FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 30 juli 2007

Mayo gebruikte epo tijdens Tour

Icoon Tour de FranceIban Mayo is tijdens de tweede rustdag positief getest op het gebruik van epo. De Spanjaard is na de bekendmaking van de UCI direct geschorst door zijn team, Saunier Duval.

Mayo eindigde de Tour de France op de zestiende plaats. Zijn beste prestatie in een etappe was een tweede plaats in de achtste rit, achter Rasmussen die toen het geel veroverde.

Ook in de Giro testte de Spanjaard al positief, toen op synthetisch testosteron. Later maakte de UCI echter bekend dat hij geen regels heeft overtreden. In de Giro won Mayo de negentiende etappe.
Met dank aan oinkoink12, Pineut, BaZzY, Knight876 en sjakie4life voor de submit.
Meer sportnieuws vind je natuurlijk op sport.fok.nl!

"THEY are coming"

ZE komen. Wie "ZE" zijn weet niemand, maar ze schijnen te komen. Naar Leipzig om precies te zijn. Tijdens de GC, die van 22 tot 26 augustus gehouden gaat worden, zullen we geconfronteerd worden met een nieuwe shooter die je tegenover gigantische aliens die zo uit Final Fantasy: The Spirits Within lijken te zijn weggelopen.

Veel meer dan dat weten we niet van de game, maar daar moet de GC in Leipzig verandering in gaan brengen.


Bioshock demo op komst

Dat van grote games vaak demo's uitkomen is allang bekend, maar het is toch altijd fijn om te weten dat er eentje aankomt.

In dit geval is de demo voor Bioshock gekeurd door het Duitse USK board, de Duitse organisatie die games beoordeelt en daar een leeftijdsadvies aan verbindt, en deze is dan geschikt bevonden voor personen van 18 jaar en ouder. Dit houdt dus in dat we zeer binnenkort een demo mogen verwachten, zeker ook omdat de game voor 24 augustus gepland staat.


18+!

Ruimteproblemen voor Project Gotham Racing 4

Het ontwikkelteam achter Project Gotham Racing 4 is druk bezig met het afronden van hun game, zodat deze op 4 september in de winkels kan liggen. Er is echter een kink in de kabel gekomen, en die kink zit hem in de 7GB aan ruimte die het team op de retail-disc heeft.

De game zou oorspronkelijk verschillende steden op verschillende tijden van de dag gaan presenteren aan de gamer, maar dat gaat nu niet meer door om ruimte te besparen. Om de game in daglicht te tonen is een andere texture-set nodig dan 's nachts, en die dubbele textures zorgen ervoor dat de game niet binnen de 7GB-limiet van X360-DVDs kan blijven.
Om hier om heen te werken, heeft het team besloten elke stad op slechts één moment van de dag te tonen, maar wel met verschillende weer-settings. Zo zul je in een storm, een sneeuwstorm, regen en natuurlijk de zonneschijn kunnen racen.

You won't see different times of day per city because this involves recreating all the textures again (one for day and one for night). Whilst this wasn't a problem for our dev team, it was a problem fitting all this data onto a single DVD.

Suárez niet naar Ajax

FC Groningen en Ajax zijn niet tot een akkoord gekomen over de overgang van Luis Suárez naar de Amsterdammers.

Ajax was bereid om 6,5 miljoen euro te betalen, terwijl de Groningers minimaal 9,5 miljoen wilden hebben. "De partijen zijn er niet uitgekomen. Na over en weer de standpunten te hebben uitgewisseld liet Ajax uiteindelijk weten de onderhandelingen te willen staken", aldus algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen.

Nijland vervolgt: "Het was ons duidelijk dat Suárez zelf een overgang naar Ajax wel zag zitten en wij hebben ook onze bereidheid getoond daarin mee te denken", licht Nijland toe. "Onze insteek was Suárez nog minimaal één seizoen te behouden voor FC Groningen. Als er wel een transfer zou plaatsvinden, diende dat in onze ogen te gebeuren tegen een vergoeding waarmee wij dan op onze beurt weer onze selectie zouden kunnen versterken. Wij schatten de waarde van Suárez echter hoger in dan 6,5 miljoen euro. Wij zijn een ambitieuze club en Suárez is een belangrijke speler in het verwezenlijken van onze sportieve doelstellingen voor komend seizoen. Zoals het nu lijkt speelt Suárez ook komend seizoen in Euroborg."

Mayo positief getest op epo

Iban Mayo is tijdens de tweede rustdag positief getest op het gebruik van epo. De Spanjaard is na de bekendmaking van de UCI direct geschorst door zijn team, Saunier Duval.

Mayo eindigde de Tour de France op de zestiende plaats. Zijn beste prestatie in een etappe was een tweede plaats in de achtste rit, achter Rasmussen die toen het geel veroverde.

Ook in de Giro testte de Spanjaard al positief, toen op synthetisch testosteron. Later maakte de UCI echter bekend dat hij geen regels heeft overtreden. In de Giro won Mayo de negentiende etappe.

Kazachstaans internet duurste ter wereld

Icoon Internet Dat Kazachstan qua ontwikkeling toch wat achterblijft bij de westerse wereld, hebben we dankzij Borat wel gezien. 3300 euro per maand betalen voor een beetje internetverbinding is echter wel heel erg veel. Dit is naar voren gekomen na onderzoek door de OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe).

Alle internetverbindingen in Kazachstan worden geleverd door Kazakhtelecom. Voor internet via de kabel wordt wel tot 24.000 euro per maand gerekend.

In Kazachstan worden alle websites als massamedium beschouwd. Dit is inclusief hobby-pagina's, weblogs en game-sites. Eind vorig jaar zou hier meer onderscheid in worden gemaakt. Deze wet is echter nog niet goedgekeurd door president Nazarbajev.

The Inquirer meldt dat bloggers scherp in de gaten worden gehouden. Wanneer zij te kritisch schrijven worden ze geblokkeerd. Een Kazachstaanse blogger zou al vervolgd zijn wegens inbraak op de eer en waardigheid van Nazarbajev.

Oprukkende bosbrand op Gran Canaria

Icoon Brand De bosbrand op het eiland Gran Canaria is weer opgelaaid. Vrijdag werd de bosbrand aangestoken door een 37-jarige boswachter. Hij deed dit omdat zijn contract niet werd verlengd.

Op Gran Canaria lopen enkele dorpen gevaar. Gisteravond leek het vuur onder controle, maar vanochtend laaide het weer op. Reeds 4000 hectare pijnboom- en eucalyptusbos is verbrand.

Zo'n 2000 mensen zijn al geëvacueerd. Onder hen zijn ongeveer 50 toeristen, veelal Duitsers. Zij logeerden in een hotel aan de zuidwestkust van het eiland. Volgens SOS International bevinden zich daar geen Nederlanders.

Laatst levende veteraan bij herdenking eerste wereldoorlog

Icoon AlgemeenAfgelopen zondag was de laatst levende Engelse WO1 veteraan, Harry Patch, terug op de gronden waar hij ruim 90 jaar geleden tegen de Duitsers vocht.

Zondag werd bij de Menenpoort (een monument voor alle slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog) de derde slag om Ieper herdacht, tijdens deze ceremonie werd er stil gestaan bij de slachtoffers van deze bloedige veldslag. Harry Patch sprak een zogenaamde 'Exhortation', een eresaluut, uit over zijn strijdmakkers van 90 jaar geleden. Dit was een heel emotioneel moment, niet alleen voor deze kranige oud-strijder, maar ook voor de vele honderden mensen die de plechtigheid bijwoonden.

Subheader
Harry Patch, man in de rolstoel

Toen Harry een krans ging leggen, was het indrukwekkend stil. Precies alsof iedereen die laatste levende band met 14-18 mee beleefde. Sinds 1928 wordt bij de Menenpoort elke avond om 20:00 uur The Last Post ten gehore gebracht. Deze ceremonie wordt nog steeds door honderden mensen bijgewoond en blijft een emotioneel eerbetoon aan de vele duizenden jongens die 90 jaar geleden naar hier kwamen om er te sterven.

Subheader
Harry Patch legt een krans voor de slachtoffers

Op 27 juli 2007 was het precies 90 jaar geleden dat de Britse luchtmacht de slag bij Passendale (ook wel bekend als de derde slag om Ieper) opende, met een luchtgevecht waarbij ruim 94 vliegtuigen betrokken waren. Bij deze veldslag die ruim 100 dagen duurde, verloren ongeveer 500.000 Britse en Duitse troepen het leven, het was een van de bloedigste slagen ooit.

Harry Patch, geboren in 1898 vocht op 19-jarige leeftijd mee in de slag bij Passendale. Hij was als dienstplichtige opgeroepen om mee te vechten met de lichte infanterie. Tijdens deze slag verloor hij drie goede vrienden en raakte hij zelf zwaar gewond door een aanval van de Duitse artillerie.

Subheader
Het slagveld rond Passendale in 1917

Er is ook een boek geschreven over Harry's leven.
Het beschrijft nauwkeurig hoe het was in de loopgraven rond Ieper. Meer informatie over deze herdenking, Harry Patch en het boek vind je hier

Met dank aan yvonne voor de submit.

Rookworst van de Hema nu ook op Schiphol

Vanaf woensdag kun je zelfs een paar minuten voor je het vliegtuig pakt nog bijten in een lekkere rookworst. De Hema opent dan de deuren van een klein filiaal op onze nationale luchthaven.

Shopping Centre Schiphol Plaza, de winkeliersvereniging op Schiphol, zegt blij te zijn met de komst van het oer-Hollandse warenhuis. Er zijn meer dan driehonderd Hema's verspreid over de Benelux en Duitsland.

FOK!radio: Tour de France / Rasmussen en column

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

De Tour de France maakte de tongen de afgelopen week behoorlijk los. Er waren drie dopingschandalen en een Deen in Nederlandse dienst werd naar huis gestuurd. Dat zorgde meteen voor heftige reacties in het Tour de France forum. Dit tijdelijke forum lijkt nu langzaam aan te stoppen, aangezien de Ronde gisteren eindigde. Dus maken we de balans op met moderator Leatherface. Heeft het forum goed gelopen? Wat zijn de reacties daar over het algemeen? En blijft het forum nog open als wielrenforum? We gaan het hem allemaal vragen. Zoals gebruikelijk beginnen we live om 20:00 uur!

Jouw mening over de Tour de France is ook welkom. Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Dat kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive.

Het is alweer een tijd geleden dat we een vaste column in de uitzending hadden. Maar vanaf vandaag krijgen we weer een maandelijkse column. Dorpsgek en eindredacteur van de columns op de FP The GrandWazoo is de columnist. Zijn onverklaarbare hersenspinsels hoor je vanavond voor het eerst.

40 dagen en 40 nachten zonder seks. Een aantal FOK!kers zijn daar vorige week mee begonnen. Ze doen het naar aanleiding van de film 40 Days, 40 Nights, waarin een jongen veertig dagen en veertig nachten geen seksuele handelingen mag verrichten. En dus zijn het seksloze dagen voor de FOK!kers. Martijn_AR bood spontaan in de uitzending vorige week aan om mee te doen. We zullen dus zeker horen hoe het ermee gaat.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne. FA shmoopy heeft weer wat scoopies. Blinky legt wel weer een stelling voor.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Rechter: Illegaal wel terecht opgepakt

Icoon JustitieDe Raad van State heeft bepaald dat het arresteren van een illegale West-Afrikaan tijdens een grootschalige politie-inval in Amsterdam wel degelijk rechtmatig was. De illegale man blijft daarom vastzitten in afwachting van zijn uitzetting.

De Raad van State vernietigt daarmee een uitspraak van de Amsterdamse rechtbank. Die was van mening dat de man en nog 22 andere opgepakte illegalen weer op vrije voeten moesten komen. De opgepakte mannen behoren tot een club van 111 West-Afrikanen die begin juni werden aangehouden tijdens een inval in een café in Amsterdam Zuid-Oost. Van de verdachten waren er 75 illegaal in Nederland.

De politie vermoedt dat de West-Afrikanen betrokken zijn bij onder meer internetfraude. De illegalen werden opgepakt in het kader van de Vreemdelingenwet. De rechter oordeelde begin juni dat de politie over een redelijk vermoeden moest beschikken dat de verdachten geen geldige verblijfsdocumenten hadden. Na de uitspraak ging staatssecretaris Nehabat Albayrak van Vreemdelingenzaken meteen in beroep bij de Raad van State.

Later deze week volgen andere uitspraken in het hoge beroep van de andere illegalen. Naar verwachting zal de Raad hierbij ook oordelen dat de politie terecht vermoedde dat de verdachten geen geldige verblijfsdocumenten hadden.

Peuter verdrinkt in zwembad

Icoon OngelukEen tweejarig kind uit Ermelo is gistermiddag verdronken in een zwembad. Dat gebeurde op een camping in het Friese Harich. Dat meldde de politie vandaag.

Het jochie is waarschijnlijk tijdens het spelen in het zwembad gesukkeld. Een omstander vond de peuter en verwittigde direct de hulpdiensten. Het kind is met een ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht waar hij stierf.

Met dank aan Tjirp voor de submit.

Ozzy Osbourne in ziekenhuis

Icoon ShowbizzOzzy Osbourne is behandeld in een ziekenhuis in de Verenigde Staten. Dat berichtte de BBC vandaag. De 58-jarige zanger had last van pijn in zijn been na een optreden. De oorzaak bleek een bloedstolsel.

De Brit is intussen alweer ontslagen uit het hospitaal. Ozzy kampt al lange tijd met zijn gezondheid. Zo was hij lange tijd drank- en drugsverslaafd. Een paar jaar geleden raakte hij zwaargewond na een ongeluk met zijn terreinwagen.


Ozzy Osbourne

Vrouw rijdt met 5,58 promille alcohol in bloed

Icoon OpmerkelijkEen vrouw van 57 uit Duitsland is in het plaatsje Kösching van de weg gehaald. De vrouw had een alcoholpromillage van 5.58 in haar bloed.

De vrouw had haar auto kortstondig geparkeerd in de tuin van een huis. De bewoner van het huis alarmeerde vervolgens de politie. "De vrouw was echter gewoon verder gereden, zonder zich om de schade te bekommeren", aldus een woordvoerder van de politie.

Bij een tankstation is de vrouw tot stoppen gebracht. Ze is vervolgens meegenomen om bloed af te staan ter controle. Vanwege het hoge promillage alcohol in het bloed is ze naar het ziekenhuis gebracht.

Met dank aan tracer60 voor de submit.

Kleuter vast in container

Icoon OpmerkelijkEen vierjarig jochie uit het Limburgse Weert heeft zaterdagavond enige tijd vastgezeten in een vuilcontainer. De kleuter was in de vuilnisbak geklommen en naar beneden getuimeld.

Het jongetje kon er alleen niet meer uit. De brandweer bevrijdde de kleuter. De spuitgasten openden de container in de Beekstraat met een sleutel. Het jochie kwam met de schrik vrij. De betreffende vuilnisbak stond in het centrum van Weert.

79-jarige man door kleinzoon gedood

Icoon MisdaadIn een huis in het Limburgse Geleen is het lijk gevonden van een 79-jarige man. De man is waarschijnlijk vermoord door zijn dertigjarige kleinzoon. Laatstgenoemde werd in het huis van het slachtoffer aan de Joannesstraat aangehouden.

Buurtbewoners beweren dat de dertigjarige man zijn opa regelmatig sloeg. De technische recherche is bezig met een onderzoek. De politie wil tot het onderzoek is afgerond niets over de doodsoorzaak van de bejaarde zeggen.

Met dank aan Krujer voor de submit.

Top of Flop: Second Sight

De Top of Flop van vorige week kreeg ook een positieve beoordeling: Grip van zZz was een top,  dus. flowerdje wist jullie mening het beste te verwoorden: "Ik kan het wel waarderen. Top."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Kula Shaker, een Britse psychedelic rock band. Kula Shaker wordt gevormd door Crispian, Alonza, Paul en Harry. De groep ging in 1999 uit elkaar, maar sinds begin 2006 zijn ze weer herenigd. Het eerste resultaat van hun hernieuwde samenwerking is de CD "Strangefolk". Deze CD komt eind augustus in de  verkoop. De promo video van hun eerste single "Second Sight" is inmiddels al in roulatie.

Northrend in volgende expansie World of Warcraft?

Volgens geruchten zal Blizzard op het volgende BlizzCon event (volgende maand) een tweede expansie voor World of Warcraft aankondigen. Deze expansie zou het continent Northrend speelbaar moeten maken. De geruchten zijn gebaseerd op een uitgelekt muziekblaadje waarop te lezen is welke nummers er gespeeld gaan worden tijdens BlizzCon door het Video Games Live orkest. Drie van de nummers hebben de naam Northrend 1, 2 en 3. WoWInsider.com zegt dat de drie nummers niet in het spel te beluisteren zijn op dit moment. De nummers zitten ook niet verwerkt in Warcraft III of de The Burning Crusade.

De provincie Northrend verscheen eerder al in Warcraft III en de expansie voor die game: The Frozen Throne. BlizzCon vindt plaats op 3 en 4 augustus, dus we zullen even moeten afwachten of de geruchten daar tot waarheid gedoopt kunnen worden.

Padvinder jat geld van bejaarden

Een twintigjarige padvinder uit Hoogeveen heeft het duidelijk niet goed begrepen. In plaats van oudjes helpen oversteken, bestal hij hen.

De jongen werkte als stagiair bij aanleuningen van een verzorgingshuis in zijn woonplaats. Zodra de ouderen even een andere kant opkeken, greep hij zijn kans en stal geld uit hun portemonnees. Van de buit, een totaalbedrag van 155 euro, stelde de jongeman zijn deelname aan een padvinderkamp veilig.

Omdat het begon op te vallen dat er geld verdween uit de aanleunwoningen, werden er camera's in de woninkjes geïnstalleerd. Op de beelden die de camera's opleverden, was duidelijk te zien dat de scout een portemonnee uit een lade meenam. Toen de jongeman met de beelden werd geconfronteerd, biechtte hij spontaan nog drie diefstallen uit de aanleunwoningen op. De stagiair gebruikte een loper om in de woninkjes te komen.

Vandaag moest de padvinder voor de rechter verschijnen. De rechter legde hem een werkstraf op van honderd uur. Verder moet de jongen voor straf 25 uur in de schoolbanken zitten. De rechter voegde eraan toe het een laffe daad te vinden."Als je geld nodig hebt voor zo'n zomerkamp dan ga je toch geen oude mensen bestelen."

De jongen is verder voor zijn leven gestraft. Hij werd op staande voet ontslagen bij het bejaardenhuis. "Ik heb het vertrouwen van het personeel, de bewoners en mijn familie beschaamd. Ik ben mijn opleiding en mijn werk kwijt. Naar eigen zeggen was de padvinder erg goed in het helpen van ouderen. Hij was bezig de laatste hand aan zijn vierjarige opleiding te leggen.

Het kamp kan hij ook vergeten. Het bedrag van 155 euro is namelijk weer aan de rechtmatige eigenaars teruggegeven.

S.T.A.L.K.E.R. patch komt eraan

Ontwikkelaar GSC Game World heeft beloofd dat er binnen korte tijd een nieuwe patch voor S.T.A.L.K.E.R. zal verschijnen. GSC brengt dit nieuws naar buiten naar aanleiding van een klachtenregen van klanten richting uitgever THQ. Een grote community website heeft de werkzaamheden zelfs gestaakt tot bepaalde issues in het spel worden opgelost.

GSC heeft aangegeven aan de onderstaande issues te werken:

"[...]
AI

* Added avoiding dynamic obstacles for NPCs
* Added enemy priority function v fixes incorrect NPC reaction on player-s attack
* Changed the second part of the enemy search algorithm v having lost the player, the NPCs will no longer be baffled
* Added correct reaction on shots and loud sounds coming from the player (only) on close distances. Render

Performance

* Dual core optimization
* 10-15% FPS increase

Gameplay

* Added new game mode v freeplay; activated after the end of the game
* Added the possibility for any character will be able to go to any smart-terrain
* Fixed the ultra-intense vibration of the grass
* All monsters drag now the corpses correctly

Physics

* Fixed the situations when the physics get stuck in the floor or in the thin walls
* Fixed the situations when the dead bodies disappear

Network

* Reduced the traffic and lags

General

* Fixed problems with OS Vista 64
* Added saved games converter
* Added MOD Tools support
[...]"


Football Manager 2008 ook naar Xbox 360

Toen Sega vorige week aankondigde dat er Football Manager 2008 op de PC zou verschijnen, was er geen melding gemaakt over eventuele console-versies van de game. Miles Jacobson van ontwikkelaar Sports Interactive heeft nu aangegeven dat het spel ook op de Xbox 360 zal verschijnen, alleen niet gelijktijdig met de PC-versie. Jacobson wist uberhaupt geen releasedatum te noemen. De PC- en Mac-versies komen nog voor de feestdagen uit.

Tot slot wist Jacobson nog te melden dat er rond april 2008 een MMO-game van Football Manager zal komen. Voorlopig heet die titel Football Manager Live en zal alleen op de PC te spelen zijn.

Miyamoto: 'Wii zet gamen weer op de kaart'

Shigery Miyamoto heeft in een interview met The Mercury News gezegd dat het succes van de Wii gamen weer hip heeft gemaakt. Mensen zouden games niet meer negeren zoals ze de laatste paar jaar hebben gedaan:
"[...]
I think it is not necessarily vindication but I do get the distinct feeling that because of the Wii, people all over the world are finally taking notice of video games again, when they haven't for a while.
[...]"


Op dit moment is Miyamoto bezig met Mario Galaxy en Wii Fit, maar hij gaf tijdens het interview enkele hints naar de mogelijkheid dat er nieuwe titels aangekondigd zullen worden volgend jaar:
"[...]
I guess I don't necessarily see my job as creating new characters as it is creating new experiences. Recently, Wii Fit is creating the concept and the idea and the feeling behind the game. That has been one of my new creations. For characters, we came up with the concept of the Miis and that allows people to come up with their own characters. Maybe next year sometime, we may have new characters in the same way we came up with Pikmin when we introduced the GameCube.
[...]"


Mark Rein: 'Consoles nekken grafische vooruitgang PC'

Mark Rein is er niet van overtuigd dat de grafische vooruitgang grote sprongen zal gaan maken op de PC, ondanks de nieuwe mogelijkheden met DirectX 10. Rein denkt dat DirectX 10 pas over enkele jaren op grote schaal door ontwikkelaars en uitgevers zal worden opgepikt en dat we verdere vooruitgang dus pas zullen gaan zien met de volgende generatie consoles, over een jaar of vijf:
"[...]
To be honest, and I'm going to cast a small pall on the industry here, I don't think you're going to get much higher until the next generation of consoles.
[...]"


Om zijn uitspraak kracht bij te zetten noemt Rein een voorbeeld. Hij zegt dat het verschil tussen high-end PC's en low-end PC's groter is dan ooit. Aangezien high-end PC's ook erg duur zijn, zullen games gebaseerd op DirectX 10 dus vooral door pure hardcore gamers gespeeld worden en dat is een kleine groep. Economisch gezien is het dus niet rendabel om ermee aan de slag te gaan en alle mensen met een low-end PC te benadelen.

Een ander voorbeeld dat Rein aanhaalt is het porten van PC-games naar de console. De kosten hiervoor zijn erg laag en de opbrengsten vaak groot, maar als een game enkel op een high-end PC gespeeld kan worden dan kan de game niet geport worden, omdat de consoles dit niet aan zouden kunnen. Concluderend denkt Rein dus dat consoles de content voor toekomstige PC-games zal gaan bepalen:

"[...]
Consoles will pretty much define what the next five years of games look like on the PC/
[...]"


Astana ontslaat Alexandre Vinokourov

Icoon WielrennenAlexandre Vinokourov is niet langer in dienst van Astana. De wielerploeg heeft de Kazach ontslagen. Na de dertiende etappe in de Tour de France werd de renner namelijk betrapt op het gebruik van doping. Op verzoek van de organisatie van de Tour trok uiteindelijk het hele team zich terug.

Inmiddels is bekend geworden dat ook de B-staal van Vinokourov positief was. Dat is ook de reden waarom de Kazach met onmiddellijke ingang is ontslagen. "We hebben informatie ontvangen dat Alexandre Vinokoerov's B-staal niet negatief was", was de verklaring van Astana. "Als gevolg daarvan is de Kazachstaanse renner met onmiddellijke ingang ontslagen."

Ondanks alle aantijgingen blijft Vinokourov volhouden dat hij geen gebruik heeft gemaakt van verboden middelen. Mocht het zo zijn dat de Kazachstaanse renner alsnog schuldig wordt bevonden, dan wacht hem een schorsing voor de duur van twee jaar. Daarnaast moet hij ook een jaarsalaris inleveren. Dit is het gevolg van het ondertekenen van de anti-dopingverklaring die alle renners hebben getekend.

Naast Vinokourov waren er in de afgelopen Tour de France nog meer renners die zich schuldig maakten aan het gebruik van doping. Christian Moreni werd namelijk in de kraag gevat toen hij testosteron had gebruikt. Verder werd Michael Rasmussen ontslagen door Rabobank. De Deen zou namelijk gelogen hebben over zijn verblijfplaats tijdens trainingen. Bovendien kreeg hij, in aanloop naar de Ronde van Frankrijk, ook een aantal waarschuwingen en een boete, omdat hij dopingcontroles had gemist.

Voor het laatste wielernieuws kijk je op de FOK!wielermanager!

Astana ontslaat Vinokourov

Alexandre Vinokourov is niet langer in dienst van Astana. De wielerploeg heeft de Kazach ontslagen. Na de dertiende etappe in de Tour de France werd de renner namelijk betrapt op het gebruik van doping. Op verzoek van de organisatie van de Tour trok uiteindelijk het hele team zich terug.

Inmiddels is bekend geworden dat ook de B-staal van Vinokourov positief was. Dat is ook de reden waarom de Kazach met onmiddellijke ingang is ontslagen. "We hebben informatie ontvangen dat Alexandre Vinokoerov's B-staal niet negatief was", was de verklaring van Astana. "Als gevolg daarvan is de Kazachstaanse renner met onmiddellijke ingang ontslagen."

Ondanks alle aantijgingen blijft Vinokourov volhouden dat hij geen gebruik heeft gemaakt van verboden middelen. Mocht het zo zijn dat de Kazachstaanse renner alsnog schuldig wordt bevonden, dan wacht hem een schorsing voor de duur van twee jaar. Daarnaast moet hij ook een jaarsalaris inleveren. Dit is het gevolg van het ondertekenen van de anti-dopingverklaring die alle renners hebben getekend.

Naast Vinokourov waren er in de afgelopen Tour de France nog meer renners die zich schuldig maakten aan het gebruik van doping. Christian Moreni werd namelijk in de kraag gevat toen hij testosteron had gebruikt. Verder werd Michael Rasmussen ontslagen door Rabobank. De Deen zou namelijk gelogen hebben over zijn verblijfplaats tijdens trainingen. Bovendien kreeg hij, in aanloop naar de Ronde van Frankrijk, ook een aantal waarschuwingen en een boete, omdat hij dopingcontroles had gemist.

Hoerentijdschrift slaat aan in India

Een blaadje dat in India voor en door hoeren wordt gemaakt oogst zo veel succes dat men eraan denkt de oplage te vergroten. De in het Hindi en in het Engels opgestelde tijdschriften worden onder duizend van de zo'n twee miljoen prostituees verspreid.

Over een tijdje zal er ook een Bengaalse versie verschijnen en wordt de lay-out van het blaadje opgepimpt. Helaas staan er voor de meelezende rukker geen foto's in het krantje.

In het blaadje zijn vooral verhalen en gedichten te lezen over de duistere wereld van pooiers en gewelddadige klanten. De dromen en talenten van mensen uit de seksindustrie staan in het in het krantje centraal. Tevens dient het tijdschrift als platform voor de prostituees.

Voor hun verhalen krijgen de schrijvers geld om zo een vuist te maken. Ze willen hiermee aantonen dat je ook als hoertje een respectvol bestaan kunt opbouwen. De verhalenschrijvers krijgen deskundige begeleiding van twee journalisten. Het blad bestaat inmiddels een half jaar in India, waar prostitutie illegaal is en de seksindustrie bloeit.

Nieuwe Idols-jury bekend gemaakt

Icoon TelevisieDe nieuwe jury van Idols heeft dit jaar twee nieuwe gezichten, te weten zanger Gordon en componist John Ewbank. Ook Jerney Kaagman en Eric van Tijn nemen weer plaats in de jury. RTL4 maakte dit vandaag bekend. Vanaf 20 oktober wordt het programma elke zaterdag uitgezonden op RTL4.

Inschrijven voor de nieuwe editie van de talentenjacht is inmiddels mogelijk. Eerder werd Idols gewonnen door Rafaëlla Paton, Boris Titulaer en Jamai Loman. Henkjan Smits zien we overigens niet meer terug, hij is enige tijd geleden overgestapt naar SBS6.

Oplichters kregen geld voor verhuur 'geestsoldaten'

De Brusselse politie heeft twee Roemeense vrouwen opgepakt. Ze zouden een andere vrouw anderhalve ton hebben laten betalen voor de hulp van geesten.

De Roemeense charlatans, de 54-jarige moeder Livia en haar negentienjarige dochter Bianca, hadden hun slachtoffer wijsgemaakt dat deze bezeten was door de geest van een zigeunerin. Ze zou zich alleen maar kunnen beschermen door de hulp van geesten in te roepen. De 'geestsoldaten' wilden wel graag een bedrag van duizend euro per geest tegemoet zien voor hun diensten.

Elke maand kregen de vrouwen geld van de bezetene voor de zwarte magie. De vrouwen zeiden het geld niet zelf te houden, de biljetten werden in een ketel aan de geesten geofferd. Alleen hebben de geesten geen cent van het bedrag gezien, want de vrouwen staken het geld wel degelijk in eigen zak.

Uiteindelijk stapte de zus van de bezetene naar de politie. Toen de Roemeense Chars aan de tand werden gevoeld, ontkenden ze dat ooit een cent van het slachtoffer hadden aangenomen. Na verhoor werden de dames weer op vrije voeten gesteld.

Elson keert terug in Oranje

Francisco Elson keert terug in het Nederlands basketbalteam. De speler van San Antonio Spurs maakt voor het eerst in twee jaar zijn opwachting in Oranje.

De basketbalbond NBB maakte bekend dat Elson, die dit jaar met de Spurs als eerste Nederlander de titel in de NBA won, is opgenomen in de selectie van bondscoach Marco van den Berg.
Elson speelde op 1 september 2005 voor het laatst in het Nederlands team, namelijk in Groningen tegen Israël. Dat was zijn vijftiende interland. Zijn zestiende moet zijn op 16 augustus in Alkmaar, waar Nederland zal oefenen tegen Noorwegen. Een dag later is er een oefenwedstrijd tegen Zwitserland. Daarna volgen de belangrijke EK Kwalificatieduels, waarvan de eerste op 19 augustus in Almere tegen Wit-Rusland is.

New York verkoopt buitenlands parkeergeld

Ook dit jaar heeft de stad New York weer een overschot aan vreemde munten. Deze munten, met een totaal gewicht van maar liefst 227 kilogram, werden aangetroffen in de parkeermeters van de stad.

De munten, waaronder veel Griekse drachmes, zullen onder de hamer gaan. De hoogste bieder mag zich de gelukkige eigenaar van de munten noemen.

Zo'n tien jaar geleden werd er voor de eerste keer een 'vreemde muntenveiling' gehouden. De gemeentelijke verkeersdienst, die met de parkeermeters jaarlijks zo'n negentig miljoen dollar (66 miljoen euro) binnenhaalt, besloot toen dat het rendabeler was de munten te verkopen in plaats van ze te wisselen voor Amerikaans geld. De afgelopen jaren was de verkoop van de munten goed voor een bedrag tussen de twee en vier dollar per kilo.

De zestigjarige Jim Corliss uit Braintree in Massachusetts ging er vorig jaar met de 'jackpot' vandoor. Dit jaar besluit hij weer een gokje te wagen. Ondanks dat de meeste munten weinig waarde meer hebben, vindt Corliss altijd wel wat van waarde. Zo vond hij ooit een Britse shilling uit 1835. Het leverde hem vijf dollar op, zo'n 3,66 euro.

Met dank aan Elle_1984 voor de submit.

Tour de France toch nog goed bekeken

De Tour de France is dit jaar beter bekeken dan voorgaande jaren, meldt de NOS. Ondanks alle ophef keken dagelijks gemiddeld 957 duizend kijkers naar de live-verslagen. Voorgaande jaren lag het aantal met 837 duizend kijkers beduidend lager.

Met gemiddeld 1,6 miljoen kijkers werd de etappe van Mazamet naar Plateau-de-Beille op zondag 22 juli het best bekeken. Tijdens de finish van die etappe keken er maar liefst 2,4 miljoen mensen. De live-uitzendingen werden beoordeeld met een 7,6 gemiddeld.

Ook het programma van Mart Smeets, 'NOS Studio Sportzomer: Avondetappe', was populair. Het programma trok gemiddeld 956 duizend kijkers en op de dag dat Rasmussen werd ontslagen door de Rabobank zelfs 1,6 miljoen kijkers.


"De Tour gaat altijd door"

Tour de France ondanks ophef goed bekeken

Icoon WielrennenDe Tour de France is dit jaar beter bekeken dan voorgaande jaren, meldt de NOS. Ondanks alle ophef keken dagelijks gemiddeld 957 duizend kijkers naar de live-verslagen. Voorgaande jaren lag het aantal met 837 duizend kijkers beduidend lager.

Met gemiddeld 1,6 miljoen kijkers werd de etappe van Mazamet naar Plateau-de-Beille op zondag 22 juli het best bekeken. Tijdens de finish van die etappe keken er maar liefst 2,4 miljoen mensen. De live-uitzendingen werden beoordeeld met een 7,6 gemiddeld.

Ook het programma van Mart Smeets, 'NOS Studio Sportzomer: Avondetappe', was populair. Het programma trok gemiddeld 956 duizend kijkers en op de dag dat Rasmussen werd ontslagen door de Rabobank zelfs 1,6 miljoen kijkers.


"De Tour gaat altijd door"

Al het Tournieuws lees je natuurlijk op de FOK!sport Tourmanager!

Petacchi maakt rentree

Alessandro Petacchi maakt morgen bij een koers in Graz zijn rentree in het peloton. De sprinter doet mee aan de 24e editie van het criterium in de Oostenrijkse stad.

Vorige week werd de Italiaanse wierenner door de tuchtcommissie van de Italiaanse wielerbond vrijgesproken van het gebruik van een te hoge concentratie van het astmamiddel Salbutamol. Het Italiaana olympisch comité (CONI) had tegen hem een schorsing van een jaar geëist wegens een positieve test. Door de affaire kon Petacchi niet meedoen aan de Tour de France.

Het CONI is wel in beroep gegaan tegen de vrijspraak van Petacchi.

Rabobank stelt externen aan voor zaak Rasmussen

Hoofdsponsor Rabobank gaat op korte termijn een externe persoon aantrekken die de zaak rond Michael Rasmussen moet onderzoeken.

Op deze manier hoopt de bank antwoord te krijgen op een aantal vragen die de affaire rond de Deen heeft opgeroepen. "Deze persoon moet zo onafhankelijk zijn dat hij of zij de hele boel goed kan beschouwen", aldus een woordvoerder van de Rabobank vandaag.

Jeugd Amsterdam voelt zich ontheemd

Uit een studie van onderzoeksbureau O + S van de gemeente Amsterdam blijkt dat jongeren, en vooral allochtone jongeren, zich niet thuis voelen in buurt waar ze wonen. Het schokkendst zijn de resultaten van de Turkse en Marokkaanse jeugd. Zij voelen zich vaak zelfs totaal ontheemd.

Oorzaak van ontheemding is dat de allochtone jongeren minder binding met de wijk, het stadsdeel en de stad hebben dan anderen. Dat is vooral het gevolg van segregatie en discriminatie, of het gevoel gediscrimineerd te worden, zo stelt O + S. Hoe hoger de opleiding, hoe minder vaak de jongeren zich overigens gediscrimineerd voelen.

Van de Marokkaanse jongeren voelt slechts 59% zich thuis in de eigen wijk. Marokkanen en Turken zeggen ook vaker dat zij geïsoleerd leven. Ruim 25% van alle Turkse en Marokkaanse jongeren zegt niemand te hebben met wie ze kunnen praten. Bij autochtone jongeren is dat slechts 10%.

Er is veel segregatie (afscheiding van groepen) in de hoofdstad. Allochtone jongeren zeggen zich sterk verbonden te voelen met de eigen groep. Vaak horen zij ook bij bepaalde groepjes op straat. Autochtone jongeren hebben dat minder, maar toch geeft ook daar 70% aan vrijwel uitsluitend met jongeren van dezelfde etnische achtergrond om te gaan.

De segregatie ontstaat al vroeg. Amsterdamse scholieren bezoeken óf een witte óf een zwarte school. Ook sport splijt de culturen. Allochtone meisjes zijn vaak helemaal geen lid van een sportclub. Een lichtpuntje lijkt cultuur te zijn: De film is een bindmiddel omdat de bioscoop bij alle groepen jongeren populair is.

De sport- en cultuurparticipatie blijven weliswaar achter, maar er is wel een duidelijke verbetering te zien ten opzichte van allochtonen van de eerste generatie. Het hoger onderwijs, ten slotte, is de plaats die het beste platform is voor contact tussen groepen

-
Zie voor meer info: Het sociaal kapitaal van Amsterdamse jongeren.

Bulgarije met Penev als bondscoach tegen Oranje

De 62-jarige Dimitar Penev is de nieuwe bondscoach van Bulgarije. De functie was vacant sinds het opstappen van Hristo Stoichkov in april van dit jaar. Stanimir Stoilov fungeerde in de tussentijd als interim-bondscoach.

Tussen 1992 en 1996 was Penev ook al bondscoach van Bulgarije. Op het WK ’94 loodste hij de Bulgaren naar de vierde plaats.

Bulgarije staat, in verliespunten gerekend, achter Roemenië en Nederland derde in groep G in de EK-kwalificatie. Op 8 september staat Nederland - Bulgarije op het programma.

'Paris Hilton erft niets'

Icoon ShowbizzParis Hilton zal niets erven van haar opa, zo beweren bronnen rondom de familie Hilton. Volgens deze bronnen is haar opa haar wanstaltige gedrag meer dan zat en heeft hij besloten om Paris Hilton uit zijn testament te schrappen.

Opa Barron Hilton was al bepaald not amused over haar gedrag, dat onder meer resulteerde in de onbedoelde publicatie van een seksvideo. Haar gevangenisstraf wegens onder andere het rijden tijdens een rijontzegging was echter de druppel die de emmer deed overlopen. Paris kan nu geen aanspraak maken op het geschatte vermogen van haar opa van een miljard dollar.

Het is niet bekend hoe Paris op het nieuws gereageerd heeft. Inmiddels heeft ze echter zelf ook veel inkomsten, met name van artikelen met haar naam.


Wellicht heeft Paris al wel een slecht voorgevoel.

Doornbos: "Wat een race"

"To finish first, you first have to finish”. Een uitspraak die Robert Doornbos’ race in San José treffend omschrijft. Nadat de Nederlander van de 15e positie was gestart, een aanrijding had overleefd en een nieuwe neus had opgehaald bij zijn pitcrew, won de Minardi Team USA coureur in Californië zijn tweede Champ Car-race.

Doordat titelrivaal Sebastien Bourdais slechts als vijfde over de streep kwam, is Doornbos de Fransman weer tot tien punten genaderd in de strijd om het spannende kampioenschap.

"Wat een race! Allereerst wil ik iedereen binnen het team onwijs bedanken. Zonder hun harde werk had ik dit nooit kunnen realiseren. Jongens, bedankt! In het begin van het weekend hadden we ongelooflijk veel pech. Ook de start van de race verliep niet zonder problemen. Na mijn botsing met Jan Heylen, was mijn sturing niet helemaal recht meer en mijn neus kapot. Het team zette echter harder dan ooit hun schouders eronder om het tij te keren, en dat lukte. En hoe! Deze overwinning smaakt heel zoet, het kampioenschap is weer volledig open."

'Rasmussen dacht aan zelfmoord'

Michael Rasmussen zegt in een interview met de Deense krant B.T. dat hij aan zelfmoord gedacht heeft toen hij door de Rabobankploeg uit de Tour gezet werd.

"Mijn wereld was in elkaar gestort, ik wist niet meer wat ik doen moest. Gelukkig hield de gedachte aan mijn zoon en vrouw me nog op de been", aldus Rasmussen.

Rasmussen kon de druk even niet meer aan toe hij alleen op zijn hotelkamer zat nadat hij uit de Tour de France was gezet. Van winnaar tot verliezer in enkele uren.

"Ik was het ook zo beu om telkens weer veroordeeld te worden, moet ik toegeven. En mijn hele wereld was in elkaar gestort. Het leek me ook zo onwaarschijnlijk en ik wist echt niet meer wat ik moest doen. De nacht duurde ellendig lang. Maar ik wist ook wel dat als ik de nacht zou doorkomen, ik terug zou keren naar mijn vrouw en familie", aldus Rasmussen.

De Deen is nog steeds van mening dat hij in het geel op de Champs-Elysées moest staan als winnaar van de Tour. Het kan nog want de klimmer geeft zijn droom niet op en is vast van plan om terug te keren in de wielersport.

Aanval op Contador is geopend

Het was slechts een kwestie van tijd, maar nu ligt Tour-winnaar Alberto Contador onder vuur. Volgens de Duitse dopingexpert Dr. Werner Franke is de triomf van de 24-jarige Contador "de grootste zwendel aller tijden."

De moleculair-bioloog zegt dat hij in bezit is van een verslag van de huiszoeking bij de dopingdokter Eufemiano Fuentes. "Die bevindingen zijn in mijn aktentas beland", aldus Franke in een ochtendprogramma van de Duitse tv-zender ZDF. Uit die papieren zou blijken dat Contador insuline, het astmamiddel Trigon en een middel om testosteron aan te maken toegediend heeft gekregen.

De Spaanse Tour-winnaar heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen.

'Tour-zege Contador grootste zwendel'

Icoon WielrennenDe Duitse dopingexpert Werner Franke heeft de Tour-zege van de Spanjaard Alberto Contador bestempeld als de grootste zwendel in de sportgeschiedenis.

Voor de Duitse televisiezender ZDF heeft hij gezegd in het bezit te zijn van documenten die bewijzen dat Contador verboden middelen heeft gebruikt. De papieren zouden in beslag zijn genomen bij een huiszoeking bij de Spaanse arts Eufemiano Fuentes.

Volgens Franke staat in de documenten dat Contador insulinepreparaten heeft genomen om de aanmaak van testosteron te verhogen en het astmamiddel trigon heeft gebruikt. ''De bevindingen zijn in mijn aktetas beland, maar de zaak wordt in de hoogste Spaanse kringen goed afgedekt.''

De naam van Contador wordt al tijden genoemd in de zaak rond Fuentes. Zijn naam zou door zijn rol als kroongetuige echter van de lijst zijn geschrapt.



Contador een terechte winnaar? Laat je stem horen in de poll!
Meer Tour de France staat op de FOK!tourmanager!

Slechte verkopen PS3 positief

Afgelopen donderdag maakte Sony bekend dat hun games divisie het afgelopen jaar een verlies van $237 miljoen heeft geleden. Je kunt het glas echter als half leeg, of als half vol zien. Nobuyuki Oneda, de financiële directeur van Sony, leeft duidelijk volgens dit laatste principe.

Het verlies had namelijk nog veel hoger kunnen zijn als er meer exemplaren van de PlayStation 3 zouden zijn verkocht. Dit omdat Sony geld verliest op elke verkochte PlayStation, volgens experts tot wel $200 per console.

In de woorden van Oneda zelf:

"Sales of the PS3 have risen but we booked losses due to our strategic decision to price it below the (production) cost. Actually, because the number of units sold was not as high as we hoped, the loss was better than our original expectation,"

Zo zie je maar, elk nadeel heeft zijn voordeel.


Duikexpeditie naar kunstgebit zonder resultaat

Schipper Gerrit Weijkamp uit Zutphen moet op zoek naar een ander kunstgebit. Hij verloor zijn kunstgebit enkele dagen geleden in de jachthaven van het Groningse Ter Apel.

Een duiker heeft een half uur op de bodem van de haven gezocht, maar heeft de tanden niet kunnen vinden. De enige buit van de duiker bedroeg een lepel met vishaakjes.

Weijkamp heeft noodgedwongen enkele dagen in het pittoreske Ter Apel moeten doorbrengen. Hij twijfelt nog of hij zal terugkeren naar Zutphen om een nieuw gebit te laten maken.

Ophef over decolleté Hillary Clinton

OpmerkelijkEen column van modedeskundigee Robin Gihvan die afgelopen maand werd gepubliceerd in het gerenommeerde dagblad the Washington Post, heeft de woede opgewekt van het campagneteam van beoogd presidentskandidate Hillary Clinton. Moderedactrice Gihvan besteedde in het gewraakte stuk aandacht aan de - niet eens zo diepe - decolleté die Hillary droeg tijdens een debat in de Senaat dat werd uitgezonden via tv-zender C-SPAN2.

Volgens Clintons topadviseur Ann Lewis is de column ''beledigend en helemaal ongepast.'' Serieuze kranten zouden niet over ''lichaamsdelen'' van politici moeten schrijven en zich tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen van 2008 op de eerste plaats met de politieke thema's moeten bezighouden.

Givhan, die afgelopen jaar nog de Pulitzer Prijs won voor 'criticism', zegt in een reactie dat haar column geen enkel grof, beledigend of kleinerend woord bevatte. ''Het was een artikel over het optreden van een publiek persoon in de Senaat dat verrassend was omwille van de omgeving en de persoon.''

In de column schreef Givhan over Hillary's decolleté: ''Deze kleine erkenning van seksualiteit en vrouwelijkheid in de conservatieve omgeving van het Congres, is opzienbarend. Tenslotte mogen vrouwen pas sinds het begin van de jaren negentig in de Senaat een broek dragen. Voor mij het bewijs dat Hillary volop vertrouwen in zichzelf heeft.''



Hillary's decolleté

80% Wii-bezitters gebruikt weer- en nieuwskanaal

Een onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 80% van de Japanse Wii-bezitters gebruik maakt van de nieuws- en weerkanalen van de Wii. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Nikkei Digital Media.

Met het nieuwskanaal van de Wii kun je, zoals de naam al zegt, het nieuws bekijken. Het nieuws is onderverdeeld in verschillende categoriën en regio's.

Ook bij het weerkanaal spreekt de naam voor zich, hier kun je het weer bekijken overal op de wereld. Voor jouw regio is het zelfs mogelijk om een paar dagen vooruit te kijken.

Klöden wil naar WK in Stuttgart

Andreas Klöden wil proberen om eind september in Stuttgart te starten. In de Duitse stad wordt dan namelijk het WK wielrennen gehouden. De renner van Astana heeft dit op zijn website bekend gemaakt.

Klöden moest de Tour de France al snel verlaten, nadat bekend werd dat kopman Alexandre Vinokourov doping zou hebben gebruikt. De Duitser overwoog of een voortzetting van zijn carrière in de wielersport nog zin had. Inmiddels is gebleken dat hij voorlopig nog actief zal blijven in de wielerwereld.

"Na die eerste teleurstelling heb ik veel gesprekken gevoerd met vrienden en bekenden. Ik heb mij nu voorgenomen om weer te gaan trainen. Ik hoop dat ik word opgenomen in de ploeg voor het WK. Ik wil mij graag in mijn beste vorm aan mijn fans presenteren", liet Klöden in een reactie weten.

De Duitser heeft overigens nog geen duidelijkheid omtrent de toekomst van Astana. "Ik weet niet wat er met Astana gebeurt. Ik betreur de hele gang van zaken, maar ik weet wel dat we bij de ploeg nog nooit zoveel gecontroleerd zijn op doping als dit seizoen. Ik heb nooit wat gebruikt en zal het ook nooit doen. Ik heb ook geen gemiste test achter mijn naam staan. Ik ben bereid om een DNA af te staan om te bewijzen dat ik schoon ben."

Meer dan 10 miljoen keer Pokémon Diamond/Pearl verkocht

De nieuwste Pokémon games van Nintendo (Diamond en Pearl) zijn een wereldwijd succes. Op dit moment zijn er namelijk al meer dan 10 miljoen exemplaren van de game verkocht. Deze aantallen gelden enkel voor de gebieden Japan en Amerika aangezien de Europese versie pas vanaf afgelopen weekend te koop is. Wat wel bekend is, is dat ook de Europese release erg succesvol is geweest en een aantal winkels al uitverkocht zijn.

Trommelen met Donkey Kong

Op de GameCube had Donkey Kong een aantal trommelgames, Donkey Konga en Jungle Beat, waarbij je niet met een gewone controller, maar met een tweetal bongo's speelde. Deze trommels vond Donkey Kong blijkbaar zo leuk dat hij ze in Super Smash Bros. Brawl ook weer gebruikt.

Dit keer zijn ze echter niet om vrolijk muziek op te maken, maar om je vijanden weg te beuken. De bongo's worden namelijk gebruikt bij de Final Smash van Donkey Kong. De Final Smash is een extreem krachtige aanval in Brawl.

België is trots op Boonen

Tom Boonen kan zich voorlopig als held in België wanen. De renner van Quick Step - Innergetic wist in de afgelopen Tour de France namelijk beslag te leggen op de groene trui. Negentien jaar geleden lukte het Eddie Planckaert voor de laatste maal om in tricot naar België te halen.

In Balen, de thuishaven van Boonen, werd zondagavond al feest gevierd. Dinsdag zal de renner van Quick Step - Innergetic, geheel in het groen, deelnemen aan het criterium dat op de Markt van Diksmuide wordt gehouden.

"Het heeft me drie weken stress gekost, sinds de start in Londen was ik hiermee bezig. Ik wilde absoluut die groene trui", liet Boonen weten. De Belg was overigens ook nog goed voor twee dagzeges en eindigde zondag als vijfde op de Champs-Elysées na een massasprint.

VVD: Gele kaart voor minister Koenders

Icoon PolitiekOppositiepartij VVD vindt het echt niet kunnen dat PvdA-minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) in strijd met Europese regels een opdracht ter waarde van 750.000 euro heeft gegund aan het bedrijf van Lennart Booij en Erik van Bruggen.

Het duo deed ooit een poging PvdA-voorzitter te worden en werkte mee aan de PvdA-campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. De VVD eist opheldering en deelt een gele kaart uit. ''Dit is voor Koenders eens maar nooit weer'', aldus VVD-Tweede Kamerlid Arend Jan Boekestijn vandaag.

Koenders gaf de organisatie van het eind juni gehouden evenement Het akkoord van Schokland in handen van het bureau van Booij en Van Bruggen, omdat er volgens hem geen tijd meer was voor een openbare aanbesteding. ''Een onzinnig argument'', vindt Boekestijn. ''Het kabinet sprak honderd dagen met de samenleving, toen was er tijd genoeg om offertes te vragen.''

De andere oppositiepartij ter rechter zijde, de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders, spreekt van ''onvervalste vriendjespolitiek''.

SP-Kamerlid Harry van Bommel noemde in het Nederlands Dagblad het tijdgebrekverweer van Koenders een absurditeit. ''Openbaar aanbesteden kan altijd. Er zijn genoeg bureaus die dit willen organiseren. Het is gewoon een één-tweetje tussen Koenders en Booij.''



Koenders: geen tijd voor een openbare aanbesteding

'Michael Rasmussen dacht aan zelfmoord'

Icoon Tour de FranceMichael Rasmussen zegt in een interview met de Deense krant B.T. dat hij aan zelfmoord gedacht heeft toen hij door de Rabobank-ploeg uit de Tour gezet werd.

"Mijn wereld was in elkaar gestort, ik wist niet meer wat ik doen moest. Gelukkig hield de gedachte aan mijn zoon en vrouw me nog op de been", aldus Rasmussen.

Rasmussen kon de druk even niet meer aan toe hij alleen op zijn hotelkamer zat nadat hij uit de Tour de France was gezet. Van winnaar tot verliezer in enkele uren.

"Ik was het ook zo beu om telkens weer veroordeeld te worden, moet ik toegeven. En mijn hele wereld was in elkaar gestort. Het leek me ook zo onwaarschijnlijk en ik wist echt niet meer wat ik moest doen. De nacht duurde ellendig lang. Maar ik wist ook wel dat als ik de nacht zou doorkomen, ik terug zou keren naar mijn vrouw en familie", aldus Rasmussen.

Comeback
De Deen is nog steeds van mening dat hij in het geel op de Champs-Elysées moest staan als winnaar van de Tour. Het kan nog want de klimmer geeft zijn droom niet op en is vast van plan om terug te keren in de wielersport.


Rasmussen zag het even niet meer zitten.


Met dank aan Vlaams_Ardennees voor de submit.
Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

Castelen voor vier jaar naar HSV

De kogel is door de kerk. Romeo Castelen, speler van Feyenoord, speelt volgend seizoen definitief voor Hamburger SV. Vrijdag onderging de aanvaller een medische keuring met goed gevolg. Even daarvoor kwamen zijn huidige werkgever en de Duitse club al tot een akkoord.

Castelen tekent bij Hamburger SV een verbintenis voor de duur van vier jaar. Het is niet bekend hoeveel de Duitse club voor de aanvaller moest betalen. In eerste instantie kreeg de speler de mogelijkheid om zijn huidige contract met Feyenoord te verlengen. De 24-jarige rechtsbuiten koos er echter voor om naar een nieuwe club uit te kijken. De Rotterdammers gaven hier toestemming voor, waardoor hij rond de tafel kon gaan zitten met de Duitsers.

Het afscheid van Feyenoord viel Castelen zwaar. "Ik heb het drie seizoenen lang geweldig naar mijn zin gehad bij Feyenoord en zal altijd trots blijven op het feit dat ik voor deze fantastische club heb gespeeld", liet hij in een reactie weten. "Deze stap zet ik ook dankzij Feyenoord. Ik zal de club en de spelers blijven volgen en wanneer mijn schema het toelaat kom ik ook kijken. Het ziet er weer goed uit voor Feyenoord en daar ben ik oprecht blij om."

Bovendien liet Castelen weten dat hij snel naar de Kuip komt om afscheid te nemen van de supporters van Feyenoord. "Dat lijkt me geweldig en dat wil ik ook graag. Ik wil het publiek graag bedanken en hen het respect tonen dat ze ook altijd voor mij hebben gehad, zeker ook in het moeilijke laatste seizoen. Maar ik zal sowieso bij Feyenoord blijven komen en de club volgen. Er zijn hier nog zoveel jongens waar ik mee heb gespeeld en die ik goed ken. Deze club is een deel van mijn leven geworden en dat zal ik nooit vergeten."

Vliegtuig krijgt 3 uur vertraging door sjeik

Icoon OpmerkelijkEen sjeik uit het ministaatje Qatar heeft een vertraging van drie uur veroorzaakt in een vliegtuig van British Airways. Hij was het er niet mee eens dat drie van zijn vrouwelijke familieleden naast vreemde mannen zaten. Toen de vreemde mannen weigerden om van plaats te ruilen, stapte de sjeik gelijk naar de piloot.

De motoren van het vliegtuig draaiden al en de piloot stuurde de sjeik en zijn gezelschap uit het vliegtuig. Door dit incident kreeg het toestel een vertraging van ruim drie uur waardoor bijna de helft van de passagiers een overstap op een ander vliegtuig misten.

'Europa' begint spoedproces tegen Polen

Icoon EuropaDe Europese Commissie heeft een uniek spoedproces aangespannen tegen Polen. Het land heeft aangekondigd woensdag te beginnen met de aanleg van een snelweg door een uniek natuurgebied, ondanks een verbod daartoe van het Europees Hof van Justitie.

''Dit is ongekend. Nog nooit heeft een lidstaat van de EU een tussenvonnis van het EU-Hof geschonden'', zei een woordvoerder van de Europese Commissie vandaag.

De Commissie heeft het Hof gevraagd Polen voorlopige maatregelen op te leggen om de wegenbouw stil te leggen. De precieze mogelijkheden van Brussel in deze situatie zijn nog onduidelijk, omdat het nooit eerder is gebeurd. ''We zijn geen politie'', zei de woordvoerster van de Europese Commissie. ''We kunnen geen politiemacht sturen om het werk tegen te houden. We hebben alleen juridische bevoegdheden en die zullen we gebruiken.'' Het Hof kan uiteindelijk miljoenenboetes opleggen aan Polen, wegens inbreuk van EU-regels.

Bedreigde soorten
De aanleg van de snelweg die vanuit Praag uiteindelijk leidt naar Finland (de Via Baltica ofwel E67) kan leiden tot onherstelbare schade aan de Rospuda vallei, een moeras met zeventien bedreigde dier- en plantensoorten. Hier leven zeldzame adelaars, wolven en lynxen.

PvdA'er Thijs Berman volgt het geschil namens het Europees Parlement. ''Wat Polen doet is een pure provocatie van de Europese regels'', zei hij eerder deze maand toen Polen het werk aankondigde. Hij ziet een risico voor andere EU-beschermde natuurgebieden. ''Als Polen mag bouwen in dit Europese Habitatgebied, dan is geen enkel natuurgebied in de EU meer veilig.''

De kwestie over de snelweg leidde tot de zoveelste controverse tussen Polen en de EU. Vorige maand had Polen nog ruzie met toenmalig EU-voorzitter Angela Merkel over de stemmenverdeling van de EU-landen. Voordien waren er spanningen over staatssteun aan Poolse scheepswerven en hatelijke opmerkingen van Poolse politici over homo's. Momenteel negeren Poolse vissers ook de vangstlimieten voor kabeljauw, tot grote ergernis van Brussel.

Gemeente Delft sleept De Telegraaf voor de rechter

Icoon BinnenlandsHet verhaal over het acht leden tellende probleemgezin uit Delft dat zou worden voorgetrokken door de gemeente krijgt een staartje. De Telegraaf kopte destijds: ‘Tokkiegezin krijgt paleisje’. Het zou erom gaan de het gezin gehuisvest zou worden in een compleet verbouwde woning, met een dakkapel en een gloednieuwe badkamer, terwijl de rest van de straat nog twee jaar zou moeten wachten op de nieuw aan te leggen badkamers.

Het Delftse college vindt dat het bericht ‘een verkeerde en onfrisse toon zet’ en dat het ronduit kwetsend en discriminerend voor het gezin was. De krant sprak over een geheel verbouwde woning terwijl er alleen een dakkapel opgezet wordt voor meer ruimte. Burgemeester en wethouders bestrijden dat het gezin in een paleisje komt te wonen.

De gemeente heeft bij de hoofdredactie van De Telegraaf telefonisch en per fax om een rectificatie gevraagd, maar daar werd niet op gereageerd. Delft ziet geen andere mogelijkheid meer dan de krant te dagvaarden. Ook overweegt de gemeente een klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek.

[DTM] Race op Zandvoort gehandhaafd

Afgelopen zondag, na afloop van de DTM-race op Zandvoort, werd tussen promotor ITR en de directie van het Circuit Park Zandvoort een nieuwe overeenkomst gesloten. Hierdoor zal ook de komende drie jaar een race op het circuit plaatsvinden. De nieuwe datum voor volgend jaar is 13 juli.

Naast het nieuwe contract kwamen de twee partijen ook nog tot besluit om een test uit te gaan voeren met DTM-wagens die over dempers beschikken. Aan deze test zouden Nederlandse coureurs deel moeten gaan nemen. In de loop van dit jaar zal deze zogenaamde talentenjacht op Zandvoort worden georganiseerd. Tevens zou het hierdoor ook mogelijk moeten zijn om weer een Nederlander deel te laten nemen aan het volgende DTM-seizoen.

Een dag voor de race op Zandvoort werd Norbert Haug, teambaas van Mercedes, gevraagd naar de mogelijkheden om een Nederlander in de DTM mee te laten rijden. "Jullie hadden er een in de DTM, maar die wilde niet naar mij luisteren."

Hiermee refereerde Haug naar Albers, die in het verleden voor Mercedes in de DTM heeft gereden. De Duitser was overigens erg positief over de sfeer op Zandvoort. "Het is een prachtig evenement. Een klassieker in de DTM."

Singapore hoopt op nachtrace

Singapore is klaar voor een nachtrace. Hoewel de FIA nog niet heeft bevestigd dat de race in het donker gereden zal worden, ziet de organisatie van de Grand Prix een nachtrace graag komen.

Jonathan Hallett, chef PR van de Grand Prix in Singapore, zegt dat alle potentiele sponsoren van de race achter een nachtrace staan. "Een nachtrace zou logischer zijn met ons tropische klimaat," verklaart Hallett. "Bezoekers zullen het fijner vinden." Tevens ziet hij een nachtrace als een prachtig visitekaartje voor de stad, met de verlichte skyline van Singapore als achtergrond van de wedstrijd.

Het daadwerkelijk doorgaan van een race in het donker hangt helemaal af van de FIA en de FOA, die overtuigd moeten zijn van de veiligheid voor de coureurs en de toeschouwers. Hallett zinspeelde tevens op een andere rijrichting dan bij andere raceklasses. Omdat het circuit voor de eerste bocht een stuk smaller wordt, zou het volgens hem veiliger zijn om de race tegen de klok in te rijden. Ook daarvoor heeft de FIA nog geen toestemming of bevestiging gegeven.

Eerder dit jaar was er nog sprake van dat de Australische Grand Prix een avond- of nachtrace zou worden, maar dat zagen de Australiërs niet zitten. Die race wordt nu wel anderhalf uur later gereden dan normaal, om de kijkers in Europa tegemoet te komen.

Sluiter stijgt fors op wereldranglijst

Raemon Sluiter is flink gestegen op de wereldranglijst. De Nederlander maakte, dankzij zijn toernooiwinst in Poznan, een forse sprong van 25 plaatsen en is nu op de 116e positie terug te vinden.

Sluiter was in de finale van het toernooi in Poznan te sterk voor Julio Silva uit Brazilië. Bovendien was het de eerste keer sinds 2005 dat hij een toernooi op zijn naam schreef. De Nederlander streeft overigens er naar om de top 100 te halen.

Robin Haase steeg één plaats op diezelfde wereldranglijst. Hij mag zich bovendien de hoogst genoteerde Nederlander noemen. De jonge tennisser is terug te vinden op plek 104.

Man neemt stopteken politie te letterlijk

Icoon PolitieEen 22-jarige Rotterdammer nam zondagnacht op de A16 een stopteken van de politie iets te letterlijk, dit tot grote schrik van de politie.

De man viel ter hoogte van Dordrecht op omdat hij erg langzaam reed. Agenten besloten om de bestuurder een stopteken te geven. Toen de bestuurder het bordje met de tekst 'STOP POLITIE' zag, trapte hij vol op de rem. Hij kwam midden op de snelweg tot stilstand.

De agenten lieten de man naar een benzinestation rijden. Na een blaastest bleek dat de man niet had gedronken. De man zei langzaam te rijden omdat hij in gesprek was met de bijrijder.

'Verdachte neerschieten rechercheur gepakt'

Icoon MisdaadDe politie heeft vanochtend bij Biddinghuizen waarschijnlijk Jovica Trajkovic opgepakt, verdacht van het neerschieten van een Apeldoornse rechercheur.

De politie moet de identiteit van de arrestant nog vaststellen. Officieel is het nog niet zeker dat het om Trajkovic gaat, de politie wil eerst met honderd procent zekerheid vaststellen dat het om de juiste persoon gaat.

Medewerkers van het bedrijf Van Werven in Biddinghuizen weten het zeker: het is de Servier. Dit bedrijf grenst aan het stukje bos waar de man is opgepakt. ''Hij is afgevoerd door de politie, zat voorin. Achter een raam dat niet was geblindeerd. Ik herkende hem van televisie'', zei een getuige.

De arrestatie vond vanochtend plaats in de bossen rond Biddinghuizen. De politie zette het gebied af en kamde de omgeving af, onder meer met helikopters. Agenten droegen kogelwerende vesten. Niet onverstandig als het inderdaad om Trajkovic gaat; de politie liet eerder weten dat de man zeer vuurwapengevaarlijk is.

Subheader

Met dank aan Brillies, Simsfan88, Sybesma, teig voor submit.

Internationals willen door met Verbeek

De speler van de Zuid-Koreaanse nationale ploeg hebben laten weten dat ze verder willen gaan met Pim Verbeek. De oefenmeester nam afgelopen week ontslag bij de voetbalbond van dat land, maar de selectie wil hem behouden.

"Er is niemand die de Zuid-Koreaanse spelers zo goed kent als Verbeek, daarom willen de spelers proberen hem over te halen te blijven", liet Lee Chun-Soo, aanvaller van Zuid-Korea, bij terugkeer in de hoofdstad Seoul weten.

Verbeek maakte zijn ontslag bekend, nadat Zuid-Korea derde was geworden in de strijd om de Azië Cup. Diverse media uitte namelijk hun kritiek op de speelwijze die de bondscoach hanteerde. "De mensen praten over de problemen met de tactiek, maar het is dezelfde als die we gebruikten toen Guus Hiddink bondscoach was. Wij zijn het probleem, niet de coach", vervolgde Lee.

Man vindt in stukken gehakt lijk in koelkast

Icoon ShockingEen kersverse eigenaar van luxueus appartement in Kuala Lumpur deed gisteren een afschrikwekkende ontdekking. Een vreemd luchtje leidde hem naar de koelkast waar hij tot zijn afgrijzen een lijk van vermoedelijk een man vond. Het lichaam was netjes in elf stukken gehakt en gewikkeld in afplakband.

Het lichaam van de man moet ongeveer een week in de koelkast gelegen hebben, zo meldden Maleisische kranten vandaag. De politie is op zoek naar de vorige eigenaar van het appartement. Ook is zij op zoek naar een vrouw van wie een kopie van haar rijbewijs werd gevonden in de woning.

De woning die verkocht werd via een veiling door een bank heeft meer dan drie maanden leeggestaan. Het is niet de eerste keer dat een nieuwe eigenaar een lijk vindt in zijn pas gekochte huis, afgelopen mei vond een man in de Spaanse kustplaats Roses het stoffelijk overschot van de eigenaresse aan. Deze was toen echter een natuurlijke dood gestorven.

British Classic prooi voor Stompé

Co Stompé is er in geslaagd om de British Classic op zijn naam te schrijven. De Nederlander was in de finale van dit toernooi te sterk voor Steve Farmer en won met 2-0. Eerder dit toernooi rekende de voormalig trambestuurder ook al af met onder andere Mike Veitch en John Walton.

De laatste maanden verkeert Stompé in uitstekende vorm. Eerder zegevierde The Matchstick namelijk ook al op de Swiss Open en de British Pentathlon. Dankzij de winst op de verschillende toernooien mag de Nederlander zich de nummer acht van de wereldranglijst noemen.

Fiorentina hengelt naar Maduro

Hedwiges Maduro mag zich verheugen op het feit dat Fiorentina geïnteresseerd zou zijn in de speler. De middenvelder staat momenteel nog onder contract bij Ajax, maar wist zich afgelopen seizoen niet te bewijzen.

De 22-jarige speler kwam slechts vijftien keer in actie. Fiorentina zou Maduro overigens nog een jaar willen wachten, voordat ze gebruik gaan maken van de diensten van de middenvelder. Tevens doen er ook geruchten de ronde dat de Italianen hem pas in de winterstop aan de selectie toe willen voegen. De reden hiervoor zou zijn dat de Ajacied dan transfervrij is.

De sportief directeur van Fiorentina, Pantaleo Corvino, heeft al door laten schemeren dat de transfer in de winter gerealiseerd moet worden. "Voor wat geld verstoppen wij ons niet alleen moet er niet teveel gevraagd worden voor zo een speler."

ProTour: Contador stijgt naar tweede plaats

Alberto Contador, winnaar van de Tour de France, heeft een reuzensprong gemaakt in het klassement van de ProTour. De winst in deze prestigieuze ronde was overigens niet genoeg voor de leiding. De Spanjaard van Discovery Channel PCT moet Danilo di Luca (Liquigas) nog voor zich dulden.

Thomas Dekker mag zich vooralsnog de beste Nederlander noemen. De renner van Rabobank, die tevens de Ronde van Romandië op zijn naam schreef, is terug te vinden op de 26e plaats. Één plaats lager staat ploeggenoot Michael Boogerd.



De huidige stand (incl. Nederlanders):

#Vorige positieNaamPloegPunten
1 (1) Danilo Di Luca Liquigas 207
2 (13) Alberto Contador Discovery Channel 191
3 (7) Cadel Evans Predictor-Lotto 174
4 (3) Alejandro Valverde Caisse d'Epargne 165
5 (2) Davide Rebellin Gerolsteiner 157
6 (8) Kim Kirchen Team T-Mobile 129
7 (5) Vladimir Karpets Caisse d'Epargne 115
8 (4) Damiano Cunego Lampre-Fondital 112
9 (10) Oscar Freire Rabobank 95
10 (6) Christophe Moreau AG2R88
26(24)Thomas DekkerRabobank 58
27(36)Michael BoogerdRabobank 57
59(47)Karsten KroonTeam CSC30
128(119)Laurens ten DamUnibet.com5
132(124)Steven de JonghQuick Step-Innergetic5

Ouderen vaak door (klein)kinderen mishandeld

BinnenlandsUit cijfers van het Landelijk Platform Bestrijding Ouderenmishandeling (LPBO) blijkt dat 75% van de 65-plussers die vorig jaar werden mishandeld, doelbewust werd uitgekozen door de daders. De mishandelaars handelen uit hebzucht, machtswellust of wraak. In 50% van alle bij hulpinstanties bekende gevallen was de dader een kind of kleinkind. Het is voor het eerst dat het platform de intenties achter ouderenmishandeling heeft onderzocht.

In slechts 24% van de gevallen was er sprake van zogeheten ontspoorde zorg (bijvoorbeeld mishandeling door een overbelaste mantelverzorger). De rest bestaat uit opzettelijke mishandeling.

Vorig jaar registreerden diverse meldpunten samen 368 gevallen van ouderenmishandeling. Volgens het platform zijn de huidige meldingen slechts 'het topje van de ijsberg' omdat pas sinds dit jaar bijna alle gemeenten over een meldpunt voor ouderenmishandeling beschikken. Bovendien durven veel ouderen zelf hun mishandeling niet te melden uit schaamte of angst het contact met de dader te verliezen. De ouderen zijn in alle gevallen afhankelijk van de zorg van hun daders. In 75% van de gevallen zijn de daders een direct gezinslid, zoals een kind, partner of kleinkind.

Uit de cijfers van het LPBO blijkt verder dat oudere vrouwen beduidend kwetsbaarder zijn dan mannen. De gemiddelde leeftijd van de slachtoffers ligt rond de 80 jaar, maar de grootste groep is tussen de 80 en 89 jaar oud. Zo'n 10% van de slachtoffers is boven de 90.

-
Meer info in uitgebreid achtergrondartikel: De wraak van het mishandelde kind.

[NASCAR] Uitslag Allstate 400

Tony Stewart heeft de Allstate 400 At The Brickyard in Indianapolis gewonnen. De Amerikaan startte vanaf de veertiende plaats, maar wist zich niet lang voor de finish naar de koppositie te werken. Juan Pablo Montoya werd tweede, Jeff Gordon finishte als derde.

Na de start reed een kopgroep van Sorenson, Earnhardt jr., Stewart, Jeff Burton en Montoya weg van de rest van het veld, maar hun voorsprong werd snel teniet gedaan door een serie gele-vlag-periodes. Eerst was het Green die de SAFER-muur in spinde, daarna werden de neutralisaties veroorzaakt door crashes van achtereenvolgens Newman, Rains, Kahne, Gordon, Johnson, Yeley, Elliot en McMurray. In de 54e ronde ontstond echter de grootste chaos, toen vier man vochten om hetzelfde stuk asfalt.

De tweede helft van de race was wat kalmer en Harvick en Stewart konden hun leiding verstevigen, gevolgd door Busch, Montoya en Gordon. Earnhardt jr. was er toen al niet meer bij, hij had op spectaculaire wijze zijn motor opgeblazen. Tien ronden voor de finish zette Stewart zijn wagen op de back stretch naast die van Harvick en kon met veel moeite de leiding in de bochten drie en vier pakken. Harvick werd vervolgens nog ingehaald door Montoya en Gordon en finishte uiteindelijk zevende.

Uitslag

poscoureurwagenrondenpunten/bonus
1Tony StewartChevrolet160195/10
2Juan Pablo MontoyaDodge160170/0
3Jeff GordonChevrolet160165/0
4Kyle BuschChevrolet160165/5
5Reed SorensonDodge160160/5
6Mark MartinChevrolet160150/0
7Kevin HarvickChevrolet160151/5
8Jeff BurtonChevrolet160142/0
9Dave BlaneyToyota160138/0
10Matt KensethFord160134/0
11Kurt BuschDodge160130/0
12Martin Truex Jr.Chevrolet160127/0
13Clint BowyerChevrolet160124/0
14Ward BurtonChevrolet160121/0
15Greg BiffleFord160123/5
16David RaganFord160115/0
17David GillilandFord160112/0
18Carl EdwardsFord160109/0
19Bobby LabonteDodge160106/0
20Paul MenardChevrolet160103/0
21Brian VickersToyota160100/0
22Denny HamlinChevrolet15997/0
23Bill ElliottFord15994/0
24Ricky RuddFord15991/0
25Ken SchraderDodge15988/0
26David StremmeDodge15885/0
27Robby GordonFord15782/0
28Elliott SadlerDodge15579/0
29Scott RiggsDodge15476/0
30Terry LabonteToyota15073/0
31Scott WimmerChevrolet14570/0
32Kyle PettyDodge14167/0
33Jamie McMurrayFord13964/0
34Dale Earnhardt Jr.Chevrolet13666/5
35Casey MearsChevrolet13258/0
36J.J. YeleyChevrolet12055/0
37Johnny SauterChevrolet10052/0
38David ReutimannToyota9249/0
39Jimmie JohnsonChevrolet5946/0
40Kasey KahneDodge3943/0
41Tony RainesChevrolet3940/0
42Ryan NewmanDodge2037/0
43Jeff GreenChevrolet1334/0

Stand kampioenschap

poscoureurpuntenwinstop 5prijzengeld
1 Jeff Gordon 3076 4 13 $4,478,721
2 Denny Hamlin 2705 1 7 $3,068,071
3 Matt Kenseth 2699 1 7 $3,840,613
4 Jeff Burton 2633 1 6 $3,968,088
5 Tony Stewart 2624 2 6 $3,981,475
6 Carl Edwards 2582 1 5 $2,547,432
7 Kevin Harvick 2488 1 4 $5,403,367
8 Kyle Busch 2479 1 5 $2,816,018
9 Jimmie Johnson 2469 4 9 $4,151,370
10 Clint Bowyer 2405 0 1 $2,265,344
11 Martin Truex Jr. 2335 1 4 $2,986,931
12 Dale Earnhardt Jr. 2217 0 3 $3,034,545
13 Kurt Busch 2204 0 3 $3,014,943
14 Ryan Newman 2158 0 3 $2,987,768
15 Jamie McMurray 2104 1 3 $2,397,507
16 Greg Biffle 2089 0 2 $2,450,905
17 Mark Martin 2045 0 4 $3,261,452
18 Juan Pablo Montoya 2017 1 3 $3,007,803
19 Casey Mears 1979 1 4 $2,547,200
20 Bobby Labonte 1952 0 0 $2,732,073

Oma (84) oudste Poolse parachutist

Icoon OpmerkelijkDe Poolse Krystyna Zbyszynska heeft op 84-jarige leeftijd samen met haar schoondochter haar allereerste parachutesprong gemaakt. Ze mag zich hierdoor de oudste valschermspringster van Polen noemen. Over haar sprong zegt ze: "Ik heb de Tweede Wereldoorlog overleefd. Ik was toen niet bang, dus waarom zou ik nu dan wel bang moeten zijn".

Haar tienerkleindochters vinden haar geen normale oma. Een van haar kleindochters vertelt: "Ze is eigenlijk geen normale grootmoeder. Ze vindt dat mijn muziek niet luid genoeg staat en komt zelfs naar mijn kamer om te dansen.". Als het van Zbyszynska afhangt, zal dit zeker niet haar laatste sprong zijn; ze wil de sprong overdoen op haar honderdste verjaardag.

Conspiracy-adventure Adam Syndrome aangekondigd

Dark Motif is een onafhankelijke, Israëlische ontwikkelstudio. Zij werken momenteel aan een adventure genaamd Adam Syndrome. Het spel gaat over professor Adam Reed, wiens vrouw plotseling en onder mysterieuze omstandigheden is overleden. Zijn zoektocht naar het hoe en waarom leidt hem naar allerlei lokaties rond de wereld, zoals een verdwenen stad, een oude begraafplaats, en een futuristisch laboratorium. Het verhaal zal een mengsel zijn van echte historische feiten en een spannend mysterie.

Het spel maakt gebruik van de Wintermute Engine en men belooft onder andere real-time weersinvloeden, dynamic lighting en een bijzonder indrukwekkende soundtrack. Er zullen meer dan 150 geprerenderde achtergronden in het spel voorkomen, alsmede een stuk of vijftig 3D personages. Adam Syndrome is een thirdperson point'n'click adventure en staat gepland voor het derde kwartaal van 2008. Dark Motif heeft zeven stuks artwork openbaar gemaakt.





Tien weken cel voor meppen caissière

Een 37-jarige inwoner van Leeuwarden moet tien weken de cel in wegens het slaan van een kassameisje. Op 1 juni vroeg een jonge caissière van Albert Heijn aan de Schrans zich af of de man soms een aantal blikjes bier was vergeten af te rekenen. Dat was volgens hem niet het geval en daarom sloeg hij zijn winkelmandje vol in haar gezicht.

Het overstuur geraakte meisje hield er slechts twee wondjes aan de lip aan over. Volgens de verdachte had hij helemaal niks gestolen. De rechter gunde hem wat dat betreft het voordeel van de twijfel maar oordeelde dat het meppen met een winkelmandje buiten iedere proportie is.

De man had zich overigens eerder dit jaar ook nog schuldig gemaakt aan bedreiging van een gemeentemedewerker. Zijn strafblad telt inmiddels 32 pagina's.

Pabostudenten moeten verplicht hand schudden

Icoon BinnenlandsDe Hogeschool Rotterdam wil geen leerlingen meer in de lerarenopleiding die weigeren om iemand een hand te geven. Dat komt te staan in een nieuwe gedragscode. Scholen zijn het zat dat ze soms moslimstagiairs krijgen die moeilijk doen over het handenschudden met mensen van het andere geslacht.

W. Dresscher, voorzitter van de onderwijsvakbond AOb, bevestigt dat veel scholen en ook ouders zich storen aan docenten die niet iedereen een hand geven. Hij plaatst alleen wel vraagtekens bij het plan om dit soort algemene fatsoensnormen verplicht te stellen. "De kans bestaat dat leerling-docenten op stage juist handen zullen weigeren om te zien hoever ze kunnen gaan. Bovendien vraag ik me af of zo’n code standhoudt voor de rechter."

Onderwijsmanager G. Romkes noemt een dergelijke gedragscode nodig, doordat er al enkele incidenten geweest zijn. Romkes: "Op een lerarenopleiding betekent dat bijvoorbeeld dat je mensen op een opleiding en in scholen een hand geeft, omdat dat een gangbare beleefdheidsvorm is. Een leraar heeft een bijzondere positie in de samenleving."

Het is nog niet bekend wat de Hogeschool Rotterdam wil doen met mensen die zich niet aan de gedragscode houden. J. Roelof, lid van het college van bestuur, vindt dat niet het belangrijkste: "Soms moet je iets invoeren om een ontwikkeling voor te blijven of tegen te gaan."

Tientallen tips over schutter Apeldoorn

Icoon PolitieNa de verspreiding van het signalement en de foto van de 57-jarige Serviër Jovica Trajkovic die vermoedelijk een rechercheur in Apeldoorn heeft neergeschoten zijn "enkele tientallen tips" binnengekomen. Dat heeft de politie in Apeldoorn gezegd.

De 'vuurwapengevaarlijke' man heeft vermoedelijk ook een beveiligingsmedewerker van de MediaMarkt in Zwolle met een vuurwapen bedreigd. Volgens de woordvoerder bleek een aantal tips onbruikbaar. Een aantal andere tips wordt nog op bruikbaarheid onderzocht.

De getroffen rechercheur is inmiddels buiten levensgevaar. Hij ligt nog in een ziekenhuis.

De verdachte is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, is kalend, heeft grijs haar, een vlassig ringbaardje en spreekt Engels. Volgens de politie draagt hij donkere kleding, een lange jas en heeft hij soms een zwarte hoed op.

Gezocht.
Opsporing verzocht. 'Vuurwapengevaarlijk'

Werkstraf voor schokkend dierenleed

Icoon JustitieEen 37-jarige Vlaardinger is vrijdag veroordeeld tot 60 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden wegens ernstige dierenmishandeling. Hij liet zijn ernstig zieke rottweiler maar liefst 2 jaar lang op de grond liggen in zijn woning, omdat hij hem niet bij de dierenarts wilde brengen. De politie trof het beest aan omringd door uitwerpselen. De eis tegen de dierenmishandelaar was één maand onvoorwaardelijke celstraf.

Tegen de rechter zei de man dat hij de hond niet naar een dierenarts had gebracht omdat zijn vriendin bang was dat het dier dan zou worden afgemaakt. Dat gebeurde uiteindelijk toch. Want toen de politie - getipt door de buren wegens onophoudelijk hondengejank - na de vondst de rottweiler bij een arts afleverde, liet die hem meteen inslapen wegens ondraaglijk lijden. Het tachtig kilo zware beest, dat dus twee jaar in uitwerpselen lag omdat het niet meer kon lopen na een val, zat onder de zweren en wonden van het doorliggen. Volgens de dierenarts was de huid van de rottweiler door verwaarlozing zo gevoelig, dat iedere aanraking pijn deed.

In de woning werden nog twee honden aangetroffen die ernstig waren verwaarloosd. In twee afgesloten en eveneens met uitwerpselen en urine vervuilde kamers zaten een vermagerde cocker spaniel aan en een jack russel terriër. Deze zijn overgedragen aan de dierenbescherming.

De verdachte zei dat de verzorging van de beesten hem boven het hoofd was gegroeid. De rechter constateerde dat hij nog nooit met zulke schokkende dierenmishandeling was geconfronteerd. Goed voor 60 uur werkstraf.

Viva Pinata op de DS

Er gingen al langer geruchten, maar deze zijn nu eindelijk bevestigd. Microsoft zal een versie van Viva Pinata voor de Nintendo DS uitbrengen. Viva Pinata DS zal gebaseerd zijn op het concept van de oorspronkelijke game die is uitgebracht op de Xbox 360 (dus niet de party-game die tijdens de E3 is aangekondigd). De enige verschillen zijn dat de camera een top-down perspectief zal bieden, en dat de bediening via het touch screen zal plaatsvinden.

Hopelijk zal Viva Pinata op dit platform meer succes hebben dan op de 360. Dit lijkt waarschijnlijker aangezien een groot deel van de doelgroep van de game geen 360 bezit, maar wel een DS.


Boek: Greg Iles - Ontluistering

SubheaderAls Penn Cage door zijn vriend Drew Elliot wordt gevraagd om hulp weet hij nog niet wat voor een wespennest het zal worden. Een zeventienjarig meisje, Kate Townsend, wordt dood gevonden en alles lijkt er op dat ze ook is verkracht. Drew biecht aan Penn op dat hij een relatie heeft gehad met Kate en dat ze van plan waren om samen weg te gaan uit het kleine stadje Natchez. Niet alleen het grote leeftijdsverschil zal voor ophef zorgen, maar ook het feit dat Drew als dokter ook een vertrouwenspositie bekleedt, zal veel stof doen opwaaien. Maar iemand anders weet er blijkbaar ook vanaf want Drew krijgt een anoniem telefoontje waarbij er om twintigduizend dollar zwijggeld wordt gevraagd. Penns vermoeden dat het daarbij niet zal blijven wordt bevestigd als de openbaar aanklager, Chad Jonhson, zich met de zaak gaat bemoeien. Chad Johnson had zich enkele jaren geleden kandidaat gesteld als burgemeester, maar door de bemoeienis bij een rechtszaak door Penn Cage verloor hij genoeg aanhang om niet gekozen te worden. Met een snelle veroordeling in deze zaak probeert Chad alsnog zijn slag te slaan naar het burgemeestersschap, waarbij de kans op een eerlijk proces voor Drew Elliot wel heel klein lijkt te worden.

Scholier wint brons bij Wiskunde Olympiade

Icoon OnderwijsDe Nederlandse scholier Wouter Berkelmans uit Amstelveen heeft een bronzen medaille gehaald bij de Internationale Wiskunde Olympiade in het Vietnamese Hanoi. In totaal deden 520 leerlingen uit 93 landen mee aan het evenement.

Het Nederlands team eindigde in het landenklassement op plaats 65. De winnaar was Rusland, gevolgd door China en gastland Vietnam. Ieder jaar vindt de Internationale Wiskunde Olympiade in een ander land plaats. In juli 2011 zal de Olympiade in Nederland worden gehouden. Deelnemers zijn middelbare scholieren jonger dan 20 jaar. Elk landenteam bestaat uit maximaal zes leerlingen en hun begeleiders.

Tijdens tweedaagse wedstrijd krijgen de deelnemers ingewikkelde wiskundige vraagstukken voorgelegd. Ze kunnen hiermee maximaal 42 punten mee behalen. De helft van de deelnemers komt in aanmerking voor een medaille. De landenteams worden geselecteerd via een aantal voorrondes.

Marathonloper na 15.000 km onthaald

Icoon BinnenlandsMarathonloper Richard Bottram is vorig jaar na de dood van zijn vriendin Elise, die overleed aan kanker, een opmerkelijke actie gestart om geld in te zamelen voor psychosociale hulp aan kankerpatiënten en voor onderzoek naar kinderkanker.

Een jaar lang liep hij, gesteund door zijn broer en schoonzus, elke dag een marathon. Wonen, eten en slapen deden ze in een camper. Hij legde in totaal ongeveer 15.000 kilometer af door heel Europa. Hiermee haalde hij meer dan 200.000 euro op. Eerder zei hij in de Volkskrant: “Dit is geen recordpoging, maar een manier om mensen aan het denken te zetten”.

Gisteren werd Bottram tijdens de huldiging van Marathon 365 door Burgemeester Joke Kersten van Uden onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Bij deze inhuldiging kreeg het Koningin Wilhelmina Fonds een cheque van 25.000 euro overhandigd voor onderzoek naar het behandelen van leukemie bij kinderen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam.

Bottram, die de laatste marathons heeft moeten fietsen vanwege een aanhoudende blessure, zegt nog niet te weten wat hij nu verder gaat doen: “Ik wil misschien een boek gaan schrijven over de mensen die ik ben tegengekomen tijdens mijn reis”. Lopers konden tijdens de marathons die hij aflegde met hem meerennen voor een euro per kilometer.

Met dank aan Giraffe en esle voor de submit.

Tsjakvetadze wint toernooi Stanford

Anna Tsjakvetadze heeft het toernooi van Stanford gewonnen. De als eerste geplaatste Russin was in de finale met 6-3 en 6-2 te sterk voor Sania Mirza.

In de finale was Mirza, die eerder in het toernooi Tatiana Golovin, Patty Schnyder en Sybille Bammer versloeg, niet opgewassen tegen Tsjakvetadze, die op alle fronten heerste. Vooral op haar eigen service was Mirza kwetsbaar. In totaal kreeg Tsjakvetadze acht breekkansen, waarvan ze er vijf wist te benutten.

Thomas Dekker: "Volledig teleurstellend"

"Volledig teleurstellend. We hadden hier eigenlijk voor de gele trui moeten rijden", aldus Thomas Dekker gisteren na afloop van de slotetappe bij zijn eerste Tour de France.

Het 22-jarige talent werd elke week beter, hielp Michael Rasmussen op weg naar het geel, maar de teleurstelling over het uit de Tour nemen van de Deen overheerste. "Ik heb denk ik wel goed gereden. Een sterke laatste week op kop gereden voor Rasmussen en een redelijk goede tijdrit. Voor de toekomst geeft het wel een klein beetje vertrouwen. Ik hoop dat ik het stapje voor stapje kan zetten," aldus Dekker.

CD: UNKLE - War Stories

Step 1: Pull the sides apart for about a minute to loosen up the outside package and let air in.
Step 2: Grab the box with the sliding end facing away from you and shake it hard for a couple of minutes.
Step 3: Once the inner case slides out a bit, grab it and pull.

Klinkt mysterieus, niet? Is dit een nieuwe manier om een pinautomaat te kraken? Of een geheime ingang in je videogame? Nee hoor, het is blijkbaar de manier om je UNKLE limited edition exemplaar van War Stories uit het vacuümgetrokken doosje te kunnen krijgen zonder het te beschadigen.
Maar je hebt uiteraard nog de gewone editie, weliswaar ook een mooi innovatief doosje, maar wel makkelijk te openen zodat er daadwerkelijk geluisterd kan worden.

Ullrich terug op de fiets

Jan Ullrich stapt in het najaar weer op de fiets voor een wielerkoers. Op 3 oktober rijdt de inmiddels gestopte Duitser een amateurkoers in Duitsland.

Vorig jaar juli werd Ullrich door T-Mobile ontslagen omdat hij betrokken zou zijn bij een grootschalig Spaans dopingschandaal. In februari van dit jaar maakte Ullrich bekend te stoppen. In Duitsland heeft hij nog twee rechtszaken tegen zich lopen.

Op 3 oktober rijdt Ullrich aan de zijde van zijn vriend Andreas Klöden in Weil der Stadt. De opbrengst van de koers gaat naar organisaties die gehandicapte kinderen helpen.

Rasmussen laat zich niet uit Tour verjagen

Michael Rasmussen heeft gezegd dat hij volgend jaar gewoon weer aan de start van de Tour de France wil verschijnen.

"Als de kans zich voordoet zal ik zeker starten", aldus de Deen in een interview met de Deense tv-zender TV2. Hij ontkende wederom dat hij ooit in zijn carrière doping zou hebben gebruikt. "Maar als je in de gele trui rijdt vorm je een gemakkelijk doelwit."

Rasmussen voelt zich nog altijd bestolen . "Elke dag zal ik wakker worden met het idee dat ik de Tour niet mocht winnen. Ik zal er nooit overheen komen. Het voelt alsof een Picasso van mij gestolen is. Ik werkte aan het grootste kunstwerk dat ik ooit kon creëren, en het is van mij afgenomen."

Topjaar voor Tilburgse kermis

Icoon BinnenlandsDe organisatie van de Tilburgse kermis spreekt over "een topjaar". De afgelopen tien dagen kwamen er 1,2 miljoen bezoekers af op de grootste kermis van de Benelux. Dat zijn er 100.000 meer dan vorig jaar.

Gisteravond werd het evenement afgesloten met een groot vuurwerk boven de Piushaven. "Op alle tijdstippen zagen we een constant aantal bezoekers. Dat maakt het evenement ook rustiger; mensen hebben alle ruimte en rust om op hun eigen tempo de kermis over te lopen", zegt de verantwoordelijk wethouder Hans Janssen.

De politie schreef ongeveer 200 bonnen uit tijdens de kermis. Dat was voornamelijk voor wildplassen en het illegaal verkopen van bijvoorbeeld lichtgevende hoedjes of bloemen. Ook sleepte de politie ruim vijftig foutgeparkeerde auto's weg.

Op de laatste zaterdag van de kermis zette wethouder Janssen de miljoenste bezoeker in de bloemen. De 'winnaar' kreeg een cheque voor een verwenweekeinde in Tilburg.


De Tilburgse kermis

Wetenschappers kweken schizofrene muizen

Icoon WetenschapWetenschappers aan de Amerikaanse John Hopkins-universiteit zijn er in geslaagd muizen te kweken die lijden aan schizofrenie. Dat maakte de Sunday Times bekend. De beestjes zijn hyperactief en depressief.

De DNA van de muizen werd 'verrijkt' met het gen dat vermoedelijk schizofrenie veroorzaakt. De muisjes die daaruit geboren werden, vertoonden inderdaad de eigenschappen van de aandoening.

Dierenrechtenorganisaties zijn kwaad over deze techniek. Volgens hen is het moreel verwerpelijk om een dier te maken 'dat veroordeeld is tot mentaal lijden'.


Ik ben een rat. Nee wacht, dat ben ik helemaal niet.

Man valt kinderen lastig in Nispen

Icoon PolitieDe politie heeft zaterdagmiddag een 42-jarige Belg aangehouden die eerder op die middag een aantal kinderen gevraagd had om dingen te doen die kinderen niet horen te doen met volwassenen.


De man fietste langs een aantal op straat spelende jonge kinderen. Een 6-jarig jongetje vroeg hem om te stoppen zodat hij een streepje op de weg kon zetten. Zo telde hij alle voorbijgangers. De fietser vroeg de kinderen daarop om een seksueel getinte tegenprestatie. Het jongetje weigerde dit te doen en waarschuwde zijn vader.

De man fietste door maar kwam later in de middag terug. De vader van de kinderen heeft de man gegrepen en vast gehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is na verhoor weer naar huis gestuurd.


Met dank aan Elle_1984 voor de herschreven submit.

NAVO gaat minder zware bommen gebruiken

Icoon OorlogDe NAVO gaat in Afghanistan minder zware bommen inzetten in de strijd tegen de Taliban. Dat zei secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer maandag in de Financial Times. Daarmee hoopt het bondgenootschap het aantal burgerslachtoffers te verminderen.

De nieuwe tactiek is een reactie op de groeiende kritiek in Afghanistan op het grote aantal burgers dat omkomt of gewond raakt bij operaties van de NAVO. De reputatie van de NAVO heeft hierdoor schade opgelopen, geeft De Hoop Scheffer in de Britse zakenkrant toe.

In het kader van de nieuwe tactiek zijn ook een aantal keren acties tegen de Taliban afgelast, aldus de NAVO-topman. De kans dat burgers het slachtoffer zouden worden was in die gevallen te groot. Volgens de NAVO gebruikt de Taliban steeds vaker burgers als menselijk schild.

De Afghaanse president Hamid Karzai bekritiseerde onlangs het optreden van de buitenlandse troepen in Uruzgan waar Nederlandse militairen zijn gelegerd. Volgens een coalitie van hulporganisaties zijn dit jaar al zeker 230 Afghaanse burgers gedood door buitenlandse troepen.


Pak maar weer in



Rappen leidt tot moord

Icoon BinnenlandsUiterst agressieve 'rapbattles' waarin met name allochtone jongeren elkaar al zingend het graf in wensen, hebben dit jaar al aan twee jonge mannen het leven gekost.

Op 23 maart van dit jaar werd een 20-jarige Rotterdammer bij winkelcentrum Zuidplein in zijn woonplaats doodgeschoten. Aan de schietpartij ging een ruzie met een groepje jongeren vooraf. Twee weken eerder, op 11 maart, werd een 22-jarige Antilliaan op de Traviataweg in Hoogvliet eveneens na een ruzie doodgeschoten.

Verontrustend
Volgens de Rotterdamse CDA-stadsdeelwethouder van de wijk Charlois, Lionel Martijn, zijn beide moorden het directe gevolg van uiterst beledigende rapbattles. Martijn noemt, en met hem tal van bezorgde jongerenwerkers, de verruwing van de met name onder Antilliaanse, Surinaamse en Kaapverdische jongeren populaire rapbattles zeer zorgwekkend en wil dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt.

Dodenlijsten
Veel ruzies die op straat uitgevochten worden hebben direct met rapbattles te maken. "Er zijn nu twee doden gevallen als gevolg van te beledigende rapbattles", zegt hij. "En je ziet steeds meer geweld naar aanleiding van beledigende songteksten. Cijfers durf ik niet te geven.

Rapbattles zijn, anders dan raps die worden opgenomen, een vorm van geïmproviseerd rappen waarbij jongeren live tegen elkaar 'strijden'. Ze beledigen elkaar over en weer op muzikaal rijm, 'dissen', of verheerlijken zichzelf in hun raps. Tot zover hoort de strijd bij het muzikale genre. Maar inmiddels rappen rivaliserende groepen elkaar zelfs doodsverwensingen toe. Er zouden zelfs hele dodenlijsten tijdens de battles worden gerapt.

Vooral buurthuizen zijn populair om dergelijke rapbattles te houden, vaak ook met gemeentesubsidie, jongeren vinden dat leuk en hebben er plezier in.
Maar sinds een klein jaar worden de teksten grover, de beledigingen zwaarder en breiden de beledigingen en verwensingen zich ook uit naar mensen buiten de rapscene. En die komen dus ook buiten de rapscene verhaal halen, als hun moeder, vriendin of zus ernstig beledigd is in zo'n song. " Martijn: "Als we niet oppassen wordt dit een cultuur in de grote steden. Waarbij de jongeren die erin verzeild raken zichzelf volledig buiten de maatschappij plaatsen. Er moet wat gebeuren om deze trend te stoppen."

Subheader
Een in maart vermoorde 22-jarige Antilliaanse rapper

Politie maakt signalement schutter bekend

Icoon PolitieDe politie heeft gisteravond het signalement bekendgemaakt van de man die ervan wordt verdacht maandag een rechercheur in Apeldoorn te hebben neergeschoten. De 57-jarige man, genaamd Jovica Trajkovic, heeft vermoedelijk zaterdag ook een beveiligingsmedewerker in Zwolle met een vuurwapen bedreigd.

Uit onderzoek is gebleken dat het waarschijnlijk om dezelfde man gaat die maandag meerdere kogels afvuurde op de rechercheur die in zijn vrije tijd aan het winkelen was. "In het belang van het onderzoek hebben we zijn signalement in eerste instantie niet bekendgemaakt . Maar gezien de bedreiging in Zwolle brengen we deze gegevens nu wel naar buiten", aldus een politiewoordvoerder.

De verdachte is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, is kalend, heeft grijs haar, een vlassig ringbaardje en spreekt Engels. Volgens de politie draagt hij donkere kleding, een lange jas en heeft hij soms een zwarte hoed op. De politie benadrukt dat de man vuurwapengevaarlijk is.

De rechercheur werd maandagavond neergeschoten bij winkelcentrum Anklaar. Kort daarvoor had hij een verdachte situatie gemeld bij collega's. De dader reed op een fiets weg. Het slachtoffer van de schietpartij ligt nog altijd in het ziekenhuis. Ook na het incident in Zwolle ging de verdachte er op een fiets vandoor. 

Gezocht.
Opsporing verzocht. 'Vuurwapengevaarlijk'

Jongedame in negligé

De luchtvochtigheid was zo hoog dat zweten praktisch onmogelijk was en de temperatuur buiten zat weinig onder haar lichaamstemperatuur. Het was weekend, laat in de namiddag, ergens in de laatste dagen van juli. De wolken verzamelden zich in de lucht boven haar en sloten haar van de zon af. De eerste drop viel. Het was een grote onweersregen-drop, zo een die drop zegt wanneer hij op de grond komt. Die vijf vierkante centimeter grond nat maakt. En hij landde op haar arm.

[CCWS] Uitslag San José

Robert Doornbos heeft zijn tweede Champ Car-race gewonnen. De Nederlander startte vanaf de vijftiende positie en moest meer pitstops maken dan de rest van het veld, maar wist de race met overmacht te winnen.

Bij de start pakte Sébastien Bourdais de leiding, maar achterin het veld ging het mis bij de eerste bocht. Robert Doornbos ramde Jan Heylen en verloor zijn voorvleugel. Vervolgens liet hij zijn motor afslaan en moest hij aangeduwd worden. Een neutralisatie van de race volgde, Doornbos kon zijn wagen laten repareren zonder een ronde te verliezen. Ondertussen had Justin Wilson de leiding teruggepakt door een fout van Bourdais, maar achter de pace car werd hij van achter aangereden door Dan Clarke. Beide coureurs moesten naar de pit. Clarke kon de race direct hervatten, bij Wilson moest een aandrijfas worden vervangen. Clarke ramde bij de herstart de wagen van Katherine Legge en moest opgeven, omdat het team geen voorvleugels meer over had.

Door de chaos kwam Oriol Servia aan de leiding, op de voet gevolgd door Neel Jani. Robert Doornbos, in de dertiende positie, was bezig met een opmars en reed een aantal razendsnelle ronden, maar nauwelijks tien ronden later moest de pace car weer de baan op, omdat Legge haar wagen vernielde in bocht 2. Bij de herstart reden Servia en Jani direct weer weg van de rest van het veld, waarin Jan Heylen overigens een aantal posities goedmaakte. Justin Wilson kwam na langdurige reparaties weer de baan op. Hij had 21 ronden achterstand, maar mikte op de snelste raceronde, wat één kampioenschapspunt waard is.

Jani zette Servia flink onder druk en kon de Spanjaard bij de haarspeldbocht uitremmen en de leiding overnemen. Vanaf ronde 40 moesten alle coureurs hun eerste pitstop maken, behalve Doornbos, die zijn eerste pitstop al tijdens de vorige neutralisatie hadden gemaakt. Hij nam de leiding, op dertien seconden afstand gevolgd door Jani. De Nederlander was razendsnel en bouwde zijn voorsprong met een seconde per ronde uit. Door zijn afwijkende strategie had hij één pitstop extra voor de boeg in vergelijking met de rest van het veld. Hij maakte zijn tweede reguliere stop in ronde 54 en kwam op de derde positie terug op de baan, direct achter de leiders.

Doornbos was continu de snelste wagen op de baan. Hij reed het gat naar de leiders dicht, die druk streden om de koppositie. Servia had meerdere pogingen nodig om Jani te passeren, maar pakte uiteindelijk toch de leiding. Doornbos had echter als voordeel dat hij, door zijn afwijkende strategie, niet zuinig met zijn brandstof hoefde om te springen, in tegenstelling tot alle andere coureurs.

In ronde 76 werd de race opnieuw geneutraliseerd, toen Paul Tracy, die in de vierde plaats reed, zonder brandstof kwam te staan. Hij haalde nog net de pits en kon, na een tankstop, doorrijden. De full course caution betekende pitstops voor alle coureurs, inclusief Doornbos. De Nederlander kwam in leidende positie uit de pits, maar werd bij de herstart uitgeremd door Jani. Eén neutralisatie en herstart later wist Doornbos de koppositie terug te pakken met een vergelijkbare manoeuvre.

Doornbos reed weg van Jani en bouwde in de laatste vijftien ronden zijn voorsprong uit tot zes seconden. De Nederlander pakte zijn zesde podium in negen races. Jani werd tweede, Servia derde. Doornbos' belangrijkste concurrent in het kampioenschap, Sébastien Bourdais, werd vijfde en behoudt de leiding in het kampioenschap.

Uitslag

poscoureurteamrondenachterstand
1. Robert Doornbos* Minardi Team USA 107
2. Neel Jani* PKV Racing 107 + 6.144
3. Oriol Servia Forsythe Championship Racing 107 + 6.904
4. Will Power Team Australia 107 + 7.487
5. Sebastien Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 107 + 8.033
6. Graham Rahal* Newman/Haas/Lanigan Racing 107 + 9.599
7. Bruno Junqueira Dale Coyne Racing 107 + 13.950
8. Tristan Gommendy* PKV Racing 107 + 19.237
9. Jan Heylen Conquest Racing 107 + 28.531
10. Simon Pagenaud* Team Australia 107 + 48.428
11. Paul Tracy Forsythe Racing 105 + 2 ronden
12. Mario Dominguez Pacific Coast Motorsports 104 + 3 ronden
13. Justin Wilson RSPORTS 87 + 20 ronden
14. Alex Figge* Pacific Coast Motorsports 84 crash
15. Alex Tagliani RSPORTS 83 mechanisch
16. Katherine Legge Dale Coyne Racing 13 crash
17. Dan Clarke Minardi Team USA 6 crash

* rookie

Stand kampioenschap

poscoureurpunten
1 Sebastien Bourdais 216
2 Robert Doornbos 206
3 Will Power 192
4 Justin Wilson 175
5 Neel Jani 156
6 Simon Pagenaud 154
7 Oriol Servia 146
8 Graham Rahal 145
9 Alex Tagliani 140
10 Bruno Junqueira 125
11 Paul Tracy 113
12 Tristan Gommendy 95
13 Ryan Dalziel 95
14 Dan Clarke 83
15 Katherine Legge 71
16 Alex Figge 57
17 Jan Heylen 50
18 Mario Dominguez 49
19 Matt Halliday 18
20 Roberto Moreno 9

Uitslagen vriendschappelijke duels

Ook vandaag werd er weer vriendschappelijk gespeeld door de Europese topclubs. Hieronder vind je enkele uitslagen van de vandaag gespeelde wedstrijden.

Celtic (Sch) - Parma (Ita) 1-0
85' McGeady 1-0

Paris Saint Germain (Fra) - Valencia (Spa) 3-0)
15' Diane 1-0
30' N'Gog 2-0
85' Luyindula 3-0

Newcastle United (Eng) - Juventus (Ita) 2-0
9' Luque 1-0 (Pen)
36' Carroll 2-0

Bayer Leverkusen (Dui) - AS Roma (Ita) 2-2
3' Perrotta 0-1
14' Schneider 1-1 (Pen)
64' Schneider 2-1
89' Nonda 2-2

Arsenal (Eng) - Internazionale (Ita) 2-1
62' Suazo 0-1
67' Hleb 1-1
85' Van Persie 2-1

Olympiacos (Gri) - Real Mallorca (Spa) 1-1
27' Konstantinou 1-0
35' Ibagaza 1-1

Club Brugge (Bel) - AEK Athene (Gri) 0-2
9' Rivaldo 0-1
56' Liberopoulos 0-2

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.