BMW presenteert de F1.08

In München is vandaag de BMW-Sauber F1.08 gepresenteerd. Met deze bolide wil het Duitse team de strijd aangaan met Ferrari en McLaren.

De grotere voorvleugel is één van de opvallendste wijzigingen, deze moet ervoor zorgen dat zijwind minder vat krijgt op de auto. Verder zijn de sidepods gewijzigd ter bevordering van de luchtstromen en is de auto in zijn geheel slanker geworden. Deze aanpassingen zijn gedaan zodat de auto ook zonder traction control goed bestuurbaar is.

Na een seizoen waarin BMW bijna altijd achter de plaatsen achter Ferrari en McLaren innam, wil het team de volgende stap voorwaarts maken. Overwinningen moeten in 2008 werkelijkheid worden.

"We zijn nu twee jaar een Formule 1-team, het waren twee sterke seizoenen en in de F1.08 hebben we alles gestoken wat we in die afgelopen seizoenen hebben geleerd", aldus teambaas Mario Theissen. "Met deze auto hopen we het aantal teams dat om de overwinning strijdt te vergroten van twee naar drie. Het zal niet eenvoudig worden om te winnen, want McLaren en Ferrari zijn bijzonder sterk. De sleutel tot succes zal liggen in het ontwikkelingstempo. We moeten ervoor zorgen dat we sneller ontwikkelen dan de andere teams."

Theissen vervolgt: "Onze 'opleiding' is nu gedaan. Het wordt nu echt serieus. We hebben onze staf uitgebreid en ik denk dat Nick en Robert klaar zijn om hun eerste zege binnen te halen. Hoewel ze het de afgelopen jaren al bijzonder goed hebben gedaan, verwacht ik dat ze nog kunnen groeien als coureurs. Ik denk dat deze auto ze daar toe in staat zal stellen, omdat de F1.08 volgens de eerste tekenen stukken beter is dan die van vorig seizoen."

De F1.08 zal op dinsdag zijn eerste meters maken op het circuit van Valencia.