Blatter: "WK 2018 niet zeker naar Europa"

Sepp Blatter, de president van de wereldvoetbalbond FIFA, heeft gezegd dat het niet zeker is dat een Europees land het WK voetbal van 2018 mag organiseren. Een beslissing valt pas in oktober. Nederland en België overwegen zich kandidaat te stellen voor het WK in 2018.

De wereldvoetbalbond wil het liefst dat het wereldkampioenschap roteert tussen de verschillende continenten. In 2002 werd het georganiseerd in Azië (Japan en Zuid-Korea) en in 2006 vond het plaats in Europa (Duitsland). De komende WK's zijn in Zuid-Afrika en een nog te bepalen land in Zuid-Amerika.

"Als je echt een rotatie wil, is Noord- of Midden-Amerika het volgende werelddeel waar gespeeld gaat worden. Tenzij je de Amerika's als één beschouwd. We bestuderen de mogelijkheden en het ziet er interessant uit. Europa denkt dat het een privilege heeft en eens in de twaalf jaar het WK mag organiseren. Maar dat is geen geschreven regel," aldus Blatter die tevens zei dat India, China en Australië goede opties zijn voor een oostelijk WK.