FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 8 december 2007

Wit-Rusland wint Songfestival, zusjes 11e

Icoon MuziekWit-Rusland heeft dit jaar het Junior Songfestival gewonnen. De Nederlandse zusjes Lisa, Amy en Shelley kwamen niet verder dan de elfde plaats met hun liedje ‘Adem in, adem uit’. Vooraf werd ons land nog getipt als grote favoriet, maar de meisjes konden de verwachtingen niet waar maken. In totaal kregen ze 35 punten, waaronder 10 van buurland België.

Het liedje van de zusjes uit Fijnaart –waar ook Frans Bauer woont- ging over het klimaat. De strijd om de eerste plek was zeer spannend. Lange tijd leek Armenië er met de buit vandoor te gaan, maar op het laatste moment won toch Wit-Rusland met slechts een puntje verschil.

De 11-jarige Aliaksei Zhyhalkovich zong het nummer S Druz’yami wat betekent: ‘Met vrienden’. Alle deelnemertjes waren tussen de tien en vijftien jaar oud en hebben hun songs zelf geschreven. In totaal deden zeventien landen mee en de meeste deelnemers kwamen uit Oost-Europa. Veel landen gaven de buurlanden punten. Kim-Lian van der Meij en Sipke-Jan Bousema prestenteerden het programma waaraan in totaal zeventien Europese landen deelnamen.

Uitslagen Eredivisie (08/12/2007)

Vanavond werden er in de Eredivisie vier wedstrijden gespeeld. Hieronder zijn alle uitslagen terug te vinden.

Willem II - Ajax 2-3
2' Bakircioglu 0-1 (assist Suárez)
6' Bobson 1-1 (assist Demouge)
29' Suárez 1-2 (assist Huntelaar)
45+2' Vertonghen 1-3
75' Swinkels 2-3 (assist Messoudi)

Scheidsrechter: van Hulten
Toeschouwers: 14.044
Stadion: Willem II-stadion
Gele kaart: Messoudi (Willem II), Emanuelson, Huntelaar (Ajax)

Opstellingen:

Willem II: Aerts, Janse (Wau/67), Swinkels, Bælum (Nieuwendaal/85), van der Struijk, Messoudi, Kargbo, Boutahar, Poepon, Demouge, Bobson (Vorthoren/77)

Ajax: Stekelenburg, Heitinga, Vertonghen, Emanuelson, Gabri (Colin/45+1), Maduro, Bakircioglu (Schilder/86), de Jong (Krohn-Dehli/76), Rommedahl, Huntelaar, Suárez


Vitesse - FC Twente 2-2
24' Junker 1-0 (assist Kolk)
38' Denneboom 1-1 (assist N'Kufo)
42' Junker 2-1
82' Hersi 2-2 (assist Arnautovic)

Scheidsrechter: Vink
Toeschouwers: 18.973
Stadion: Gelredome
Gele kaart: Sansoni, Takak (Vitesse), El Ahmadi (FC Twente)

Opstellingen:

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh (Lorca/65), Sprockel, Espinoza, Megrelishvili, Swerts, van der Schaaf, Sansoni, Takak, Junker (Gommans/70), Kolk

FC Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert, Braafheid, Heubach (Arnautovic/78), El Ahmadi, Huysegems (Hersi/56), Engelaar, Denneboom, N'Kufo, Elia


Heracles - De Graafschap 2-0
57' Glusevic 1-0
66' Quansah 2-0 (assist Michalke)

Scheidsrechter: Jol
Toeschouwers: 8.500
Stadion: Polman Stadion

Opstellingen:

Heracles: Pieckenhagen, Quansah, Rahim (Michalke/17), Bosnar, Looms, De Vries, Maas (Breukers/89), Wuytens, Klavan, Glusevic (Lakic/77), Everton

De Graafschap: van Fessem, Schuurman, Keller, Fung a Wing, Fränkel, Meijer (Johnson/59), Hese, Schöne (Robbemond/80), Vidarsson (Tarvajärvi/69), de Groot, Powel


Excelsior - NAC Breda 0-3
56' Zwaanswijk 0-1 (assist Penders)
74' Amoah 0-2
88' Elshot 0-3 (assist Ammi)

Scheidsrechter: van Boekel
Toeschouwers: 2.500
Stadion: Woudestein
Gele kaart: Luyckx (Excelsior), Molhoek (NAC Breda)

Opstellingen:

Excelsior: Graafland, Bandjar, van Nieuwstadt, van Steensel, Piqué, Luyckx, Altheer (Zijm/70), Braber, Alisic (van Guldener/85), Voskamp (den Ouden/70), Korf

NAC Breda: ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam, Fehér, Molhoek (van Gessel/61), Lurling, Amoah (Tamerus/79), Kolkka (Ammi/85)

Fotoverslag RTL GP Pre-proloog Dakar

Fotoverslag RTL GP Pre-proloog Dakar

Op het winderige, maar droge Eurocircuit Valkenswaard werd vandaag de Pre-proloog Dakar 2008 gereden. Bijna alle Nederlandse deelnemers stelden zich op gepaste wijze voor aan het massaal toegestroomde publiek; op of in hun voertuig door het losse zand.

De paddock was open voor al het publiek en iedereen had dus ruim de tijd het materieel van dichtbij te bekijken.



De quad van Alex Brusselers, de enige Nederlander die in deze klasse uitkomt.


De trucks van Van Ginkel, Van Vliet en Kies, allen uitkomend voor het Ginaf Rally Power team.


Dirk Schutte rijdt samen met zijn dochtertje naar de start van zijn heat.


Voerman en Dubois poseren trots voor hun nieuwe Bowler.


De Mitsubishi van Van Deijne staat nog even schoon te wezen.


Toch makkelijk, zo'n krik.


Zo ziet de TomTom van een motorcoureur er dus uit.


De truck van Hans Stacey is wat mensenschuw en probeert zover mogelijk weg te kruipen.


Team De Rooy 2008 heeft geleerd van het verlies van afgelopen jaar, ook zij verschijnen in het rood.


Natuurlijk was er op het circuit ook voldoende actie te zien. Bagger was er vanaf de eerste minuut genoeg:



op het circuit,

op de coureurs,

op de slim gepositioneerde toeschouwers

en op een bepaald FOK!sport-crewlid.

Het circuit in Valkenswaard was zeer zeker uitdagend te noemen en beschikt over een eigen 'Eau Rouge.'


Een hele klim omhoog.


En soms was die klim te hoog.


De motoren hadden niet zoveel moeite met de klim.


Brusselers laat zien dat je met een quad uitstekend kunt springen.


Iets wat Marcel Schoo in zijn Desert Warrior ook kon.


Alle deelnemers werden na de Finish opgevangen door RTL voor een praatje.


Hans Stacey gaat voor zijn tweede overwinning in Dakar en geeft ook hier in Valkenswaard volgas.


Iets was Gerard de Rooy vandaag net wat beter deed.


Uitslag Motoren
Pos. Naam
1. Rob Verstegen
2. Frans Verhoeven
3. Alex Brusselers

Uitslag Auto's

Pos. Naam
1. Rick Aarts
2. Mike van Eikeren
3. Raoul Jacobs

Uitslag Trucks

Pos. Naam
1. Gerard de Rooy
2. Hans Stacey
3. Hans Bekx

McLaren moet opnieuw voor de WMSC verschijnen

De World Motor Sport Council komt 14 februari weer bijeen om te oordelen over de legaliteit van de McLaren MP4-23. De FIA heeft onderzoek gedaan of de McLaren voor 2008 geen intellectuele eigendommen van Ferrari heeft mee genomen in het ontwerp.

Max Mosley benadrukte dat een nieuwe zitting van de WMSC noodzakelijk is. "We hoopten dat we met dit onderzoek de hele zaak rond McLaren konden sluiten. Zoals iedereen inmiddels weet, is dat niet het geval. We hebben een rapport ontvangen dat een nieuwe bijeenkomst noodzakelijk maakt. En dat gebeurt echt niet voor de lol, er moet wel een goede reden zijn om mensen van over de hele wereld, bijvoorbeeld internationale advocaten en forensische computer experts van Deloitte, bijeen te roepen."

Mosley liet eerder weten dat hij het team en de rijders dezelfde straf wilde geven. Andere WMSC-leden lieten dat niet toe om juist het kampioenschap niet om zeep te helpen. Nu zijn de zaken anders en kan het hele team straf krijgen omdat het seizoen nog niet begonnen is.

Mosley: "Als er een negatief oordeel wordt geveld met het oog op 2008, en het is erg relevant, dan is het van toepassing op iedereen bij McLaren. Het zou een oneerlijk voordeel opleveren waar iedereen voordeel van heeft. Dat was in mijn ogen in de eerdere zaak ook al het geval. Later bleek, gelet op de uitkomst van het kampioenschap, dat ik fout zat."

Een pikant detail: Ferrari's interim-teambaas Jean Todt is ook lid van de WMSC en heeft inzage in de details van McLaren. "Daar komen we in een grijs gebied," aldus Max Mosley.

Op 14 februari wordt duidelijk of McLaren nog meer straf krijgt of dat het team mee mag doen aan het wereldkampioenschap dat op 16 maart in Melbourne begint.

Milieudelegaties stoten veel CO2 uit

Icoon MilieuDoor de vliegreis van de circa 40 Nederlandse vertegenwoordigers aan de milieuconferentie in Bali wordt er ruim 200.000 kilo CO2 uitgestoten. Dit haalt een gemiddelde Nederlandse automobilist met zijn 15.500 km per jaar alleen als hij 70 jaar lang op de weg is.

In Bali wil men afspraken maken over minder CO2-uitstoot, omdat veel wetenschappers menen dat juist die menselijke uitstoot een warmer klimaat veroorzaakt. Minister Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer neemt zestien ambtenaren mee en elf lobbyisten. Het bedrijfsleven zelf stuurt twee vertegenwoordigers naar Bali.

Op het ministerie van VROM erkent men de situatie. "Zit een punt van waarheid in. Er stappen 10.000 mensen uit 190 landen in supervervuilende vliegtuigen om over CO2-uitstoot te praten", vat de woordvoerder van Cramer samen. "Maar voor de minister is dat een reden te meer om van Bali een succes te maken. Iedereen moet zich verbinden aan concrete afspraken tot lagere CO2-uitstoot."


Vliegen voor een beter milieu

Media Markt Enschede blundert met tasjes

De oplettende FOK!ker Zapper bracht onlangs een bezoekje aan de Media Marktvestiging te Enschede. Bij thuiskomst besloot hij het plastic draagtasje van de elektronicagigant te bestuderen en stuitte op een gigantische taalfout.

Op het tasje is duidelijk 'Bij aankopen naar 18.00 uur' te lezen. Je vraagt je dan af of het een miskleun is van een dyslectische stagiaire of dat er iemand heeft zitten slapen in de drukkerij. Maar dat je op de basisschool al leert dat je in dit geval het woord 'na' moet gebruiken, staat als een paal boven water.


Of andere vestigingen ook deze foute tasjes meegeven, is nog onbekend
Voor discussies over het tasje kun je overigens hier terecht

Hockey: Geen finale voor de mannen

Icoon SportDe Nederlandse Hockeyers zijn er niet in geslaagd om de finale van de Champions Trophy te bereiken. Nederland had vanochtend nog uitzicht op de finale door een 4-1 winst op Pakistan. Het was echter Australië dat Oranje dwars zat.

Door de overwinning van Nederland op Pakistan stond het nu op een tweede plaats achter Duitsland, dat al geplaatst was voor de finale. De laatste wedstrijd tussen Australië en Duitsland zou de doorslag geven wie er naar de finale zou gaan. De ongeïnspireerde Duitsers waren geen partij voor de Australiërs, die de wedstrijd wonnen met vijf tegen nul.

Door de overwinning van Australië eindigde Nederland op een derde plek. De Duitsers eindigde als eerste, voor Australië. De finale van morgen gaat tussen deze landen. Nederland speelt voor de wedstrijd om het brons tegen Zuid-Korea.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

[Vooruitblik] Eredivisie Speelronde 14

Komend weekend is het weer tijd voor voetbal uit de Eredivisie. Alle Nederlandse ploegen, met uitzondering van AZ, hadden de afgelopen week geen wedstrijden. Hierdoor is de kans reëel dat de spelers goed uitgerust zijn en er helemaal voor gaan. Hieronder een vooruitblik op de veertiende speelronde.

Vrijdag trappen PSV en Roda JC af voor het nieuwe voetbalweekend. De Eindhovense formatie gaat momenteel aan de leiding en staat twee punten los van directe achtervolgers Ajax en Feyenoord. De Limburgse ploeg vinden we terug op de zesde positie. Zij zouden bij een mogelijke winst naar de vierde plaats kunnen stijgen. Hoe lang zij daar dan blijven staan, is nog maar de vraag, aangezien de andere ploegen nog in actie moeten komen.

Een dag later staat het treffen tussen FC Twente en Vitesse op het programma. Vorig seizoen speelden de twee ploegen in Arnhem gelijk (1-1). Ruud Knol zorgde destijds in de 57e minuut voor de eerste treffer van de wedstrijd. Blaise N'Kufo bracht zijn ploeg in de slotfase op gelijke hoogte. Ook Willem II en Ajax strijden zaterdag tegen elkaar. Afgelopen weekend gingen de Amsterdammers in eigen huis hard onderuit. NAC Breda was toen met 3-1 te sterk. De Tilburgse formatie kan alle punten gebruiken. Vorige week won de ploeg met 6-0 van Excelsior, dus het vertrouwen moet inmiddels terug zijn bij de spelers.

Op de laatste dag van de veertiende speelronde nemen SC Heerenveen en FC Groningen het tegen elkaar op. De Friezen vertoeven momenteel op de vierde plaats. De selectie van trainer Ron Jans staat nu nog op plek negen, maar bij een eventuele winst zouden zij de thuisploeg voorbij kunnen streven. Ook AZ en FC Utrecht staan aanstaande zondag tegenover elkaar. Vorig seizoen maakten de Alkmaarders gehakt van de ploeg uit de Domstad. In het DSB Stadion werd het maar liefst 5-1 door treffers van Stijn Schaars, Shota Arveladze, David Mendes da Silva (2x) en Maarten Martens. Marc-Antoine Fortuné redde de eer voor de bezoekende ploeg.

Weet Ajax komend weekend van Willem II te winnen of zijn de Amsterdammers nog niet bijgekomen van de nederlaag tegen NAC Breda? En zal Feyenoord, dat het tegen VVV-Venlo opneemt, kunnen winnen? Of kunnen de Limburgers voor een stunt zorgen? Zondagavond zijn alle wedstrijden gespeeld en kan de balans van de veertiende speelronde worden opgemaakt.


Het complete programma:

DatumThuisUit
07/12PSVRoda JC
08/12Willem IIAjax
08/12VitesseFC Twente
08/12HeraclesDe Graafschap
08/12ExcelsiorNAC Breda
09/12VVV-VenloFeyenoord
09/12SC HeerenveenFC Groningen
09/12SpartaNEC
09/12AZFC Utrecht

Jordan zoent met zus en laat slipje zien

Fotomodel Katie Price, beter bekend onder haar pseudoniem Jordan, heeft weer eens wat van zich laten zien. Ze is op de foto gezet toen ze met haar jarige zusje Sophie aan het stappen was in Londen.

Zo is te zien dat ze haar zusje vol passie op haar mond zoent. De paparazzi draaien overuren als ze de hongerige fotografen ook nog eens een volle blik op haar slipje gunt. In sierlijke glitterletters valt er op haar kont duidelijk 'Mrs. Andre' te lezen. Een smaakvolle verwijzing naar haar even wellustige echtgenoot en onehitwonder Peter Andre.

De spannende kiekjes zijn hier te zien.

Man vindt condoom in broodje hamburger

Icoon OpmerkelijkEen 24-jarige Amerikaan heeft een aanklacht ingediend tegen de lokale Burger King. Hij kocht in een filiaal in Rutland in de staat Vermont een broodje hamburger waar een uitgepakte condoom in bleek te zitten.

"Bij mijn derde hap proefde ik iets vreemds. Ik kreeg een zure, bittere smaak in mijn mond, en ik voelde iets rubberachtigs tussen mijn tanden. Het hing half in mijn mond, en ik kreeg een ziek gevoel in mijn maag", aldus de Amerikaan.

Hij wachtte echter drie weken voordat hij aangifte deed. Volgens zijn advocaat is dit geen broodjeaapverhaal. Hij heeft namelijk met succes de leugendetector doorstaan.

De man klaagt dat hij na dit incident last heeft van overgeven, nachtmerries en angsten. Tevens heeft hij hoge rekeningen voor onderzoeken in het ziekenhuis.

Boze klant jat trui na klacht over broek

Een 58-jarige Emmenaar is door de politie opgepakt wegens winkeldiefstal. De man kwam verhaal halen in een kledingwinkel in Coevorden, omdat zijn daar aangeschafte broek niet beviel. Hij wilde een andere broek, of anders het aankoopbedrag terugkrijgen.

De winkeleigenaar weigerde op het verzoek in te gaan. De klant werd hierop zo kwaad, dat hij een trui van het rek aftrok en ermee de winkel uitliep. Naar zijn idee was hiermee de kous af. De winkeleigenaar zette de achtervolging in, maar de boze klant was er echter al vandoor gegaan met zijn auto.

Even later wist de politie de man in de kraag te grijpen. De agenten namen de Emmenaar mee naar het bureau, waar deze met een boete van honderddertig euro op zak even later weer in vrijheid werd gesteld. Het is niet bekend of de klacht over het kledingstuk gegrond was.

Uitslag prijsvraag Mart Smeets - Helder

In totaal deden 74 FOK!kers mee aan de Mart Smeets-prijsvraag. De gelukkige winnaars zijn: TJDoornbos, Borisz en Arno Derksen.

Van de 74 inzendingen wisten maar liefst 73 FOK!kers een goed antwoord te geven. Mart Smeets kwam vroeger uit voor Baskebalclub Levi's uit Haarlem. Tijdens zes oefeninterlandsstond Mart Smeets tevens op de spelerslijst van het nationale team.

Voor de ongeduldige deelnemers, excuses voor de verlate uitslag. De winnaars alvast veel leesplezier met Helder namens uitgeverij Nieuw Amsterdam en FOK!sport.

Mocht je helaas geen winnaar zijn, maar ben je toch nieuwsgierig naar het boek? Een recensie vind je hier.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de dertiende speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

Barendrecht - FC Lisse 1-1
DOTO - Zwaluwen '30 / Henver 6-2
Excelsior Maassluis - Quick Boys 0-1
Katwijk - Capelle 1-1
Noordwijk - Rijnsburgse Boys 0-0
SHO - TOGR 0-1
Ter Leede - ASWH 0-0

Hoofdklasse B

AFC Ajax - GVVV 1-1
Bennekom - Sparta Nijkerk 1-2
DOVO - Geinoord 1-1
Hoek - Kloetinge 1-0
LRC Leerdam - Spakenburg 0-1
IJsselmeervogels - Nivo Sparta 4-0

Nunspeet - Kozakken Boys werd afgelast

Hoofdklasse C

Be Quick '28 - Excelsior '31 3-0
DOS Kampen - Flevo Boys 1-1
HHC Hardenberg - Staphorst 3-2
SC Genemuiden - Go Ahead Kampen 2-0
WHC - VVOG 2-2

ONS Sneek - ACV en Oranje Nassau - PKC '83 werden afgelast

Meer dan 100 mensen verhoord na schietpartij

Icoon MisdaadNa een schietpartij vanochtend in een café aan de Mauritsweg in Rotterdam heeft de politie meer dan honderd bezoekers verhoord. Dat liet een politiewoordvoerder vandaag weten.

Bij de schietpartij raakte niemand gewond. "De aanwezigen wilden aanvankelijk niet meewerken aan het onderzoek. Daarom hebben wij ze allemaal in bussen naar het politiebureau gebracht voor verhoor." Volgens de woordvoerder was dit nodig om een goed beeld te krijgen van de situatie en mogelijke verdachte(n). De ondervraagden mochten in de loop van de ochtend naar huis.

Onrust bij VVD over subsidiëring SGP

Icoon PolitiekBij de VVD bestaat grote onrust over de uitspraak van de Raad van State van afgelopen week dat de SGP toch overheidsubsidie moet krijgen. Dat bleek vandaag tijdens een partijcongres in Rotterdam.

De Tweede Kamerfractie van de VVD kreeg de opdracht nader onderzoek te doen naar de kwestie, die volgens veel leden de liberale grondbeginselen raakt. De fractie gaat bekijken of de wet aangepast dient te worden, zodat discriminerende politieke partijen aangepakt kunnen worden.

Eerder bepaalde een rechtbank dat de subsidie aan de SGP stopgezet moest worden omdat die partij vrouwen geen gelijke kansen biedt. Maar de Raad van State oordeelde deze week dat vrouwen bij genoeg andere partijen terecht kunnen.

FOK!Blog Babe Battle #30

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we een Brunette en in de rechterhoek Monika! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Brunette vs Monika

China wil geen afspraak over CO2-uitstoot

Icoon MilieuOp een VN-klimaatconferentie op Bali heeft China laten weten dat het land geen bindende afspraken wil maken over het terugdringen van de CO2-uitstoot. De Chinese machthebbers vinden dat landen als Amerika het voortouw moeten nemen bij maatregelen tegen klimaatverandering.

Volgens een Chinese onderhandelaar moeten de Amerikanen hun consumptiepatroon veranderen. ''Dat is eerlijker dan van armere landen als China grote inspanningen te eisen.'' China benadrukt dat de economie in het land moet groeien om in de basisbehoeften van de bevolking, ruim 1,3 miljard mensen, te kunnen voorzien.

Aan de VN-klimaatconferentie op Bali doen bijna 190 landen mee. Ze overleggen over welke maatregelen nodig zijn tegen opwarming van de aarde.

Grote milieuramp aan kust Zuid-Korea

Icoon RampZuid-Korea kampt met de grootste olieramp in zijn geschiedenis doordat een tanker voor de westkust lek is geslagen. In de buurt van een natuurreservaat bij Taean spoelde vandaag de eerste ruwe olie aan over een lengte van 17 kilometer.

Duizenden vrijwilligers helpen mee de smurrie op te ruimen, meldden de autoriteiten. Deskundigen verwachten zondag nog meer vervuiling van de kust, met schade voor onder meer vis- en oesterkwekerijen.

Door een botsing tussen de mammoettanker Hebei Spirit en een ander schip liep ruim 10.000 ton olie in de Gele Zee. Dat is ongeveer een derde van de hoeveelheid die in 1989 in Alaska uit de Exxon Valdez stroomde. De grootste olievlek is bijna 20 kilometer lang en drijft in de richting van Mallipo Bay, 90 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Seoul.

De autoriteiten zijn bang voor een ecologische ramp. De bedreigde kuststrook is een van de grootste wetlands van Azië. Het natuurreservaat is een belangrijke halteplaats voor trekvogels. Ook is de kust populair om zijn stranden.

Een grote drijvende dam en olievegers moeten voorkomen dat de olie zich verder verspreidt langs kust. De tanker ligt ruim 100 kilometer ten zuidwesten van Seoul voor anker in een gebied dat is aangewezen als een nationaal maritiem park.

Van der Kieft, Gerritsen succesvol in B-groep

Arjen van der Kieft is er zaterdag in geslaagd om de 5000 meter in de B-groep op zijn naam te schrijven. De Nederlander legde de vijf kilometer in een tijd van 6:32,48 af.

In eerste instantie zou Van der Kieft niet op deze afstand mogen starten, maar door een blessure van Carl Verheijen was dit toch mogelijk. Naast 22-jarige Zwanenburger viel ook Annette Gerritsen in de prijzen. Ze zette tijdens de 1500 meter in de B-groep 2:01,66 op de klokken. Dit was uiteindelijk genoeg voor de derde plaats.

Amsterdam gaat woningen extra subsidiëren

Icoon BinnenlandsDe Amsterdamse woningmarkt is zo overspannen dat zelfs de middenklasse moeite heeft aan een huur- of koopwoning te komen. Daarom wil de gemeente Amsterdam deze groep de komende jaren helpen. Dit stelde wethouder van Volkshuisvesting Tjeerd Herrema gisteren voor.

Herrema heeft met woningcorporaties afgesproken dat zij tot 2016 31.000 woningen in het middensegment moeten verkopen. Ook zal 60 procent van de woningen voor de middenklasse de komende jaren in de vrije sector belanden.

Om de middenklasse te helpen deelde de wethouder vrijdag de eerste starterslening uit. De gemeente verstrekt deze vrijwel renteloze lening aan huizenkopers die niet genoeg geld van de bank kunnen krijgen om een huis te kopen.

De Vereniging van Banken en de Vereniging Eigen Huis vinden de startersleningen onzin. De maatregel zou de huizenprijzen alleen maar verder omhoog jagen. Ook andere gemeenten hebben al een zelfde soort regeling getroffen.


Amsterdam gaat een toch al overgespannen woningmarkt extra subsidiëren

Vergoossen eerder naar Eindhoven

Er is een mogelijkheid dat Sef Vergoossen volgend weekend, tijdens de topper tegen Ajax, al bij PSV op de bank zal zitten. De trainer werd zaterdag met zijn ploeg Grampus Eight uitgeschakeld in het bekertoernooi, waardoor zijn werkzaamheden bij de Japanse club zijn voltooid.

"Ik verwacht, maar dat is puur gissen, dat ik uiterlijk tegen het einde van de week naar Nederland terugkom," liet Vergoossen vanuit Nagoya weten. "Ik wil uiteraard zo gauw als mogelijk naar huis. Lang gaat het zeker ook niet meer duren. In de loop van zondag heb ik een gesprek met de clubleiding over de overdracht van mijn werkzaamheden."

PSV zal uiteindelijk moeten beslissen wanneer Vergoossen de eerste training zal gaan geven. Het is aannemelijk dat dit voor 1 januari zal zijn. Dat is namelijk de dag waarop het tijdelijke contract in zal gaan. Men verwacht dat de oefenmeester daags na zijn terugkeer in Nederland al aan de slag wil gaan.

Ook Dwight Lodeweges zal het komende half jaar bij PSV onder contract staan. Samen met Vergoossen zal hij het huidige seizoen bij de Eindhovenaren afmaken, waarna Huub Stevens in juni 2008 het stokje over zal nemen.

Schaatsen: Uitslagen WB Heerenveen (8/12)

Icoon SchaatsenWederom Nederlands succes vandaag in Heerenveen. Na zijn overwinning op de 1500 meter gisteren, wist Sven Kramer vandaag ook de vijf kilometer te winnen. Hij wist Havard Bøkko en Shani Davis voor te blijven. De beste Nederlandse schaatsster was Paulien van Deutekom, zij werd vierde op de schaatsmijl.

500 meter mannen
#NaamLandTijd
1Kang-Seok LeeZuid-Korea34.92
2Joji KatoJapan34,94
3Joon MunZuid-Korea34,96
4Mika PoutalaFinland35.03
5Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea35.05
10Jan SmeekensNederland35.37


1500 meter vrouwen
#NaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1.55,98
2Kristina GrovesCanada1.56,18
3Christine NesbittCanada1.56,56
4Paulien van DeutekomNederland1.56,79
5Ireen WüstNederland1.57,34
8Renate GroenewoldNederland1.58,42
10Diane ValkenburgNederland1.58,63


5000 meter mannen
#NaamLandTijd
1Sven KramerNederland6.15,26
2Håvard BøkkoNoorwegen6.18,35
3Shani DavisVerenigde Staten6.21,36
4Wouter Olde HeuvelNederland6.21,54
5Bob de JongNederland6.26,87
10Tom PrinsenNederland6.28,38


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Zeepbel Spaanse huizenmarkt lijkt te knappen

In sommige delen van Europa begint de huizenmarkt scheuren te vertonen, vooral in Spanje. Jarenlang ging het daar bijzonder hard op de huizenmarkt, maar nu lijkt de zeepbel daar uiteen te spatten. De huizenprijzen zijn er het afgelopen jaar 20 procent in waarde gedaald.

Manuel Romera, hoogleraar economie: "Rond 1998 besteedde een Spaans gezin een derde van het inkomen aan een hypotheek. Tegenwoordig is dat bij een gemiddeld gezin meer dan de helft van het inkomen. Daardoor is een zeepbel ontstaan die begint te knappen."

Door de oplopende rente kunnen veel Spanjaarden zich geen huis meer veroorloven. Huizen staan daarnaast ook langer te koop. Door de kredietcrisis wordt het voor banken duurder om geld te lenen wat zijn uitwerking heeft op de hoogte van de hypotheekrente.


Spaanse huizenprijzen in een jaar tijd 20 procent gedaald

CD: Two Gallants - Two Gallants

Begin 2006 verraste het Amerikaanse Two Gallants met hun tweede album What The Toll Tells, ook al werd debuut The Throes twee jaar eerder ook al niet onaardig ontvangen in de pers. Het countrybluesrockduo maakte naar mijn bescheiden mening in ieder geval één van de beste platen van het jaar, en de verwachtingen voor de titelloze opvolger waren dan ook uitermate hooggespannen. Uiteraard was er eerst de teleurstelling, zoals één van die ongeschreven muziekwetten nu eenmaal voorschrijft. De schreeuwerige, vieze kroegsongs maakten plaats voor meer klassieke indierock, en dat terwijl die harde sound gecombineerd met de emotie die in het geschreeuw werd gelegd de band nu juist zo speciaal maakte.


Todt: "Een erg ongewoon jaar"

Jean Todt kreeg afgelopen vrijdag, tijdens het gala van de FIA, de trofee voor het constructeurskampioenschap dat zijn team in het seizoen 2006-2007 wist te winnen. Verder ontving Kimi Räikkönen de beker voor zijn eerste plaats tijdens het wereldkampioenschap.

"Het doet mij een groot plezier dat wij hier ons succes in beide kampioenschappen kunnen vieren, na een erg ongewoon jaar," liet Todt in een toespraak weten. "Na de Grand Prix van Japan dachten we niet meer dat het ons zou lukken, maar dankzij de moed en het talent van de coureurs en het team, en een heel klein beetje geluk, kunnen we hier een fantastisch seizoen voor Ferrari afsluiten, met negen race-overwinningen en een mooie titel voor Kimi Räikkönen."

Denkend aan John Lennon

Ze ruimde de tafel af om zo haar aandacht ergens anders op te vestigen. Pa werd wakker van het gekletter van de borden. Hij stond brommend op en ging naar de kamer, om daar op de bank verder te gaan slapen. Mam zette de kraan aan. Het hete afwaswater maakte een hels kabaal in de stalen gootsteen. Het overstemde het geluid van buiten. Ik was bang. Een onbehaagelijk gevoel raasde door de straat waarin ik woonde, drong zo de keuken binnen en begon zich langzaam in mijn hoofd vast te klemmen

Nieuwe windmolens 1000 maal efficiënter

Icoon OnderzoekTerwijl er de komende jaren miljarden euro's door de Nederlandse overheid zullen worden gespendeerd aan 'conventionele' windmolens, zoals windmolenparken in de Noordzee, hebben Chinese en Amerikaanse ontwikkelaars een nieuwe windmolen uitgevonden. Deze windmolen kan evenveel energie opbrengen als 1000 conventionele windmolens. De windmolen is onlangs tentoongesteld op de Wind Power Asia beurs in Beijing.

De zogeheten MagLev-windmolen maakt gebruik van grote verticale bladen gespreid over bijna de gehele lengte van de windmolen. Door gebruik van permanente magneten ontstaat er geen frictie waardoor dit soort windmolens veel efficiënter kunnen werken dan de huidige generatie windmolens. De naam komt van Magnetic Levitation oftewel Magnetisch Zweven.

Volgens de makers kan de 53 miljoen dollar kostende MagLev 1000 conventionele windmolens vervangen en daarmee 750.000 woningen van stroom voorzien. De MagLev kan tot 500 jaar meegaan en heeft 640 keer minder ruimte nodig dan een vervangend conventioneel windmolenpark.

De MagLev kan in tegenstelling tot de huidige generatie windmolens wel stroom opwekken bij lage windsnelheden vanaf 1,5 meter per seconde en ook bij hoge windsnelheden. Conventionele windmolens moeten bij windkracht 10 vaak uitgezet worden.

De bouw van de nieuwe windmolens is inmiddels gestart in China en het Amerikaanse Arizona door MagLev Wind Turbine Technologies. Leider van het bedrijf en onderzoeker in schone energie Ed Mazur zegt dat de MagLev-windmolens stroom voor minder dan één cent per kilowatt uur kunnen opwekken.


De MagLev-windmolen versus conventionele windmolens

WB Heerenveen: Kramer ook de snelste op 5 km

Sven Kramer heeft de 5.000 meter gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Thialf in Heerenveen. De Nederlander, gisteren ook al de sterkste op de 1.500 meter, finishte in een tijd van 6:15.26.

De Noor Håvard Bøkko eindigde op gepaste afstand als tweede, Shani Davis als derde. Wouter Olde Heuvel reed sterk en finistde uiteindelijk als vierde in 6.21,54, net achter Davis.

Uitslag 5.000 meter

#NaamLandTijd
1Sven KramerNederland6.15,26
2Håvard BøkkoNoorwegen6.18,35
3Shani DavisVerenigde Staten6.21,36
4Wouter Olde HeuvelNederland6.21,54
5Bob de JongNederland6.26,87
10Tom PrinsenNederland6.28,38

Stand in de Wereldbeker

#NaamLandPunten
1Håvard BøkkoNoorwegen300
2Sven KramerNederland280
3Bob de JongNederland208
4Tom PrinsenNederland184
5Enrico FabrisItalie180

CD: VA - Solid Sounds 2007.3

De Solid Sounds reeks is sinds dit jaar ondergebracht bij het label La Musique Fait La Force. De naam van dit label is, niet geheel toevallig, de slogan van de Solid Sounds serie. Eerder zijn Solid Sounds cd`s uitgebracht op de labels 541 en N.E.W.S. Solid Sounds 2007.3 is de derde van dit jaar en wordt geleverd in een kartonnen doosje met daarin drie slimline hoesjes. In dat kartonnetje wachten dertig full length tracks vol ongeduld op hun nieuwe luisteraar.

VA – Solid Sounds 2007.3

Ophef over zwemmen in burkini

Icoon ShockingAfgelopen week is er ophef ontstaan in een zwembad in Almelo, omdat er een moslima in haar burka aan het zwemmen was.

De vrouw is bezig met een reïntegratieproject en ging daarvoor onder begeleiding zwemmen. Overige zwemmers hebben over haar kleding geklaagd bij het management van het zwembad, maar de bedrijfsleider is zich van geen kwaad bewust: "Zolang de stof van de zogenoemde burkini maar geschikt is voor het zwembad. Ik wil niemand weigeren."

Een burkini is een strakgetrokken jurk om je lichaam dat lijkt op een duikpak.


De burkini

CD: Nas - Greatest Hits

Nasir Bin Olu Dara Jones is niet één of andere schimmige moslim-terrorist, maar de volledige naam van de New Yorkse rapper Nas. De Amerikaan debuteerde in 1994 met 'Illmatic', een briljant en legendarisch album in de hip hop-geschiedenis, maar daarom ook amper te overtreffen. Vlak voor de aanstaande release van zijn nieuwe album 'Nigga' is een 'Greatest Hits' verschenen als opwarmertje.



'Samenwerking bij rampen moet beter'

Icoon AlgemeenNederland en Duitsland moeten beter samenwerken bij de bestrijding van rampen. De landen moeten nieuwe procedures maken, waardoor die nauwere samenwerking gestalte kan krijgen. Dat zei burgemeester Hubert Bruls van Venlo vandaag.

Hij deed zijn uitspraak na afloop van een rampenoefening in de Roertunnel van de A73-Zuid in Roermond.

Bruls sprak daar als voorzitter van de rampenstrijdingsorganisatie. Vandaag bleek dat de manier van werken verschilt tussen de Duitse en Nederlandse hulpverleners. Dat leidde tot vertragingen in de reddingsoperatie, aldus Bruls.

Schilt weer wereldkampioen K-1

Sem Schilt is in het Japanse Yokohama voor het derde jaar op rij wereldkampioen geworden in de K-1. Hij versloeg in de finale een andere Nederlander, Peter Aerts.

Schilt was achtereenvolgens te sterk voor Glaube Feitosa en Jerome le Banner, waarna hij in de finale zijn landgenoot trof. Voor Aerts verliep de finale dramatisch, hij moest al in de eerste ronde opgeven met een zware knieblessure. Waarschijnlijk heeft Aerts zijn voorste kruisband afgescheurd.

Vos blijft imponeren op de baan

Marianne Vos heeft tijdens wereldbekerwedstrijden op de baan in Peking voor de tweede keer goud gewonnen. De debutante op de baan was vandaag te sterk op het onderdeel puntenkoers.

Gisteren won Vos nog goud op het onderdeel scratch. Vandaag liet ze zien dat ze ook op de puntenkoers te sterk was. Na twintig kilometer behaalde Vos 12 punten, dat genoeg was voor de overwinning.

Vos debuteert in Peking op de baan. De Nederlandse die in 2006 zowel wereldkampioen werd op de weg als op het veld lijkt nu dus ook op de baan goed uit de voeten te kunnen.

Hockeyers lopen finale mis

De Nederlandse Hockeyers zijn er niet in geslaagd om de finale van de Champions Trophy te bereiken. Nederland had vanochtend nog uitzicht op de finale door een 4-1 winst op Pakistan. Het was echter Australië dat Oranje dwarszat.

Door de overwinning van Nederland op Pakistan stond het nu op een tweede plaats achter Duitsland, dat al geplaatst was voor de finale. De laatste wedstrijd tussen Australië en Duitsland zou de doorslag geven wie er naar de finale zou gaan. De ongeïnspireerde Duitsers waren geen partij voor de Australiërs, die de wedstrijd wonnen met vijf tegen nul.

Door de overwinning van Australië eindigde Nederland op een derde plek. De Duitsers eindigde als eerste, voor Australië. De finale van morgen gaat tussen deze landen. Nederland speelt voor de wedstrijd om het brons tegen Zuid-Korea.

WB Heerenveen: Friesinger sterkste op schaatsmijl

Anni Friesinger heeft op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden in het Thialf in Heerenveen de 1.500 meter bij de vrouwen gewonnen.

De Duitse zegevierde in een tijd van 1.55,98 en was daarmee de enige die onder de 1.56 wist te blijven. Plaats twee en drie waren voor de Canadese vrouwen Kristina Groves en Christine Nesbitt. Beste Nederlandse was Paulien van Deutekom, die met een tijd van 1.56,79 als vierde eindigde. Ireen Wüst reed met 1.57,34 naar de vijfde plaats.

Uitslag 1.500 meter

#NaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1.55,98
2Kristina GrovesCanada1.56,18
3Christine NesbittCanada1.56,56
4Paulien van DeutekomNederland1.56,79
5Ireen WüstNederland1.57,34
8Renate GroenewoldNederland1.58,42
10Diane ValkenburgNederland1.58,63

Stand in de Wereldbeker

#NaamLandPunten
1Christine NesbittCanada350
2Kristina GrovesCanada290
3Anni FriesingerDuitsland280
4Daniela AnschützDuitsland198
5Claudia PechsteinDuitsland143

Vandereycken blijft bondscoach Rode Duivels

Het uitvoerend comité van de Belgische voetbalbond KBVB heeft vanmiddag bekend gemaakt dat het het vertrouwen in René Vandereycken als bondscoach van de Rode Duivels behoudt.

Nu er duidelijkheid is over de positie van Vandereycken, wil de KBVB het contract van de bondscoach, dat tot eind juni 2008 liep, verlengen. Beide partijen gaan rond de tafel zitten, en de Belgische voetbalbond hoopt dat er begin januari daarover een beslissing valt.

Vandereycken is sinds begin 2006 bondscoach van de Rode Duivels. Onder zijn leiding slaagden de Belgen er niet in zich te plaatsen voor de eindronde van het EK in Zwitserland en Oostenrijk.

WB Heerenveen: K.S. Lee wint, Smeekens 10e

De tweede 500 meter voor mannen dit weekend, tijdens de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Thialf in Heerenveen, is gewonnen door de Koreaan Kang-Seok Lee.

Lee was met een tijd van 34,92 vanmiddag de snelste. Als tweede eindigde vandaag de Japanner Joji Kato met 34,94 en Joon Mun, landgenoot van Lee, bleef met 34,96 ook nog onder de 35 seconden. De winnaar van de eerste 500 meter van gisteren, Tucker Fredricks, eindigde vandaag als zesde.

Jan Smeekens, de enige Nederlander in de A-groep, eindigde met een tijd van 35,37 als tiende.

Uitslag 500 meter

#NaamLandTijd
1Kang-Seok LeeZuid-Korea34.92
2Joji KatoJapan34,94
3Joon MunZuid-Korea34,96
4Mika PoutalaFinland35.03
5Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea35.05
10Jan SmeekensNederland35.37

Stand in de Wereldbeker

#NaamLandPunten
1Kang-Seok LeeZuid-Korea430
2Jeremy WotherspoonCanada400
3Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea350
4Tucker FredericksVerenigde Staten323
5Joon MunZuid-Korea308
13Jan SmeekensNederland121

Uncharted gaat Tomb Raider achterna

Volgens ontwikkelaar Naughty Dog kunnen we meerdere vervolgen op Uncharted: Drake's Fortune verwachten. Dit was al de bedoeling toen de ontwikkelaar begon met de game. "We developed Uncharted as a franchise. The pulp action/adventure genre lends itself perfectly to serialisation and continued episodes, which is one of the reasons we were attracted to it," aldus Evan Wells van Naughty Dog.

Op dit moment is het team al bezig met het brainstormen voor een volgende game. Waarschijnlijk zal dit dus een nieuw deel worden van Uncharted. Mocht toch besloten worden tot het ontwikkelen van een andere game, dan kunnen we in de toekomst alsnog een vervolg op Uncharted verwachten.

Naughty Dog wil ook weer aan de slag met Jak & Daxter. Vanuit het bedrijf is er veel interesse in het gebruiken van de Uncharted engine voor de platform-shooter Jak & Daxter.


Man 'miljonair' na foutje Belastingdienst

De Belastingdienst 'leuker kunnen we het niet maken - wel makkelijker' is door een typfoutje in theorie ruim 3,4 miljoen euro lichter geworden. Een nu 72-jarige man wilde in 2002 eigenlijk 3419 euro aan hypotheekrenteaftrek opgeven.

Op zijn aangifte 2001, afkomstig van de officiële belastingdiskette, tikte hij echter 3.419.635 euro in. De belastinginspecteur keek over de tikfout heen.

De Hoge Raad heeft nu geoordeeld dat de man deze aftrekpost mag blijven opvoeren. Eerder vond het gerechtshof dat ook al, omdat de fiscus de fout te laat ontdekte, namelijk nadat het bedrag al was uitbetaald.

Volgens de Hoge Raad moet de belastingbetaler ervan op aan kunnen dat de Belastingdienst correct werkt. Omdat de fiscus aanslagen vooral automatisch wil verwerken en steeds minder handmatig controleert, ligt de fout volledig bij de fiscus.

Dankzij de enorme hypotheekrenteaftrek van de man komt zijn belastbaar inkomen elk jaar op nul uit. De man hoeft zijn hele leven dus nooit meer belasting te betalen. "Maar we betalen hem geen 3,39 miljoen euro contant op zijn rekening, hij mag voortaan die hele aftrek op zijn aanslag in mindering brengen", zegt een woordvoerder van de fiscus.

Met dank aan alarad, Remzz en jmaiburg voor de submit.

Jonker mogelijk langer bij Willem II

De kans is groot dat Andries Jonker voorlopig nog trainer van Willem II zal blijven. De oefenmeester volgde de vertrokken Dennis van Wijk op. Bovendien is de Amsterdamse coach ook nog technisch directeur bij de ploeg uit Tilburg.

"De kans dat ik langer hoofdcoach blijf, is zeker aanwezig. Ik hoor ook de geluiden over een langer aanblijven en die worden inderdaad sterker," liet Jonker in een reactie weten. "Dat komt vooral ook omdat de stijgende lijn met het elftal zichtbaar is. Op dit moment blijf ik echter op zoek naar een nieuwe trainer. Maar gelukkig legt het bestuur me niet de druk op dat die er ook meteen moet komen."

De afgelopen weken werden ook de name Erwin Koeman, Arno Pijpers en Foeke Booy genoemd als nieuwe trainer van Willem II. De ploeg uit Tilburg vertoeft momenteel op de vijftiende plaats in de Eredivisie. Vorig weekend wist de ploeg overtuigend van Excelsior (6-0) te winnen. Zaterdagavond staat de confrontatie met Ajax op het programma.

Wouters : "Er ging teveel fout"

De trainer van PSV, Jan Wouters, weigerde na afloop van het verloren duel tegen Roda JC met excuses te komen. De Eindhovenaren gingen gisteravond in eigen huis onderuit tegen de Limburgse formatie, die uiteindelijk met 4-2 wist te winnen.

"Alles ging fout vandaag. We leden te snel balverlies, het veld werd te groot en we maakten veel onnodige fouten. We hadden bij rust al met 4-0 achter kunnen staan", vatte Wouters de wedstrijd samen.

De oefenmeester was van mening dat de overwinning van de Limburgers, volgens de verhoudingen op het veld, meer dan terecht was. "Na de pauze hebben we nog geprobeerd om wat recht te zetten, maar Roda JC kwam al vrij snel op 3-0. Ik denk dat de nederlaag volkomen terecht is. Ik heb er niets op af te dingen. Een verklaring? Die heb ik hier niet voor. Er ging gewoon teveel fout."

Opnieuw zege Kuipers in B-groep

Simon Kuipers is er opnieuw in geslaagd te zegevieren tijdens een wedstrijd in de B-groep. Zaterdag wist de schaatser de 500 meter namelijk op zijn naam te schrijven. De Spaarndammer zette, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen, 35,48 op de klokken.

De Chinees Zhonqqi Zhang werd tweede (35,62). Jan Bos eiste de derde plaats voor zich op en finishte in een tijd van 35,84. Vrijdag slaagde Kuipers er ook al in om de eerste 500 meter in het Thialf op zijn naam te schrijven. Door de zege van gisteren is de schaatser van DSB zeker van een startbewijs in de A-groep. Volgende week worden namelijk de wereldbekerwedstrijden in Erfurt verreden.

Matwe Middelkoop naar 4de finale op rij

De Bredanaar Matwe Middelkoop beleeft ver van huis in midden Afrika de beste weken uit zijn tenniscarriere. Hij bereikte gister zijn vierde finale op rij en won zijn negentiende wedstrijd op rij.

Middelkoop speelt in zijn 20ste wedstrijd tegen de Pedrag Rusevski uit Macedonie. Rusevski is de nummer 273 van de wereld. Dat is drie plekken boven Middelkoop, die in de laatste weken hard aan het stijgen is. Over het hele jaar gezien is Middelkoop zo'n 200 plaatsen op de wereldranglijst gestegen.

Vanaf zijn huidige plek op de wereldranglijst mag Middelkoop zich misschien proberen te kwalificeren voor de Australian Open.

Sterke groei duurzame energiebronnen

Wind, zon en andere duurzame energiebronnen breiden razendsnel uit in de wereld, blijkt uit een rapport vandaag van brancheorganisatie REN21.

Op aarde staat nu 90 Gigawatt aan windmolens, elf keer zoveel als tien jaar geleden. De capaciteit van 90 GigaWatt groeit jaarlijks nog 25 à 30 procent. Zonne-energie groeit zelfs 50 à 60 procent per jaar en is nu goed voor 8 GigaWatt.

Met totaal zo'n 240 Gigawatt aan capaciteit komt inmiddels ruim 5,5 procent van de energie in de wereld van duurzame energiebronnen zoals wind, biogas of zonne-energie. Dat voorkomt 5 gigaton aan broeikasgas CO2 per jaar, berekende de organisatie.


Oranje kan fluiten naar Hiddink

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) kan wederom een naam voor het bondscoachschap van het Nederlands Elftal schrappen. Guus Hiddink maakte namelijk bekend dat hij liever in Rusland wil blijven. Bovendien heeft de succescoach uit Varsseveld geen zin in een terugkeer naar de KNVB.

"Ik ben niet als kandidaat beschikbaar om Marco van Basten als bondscoach op te volgen. De afgelopen dagen zag ik mijn naam opdoemen in allerlei polls, maar dat is allemaal niet relevant, omdat ik tot 2010 een contract bij de Russische voetbalbond heb. En ik ben van plan dat uit te dienen", liet Hiddink in een reactie weten. De huidige bondscoach van Rusland zwaaide in de periode tussen 1994 en 1998 ook al de scepter over Oranje.

Hiddink denkt overigens wel te weten waar al deze geruchten vandaan komen: "Er is blijkbaar een misverstand ontstaan over het feit dat ik die verbintenis formeel nog niet getekend heb. Dat is formeel juist, alleen heeft dat met wat juridische zaken tussen Rusland en Nederland te maken. Inmiddels zijn we mondeling akkoord en dat is voor mij genoeg. Heb je eenmaal als volwassen mensen elkaar de hand geschud, dan hoef je over een schriftelijk akkoord niet wakker te liggen."

Gisteren bracht Foppe de Haan al naar buiten dat hij geen bondscoach van het Nederlands Elftal wil worden. De overige namen op de shortlist van de KNVB zijn Fred Rutten, Bert van Marwijk en Co Adriaanse.

Oltmans geeft snel uitsluitsel

Roelant Oltmans maakt komende maand bekend wat hij de komende jaren gaat doen. Het contract van de bondscoach van de Nederlandse hockeyheren wordt pas in 2009 beëindigd, maar de trainer wil zijn groep graag uitsluitsel geven over de toekomst.

"Ik streef ernaar dat rondom die reis duidelijkheid komt. Dat zou voor alle partijen goed zijn", aldus Oltmans, die tijdens de oefentrip in Zuid-Afrika (januari 2008) bekend zal maken wat hij gaat doen. Men verwacht dat de bondscoach na de Olympische Spelen van Peking zijn vertrek zal aankondigen. Hij zal dan zeer waarschijnlijk een hockeyclub gaan coachen.

Oltmans zwaait sinds 2005 de scepter over de Nederlandse hockeymannen. Vorig jaar wist hij zijn selectie zelfs naar de Europese titel te leiden.

Farfán voorlopig niet voor Peru

Jefferson Farfán komt voorlopig niet meer in actie voor het nationale elftal van Peru. De speler van PSV is door de voetbalbond van dat land geschorst en mag niet deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal, dat in 2010 wordt gehouden.

Ook Claudio Pizarro, Andrés Mendoza en Santiago Acasiete kregen dit te horen. De aanleiding hiervoor is een feest van drie weken geleden. Het kwartet wordt er namelijk van beschuldigd dat ze, na het gelijke spel tegen Brazilië (1-1), in een hotel feest hebben gevierd. Enkele dagen later ging Peru hard onderuit tegen Ecuador (5-1).

De zaak kwam aan het licht toen een tv-programma aandacht besteedde aan het uitstapje van de vier internationals. Hierdoor zullen Farfán, Pizarro, Mendoza en Acasiete voorlopig geen invitatie van bondscoach José del Solar ontvangen. "We hebben besloten dat we streng moeten optreden tegen deze spelers", liet de voorzitter van de bond, Juvenal Silva, weten.

Balkenende was boos op Bot wegens Irak-uitspraak

Icoon PolitiekOud-minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken werd in 2005 'met het mes op de keel' gedwongen een politiek gevoelige uitspraak over Irak terug te nemen. Bot vroeg zich toen hardop af of de Amerikaanse invasie in Irak in 2003 wel verstandig was geweest.

''De premier was gewoon boos. Hij zei: je zal dit moeten redresseren, er zit niks anders op'', aldus Bot vandaag in een interview met NRC Handelsblad.

De voormalige CDA-minister zegt nog steeds achter zijn destijds opmerkelijke uitspraak te staan. Hij reageerde op Balkenende met: ''Maar het is toch zo dat je als politicus zo eerlijk moet zijn dat je wil leren van de vergissingen die je hebt gemaakt?'' De premier antwoordde daarop, aldus Bot, ''dat dat misschien in de studeerkamer allemaal wel waar was, maar dat de PvdA er helemaal niet op uit was om lessen te trekken.'' De PvdA was destijds oppositiepartij.


Call of Duty 5 weer in Tweede Wereldoorlog?

Treyarch, de studio achter Call of Duty 3, Call of Duty 2: Big Red One en Call of Duty: United Offensive is op zoek naar nieuw personeel voor een volgende Call of Duty game.

Het personeel waar Treyarch naar op zoek is is voor zowel singleplayer als multiplayer en dan specifiek level designers. Naast de eis om met deadlines te kunnen werken en om levels te bouwen op basis van zelfgevonden historisch materiaal, staat ook de volgende eis op de website:

Working experience with First-Person Shooter or Third-Person Shooter genres (console or PC). And if you’re a fan of World War 2 shooters, then even better!

Wordt de eerstvolgende Call of Duty weer een Tweede Wereldoorlog-game? We zullen het binnenkort weten als er meer informatie vrijkomt.

Lijkt het jou wel wat, besef dan wel dat Treyarch in Californië gevestigd is, dus dat de forens uithangen in de kosten zal lopen. Mocht dit je niet tegenhangen dan valt hier te solliciteren.

Schreuder, Kromowidjojo zwemmen olympische limiet

Op de derde dag van de Dutch Open Swim Cup in Eindhoven hebben Hinkelien Schreuder en Ranomi Kromowidjojo een olympische limiet gezwommen op de 50 meter vrije slag.

Schreuder kwam vanmorgen tot een tijd van 24,91, Kromowidjojo zwom 25,35. Eerder plaatste Marleen Veldhuis zich op de 50 meter vrij ook al voor de Olympische Spelen volgend jaar in Peking.

Omdat Nederland slechts twee zwemmers per afstand mag afvaardigen valt Kromowidjojo, ondanks dat ze de limiet zwom, voorlopig af. Veldhuis en Schreuder hebben namelijk allebei sneller gezwommen.

Nieuwe GTA IV trailer flink geanalyseerd

Sommige mensen zijn blij als er een trailer verschijnt van een leuke game, maar sommige mensen vinden het nog leuker om diezelfde filmpjes kritisch te analyseren. En dat is precies wat een paar mensen van GameVideos.com hebben gedaan.


De twee commentatoren bekijken alles, van het ontcijferen van tattoeages en het bespreken van nipple flowers. Voor de echte liefhebbers.
Hier is overigens de originele trailer te vinden.

Ophef in Marokko na 'homohuwelijk'

In het noorden van Marokko is een enorme rel uitgebroken naar aanleiding van een op YouTube verschenen filmpje. De beelden tonen mannen die dansen en alcohol drinken. Een van hen is verkleed als bruid, met kroon en traditionele kaftan. De beelden waren genomen op een feestje en een van de feestgangers had ze op internet gezet.

Als snel sprak men in het stadje Ksar el Kébir schande van dit 'homohuwelijk'. In de week die volgde, stelden bewoners, onder wie veel islamisten, een petitie op dat er een officieel onderzoek moet komen naar dit vermeende homohuwelijk. Parlementslid Mustafa Ramid van de islamitische partij PJD vroeg in een open brief aan de minister van binnenlandse zaken om ingrijpen.

Nadat ook verschillende imams tijdens het vrijdaggebed de bewoners hadden opgeroepen te demonstreren tegen deze ''overspelige praktijken'', togen duizenden jongens de straat op. Schreeuwend kwamen ze aan bij het huis van de moeder van Fouad, de man die zich als vrouw had verkleed. Hij staat in het stadje al jaren bekend als homo.

De woning werd vernield en Fouad gaf zichzelf aan bij de politie om aan de woedende menigte te ontkomen. Nog nooit gingen in Marokko mensen zo massaal de straat op uit morele verontwaardiging.

Eergisteren stond Fouad met vijf anderen terecht voor homoseksualiteit bij de rechtbank. Ze riskeren straffen van tussen de zes maanden en drie jaar cel. Hun advocaat acht de kans klein dat ze worden vrijgesproken. De mensenrechtenadvocaat heeft de verdediging op zich genomen omdat geen enkele andere advocaat bereid was dat te doen. ''Het proces reflecteert dat er in Marokko geen cultuur bestaat waarin je anders mag zijn dan de rest”, zegt hij. Maandag wordt de rechtszaak voortgezet.

Homoseksualiteit in Marokko is overigens geen vreemd verschijnsel. Tanger stond ooit bekend als homostad. En sommige jongens hebben hun eerste seksuele ervaring met iemand van hetzelfde geslacht, omdat ze niet aan meisjes kunnen komen. Anderen hebben een relatie tegen betaling. Schrijver Paul Bowles had er vroeger veel relaties met jongens. In Marrakech dansen avond aan avond travestieten op het grote plein Jmaa el Fna ter vermaak van de omstanders. Homoseksualiteit kan in Marokko, als het maar niet te openlijk gebeurt.



Het filmpje en de protesten

Zelfs oorlog is schattig in Patapon

Er is weer een trailer vrijgegeven van de ritmische oorlogsgame Patapon voor de PSP. Een bizarre mix of het begin van een geniaal nieuw subgenre? Kijk de trailer en oordeel zelf.


In deze PSP game moet je een leger van schattige zwarte wezentjes ondersteunen met de juiste ritmische trommelslagen. De wezens zingen vrolijk met je mee, terwijl ze de vijanden op de meest gruwelijke manier om het leven brengen.

THQ legt Avatar achievements uit

Er was nogal wat gerommel rond Avatar: The Last Airbender - The Burning Earth. Deze 360 game maakte het namelijk mogelijk om binnen enkele minuten alle achievements met de bijbehorende 1000 Gamer Points te pakken te krijgen door in het begin van het spel een lange combo te maken. Hoe het allemaal precies inelkaar steekt kan je hier lezen.

Volgens Jon Cartwright, director of production, waren ze bij THQ niet verbaasd dat de achievements zo snel werden gehaald. Volgens hem is de game ook bedoeld voor kinderen, en niet voor volwassenen. De ontwikkelaars richtten zich op jonge kinderen die blij zijn met het halen van hun eerste achievement, niet op volwassen gamers die alles proberen om zo snel mogelijk de achievements te halen.
We weren't overly surprised that adults could get the Achievements as quickly as they did. [...] But again, we�re not targeting that gamer. We tried to focus on the thrill a young kid would get when he/she receives his/her first Achievement.
Vervolgens legt Cartwright uit dat het niet alleen het idee van THQ is, maar dat het allemaal in overleg is gegaan met de marketingpartners en Microsoft zelf.

10% studenten CHE 'seksverslaafd'

Eén op de tien studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) noemt zichzelf seksverslaafd. Dat blijkt uit een anonieme enquête onder studenten van de schoolkrant Ad Rem.

Wanneer echter de definitie van de Rutger Nisso Groep wordt gehanteerd, daalt het aantal seksverslaafden naar 3%. Het kenniscentrum voor seksualiteit noemt iemand pas seksverslaafd als hij of zij er geen controle meer over heeft en de verslaving het dagelijks leven ontregelt.

Volgens studentenpastor Nico van der Voet is het eenvoudig te verklaren dat christelijke studenten zich eerder seksverslaafd noemen: ''Van huis uit krijgen ze vaak mee dat bijvoorbeeld het kijken naar porno niet goed is, waardoor studenten het sneller als een verslaving aanmerken als ze dat wel doen.''

Ruim 33% van de ondervraagden is het eens met de stelling 'mijn verslaving staat mijn relatie met God in de weg'. Opmerkelijk, omdat een deel van de studenten die het hier mee eens is, tegelijk zegt zelf niet verslaafd te zijn. Zo'n 66% van de studenten vindt dat er onder christenen grotere openheid moet komen om over seksverslaving te praten.

PS3 krijgt nieuwe Blu-ray features

Sony komt later deze maand met een firmware update voor de PS3 om het Blu-ray profile (BD profile) naar versie 1.1 te tillen. Deze BD profiles geven aan welke mogelijkheden en features een speler heeft. Eén van de problemen met de huidige generatie Blu-ray spelers, is dat niet elke speler dezelfde mogelijkheden heeft, en dat sommige features of extras niet op alle spelers werken.

Het gebrek aan volledige ondersteuning was voor sommige filmliefhebbers de reden om een aparte Blu-ray speler te overwegen, met deze nieuwe update zal de PS3 picture-in-picture ondersteunen, en is er 265MB geheugen vrijgemaakt voor het afspelen van de schijfjes, zoals dit beschreven staat in de Final Standaard Profile. Dit moet er voor zorgen dat de PS3 nu de volledige standaard ondersteunt, en dat alle Blu-ray schijfjes in volle glorie af te spelen zijn.
Ook Markofnikoff bedankt voor de submit

Nederlandse wint Duitse Popstars

MuziekDe Nederlandse Tialda van Slogteren heeft bij onze oosterburen de tv-talentenjacht Popstars gewonnen. De Duitse kijkers kozen haar als winnares waardoor de 22-jarige schoenverkoopster uit Haarlem een plek krijgt in de tijdens het programma samengestelde groep 'Room 2012'.

Tialda ontving de prijs uit handen van de Duitse zangeres Nina Hagen. In de finale versloeg ze haar concurrente Marcella (19). Die verpestte haar lied en verliet in tranen het podium.

Van Slogteren deed vier jaar geleden mee aan de tweede editie van Idols. Uiteindelijk werd die gewonnen door Boris Titulaer. Tialda strandde toen in de zogeheten wildcard show vlak voor de finale.

Het kwartet Room 2012, (gemodelleerd naar de Haagse formatie R.O.O.O.M, zo wordt vermoed), brengt binnenkort een single uit die meteen een nummer 1-hit moet worden. Een cd-album komt op 14 december uit.

Popstars is de Duitse versie van het Nederlandse Popstars - The Rivals. Dat programma werd in 2004 gewonnen door de inmiddels ter ziele gegane boyband Men2B.


De band met 'onze' Tialda

Tachtig landen bijeen op EU-Afrikatop

Icoon EuropaRegeringsleiders en staatshoofden van 27 Europese en 53 Afrikaanse landen zijn vandaag en morgen bijeen in Lissabon. Het is pas de tweede gemeenschappelijke top ooit. De eerste was zeven jaar geleden in Caïro.

De top wordt beheerst door de aanwezigheid van de autoritaire Zimbabwaanse president Robert Mugabe die zijn land op economisch en democratisch gebied naar de afgrond leidt. Uit protest is de Britse premier Gordon Brown niet aanwezig in Lissabon.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki openen zaterdag de top inhoudelijk met een debat over de mensenrechten. Premier Jan Peter Balkenende had de sessie graag ingeleid, maar Merkel kreeg de eer van het Portugese voorzitterschap van de EU. Balkenende zal wel in zijn eigen inbreng van enkele minuten spreken over de mensenrechten.

De EU en Afrika zullen een actieplan opstellen voor nauwere samenwerking de komende drie jaar op een achttal gebieden waaronder democratie, millenniumdoelen (armoedebestrijding, onderwijs, gezondheid), handel, veiligheid en migratie.

Vooral de handelsakkoorden met Afrikaanse landen zijn voor de EU belangrijk en de EU wil economischèn politiek gezien terrein heroveren op China dat de afgelopen jaren enorm aan de weg timmert in Afrika en vooral op zoek is naar waardevolle grondstoffen.

Bos: debat over islam verziekt en verkrampt

Vice-premier Wouter Bos is niet gelukkig met de beslissing van het Haags gemeentemuseum om af te zien van een voorgenomen tentoonstelling van een seksueel getint kunstwerk, waarin twee homo's zijn te zien die maskers dragen van de islamitische profeet Mohammed en diens schoonzoon Ali. Dat schrijft de PvdA-leider in een opinieartikel op zijn eigen weblog.

Door de manier waarop het debat over de islam in Nederland wordt gevoerd, schieten volgens Bos ''zelfs goedwillende mensen als museumdirecteur Wim van Krimpen in de verkeerde kramp.'' Van Krimpen selecteerde in eerste instantie de foto's van kunstenares Sooreh Hera op hun artistieke waarde. ''Ik vond het gewoon bijzonder werk'', was zijn reactie voordat de ophef ontstond. Volgens hem wist hij niet wie er op de foto's werd afgebeeld. Toen hij daar notie van kreeg cancelde hij de foto's omdat ze ''als beledigend worden ervaren in bepaalde groepen van de samenleving''.

Bos zegt over die beslissing: ''Je moet uit kijken om wat er door het museum besloten werd, neer te zetten als zelfcensuur. Ik geloof niet dat angst voor represailles van boze moslims een rol speelde. Maar toch wringt er iets. De foto’s werden niet geweigerd om artistieke redenen, integendeel, de artistieke kwaliteiten waren ook door het museum onderkend. Anders waren die foto’s niet gekocht.''

''Het was ook niet zo dat de museumdirecteur een probleem had met politieke kunst. Dat zou ook raar zijn, er is zoveel kunst met een politieke boodschap. Nee, één specifieke politieke mening, namelijk die van Wilders en Ayaan werd buiten de orde geacht. Maar het problematiseren van de verhouding tussen religie en homoseksualiteit is toch niet het monopolie van Wilders en Ayaan? En ook andere religies dan de islam hebben toch dat probleem? Dit is toch ook het land van Reve en zijn obsessie met het katholicisme, zijn verhaal over God en Ezel? Het land waarin het er soms wel op lijkt dat je als schrijver niet groot kunt worden als je niet ergens ooit met religie en seksualiteit hebt geworsteld?''

De vice-premier is wel blij dat de foto's nu alsnog getoond zullen worden in het MuseumgoudA. Voor hem toont de hele affaire vooral twee zaken aan. Ten eerste dat het debat over de islam in Nederland ''zo verziekt en verkrampt'' is geraakt dat zelfs goedwillende mensen in de verkeerde kramp schieten en daarmee precies het tegenovergestelde bereiken van wat ze wilden. Ten tweede dat er nogal eens verkeerde redeneringen tegen over respect, vrijheid en democratie worden gemaakt. ''Ik ben de laatste om een recht op beledigen te verdedigen zoals Ayaan destijds deed. Maar het omgekeerde geldt ook: in een democratie kennen wij het recht om niet beledigd te worden ook niet.''

Gouda
Ondertussen wordt er in Gouda volgens de Volkskrant zenuwachtig op de komende expositie van de omstreden foto's gereageerd. Het Goudse PvdA-raadslid Mohammed Mohandis vraagt zich af wat dat allemaal gaat losmaken, niet alleen in Gouda, maar in heel Nederland en misschien wel internationaal.

MuseumgoudA heeft volgens Mohandis wel ''het volste recht'' de foto's te tonen. ''Kunstenaar en exposant zijn daarin volledig vrij, maar we zitten nog midden in het debat over wat vrijheid van meningsuiting is, wanneer die vrijheid beledigend wordt en hoe ver je daarin kunt gaan. Wij zitten als moslimgemeenschap nog midden in een emancipatieslag en daarvoor komen deze foto's te vroeg.''

Gouda telt, na Amsterdam en Utrecht, de meeste Marokkaanse inwoners. Het is dan ook hierdoor dat de reacties van officiële zijde terughoudend zijn. Burgemeester en wethouders benadrukken, net als Mohandis, de vrijheid van een particulier museum om grenzen op te zoeken en doen een beroep op het incasseringsvermogen van de moslimgemeenschap. Burgemeester Wim Cornelis (PvdA) wil alleen via een persbericht laten weten: ''Gouda is een vitale stad en wij weten hiermee om te gaan.''

-
Link: Het artikel van Wouter Bos.

Zware loting voor volleybalheren

De Nederlandse volleybalheren zijn op het Europese Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Izmir in januari ingedeeld bij Spanje, Polen en Italië.

In de andere groep staan gastland Turkije, Servië, Finland en Duitsland tegenover elkaar. Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Olympische Spelen in Peking.

De bondscoach van de Nederlandse mannen, Peter Blangé, zei in een reactie dat het een "heel zware loting" is. Hij erkende wel dat alle landen een zware dobber zijn. "Het wordt een grote uitdaging, we moeten een huzarenstukje leveren."

Het OKT heeft plaats van 7 tot 14 januari.

Pocognoli: tegen Utrecht revanche voor verlies

AZ'er Sebastien Pocognoli wil morgen, in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht, revanche nemen op het verlies in de UEFA Cup tegen 1.FC Nürnberg.

"We moeten die wedstrijd vergeten en de bladzijde omdraaien. Normaal gesproken pakken we de winst in eigen huis", aldus de 20-jarige Belg.

Utrecht, dat met 21 punten de achtste positie bekleedt, komt morgen met een goed gevoel naar Alkmaar na de 7-1 thuisoverwinning op Sparta. Pocognoli beseft dat. "We gaan de video van woensdag goed bekijken en zullen de puntjes op de i zetten. Tegen Sparta profiteerde Utrecht misschien van een slechte dag van de opponent, maar wij moeten winnen"

Pocognoli kwam tot nu toe elf keer in actie voor AZ waarvan hij tienmaal in de basis startte.

Grant: "Afrika Cup niet meer in de winter"

Avram Grant, de manager van Chelsea, heeft gezegd dat wat hem betreft de Afrika Cup vanaf 2010 in de zomer wordt gespeeld. Chelsea ziet in januari Didier Drogba, Salomon Kalou, Mickael Essien en Jon Obi Mikel vertrekken naar Ghana.

"Bij het ontstaan van de Afrika Cup waren er bijna geen spelers die uitkwamen in Europa. Nu zijn er veel Afrikanen in de Premier League en ik denk dat het er alleen maar meer worden. De huidige situatie is niet goed voor de clubs en de spelers. Het toernooi zou eigenlijk moeten worden verplaatst naar de zomer,’ aldus Grant.

Drietal via Swim Cup naar Olympische Spelen

Op de tweede dag van de Dutch Open Swim Cup in Eindhoven heeft Robin van Aggele een olympisch ticket weten te bemachtigen op de 200 meter wisselslag. De 23-jarige Nederlander eindigde als derde en in een tijd van 2.02,20 toonde hij het vereiste vormbehoud (2.02,61).

Nick Driebergen en Inge Dekker wisten allebei een tweede startbewijs voor de Spelen van volgend jaar te behalen. Driebergen werd op de 200 meter rugslag derde en voldeed in 2.00,67 aan de eis van vormbehoud (2.00,92). Donderdag pakte hij al een ticket voor de 100 meter rugslag.

Dekker, die zich een dag eerder plaatste voor de 200 vrij, deed dat gisteren op de 100 meter vlinderslag. Haar winnende tijd van 58,88 was ruim onder de eis van vormbehoud (59,94).

UEFA onderzoekt wangedrag fans Anderlecht

De UEFA Cup-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur krijgt voor Anderlecht waarschijnlijk nog een staartje.

De tuchtcommissie van de UEFA komt aankomende donderdag bijeen om te te oordelen over het gedrag van de aanhang van de Belgische voetbalclub. In de slotfase van het duel tegen de Spurs gooiden zij voorwerpen op het veld. Didier Zokora werd in zijn gezicht geraakt door een aansteker.

Begin dit seizoen moest Anderlecht al een boete van 12.500 euro betalen na onrust op de tribunes tijdens het Champions League-voorrondeduel tegen Fenerbahçe.

Romeins scheepswrak in Keulen ontdekt

Bij bouwwerkzaamheden in de ondergrondse van Keulen is gisteren een sensationele ontdekking gedaan. Bij toeval stuitten werklieden op het wrak van een vrachtschip uit de Romeinse tijd dat mogelijk 2000 jaar oud is.

''Er bestaat een grote kans dat het om het oudste Romeinse vrachtschip in Midden-Europa gaat'', aldus het hoofd van de archeologische dienst in Keulen, dat in de aan Nederland grenzende deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen ligt.

Eikenhouten wrakdelen van het vermoedelijk 22 meter lange en 3,50 meter brede vrachtschip zijn 12 meter onder het oude stadscentrum gevonden. Daar was in de Romeinse tijd een haven. De praamaak werd destijds gebruikt voor het vervoer van onder meer steen en hout.

Maandag wordt een begin gemaakt met de berging van de wrakstukken. Na restauratiewerkzaamheden zal het schip vermoedelijk in 2011 worden tentoongesteld voor het publiek, meldden Duitse media.

Van der Sloot: Verhoor recherche was zwaar

Icoon Justitie ''De verhoren met de rechercheurs waren zwaar'', zegt Joran van der Sloot enkele uren na zijn vrijlating op Aruba. ''Niet dat ze me 's nachts zomaar wakker maakten, maar op vaste tijdstippen werd ik lang ondervraagd.''

Tot zijn vrijlating beriep de 20-jarige verdachte van doodslag op Natalee Holloway zich op zijn recht te zwijgen, zo verklaarde hij in de nacht van vrijdag op zaterdag.

''Ik heb geen enkel idee wat ze van plan waren, ik begrijp het nog steeds niet'', zegt Van der Sloot, die twee weken in afzondering was opgesloten. ''Ik had gedacht dat alles voorbij was. Misschien dat ik zou worden opgeroepen om voor een laatste gesprek naar Aruba te gaan. Dat ik werd aangehouden in Nederland, had ik niet gedacht. Hier bleek dat ze niets nieuws hadden. Alles was ook al eerder gezegd.''

Van der Sloot baalt ervan dat hij een deel van zijn studie heeft moeten missen. Bovendien had hij intussen al willen verhuizen van Arnhem naar Amsterdam vanwege zijn studie. Hoe lang hij nog op Aruba blijft, weet hij niet. Niet lang, denkt hij. ''Ik blijf nog even bij mijn ouders, en ook Aruba blijft ondanks alles een fijne plek.''

Eerste duidelijke scan Dragon Quest V

Dragon Quest IV is nét uit in Japan en daarom wordt het tijd dat DragoN Quest 5 in het zonnetje gezet gaat worden door Square Enix. De eerste DQ5-only scan is daarom ook verschenen in een Japans magazine:

Dragon Quest V is een port van de oude SNES versie en komt begin 2008 uit in Japan. De DQ games zijn Japanse RPGs in de stijl van Final Fantasy, maar dan met een uiterlijk vergelijkbaar met Dragon Ball Z (zelfde designer).

In Europa verscheen enkel Dragon Quest VIII op de PS2. Of de Dragon Quest remakes van de DS naar Europa komen is nog niet bekend.

Hardwareverkopen Japan, Wii achter DS

De Wii heeft voor het eerst sinds lange tijd meer verkocht dan de PSP afgelopen week in Japan. Niet heel veel meer, maar meer. Nintendo kan tevreden zijn. De PS3-verkopen zakken weer iets, maar gaan nog steeds beter dan een aantal weken geleden toen de nieuwe machine van Sony amper 15.000 haalde.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007Totaal
NDS124.627116.6946.278.50420.284.183
Wii74.76454.3623.025.7863.945.429
PSP74.62675.0272.460.2006.992.329
PS337.09250.564971.4021.428.960
PS213.70314.875696.20620.851.065
3606.6327.117208.990473.692
GBA338250.28015.348.359
NGC324410.4174.179.885
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.