Geen verrassingen in Copa del Rey

In de Spaanse Copa del Rey bleven verrassingen uit. Real Madrid ging op het nippertje door, mede door een goal van Arjen Robben. FC Barcelona maakte thuis de klus af.

Real Madrid speelde uit bij Alicante slechts met 1-1 gelijk, waardoor het thuis moest gebeuren. Robben zette de Madrilenen met een mooi schot nog wel voor, maar net als in Alicante scoorde Borja namens de bezoekers. Een verlenging was in de maak, maar uiteindelijk zou aanvoerder Guti met een mooie goal in blessuretijd zorgen voor de winnende treffer. FC Barcelona had het lastig met Alcoyano, al hoefde het niet zo hard na de 0-3 uitoverwinning. Santiago Ezquerro zette zijn club al snel op 2-0, maar door Perona en Arnau zou het 2-2 worden in Camp Nou.

Sevilla kroop door het oog van de naald. Luís Fabiano en Fazio scoorden al snel tegen Denia, waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek. In de tweede helft kwamen de bezoekers echter sterk terug. Jaime, Gregory en Migue troffen doel, hetgeen nog twee goals van Sevilla eiste. Die vielen allebei binnen de laatste twee minuten. Chevanton maakte gelijk, terwijl Kanouté in blessuretijd de wedstrijd in het voordeel van zijn team besliste. Ronald Koeman's Valencia had weinig moeite met Real Unión. Het werd 3-0 in Mestalla, door een goal van Nikola Zigic en twee van Joaquín Sánchez.