[Vooruitblik] Eredivisie Speelronde 14

Komend weekend is het weer tijd voor voetbal uit de Eredivisie. Alle Nederlandse ploegen, met uitzondering van AZ, hadden de afgelopen week geen wedstrijden. Hierdoor is de kans reëel dat de spelers goed uitgerust zijn en er helemaal voor gaan. Hieronder een vooruitblik op de veertiende speelronde.

Vrijdag trappen PSV en Roda JC af voor het nieuwe voetbalweekend. De Eindhovense formatie gaat momenteel aan de leiding en staat twee punten los van directe achtervolgers Ajax en Feyenoord. De Limburgse ploeg vinden we terug op de zesde positie. Zij zouden bij een mogelijke winst naar de vierde plaats kunnen stijgen. Hoe lang zij daar dan blijven staan, is nog maar de vraag, aangezien de andere ploegen nog in actie moeten komen.

Een dag later staat het treffen tussen FC Twente en Vitesse op het programma. Vorig seizoen speelden de twee ploegen in Arnhem gelijk (1-1). Ruud Knol zorgde destijds in de 57e minuut voor de eerste treffer van de wedstrijd. Blaise N'Kufo bracht zijn ploeg in de slotfase op gelijke hoogte. Ook Willem II en Ajax strijden zaterdag tegen elkaar. Afgelopen weekend gingen de Amsterdammers in eigen huis hard onderuit. NAC Breda was toen met 3-1 te sterk. De Tilburgse formatie kan alle punten gebruiken. Vorige week won de ploeg met 6-0 van Excelsior, dus het vertrouwen moet inmiddels terug zijn bij de spelers.

Op de laatste dag van de veertiende speelronde nemen SC Heerenveen en FC Groningen het tegen elkaar op. De Friezen vertoeven momenteel op de vierde plaats. De selectie van trainer Ron Jans staat nu nog op plek negen, maar bij een eventuele winst zouden zij de thuisploeg voorbij kunnen streven. Ook AZ en FC Utrecht staan aanstaande zondag tegenover elkaar. Vorig seizoen maakten de Alkmaarders gehakt van de ploeg uit de Domstad. In het DSB Stadion werd het maar liefst 5-1 door treffers van Stijn Schaars, Shota Arveladze, David Mendes da Silva (2x) en Maarten Martens. Marc-Antoine Fortuné redde de eer voor de bezoekende ploeg.

Weet Ajax komend weekend van Willem II te winnen of zijn de Amsterdammers nog niet bijgekomen van de nederlaag tegen NAC Breda? En zal Feyenoord, dat het tegen VVV-Venlo opneemt, kunnen winnen? Of kunnen de Limburgers voor een stunt zorgen? Zondagavond zijn alle wedstrijden gespeeld en kan de balans van de veertiende speelronde worden opgemaakt.


Het complete programma:

DatumThuisUit
07/12PSVRoda JC
08/12Willem IIAjax
08/12VitesseFC Twente
08/12HeraclesDe Graafschap
08/12ExcelsiorNAC Breda
09/12VVV-VenloFeyenoord
09/12SC HeerenveenFC Groningen
09/12SpartaNEC
09/12AZFC Utrecht
Submitter:  Bron: FOK!sport