IRL] Doornbos: "Fusie biedt kansen"

Robert Doornbos is blij met de fusie tussen de ChampCar en de IRL. De de Rotterdammer ziet hierin nieuwe kansen en uitdagingen. Doornbos reed afgelopen seizoen in de ChampCars, maar heeft voor dit seizoen nog geen contract.

"Ik denk dat dit een goede stap is voor beide series, maar niet te vergeten ook zeker voor ons coureurs en natuurlijk voor alle fans", vertelde Doornbos. "De samengevoegde serie zal groter, spannender en vooral sterker worden. De fusie biedt nu al nieuwe kansen en uitdagingen, zoals de onderhandelingen met andere teams en het racen op ovals. Kortom, dit is een zeer interessante ontwikkeling."

Politie vraagt vader dode kinderen zich te melden

Icoon PolitieDe politie roept de 41-jarige vader van de kinderen die zondag dood zijn aangetroffen in een woning in Roosendaal, op zich te melden. Dat heeft een politiewoordvoerder maandag gezegd. De vader wordt als verdachte aangemerkt.

Met de moeder van de kinderen, een meisje van zes jaar en een jongen van vier, heeft de politie wel contact. De woordvoerder wil niet zeggen of de vrouw verdachte is in de zaak.

De school van de kinderen zorgt maandag voor opvang van de leerlingen en hun ouders. Slachtofferhulp is daarbij aanwezig.


Nieuw Force India maakt baandebuut

Vanmorgen heeft de nieuwe wagen van Force India, de VJM01, in Barcelona zijn baandebuut gemaakt. Adrian Sutil bestuurde de auto, die een doorontwikkeling is van de Spyker F8-VII B. De kleuren van de nieuwe bolide werden al eerder onthuld.

Het hoofd technische zaken van Force India, Mike Gascoyne, vertelde over de nieuwe VJM01: "De B-specificatie die we eind vorig seizoen hebben geïntroduceerd, diende als basis voor de nieuwe auto. Deze week zullen we al de nodige aërodynamische en mechanische updates uitproberen, die we tijdens de Grand Prix van Australië willen inzetten. Aërodynamisch gezien is de wagen vrijwel volledig herzien. Met de nieuwe auto hopen we zo snel mogelijk in het middenveld te kunnen komen."

AH waarschuwt voor smurfenpoppetjes

Peuters moeten van de smurfenpoppetjes van Albert Heijn afblijven. De supermarktketen gaat dat nog maar eens duidelijk maken. Bij de kassa's zijn stickers opgehangen om klanten duidelijk te maken dat de plastic poppetjes gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen jonger dan drie jaar.

Onderdelen van de poppetjes kunnen namelijk afbreken. Albert Heijn en de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) hebben daar vorige week al tientallen telefoontjes over gekregen. De toezichthouder besloot de smurfjes daarom aan een onderzoek te onderwerpen. Daaruit bleek dat de poppetjes aan de wettelijke eisen voldoen, maar dat afbrekende onderdeeltjes gevaarlijk kunnen zijn voor peuters.

Op aandringen van de VWA heeft Albert Heijn vervolgens tot de extra maatregel besloten. Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Peyo het eerste verhaal van de Smurfen bedacht. Om dat te vieren heeft de supermarktketen 27 miljoen smurfenpoppetjes laten maken om uit te delen aan klanten als er voor vijftien euro's aan boodschappen gedaan wordt.

Media mogen meer de rechtszaal in

Icoon Televisie

We krijgen binnenkort meer te zien vanuit de rechtszaal. Voortaan mogen ook bij de eis van de officier van justitie en het pleidooi van de advocaat camera's aanwezig zijn. Dat staat in een nieuwe persrichtlijn van de Raad voor de Rechtspraak, die alle rechtbanken en gerechtshoven vertegenwoordigd. Met name de sterk toegenomen belangstelling van audiovisuele media was een belangrijke aanleiding voor de veranderingen.

Ook de Hoge Raad sluit zich aan bij de richtlijn. Tot nu toe mochten alleen de opkomst van de rechters, de voordracht van de officier van justitie en de uitspraak worden uitgezonden.

Ook de groeiende  rol van de pers als schakel tussen justitie en het grote publiek heeft een rol gehad. "Binnen de rechtspraak wordt de pers steeds meer als intermediair tussen de rechtspraak en het grote publiek gezien.''

Halsema hekelt toon Marijnissen en Wilders

Icoon PolitiekGroenLinks-leider Femke Halsema hekelt de felle kritiek en grove uithalen waarvan haar collega-Kamerleden zich bedienen. Op haar weblog hekelt ze het feit dat politici steeds vaker wild om zich heen slaan.

Diskwalificeren neemt zo de plaats in van argumenteren, aldus Halsema op haar weblog. Ze vindt het verschrikkelijk dat dit het debat vervuilt.

Halsema doelde op SP-leider Jan Marijnissen en PVV-leider Geert Wilders. De laatste noemde premier Jan Peter Balkenende een beroepslafaard omdat die de harde toon van de PVV-leider bekritiseerde.

Marijnissen zei zaterdag dat hij Wilders levensgevaarlijk vindt, omdat hij hele bevolkingsgroepen wegzet. De SP-leider verwees daarbij  naar etnische zuiveringen op de Balkan en in Rwanda. Dat laatste schoot bij Halsema helemaal in het verkeerde keelgat. ''Je bedoelt toch niet dat Wilders oproept tot moord, zoals de Hutu-leiders in Rwanda destijds? Als je zijn grove stigmatiseringen gevaarlijk vindt, waarom betaal je hem dan met gelijke munt? Waarom draag je zelf bij aan de verspreiding van angst?''

Halsema zegt het afschuwelijk te vinden dat het democratische debat 'zo vervuilt'. ''Dat diskwalificeren de plaats inneemt van argumenteren. En dat politieke leiders zonder enige terughoudendheid of gêne elkaar uitmaken voor rotte vis.''

Eindbaas Super Smash Bros. Brawl is nogal handig

Voor de fans zal het misschien geen schokkend nieuws zijn, maar het is een bevestiging die wel veel gejuich kan verwachten. De grote eindbaas van de classic mode is de welbekende Master Hand, de gigantische witte hand die probeert te voorkomen dat je het spel uitspeelt. Soms wordt deze rechterhand vergezeld door zijn linkerhand, broertje Crazy Hand. Zie hier de screenshots van dit duivelse duo aan het werk.



Baby overleden na frontale botsing N248

Icoon OngelukDe politie heeft dit weekend een 35-jarige automobilist uit Wieringerwaard aangehouden die vrijdagmiddag bij Kolhorn een ernstige aanrijding veroorzaakte. Dit heeft de politie gisteravond bekendgemaakt.

Bij de aanrijding raakten zes mensen gewond, onder wie een baby. De twee maanden oude jongen is gisterenmiddag overleden.

De man verklaarde na het ongeval vermoeid te zijn geweest en mogelijk achter het stuur in slaap te zijn gevallen. De automobilist, die kwam uit de richting van Schagen, raakte op de N248 ter hoogte van Kolhorn op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een auto van een gezin uit Wieringerwerf. De 27-jarige vader uit Wieringerwerf en zijn twee maanden oude zoontje raakten ernstig gewond. De baby liep ernstig hersenletsel op en overleed zondagmiddag aan zijn verwondingen, aldus een politiewoordvoerder. Twee kleuters en de moeder raakten ook gewond.

De 35-jarige automobilist uit Wieringerwaard werd zaterdag na zijn ontslag uit het ziekenhuis opgepakt. Hij wordt vandaag voor de officier van justitie in Alkmaar geleid wegens zwaar lichamelijk letsel door schuld. Volgens de politiewoordvoerder komt zo'n behandeling door de officier van justitie niet vaak voor. ''De officier van justitie wil een voorbeeld stellen. Als je moe bent, moet je niet achter het stuur gaan zitten.''

België geeft deelstaten meer bevoegheden

Icoon BelgieBelgische politieke partijen zijn het eens geworden over overdracht van meer bevoegdheden naar de deelstaten. Vlaanderen en Wallonië mogen voortaan zelf beslissen over delen van economisch en industrieel beleid, huisvestings-, verkeers- en landbouwbeleid.

Onderhandelaars, onder wie premier Guy Verhofstadt, hebben vannacht een akkoord bereikt. Nog deze week moet de regering zich uitspreken.

In de zomer wil de regering al een tweede pakket hervormingen afronden. Die lijst is nog niet precies vastgelegd, maar gaat onder meer over overdracht van arbeidsmarktbeleid en gezondheidsbeleid.

De regering bespreekt dan ook het laten samenvallen van deelstaat- en federale verkiezingen. De verkiezingen lopen nu twee jaar uiteen: politici zijn daardoor bijna voortdurend campagne aan het voeren en durven zelden harde besluiten te nemen.

De Belgische staatshervorming was sinds juni inzet van heftige onderhandelingen tussen Vlamingen en Walen. De Vlamingen eisten meer bevoegdheden voor hun deelstaat, vooral gesteund door de verkiezingswinst van partijen als CD&V/N-VA. Het Vlaams Belang streeft al langer naar een republiek Vlaanderen.

De Walen willen de federale Belgische staat echter zo min mogelijk uithollen, omdat ze afhankelijk zijn van veel geld van de federale overheid.

And the Wii-nner is...Nintendo at the Oscars!

De populariteit van Nintendo's nieuwste geesteskind is ongekend. Op het moment dat je denkt dat het niet gekker kan, krijgen ongeveer een miljard mensen wereldwijd vlak na de reclame van de Academy Awards, oftewel de Oscars, het volgende te zien:



Of het een stunt is geweest van Nintendo of de organisatie gewoon op de populariteit in wil spelen is onbekend, wel is bekend dat er maar weinig acties je zo'n gigantische exposure geven.

Cuba kondigt hervormingen aan

Icoon Economie De kersverse nieuwe president van Cuba, Raul Castro, heeft opheffing van de economische beperkingen aangekondigd. In de komende weken zullen eenvoudige hervormingen worden doorgevoerd van regels die de bevolking tot nu toe negatief beïnvloedden.

Castro bleef tijdens zijn aanstellingstoespraak nog wel vaag. Het is onduidelijk welke beperkingen en maatregelen hij precies wil veranderen. ”In de komende weken zullen we beginnen met enkele eenvoudige hervormingen die vooral bedoeld waren om nieuwe ongelijkheden te vermijden op het moment van algemene schaarste.” Sinds 1968 is er nauwelijks meer een private sector in Cuba.

Aangezien afschaffing en hervorming van regels wetswijzigingen vereisen, kunnen er volgens de president tijdelijke nadelen ontstaan voor de bevolking. Waar deze nadelen uit bestaan, werd niet verteld.

Vanaf het moment dat Fidel Castro in 1959 de macht greep in Cuba, maakte de huidige president al deel uit van de regering als minister van Defensie. Op 31 juli 2006 werd Raul Castro benoemd tot interim-president.

MotorStorm 2 met split-screen nog dit jaar?

Phil Harrison, hoofd van Sony Worldwide, heeft laten weten dat MotorStorm 2 gepland staat voor een release rond de feestdagen. De actie verplaatst zich van de droge woestijn naar een eiland vol kleurrijke planten, bomen en andere gewassen, welke interactief worden genoemd.

Een andere grote toevoeging waar bij de release van het eerste deel om werd geschreeuwd is split-screen multiplayer. Niet twee maar vier mensen kunnen nu tegelijk op dezelfde console tegen elkaar spelen.

Het duurt nog zeker enkele maanden voordat het spel af is, maar het zou er uit moeten zien als alles wat je van een next-gen racer mag verwachten.

Streaker verstoort tennisfinale

Icoon OpmerkelijkEen streaker heeft gistermiddag in Ahoy' de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament even stilgegelegd. De man, nog wel gehuld in tangaslip, protesteerde volgens de beschilderingen op zijn lichaam tegen de handel in apen.

Dierenactivisten verstoren onder de geuzennaam Vegan Streaker vaker evenementen om aandacht te vragen voor dierenleed. De man die op de rand van de tribune was gaan staan, werd door bewakers afgevoerd waarna de Zweedse tennisser Robin Söderling en de Fransman Michael Llodra hun finale konden voortzetten.

Subheader
Met dank aan R. de Hilster voor de foto

Broer Castro nieuwe president Cuba

Icoon BuitenlandsRaúl Castro is benoemd tot nieuwe president van Cuba. Hij volgt zijn broer Fidel op, die terugtreedt vanwege zijn zwakke gezondheid. Verwacht wordt dat hij het autoritaire bewind van zijn broer voortzet.

Toch zal de 76-jarige Raúl wel iets anders doen. Verwacht wordt dat hij de economie zal hervormen naar Chinees model. Na zijn benoeming zei Raúl onder bijval van het parlement dat hij bij belangrijke beslissingen zijn broer om advies zal vragen.

Raul is al zeer lange tijd eerste vice-president, minister van defensie en tweede man in de partij.

Bij de benoeming van een nieuwe vice-president passeerde het parlement de jongere kandidaten en benoemde de 77-jarige Jose Ramon Machado. Ook dat is een teken dat er geen koerswijziging te verwachten valt op Cuba.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Oscarwinnaars 2008 bekend

Icoon FilmVannacht zijn de belangrijkste filmprijzen weer uitgereikt: de Oscars. De uitreiking was in meerdere opzichten bijzonder, niet alleen was het de tachtigste uitreiking van de Academy Awards, bijna was de grote ceremonie afgeblazen vanwege de schrijversstakingen. Iets wat bij de Golden Globes wel gebeurde.

'The Bourne Ultimatum' heeft drie prijzen gekregen, 'There Will Be Blood' en 'La Vie en rose' hebben twee prijzen in de wacht gesleept. Uitblinker is echter 'No Country for Old Men' met vier Oscars.

Alle winnaars op een rij:

Actor in a Supporting Role:
Javier Bardem
(No Country for Old Men)


Visual Effects:
The Golden Compass

Animated Feature Film:
Ratatouille

Short Film (live action):
Le Mozart des pickpockets

Short Film (animated):
Peter & the Wolf

Costume Design:
Elizabeth: The Golden Age

Makeup:
La Vie en rose

Best Actress in a Supporting Role:
Tilda Swinton
(Michael Clayton)


Art Direction:
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Sound Mixing:
The Bourne Ultimatum

Sound Editing:
The Bourne Ultimatum

Film Editing:
The Bourne Ultimatum

Actress in a leading role:
Marion Cotillard
(La Vie en rose)


Writing (adapted screenplay):
No Country for Old Men

Foreign language film:
Die Fälscher

Music Written for Motion Pictures:
Once

Best Cinematography:
There Will Be Blood

Achievement in Music (Score):
Antonement

Documentary (Short):
Freeheld

Best Documentary Feature:
Taxi to the Dark Side

Best Original Screenplay:
Juno

Best Actor:
Daniel Day-Lewis
(There Will Be Blood)


Best Director:
Ethan Coen en Joel Coen
(No Country for Old Men)


Best Motion Picture:
Ethan Coen en Joel Coen
(No Country for Old Men)



De tachtigste versie van de uitreiking van de Oscars

Schaatsen: Uitslagen Wereldbekers

Icoon SchaatsenDit weekend werden de wereldbekerfinales geschaatst in Thialf, Heerenveen. Sommige wereldbekers waren al beslist, andere lagen nog compleet open. Hieronder vind je de uitslagen van dit weekend en de eindklassementen in de wereldbeker.


500 meter
In Heerenveen stonden er voor zowel dames als heren twee 500 meters op het programma. Bij de dames was de strijd al lang gestreden, Jenny Wolf had het klassement al even in de zak. De Duitse is dit seizoen oppermachtig op de kortste afstand en bewees dat dit weekend nog eens door allebei de 500 meters te winnen. Annette Gerritsen en Marianne Timmer werden op vrijdag gedeeld derde. Op zaterdag werd 'Timmertje' door een overijverige starter gediskwalificeerd. Hierdoor kelderde ze een eind in het klassement. Na vrijdag stond ze nog derde, in het eindklassement moet ze genoegen nemen met de zesde plek. Gerritsen, die een uitstekend seizoen draait, staat op plaats twee.

Bij de heren werd de strijd vrijdag beslist. Jeremy Wotherspoon won de afstand en daarmee ook het klassement. Op zaterdag onderstreepte de Canadees zijn klasse en won ook de tweede vijfhonderd. De Nederlandse mannen kwamen dit weekend niet in de hoogste regionen voor. Best genoteerde in het eindklassement is Jan Smeekens op de elfde plek.

Eindklassement dames
#NaamLandPunten
1Jenny WolfDuitsland1460
2Annette GerritsenNederland928
3Sang-Hwa LeeZuid-Korea714
4Svetlana KaykanRusland681
5Sayuri YoshiiJapan648
6Marianne TimmerNederland600
26Natasja BruintjesNederland92
32Sanne van der StarNederland69
33Ingeborg KroonNederland64
42Ireen WüstNederland29
49Marloes GelderblomNederland11


Eindklassement heren
#NaamLandPunten
1Jeremy WotherspoonCanada1080
2Kang-Seok LeeZuid-Korea775
3Dmitry LobkovRusland725
4Kyou-Hyuk LeeJapan714
5Mika PoutalaFinland714
11Jan SmeekensNederland365
13Simon KuipersNederland327
21Jacques de KoningNederland158
22Lars ElgersmaNederland121
24Jan BosNederland116
27Erben WennemarsNederland82
31Jurre TrouwNederland69


1000 meter
Op de 1000 meter voor de mannen toonde Shani Davis zich de sterkste. Hij was met 1.08,63 net iets sneller dan Denny Morrison die 1.08,75 noteerde. Davis pakte daardoor zowel de dagzege als de eindzege in het wereldbekerklassement. Simon Kuipers maakte met 1.09,22 het podium vol. Kuipers verzekerde zich daarmee van deelname aan de WK afstanden. Dat deed ook Mart Tuitert, die zevende werd. Jan Bos was al zeker van deelname in Nagano. Erben Wennemars greep naast een ticket. Eerder wist Wennemars zich ook al niet te plaatsen voor de 500 en 1.500 meter. "Dit is klote. Overal rij je naast", aldus Wennemars. "Het hele seizoen is slecht geweest, overal zat ik net naast. Als je fysiek goed bent, maak je geen misslagen", sipte hij. "Ik kan het alleen mezelf verwijten, ík maak de fouten, ík maak de misslagen. Maar ik weet één ding zeker: volgend jaar gebeurt me dit niet meer. Dit past niet bij mij."

Bij de dames toonde Anni Friesinger zich wederom oppermachtig op de 1.000 meter. Met 1.15,57 pakte Friesinger haar achtste zege WB-zege op rij. Ze bleef Paulien van Deutekom meer dan een seconde voor. Van Deutekom plaatste zich daarmee ook voor de WK Afstanden. Ireen Wüst, die vandaag als vierde eindigde, was al zeker van deelname. Het derde ticket gaat naar Anette Gerritsen, zij bleef Marianne timmer 0,07 seconde voor. Olympisch kampioen Timmer zal daardoor niet deelnamen aan de 1.000 meter op het WK.

Eindklassement dames
#NaamLandPunten
1Anni FRIESINGERGER 1010
2Ireen WÜSTNED 602
3Shannon REMPELCAN 516
4Chiara SIMIONATOITA 440
5Annette GERRITSENNED 429
8Marianne TIMMERNED 298
9Paulien van DEUTEKOMNED 273


Eindklassement heren
#NaamLandPunten
1Shani DAVISUSA 840
2Denny MORRISONCAN 736
3Jan BOSNED 550
4Simon KUIPERSNED 471
5Jeremy WOTHERSPOONCAN 456
8Mark TUITERTNED 300
9Erben WENNEMARSNED 290
11Remco OLDE HEUVELNED 250


1500 meter
Op de 1500 meter was de strijd ook nog open. Bij de mannen stonden de Nederlanders er zeer goed voor, maar was het Shani Davis die er uiteindelijk met de buit vandoor ging. In 1.45,25 was hij het hele veld te snel af. Vijf Nederlanders eindigden wel in de top tien, met Sven Kramer als hoogst geplaatste op plek vier. In het eindklassement bezet Simon Kuipers plaats twee, gevolgd door Mark Tuitert en Erben Wennemars.

Paulien van Deutekom kon na de wereldtitel allround nu ook de eerste overwinning in een wereldbekerwedstrijd laten noteren. De laatbloeier van TVM won op de 1500 meter in 1.56,61. Ze was daarmee Ireen Wüst net te snel af. In het wereldbekerklassement ging Kristina Groves haar landgenote Christine Nesbitt voorbij. De Canadese dames worden op de voet gevolgd door Wüst en Van Deutekom.

Eindklassement dames
#NaamLandPunten
1Kristina GrovesCanada555
2Christine NesbittCanada508
3Ireen WüstNederlan338
4Paulien van DeutekomNederlan330
5Anni FriesingerDuitsland312
19Renate GroenewoldNederlan97
23Marrit LeenstraNederlan67
26Annette GerritsenNederlan51


Eindklassement heren
#NaamLandPunten
1Shani DavisVerenigde Staten460
2Simon KuipersNederland426
3Mark TuitertNederland413
4Erben WennemarsNederland397
5Enrico FabrisItalië359
7Sven KramerNederland320


3000 en 5000 meter
De langste afstanden maken deel uit van de gecombineerde wereldbeker. De dames combineren de 3000 en de 5000 meter, bij de heren worden 5000 en 10.000 meter in één klassement verreden. Afgelopen weekend schaatsten de heren alleen nog de vijf kilometer, terwijl de vrouwen nog eenmaal de 3000 meter aflegden. Martina Sábliková had de gecombineerde wereldbeker over de langste afstanden al op haar naam gebracht op het vorige wereldbekerweekend. De jonge Tsjechische is dit seizoen haast niet te verslaan op de langste afstanden. Ook vrijdag moest het hele veld het hoofd buigen voor Sábliková, al was de marge niet zo groot. Ireen Wüst werd tweede en gaf net geen halve seconde toe op Sábliková, 4.04,24. Renate Groenewold werd derde, Paulien van Deutekom eindigde op plek vijf, achter Claudia Pechstein. In het eindklassement vinden we Groenewold terug op plek drie.

Bij de heren reed Sven Kramer iedereen naar huis. Hij won in 6.15,10, ruim drie seconden voor Enrico Fabris, die tweede werd. Wouter Olde Heuvel veroverde de derde plaats. In de wereldbeker ging de overwinning naar Håvard Bøkko. De Noor was niet helemaal fit en eindigde in Thialf slechts als zesde, maar het was genoeg voor de eindoverwinning. Kramer werd tweede in het klassement, voor Fabris en Bob de Jong. Laatsgenoemde ging wonderbaarlijk onderuit op het rechte eind in Heerenveen.

Eindklassement dames
#NaamLandPunten
1Martina SáblikováTsjechië730
2Claudia PechsteinDuitsland490
3Renate GroenewoldNederland355
4Kristina GrovesCanada310
5Daniëla AnschützDuitsland305
7Ireen WüstNederland262
13Paulien van DeutekomNederland158
14Diane ValkenburgNederland154


Eindklassement heren
#NaamLandPunten
1Håvard BøkkoNoorwegen445
2Sven KramerNederland430
3Enrico FabrisItalië300
4Bob de JongNederland284
5Wouter Olde HeuvelNederland250
7Carl VerheijenNederland220
8Tom PrinsenNederland220
22Brigt RykkjeNederland75
27Mark OoijevaarNederland35
38Ted Jan BloemenNederland13


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Valentijnpijn (3): Verjaardag

Dit verhaal speelt zich af in 2007, een maand of tien na Valentijnpijn (2). Mijn vriendin woont sinds enkele maanden op onze zolderkamer, omdat het tussen haar en haar ouders niet wil boteren. Ze blijft tot en met haar havo-examens, die ze succesvol afsluit op 29 mei. Ik heb echter nog een vwo-examen Aardrijkskunde op mijn verjaardag, en de dag erna het vak waar ik altijd het meeste moeite mee heb gehad: wiskunde.

Uitslagen Spanje speelronde 25

Na de afgelopen speelronde is de spanning in de Spaanse Primera División volledig terug. FC Barcelona liep opnieuw drie punten in op Real Madrid, dat voor de derde keer in een week verloor.

Barcelona had zelf op papier een makkelijk duel, thuis tegen hekkensluiter Levante. Al vrij snel schoot Xavi de thuisclub op voorsprong, maar hands van Zambrotta gaf de bezoekers een strafschop. Mustapha Riga benutte deze, maar zag Lionel Messi nog voor rust scoren, waarmee hij Barça weer aan de leiding zette. De tweede helft was de helft van Samuel Eto'o. De Kameroener liep voortdurend vrij en kon zo vrij gemakkelijk de score vergroten. De spits maakte een loepzuivere hattrick, waardoor de klinkende overwinning een feit was.

Real Madrid moest thuis orde op zaken stellen na uitnederlagen bij Real Betis en AS Roma afgelopen week. De Madrilenen ontvingen streekgenoot Getafe in het eigen Bernabéu, en hadden het vrij lastig tegen de voormalige club van trainer Bernd Schuster. Doelman Pato lag voortdurend dwars op de pogingen van de Koninklijke, dat spelmakers Wesley Sneijder en Robinho nog steeds moest missen. Arjen Robben leek de score openen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Getafe nam in de omschakeling dankbaar gebruik van de verwarring die was ontstaan en scoorde via Ikechukwu Uche zelf de winnende.

Na een dramatische seizoensstart klimt Sevilla weer gestaag naar boven. Via twee doelpunten van Luís Fabiano en twee eigen treffers van Real Zaragoza werd er thuis met 5-0 gewonnen. Villarreal ontsnapte in Bilbao aan puntverlies. De nummer drie kwam op achterstand door een goal van Fernando Llorente, maar Guille Franco zorgde met twee treffers voor de overwinning. Club Atlético de Madrid liet wederom dure punten liggen. Al na vijf minuten stonden de Madrilenen 2-0 achter bij Osasuna. Uiteindelijk zou het 3-1 worden. Espanyol kon niet profiteren. De tweede club uit Barcelona ging onderuit in La Coruña, waar Deportivo door goals van Coloccini en Lafita zegevierde.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
23/2Valencia CFRC Recreativo de Huelva1-1
23/2Sevilla FCReal Zaragoza5-0
24/2Athletic Club de BilbaoVillarreal CF1-2
24/2Deportivo de La CoruñaRCD Espanyol2-0
24/2RCD MallorcaReal Betis Balompié1-1
24/2CA OsasunaClub Atlético de Madrid3-1
24/2Real Racing ClubUD Almería1-0
24/2Real Murcia CFReal Valladolid CF0-1
24/2FC BarcelonaLevante UD5-1
24/2Real Madrid CFGetafe CF0-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF2556+33
2FC Barcelona2554+32
3Villarreal CF2546+8
4Club Atlético de Madrid2541+12
5Sevilla FC2539+18
6RCD Espanyol2539+3
7Real Racing Club de Santander2538-1
8UD Almería2536-1
9Valencia CF2535-7
10Getafe CF2532-3
11Real Valladolid CF2531-10
12RCD Mallorca2530-2
13CA Osasuna2529-3
14Athletic Club de Bilbao2529-3
15Real Zaragoza2529-7
16Real Betis Balompié2529-9
17RC Recreativo de Huelva2529-10
18Deportivo de La Coruña2527-9
19Real Murcia CF2523-14
20Levante UD2516-27

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Luís FabianoSevilla FC19
2Diego MilitoReal Zaragoza14
3Joseba LlorenteReal Valladolid CF12
=Ruud van NistelrooijReal Madrid CF12
5Dani GüizaRCD Mallorca11
=Nihat KahveciVillarreal CF11
=Raúl GonzálezReal Madrid CF11
8Giuseppe RossiVillarreal CF10
=Raúl TamudoRCD Espanyol10
=Ricardo OliveiraReal Zaragoza10

Programma:

DatumThuisUit
2/3Club Atlético de MadridFC Barcelona
2/3Real Betis BalompiéReal Murcia CF
2/3Deportivo de La CoruñaSevilla FC
2/3RCD EspanyolValencia CF
2/3Real Valladolid CFReal Racing Club
2/3UD AlmeríaAthletic Club de Bilbao
2/3Getafe CFRCD Mallorca
2/3Levante UDReal Zaragoza
2/3Villarreal CFCA Osasuna
2/3RC Recreativo de HuelvaReal Madrid CF

Honderd discobezoekers belemmeren arrestatie

Icoon PolitieToen agenten in de nacht van zaterdag op zondag buiten een discotheek in Rolde een vechtersbaas in de kraag vatten, probeerden circa honderd bezoekers dat te belemmeren. Dat melde de politie zondag.

De agenten werden bekogeld met flessen en glazen. Uiteindelijk is met gebruik van pepperspray en wapenstok de orde hersteld. De circa vijftien politieagenten waren die nacht ter plaatse om het leeglopen van de disco te begeleiden. Er hadden binnenin al meerdere vechtpartijen plaatsgevonden.

Kettingbotsing bij tunnel A73 na storing

Icoon OngelukAls gevolg van een storing in het snelheidsdetectiesysteem van de Roertunnel van de A73-Zuid bij Roermond is afgelopen avond om 19.20 uur bij de ingang van de tunnel een kettingbotsing ontstaan.

Volgens Rijkswaterstaat en de politie gebeurde dat toen de lichten voor de ingang plotseling op rood sprongen en de tunnel werd afgesloten voor het verkeer.

Enkele auto's stopten voor het rode licht, maar achteropkomend verkeer remde te laat af en botste op stilstaande auto's. Niemand raakte gewond, er was wel veel blikschade. Het defect was na een kwartier verholpen. Anderhalve week geleden sloot de A73-tunnel bij Swalmen automatisch, ook na een defect van een veiligheidssysteem. Lange files waren toen het gevolg. De tunnels zijn pas twee weken open.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.