[250cc] Bautista pakt winst

Tijdens de Grand Prix van Italië heeft Alvaro Bautista de wedstrijd in de 250cc klasse weten te winnen. De Spanjaard versloeg op het lange rechte eind voor de finish zijn teamgenoot Alex de Angelis.

In het begin van de race waren het al Bautista, De Angelis en Andrea Dovizioso die aan kop gingen van het raceveld. Lorenzo, die als twintigste gestart was, maakte al snel een opmars door het veld waarbij hij niets of niemand ontzag. In het spoor van Lorenzo wist ook Hector Barbera naar de kop te rijden. Barbera wist zelfs de leiding te nemen, maar na een foutje moest hij de anderen laten gaan.

In de laatste ronden was het duidelijk dat de beide Master Aspar-coureurs De Angelis en Bautista het met elkaar aan de stok hadden. Al handgebarend maakt De Angelis duidelijk dat hij het niet eens was met het rijden van teamgenoot Bautista.

Lorenzo ging de laatste ronde in als leider maar werd in de eerste bocht al gepasseerd door De Angelis. Even later zette Bautista zijn motor aan de binnenkant bij Lorenzo waar beperkt ruimte was. De twee heren raakten elkaar waarbij Lorenzo wijd ging en ten val kwam. De Spanjaard kon zijn Aprilia nog oprapen en doorrijden maar was kansloos voor de overwinning. De Angelis en Bautista kwamen in de laatste bocht samen het rechte eind op. Bautista kon, door een geringer gewicht, als eerst zijn voorwiel over de finish drukken.