Rossi wint Monza Rally Show 2007

Dat Valentino Rossi niet alleen op twee wielen hard kan rijden was al bekend. Door voor het tweede jaar op rij de Monza Rally Show te winnen, heeft hij bewezen dat hij ook in een rallyauto een constante snelle factor is.

Rossi won samen met ervaren co-piloot Carlos Cassina de jaarlijkse circuitrally zonder een penalty te incasseren. Het duo won drie van de zeven special stages, finishte twee keer tweede en een keer derde en vijfde. Andere deelnemers uit de MotoGP-wereld, waaronder 250cc-coureurs Marco Simoncelli en Fabrizio Lai, Yamaha-crewleden Roberto en Davide Brivio, Matteo Flamigni en Rossi's personal assistant 'Ucci', verkeerden allemaal in de onderste regionen van de uitslag.

Rossi was ook een van de sterksten in het kleinere evenement van het weekend, de Master Show. Hij bereikte daar in een soort play-off race de halve finale.

Vandaag begint op Jerez de eerste MotoGP-wintertest voor Rossi. Voor het eerst zal hij met zijn nieuwe teamgenoot Jorge Lorenzo een garage delen in de pits. Ook zal hij voor het eerst met Bridgestonebanden testen, terwijl Lorenzo op Michelins zal testen.