Doornbos: "Wat een race"

"To finish first, you first have to finish”. Een uitspraak die Robert Doornbos’ race in San José treffend omschrijft. Nadat de Nederlander van de 15e positie was gestart, een aanrijding had overleefd en een nieuwe neus had opgehaald bij zijn pitcrew, won de Minardi Team USA coureur in Californië zijn tweede Champ Car-race.

Doordat titelrivaal Sebastien Bourdais slechts als vijfde over de streep kwam, is Doornbos de Fransman weer tot tien punten genaderd in de strijd om het spannende kampioenschap.

"Wat een race! Allereerst wil ik iedereen binnen het team onwijs bedanken. Zonder hun harde werk had ik dit nooit kunnen realiseren. Jongens, bedankt! In het begin van het weekend hadden we ongelooflijk veel pech. Ook de start van de race verliep niet zonder problemen. Na mijn botsing met Jan Heylen, was mijn sturing niet helemaal recht meer en mijn neus kapot. Het team zette echter harder dan ooit hun schouders eronder om het tij te keren, en dat lukte. En hoe! Deze overwinning smaakt heel zoet, het kampioenschap is weer volledig open."

Submitter:  Bron: FOK!sport