Cocu in staf Nederlands elftal

Volgens De Telegraaf wordt Phillip Cocu een onderdeel van de nieuwe staf van het Nederlands Elftal. De middenvelder stopt na dit seizoen met voetballen en gaat de cursus Coach Betaald Voetbal volgen. Bert van Marwijk wordt vrijwel zeker de hoofdtrainer van Oranje.

Eerder deden Ronald Koeman, Frank Rijkaard en Johan Neeskens praktijkervaring op bij het Nederlands Elftal. Het drietal deed samen met Ruud Gullit een stoomcursus Coach Betaald Voetbal vanwege hun prestaties als speler. Later deden Marco van Basten, Aron Winter en Frank de Boer hetzelfde.

Nederlandse spelers komen in aanmerking voor een versnelde cursus als zij aan minimaal vijf Europese finales en/of eindrondes hebben meegedaan. Naast Phillip Cocu komen ook Michael Reiziger, Patrick Kluivert, Edwin van der Sar en Clarence Seedorf op dit moment in aanmerking voor zo'n cursus. Reiziger staat open voor een cursus terwijl Kluivert en Ronald de Boer nog twijfelen.

De kans bestaat dat Frank de Boer ook een rol gaat spelen bij Oranje. Partijen kijken op dit moment of De Boer zijn verplichtingen bij de A1 van Ajax kan combineren met het Nederlands elftal.