Van Geel: "Wegblijven vervanger Sneijder geen fou

Het vertrek van Wesley Sneijder bij Ajax is voor de Amsterdammers een behoorlijke aderlating gebleken. Martin van Geel, technisch directeur bij Ajax, vindt het uitblijven van een vervanger geen fout.

"Ik vindt het geen fout. Real Madrid zette ons die beuwste vrijdag onder druk: 24 miljoen of niks. We zijn niet gezwicht, draaiden een dag later zelfs bewust de rollen om toen ze terugkwamen. Iedereen die in de voetballerij zit, weet dat het dan onhoudbaar is. Sneijder wilde per se weg, mede gezien zijn eerdere teleurstelling nadat wij Valencia haddan afgewimpeld. Dat we nu in de problemen zouden komen wisten we. Het was de enige positie in de selectie waar geen geschikte alternatieven voor waren. Achteraf hadden we graag Perez gezien, maar Henk bleef hem beschouwen als een reservespeler en dat zag Kenneth niet zitten.

"We konden het niet meer invullen zoals we wilden. Er was amper tijd. Dinamo Zagreb had topscorer Eduardo al aan Arsenal verkocht, hoefde niet zo nodig en kon rustig 25 miljoen vragen voor Luka Modric. Rafeael van der Vaart had geen oren naar een snelle terugkeer bij Ajax. Met Ismaïl Aissati is nog onderhandeld, maar die zou niet meer speelgerechtigd zijn. Ik heb met heel mijn hart gehoopt dat we de Champions League zouden halen. Er zat een grote dosis pech bij. Suárez werd bijvoorbeeld pas twee minuten voor twaalf aangetrokken. Edgar Davids was geblesseerd, vijf of zes anderen ook. Daar kampen we nog steeds mee. En een penalty missen bij 0-0 is ook cruciaal. Nu proberen we die situatie te herstellen, door in de winterstop een creatieve middenvelder aan te trekken.”