Barrichello ook in 2008 bij Honda

Rubens Barrichello zal volgend seizoen ook voor het team van Honda Racing F1 rijden. De Braziliaan is van plan om in 2008 de teleurstelling van het huidige seizoen weg te spoelen, het liefst met veel champagne.

In zijn verklaring zegt Barrichello dat hij er alle vertrouwen in heeft dat volgend seizoen hem wel het succes zal brengen bij het team waarvoor hij Ferrari na zes seizoenen de rug toekeerde. "Met vreugde kan ik bevestigen dat ik bij Honda blijf. Vanaf het moment dat ik hier kwam is het altijd mijn doel geweest om een goede relatie op te bouwen met het team en er een sterk geheel van te maken. 2007 is een zwaar seizoen, maar ik geloof dat we de juiste richting zijn ingeslagen," aldus de Braziliaan.

De teambaas van Honda, Nick Fry, heeft om de teleurstellende periode definitief af te sluiten nieuw personeel aangenomen voor de ontwerpafdeling. Barrichello gaat ervan uit dat dit het team een boost zal gaan bezorgen. "Een aantal goede mensen is ons komen versterken, dus ik heb er het volste vertrouwen in dat we nu progressie zullen boeken.”

Teamgenoot Jenson Button beschikt over een meerjarig contract, wat betekent dat volgend seizoen de line-up van de Japanse renstal ongewijzigd blijft.