FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 juni 2007

Uitslagen vriendschappelijke duels

Net als gisteren zijn er ook vandaag vriendschappelijke interlands gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen en doelpuntenmakers.

Mexico - Iran 4-0
1' Borgetti 1-0
27' Lozano 2-0
81' Fonseca 3-0
84' Torrado 4-0

Verenigde Staten - China 4-1
12' Beasley 1-0 (Pen)
18' Yaokun 1-1
32' Feilhaber 2-1
77' Dempsey 3-1
81' Onyewu 4-1

Costa Rica - Chili 2-0
28' Badilla 1-0
58' Ruiz 2-0

Honduras - Trinidad & Tobago 3-1
17' Thomas 0-1
49' Izaguirre 1-1
51' Guevara 2-1 (Pen)
85' Costly 3-1

Colombia - Montenegro 1-0
33' García 1-0

Indonesië - Singapore 0-1
3' Nawaz 0-1 (Pen)

Peru - Ecuador 2-1
5' Farfán 1-0
11' Tenorio 1-1 (Pen)
50' De la Cruz 2-1 (e.d.)

Winnaar Roland Garros prijsvraag (3)

De Roland Garros prijsvraag van FOK!games en FOK!sport is in volle gang. Vandaag slechts één uitschakeling van een gelicenseerde speler, en dus ook één winaar. Op FOK!sport kon je het bericht vinden over de uitschakeling van Nalbandian en in dat bericht het codewoord waarmee je kans maakte op een exemplaar van Virtua Tennis 3 voor de PC.


We hebben van een flink aantal users een email ontvangen, maar er kon vandaag maar één iemand een exemplaar van Virtua Tennis 3 winnen. Gvdw was er vandaag het snelste bij, en wint een exemplaar van Virtua Tennis 3 voor de PC.


Verliezen doet pijn

Voor de mensen die niet gewonnen hebben vandaag, niet getreurd. Er zitten op het moment nog vier spelers in het toernooi die tevens gelicenseerd zijn voor Virtua Tennis 3. Houd FOK!sport de komende dagen dus goed in de gaten, en misschien win je ook een exemplaar van Virtua Tennis 3.

Ex-moslim PvdA: 'Verraden door partijtop'

Icoon PolitiekEhsan Jami, het Voorburgse PvdA-lid dat het Comité voor Ex-Moslims heeft opgericht voelt zich in de steek gelaten door de partijtop. Dat zei Jami tegen Elsevier als reactie op een artikel in NRC Handelsblad. Dat artikel ging over een uitgelekte e-mail van PvdA’er Eddy Terstall aan de PvdA-top. Die moet ‘als een halve stasi’ Jami begeleiden, omdat hij te kritisch is over de Islam.

Terstall moet Jami duidelijk maken dat de ex-moslim zijn toon over de Islam moet matigen. Anders zou hij de allochtone achterban van de PvdA tegen zich in het harnas jagen. Terstall schept in zijn verslag de verwachting dat Jami zijn toon aanpast. De uitgelekte mail was eigenlijk alleen bestemd voor Kamerleden en PvdA-bewindslieden. Terstall is bang dat Jami de mail liet uitlekken. “Dat zou zijn positie in de partij lastig maken,” meent Terstall.

Jami is kwaad om de suggestie van Terstall. Hij ontkent gelekt te hebben, maar wel veel steunbetuigingen te hebben gehad. "Ik hoop dat de PvdA weer een partij voor alle Nederlanders wordt. Dat is voor ons de manier om mensen weg te halen bij Geert Wilders", denkt Jami. Ondanks de summiere steun van de partijtop denkt de ex-moslim niet aan overstappen naar een andere partij, zoals Hirsi Ali wel deed. Hij hoopt de PvdA van binnenuit te veranderen.

Hoofdrolspeler Onimusha-film gecast

Regisseur Christophe Gans heeft de hoofdrolspeler gevonden voor zijn verfilming van de game Onimusha. Niemand minder dan Takeshi Kaneshiro zal het samuraipak gaan dragen. Liefhebbers van de game zullen deze naam vast herkennen: Kaneshiro stond model voor het hoofdpersonage in de oorspronkelijke Onimusha-game en deed ook de voice-acting. Aangezien Kaneshiro niet alleen maar mooi kan zijn en leuk in een microfoon kan praten, maar ook nog eens een volwaardig acteur is, was het voor Gans dus niet moeilijk om een hoofdrolspeler te vinden.

Gans, die voornamelijk bekendheid bij ons geniet vanwege de films Silent Hill en Brotherhood of the Wolf, zal begin 2008 beginnen met schieten van de film, waar hij 70 miljoen dollar voor mag uitgeven. Bovendien heeft hij beloofd minstens een jaar met post-production bezig te zijn, waardoor we dus pas rond half 2009 in de bioscoop van het epos rond samurai en demonen kunnen genieten.

Mario Kart en Metroid Prime in 2007 op de Wii?

De Wii zal de komende tijd waarschijnlijk nog goed blijven verkopen, want er is een kans dat er dit jaar nog twee grote Nintendo titels verschijnen.

In een interview met Patrick Nagel, marketingmanager bij Nintendo Duitsland, kwam naar voren dat Mario Kart 'met wat geluk' nog in 2007 in Duitsland uit komt. Het bericht moet wel kritisch gelezen worden, omdat er verder geen aanwijzingen zijn dat we de game dit jaar kunnen verwachten.
De release van de andere topper, Metroid Prime 3, is volgens Patrick zeker dit jaar.

Exacte data zijn nog niet bekend, maar we houden jullie op de hoogte.


Agressieve honden bijten twee mensen

Icoon BinnenlandsTwee Kaukasische berghonden die vanmiddag van hun erf in Nuenen zijn ontsnapt waren zo onhandelbaar geworden dat zij beschoten moesten worden door de politie. Eerst beten zij een fietsende vrouw uit Helmond in de benen. Zij werd door bewoners aan de Ter Warden binnengelaten om aan de honden te ontkomen. Een 53-jarige man uit Nuenen die haar had proberen te helpen werd daarna zelf doelwit van de honden. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

Politieagenten probeerden eerst met peperspray de honden op afstand te houden, wat mislukte. Toen de honden zich op een groep mensen wilden richten zagen zij zich noodgedwongen om op de honden te schieten. Eén ervan werd geraakt. De eigenaar kon de honden wel weer te pakken krijgen, maar hij heeft ze dezelfde dag nog laten inslapen.

Bergkamp maakt mooiste goal

Dennis Bergkamp is volgens de users van het FOK!Voetbalforum verantwoordelijk voor de mooiste goal ooit. De Nederlander wist in de finale Benjamin Martha af te troeven met zijn doelpunt tegen Argentinië.

In de finale stonden twee geheel andere doelpunten tegenover elkaar. Bergkamp scoorde op het WK van 1998 zijn goal tegen Argentinië, terwijl Martha in een Jupiler-league competitieduel namens RBC Roosendaal scoorde tegen AGOVV. Uiteindelijk was Bergkamp in de finale met 34 tegen 13 stemmen de sterkste.

Van de 256 genomineerde doelpunten bleven dus uiteindelijk deze twee doelpunten over. Beroemde goals van onder meer Diego Maradona, Marco van Basten, David Beckham, Ruud van Nistelrooij, Gaizka Mendieta en Rivaldo passeerde de revu, maar strandden allen voor de finale.

De mooisten per competitie:

Wereldkampioenschap: Dennis Bergkamp (Nederland - Argentinië 1998)
Europees Kampioenschap: Marco van Basten (Nederland - Sovjet Unie 1988)
Champions League: Zinedine Zidane (Real Madrid - Bayer Leverkusen 2002)
UEFA Cup: Francelino Matuzalem (Shakhtar Donetsk - Sevilla 2007)
Eredivisie: Marco van Basten (FC Den Bosch - Ajax 1986)
Eerste divisie: Benjamin Martha (AGOVV - RBC Roosendaal 2006)
Engeland: Tony Yeboah (Wimbledon - Leeds United 1995)
Spanje: Mariano Pernía (Getafe - Barcelona 2006)
Italië: Rodrigo Taddei (AS Roma - Cagliari 2006)
Overig: George Best (San José Earthquakes - Fort Lauderdale Strikers)

Weg naar de finale:

Bergkamp:
1 Wayne Rooney (Manchester United - Newcastle United 2006)
2 Dennis Bergkamp (Arsenal - Bayer Leverkusen)
3 David Albelda (Valencia - Real Racing Club 2005)
4 Mario Stanic (Chelsea - West Ham United 2000)
5 Maxi Rodríguez (Argentinië - Mexico 2006)
6 Dennis Bergkamp (Newcastle United - Arsenal 2003)
7 Anthony Yeboah (Wimbledon - Leeds United)


De Winnaar


Martha:
1 Ronaldinho (Villarreal - Barcelona 2006)
2 Dennis Bergkamp (Arsenal - Leicester City 1997)
3 Robin van Persie (Charlton Athletic - Arsenal 2006)
4 Eric Cantona (Manchester United - Sunderland 1996)
5 Diego Maradona (Argentinië - Engeland 1986)
6 Marco van Basten (Nederland - Sovjet Unie 1988)
7 Zinedine Zidane (Real Madrid - Bayer Leverkusen 2002)


De Verliezend Finalist

Klik hier voor de 256 deelnemende goals.

Met dank aan RayMania voor de GIFjes.

Van Hanegem verwacht snel bondscoach te worden

Oud-international Willem van Hanegem heeft in zijn eigen column onthuld dat er naast Marokko nog een ander land geïnteresseerd is in de diensten van de Nederlander als bondscoach, dat land komt volgens Van Hanegem uit Europa.

"Ik denk dat ik binnenkort in dienst treed bij een voetbalbond. Er zijn twee landen die me graag willen hebben. Eentje in Europa en eentje in Afrika", aldus ‘de Kromme’ in het Algemeen Dagblad.

Brutale overval Gala-avond Frankrijk

Icoon MisdaadDe Technische Universiteit (Ecole Polytechnique) van Palaiseau (Frankrijk) is vanmorgen het toneel geweest van een brutale overval. Er was toen nog een gala bezig voor studenten van de school. Tijdens de overval waren ruim 6.000 mensen aanwezig. Vanochtend heel vroeg drong de overvaller naar binnen door te dreigen met een pistool. Het hoofd van de dader was bedekt.

Eenmaal binnen bedreigde hij de aanwezige mensen met het wapen en ging er met het entreegeld vandoor. De buit bedroeg ruim 50.000 euro. Daarna vluchtte de dader zonder schoten gelost te hebben en zonder slachtoffers te hebben gemaakt.

Het onderzoek is in handen van de politie van Arceuil (Val-de-Marne). Zij moet uitmaken of de overvaller één van de aanwezigen was en hoe hij de beveiliging heeft weten te omzeilen.

[RG] Nalbandian uitgeschakeld

David Nalbandian is uitgeschakeld in de vierde ronde van Roland Garros. Nikolay Davydenko was met 6-3, 7-6, 3-6 en 7-6 te sterk voor de Argentijn.

In de kwartfinales neemt Davydenko, de nummer vier van de wereld, het opnieuw op tegen een Argentijn, te weten Guillermo Cañas. Cañas had opvallend weinig moeite om zich te ontdoen van zijn landgenoot Juan Monaco, die vorige week nog het graveltoernooi van Pörtschach op zijn naam schreef.

Man vergoedt uit berouw ruim 100 lekke banden

Half maart werd het dorp Dinxperlo getroffen door ruim honderd lekke fietsbanden. Een twintigjarige inwoner bleek achter de ravage te zitten. Hij gooide op de Breedenbroek aldaar metaalsplinters op het fietspad, waarop menigeen een lekke band reed.

Fietsenmaker Takke moet een recordomzet hebben gedraaid die maand, met het lappen van al die banden. De schuldige is berouwvol, en heeft verklaard alle door Takke geplakte banden te zullen vergoeden.

Het waarom van zijn zinloze daad kon de Dinxpeloër niet vertellen. Naar eigen zeggen had de man de splinters in de struiken gegooid zonder er bij te hebben stilgestaan dat de splinters door de wind op het fietspad zouden kunnen waaien. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de man wegens milieuvervuiling.

Wondermiddel...?!?

Het is soms onbegrijpelijk dat sommige producten het niet redden. Om één of andere reden worden ze geen internationale bekende topmerken. Je vraagt je wel eens af hoe dat zou komen?

Want begin jaren tachtig bedacht een amerikaans bedrijf een revolutionair product. Afvallen zou een makkie worden. Het is geen sucsces geworden als je naar de gemiddelde Amerikaan kijkt. Waarom toch geen succes...??

2 doden gevonden in Zeist na relatiecrisis

Icoon BinnenlandsEen ruzie in de relationele sfeer lijkt de aanleiding te zijn geweest van een drama dat zich gisteren heeft voltrokken aan de Warande in Zeist waarbij een man en een vrouw stierven. De voorlopige onderzoeken wijzen uit dat de man van 43 eerst zijn vrouw (39) om het leven heeft gebracht en daarna zichzelf. De kinderen die op dat moment in de woning waren schakelden familieleden in die vervolgens de politie inschakelden.

De kinderen zijn fysiek in goede gezondheid, maar zijn voorlopig elders in een veilige omgeving ondergebracht. Een derde kind verbleef op het moment van het drama ergens anders. De politie was ervan op de hoogte dat er problemen binnen het gezin waren. Verdere uitspraken doet de politie nog niet, zij wil eerst verder onderzoek verrichten.

Met dank aan Memento-Mori voor de submit.

In the picture! (met prijs)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Nu ook libresse-light voor de minder zware dagen.

En de top-5:

5: sarahcroft : " Kruistocht in maandverband."

4: madmatt : "k zie het verband niet......"

3: Intrepidity: "Nu ook HIV-schandaal in lesbo-scene"

2: BasOne: "Introductie PMS-Fighter voor XboX-360 geen success"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Okeuj

Okeuj is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 1.

 Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral™ heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Driedubbele wegpirate rijdt tegen de lamp

Een 23-jarige automobiliste uit Nieuw-Vennep maakte het afgelopen nacht wel heel erg bont. Ze beging in zeer korte tijd drie zware overtredingen. Zo scheurde ze met een snelheid van 120 kilometer per uur op een plek waar slechts een gangetje van vijftig is toegestaan, belde ze met haar gsm in de hand en negeerde ze het rode verkeerslicht.

Toen enkele moedige dienders haar afgelopen nacht staande hielden, bleek ze ook nog eens haar rijbewijs niet bij zich te hebben en was ze ook niet bereidwillig jegens de agenten. Ze weigerde ook maar ergens aan mee te werken. Ze werd meegenomen naar het politiebureau, waar ze haar zonden in de cel mocht overdenken. Tegen de brokkenpilote is proces-verbaal opgemaakt.

Poetin dreigt raketten te richten op Europa

Icoon AlgemeenVladimir Poetin dreigt om raketten te richten op Europa als de Verenigde Staten doorgaan met hun plannen om in Polen en Tsjechië een raketschild te installeren. Dat zei de Russische president vandaag tijdens een interview met een aantal kranten uit de G8, de zeven rijkste geïndustrialiseerde landen en Rusland.

"Als het Amerikaanse nucleaire potentieel zich over Europees territorium uitbreidt, moeten we nieuwe doelwitten vinden in Europa, daarna moeten militairen maar bepalen welke raketten op welke doelen moeten worden gericht", aldus Poetin. Het Kremlin ziet een Amerikaans raketschild in Europa als een nieuwe bedreiging. Washington laat weten dat het raketschild bescherming moet bieden tegen eventuele aanvallen vanuit de zogeheten schurkenstaten zoals Iran en Noord-Korea.

Di Luca wint 90e editie Giro

De 90e editie van de Giro d'Italia is gewonnen door Danilo di Luca. De Italiaan, rijdend voor Liquigas, boekte twee ritzeges en reed elf dagen in het roze. In de laatste rit, over 185 kilometer van Vetone naar Milaan, kwam zijn roze trui niet meer in gevaar.

Het tempo lag vandaag laag, zodat de dragers van klassementstruien als Di Luca, Petacchi (paars), Piepoli (groen) en Schleck (wit) zich uitgebreid konden laten feliciteren. In Milaan vloog het tempo omhoog nadat Ignatiev wegsprintte uit het peloton, maar hij kon een massasprint niet voorkomen.

Op de Corso Venezia in Milaan won Alessandro Petacchi de laatste rit en boekte zo zijn vijfde etappezege in deze Giro en zijn 24ste in totaal.



Uitslag eenentwintigste etappe:
#NaamPloegTijd
1Alessandro PetacchiMilram5.18,54
2Maximiliano RichezePanz.t.
3Paolo BettiniQuick Stepz.t.
4Guiseppe PalumboA&Sz.t.
5Stefano ZaniniPrLz.t.
6Loyd MondoryAG2Rz.t.
7Aleksandr OesovAG2Rz.t.
8Oscar GattoGerolsteinerz.t.
9Thomas FothenGerolsteinerz.t.
10Matti BreschelCSCz.t.

Eindstand

#NaamPloegTijd
1Danilo di LucaLiquigas92.59,45
2Andy SchleckCSC+ 1.55
3Eddy MazzoleniAstana+ 2.25
4Gilberto SimoniSaunier-Duval+ 3.15
5Damiano CunegoLampre+ 3.49
6Riccardo RiccòSaunier Duval+ 7.00
7Jevgeni PetrovTinkoff Credit Systems+ 8.34
8Marzio BruseghinLampre+ 10.14

Wijzigingen in de FP-crew (mei)

Icoon Sitenews - Frontpage Zoals altijd geven we iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Bij deze de veranderingen van mei.

De nieuwsposters oldenzaaltjuh en PekingDuck verlieten de crew. Xaxis stopte als columnist. Bedankt voor de geleverde inzet! Maar we kregen ook versterking van een nieuwe groep nieuwsposters. DjBoBkE, mopjewas, Helldeskr, gogirl365, murderH en robin2130 versterken de crew. Succes met de te volbrengen taken!

NK Zwemmen: VDH en Dekker winnen 100 vrij

Op de slotdag van het Nederlands kampioenschap zwemmen in Amsterdam hebben Pieter van den Hoogenband en Inge Dekker de 100 meter vrije slag gewonnen. Van den Hoogenband tikte aan in 49,47. Stefan Oosting eindigde in 50,56 als tweede net voor Bas van Velthoven (50,58).

Dekker volgde met een tijd van de 54,39 de op de 100 meter vrije slag afwezige titelverdedigster Marleen Veldhuis als Nederlands kampioene op. Chantal Groot werd tweede in 55,96 voor Ranomi Kromowidjojo (56,03).

Moniek Nijhuis verbeterde het Nederlands record op de 50 meter schoolslag. Ze kwam in de finale tot een tijd van 31,93 en dook hiermee onder de oude nationale toptijd die met 32,01 ook op haar naam stond.

Nick Driebergen verbeterde op de 100 meter rugslag het Nederlands record. De Rijnsburger haalde met een tijd van 54,80 bijna een seconde van de oude toptijd af die met 55,64 op zijn naam stond.

DVD: The Guardian



Ben Randall (Kevin Costner) is al flink in de veertig, maar toch weet hij elke week weer een leven te redden. Als reddingszwemmer plukt hij vanuit een helikopter onderkoelde en spartelende mensen uit het water. Hij staat bij de dienst bekend als de held omdat hij al meer dan 300 mensen het leven heeft gered. Als hij op een dag een foute beslissing neemt, lijkt het einde van zijn carriere in zicht. Een collega verliest het leven en dat zorgt ervoor dat zijn superieuren hem niet langer geschikt achten voor het het veldwerk. Hij verlaat de basis en moet nieuwe reddingszwemmers op gaan leiden.

Politie int 34.000 euro aan boetes

Icoon PolitieIn Groningen, Friesland en Drenthe heeft de politie gisteren vierhonderd woningen bezocht om achterstallige boetes te komen innen. Zeventig mensen werden aangehouden. De politie inde bij twaalf mensen ruim 34.000 euro aan achterstallige boetes.

De politie kwam niet alleen boetes innen. 58 mensen moesten mee om hun gevangenisstraf uit te zitten. In de komende tijd willen de politiekorpsen in het noorden vaker dergelijke acties houden.

[RG] Henin eenvoudig door

Justine Henin is op weg naar haar derde opeenvolgende toernooizege op Roland Garros. De Belgische was vandaag met 6-2 en 6-4 te sterk voor de Oostenrijkse Sybille Bammer. Henin is op het Franse gravel nu 29 opeenvolgende sets ongeslagen.

Henin moet het in de kwartfinales opnemen tegen Serena Williams, die eerder vandaag met 6-3 en 6-4 vrij eenvoudig won van Dinara Safina. Ook Jelena Jankovic boekte een simpele zege. De als vierde geplaatste Servische versloeg de Française Marion Bartoli met 6-1 en 6-0.

Jonge christenen mijden zorgberoepen

Icoon MedischJonge christenen kiezen steeds minder voor zorgberoepen, omdat medisch-ethische onderwerpen een grote rol spelen. Dat beweert professor Hoek van de Christelijke Hogeschool in Ede.

Christelijke jongeren zouden moeite hebben met onderwerpen als abortus en euthanasie. Daarom kiezen ze andere beroepen en mijden ze een loopbaan in de zorg. Professor Hoek wil jonge christenen juist stimuleren vanuit hun geloof wel voor een carrière in de zorg te kiezen.

Hoek wil dat christenen de mogelijkheid krijgen drie keer per dag te bidden op de werkvloer. Hierbij zouden christenen moslims als voorbeeld moeten nemen.


Christelijke jongeren laten de zorg links liggen

Schumacher pakt eindzege in Beieren

Stefan Schumacher heeft de Ronde van Beieren gewonnen. De Duitser van Gerolsteiner verdedigde vandaag, in de slotetappe over 160,7 kilometer van Rothenburg Ob Der Tauber naar Fürth, met succes zijn leiderstrui. De dagoverwinning was voor de Duitser Sebastian Siedler die de massasprint in de slotetappe won.

Schumacher, winnaar van de Amstel Gold Race van dit jaar, pakte gisteren in de individuele tijdrit de leiding in het algemeen klassement. Vorig jaar won de Spanjaard José Alberto Martinez de Ronde van Beieren.

Ophef om straatfoto's Google

Icoon OpmerkelijkMary Kalin-Casey uit het Californische Oakland schrok behoorlijk toen ze op Google Maps haar adres intikte. Toen ze haar appartement op straatniveau bekeek, zag ze in het raam haar kat zitten. Google introduceerde de nieuwe functionaliteit eerder deze week.

De internetgigant heeft foto's op straatniveau van een aantal Amerikaanse steden aan Google Maps toegevoegd. Wie voor die optie kiest, kan door de straten rondlopen alsof hij of zij zelf aanwezig is. De foto's worden door Google gemaakt met een speciale auto, die systematisch rondrijdt om de steden in kaart te brengen.

Kalin-Casey vraagt zich tegenover The New York Times af waar de grens ligt. "De volgende stap is dat ze inzoomen op de boeken die ik mijn kast heb staan. Als de regering dit deed, zou iedereen woedend zijn". Ze wil dat Google de foto verwijdert. Ook elders op internet wordt inmiddels driftig gediscussieerd over de privacy-aspecten van de nieuwe dienst. Of en wanneer de dienst ook in Europese steden beschikbaar komt, is nog niet duidelijk. Ondertussen zijn er al diverse internet sites met een overzicht van vreemde of lachwekkende foto's.



Kat achter het raam

Met dank aan Merovingian voor de herschreven submit.

Goesev wint Ronde van België

Vladimir Goesev heeft de Ronde van België op zijn naam geschreven. In de vijfde en laatste rit over 184,8 km van Aywaile naar Putte kwam de leidende positie van de Rus niet meer in gevaar.

De slotetappe leverde een zege op voor de Belg Tom Boonen, hij was de snelste in de massasprint. Boonen versloeg daarin Kevin van Hummel en de Australiër Allan Davis. Op tien kilometer van de finish had het peloton nog vijf vluchters ingerekend, onder wie Rabo-renner Kai Reus.

Spaanse sporters moeten volkslied kunnen zingen

Icoon SportSpaanse sporters moeten met hun volkslied kunnen meezingen. Niet dat ze de tekst niet kennen, het probleem is dat het Spaanse volkslied als een van de weinige in de wereld geen tekst heeft.

Een speciaal project van het Spaans olympisch comité moet ertoe leiden dat er een tekst komt voor 'La Marcha Real', de koninklijke mars.

De Spaanse voetbalbond heeft het initiatief al geprezen. Er is een prijsvraag uitgeschreven, die mensen ertoe moet aanzetten de coupletten te schrijven. Voorzitter Alejandro Blanco van het olympisch comité meent volgens de krant El Mundo dat een gezongen volkslied meer bijdraagt aan saamhorigheid.

De Spaanse vlag
Binnenkort volkslied mét tekst?


Meer serieus sportnieuws lees je op FOK!sport!

Meisje (13) veroorzaakt chaos met auto van vader

Icoon OpmerkelijkEen 13-jarig meisje uit Velsen-Zuid heeft zaterdagmiddag in de straat waarin ze woont een enorme chaos veroorzaakt met de auto van haar vader. De vader raakte hierbij gewond.

De vader had aan zijn dochter gevraagd om de auto te verplaatsen. De tiener gaf plankgas, terwijl de auto nog in zijn achteruit stond. De vader werd een aantal meters meegesleurd door het nog openstaande portier.

De auto denderde vervolgens over een geparkeerde auto heen, reed een stuk op twee wielen om tenslotte tientallen meters verderop tot stilstand te komen in een tuin. Het meisje liep geen verwondingen op. Haar vader is met onbekend letsel overgebacht naar het ziekenhuis.

Ongeldig wereldrecord op 100 meter gelopen

De Amerikaan Tyson Gay heeft gisteren een wereldrecord gelopen op de 100 meter sprint: 9,76 seconden. Helaas voor Gay bedroeg de rugwind 2,2 meter per seconde, terwijl de limiet 2 meter per seconde bedraagt.

De atleet liep de tijd op een atletiekmeeting in New York.

Het wereldrecord blijft in handen van de Jamaicaan Asafa Powell met 9,77 seconden. Asafa liep die tijd al drie keer. Oók Justin Gatlin liep al eens die tijd, maar zijn prestatie wordt nader bekeken omdat hij betrapt is op dopinggebruik.

[RG] Federer met moeite door

Roger Federer heeft zich met moeite geplaatst voor de kwartfinale op Roland Garros. De als eerste geplaatste Zwitser versloeg vanmiddag de als dertiende geplaatste Rus Mikhail Youzhny met 7-6, 6-4 en 6-4.

In de eerste set wist Youzhny een 2-0 voorsprong te nemen. Federer kwam snel terug, maar had veel moeite de setwinst uiteindelijk naar zich toe te trekken. Ook in de tweede en beslissende derde set gaf Youzhny zich pas in de slotfase gewonnen. In de derde set wist Federer uiteindelijk zijn derde matchpoint te verzilveren.

Artist of the Month voor juni bekend

Niemand minder dan de alom bekend Ozzy Osbourne is in juni Artist of the Month op Xbox Live. Gedurende deze maand zul je de nieuwste videoclip van de zanger kunnen downloaden getiteld: I Don’t Wanna Stop. Dit nummer komt van Ozzy's nieuwste album Black Rain, zijn eerste studioalbum in zes jaar tijd.
Voor iedereen die niet zo'n fan is van dit soort muziek, misschien de volgende maand meer geluk.



Sony komt met telefoon-versie van de PSP?

Sony heeft een nieuw patent aangevraagd waaruit blijkt dat ze plannen hebben om de PSP te veranderen in een soort telefoon. De telefoon lijkt een kruising te worden tussen een telefoon en de PSP, waarbij gebruik wordt gemaakt van een draaibaar scherm.

Het grote verschil tussen een telefoon en een PSP is het feit dat je een telefoon met één hand kan bedienen en je een PSP met twee handen moet bedienen. Sony wil dit oplossen door het scherm 180 graden te laten draaien, waardoor je makkelijk kan wisselen tussen een telefoon en een PSP. Wanneer Sony met een nieuwe versie van de PSP zal komen is nog niet bekend, het is nog maar de vraag of deze versie er uiteindelijk echt zal komen.



Triest einde loopbaan Poeder

De boksloopbaan van Don Diego Poeder is zaterdagavond op teleurstellende wijze geëindigd. De ex-wereldkampioen ging al in de eerste ronde knock-out tegen de André Janssens.

Het gevecht in Tilburg was vooraf aangekondigd als de laatste in Poeders carrière. De wedstrijd tegen de onbekende prof uit Goirle eindigde echter in een deceptie.Poeder ging al in de eerste ronde na een serie hoeken knock-out. Poeder won in 1993 zilver op EK voor amateurs, waarna hij de overstap maakte naar de profs. Daar won hij 24 partijen en verloor er vijf. Hij werd in 1997 wereldkampioen (WBU) in het cruisergewicht, maar verspilde die een jaar later, waarna hij na nog een nederlaag stopte om te gaan studeren. In 2004 keerde hij verrassend terug. Hij won zijn eerste drie partijen, maar daarna ging het bergafwaarts, Poeder verloor zijn laatste drie partijen.

[MotoGP] Winst voor Rossi

Valentino Rossi heeft op het circuit van Mugello de Grand Prix van Italië in de MotoGP klasse gewonnen. Rossi eindigde met drie seconden voorsprong op Dani Pedrosa.

Het was Casey Stoner die direct na de start de leiding nam en een klein gaatje sloeg. Dit werd echter al snel gedicht en er ontstond een kopgroep van zo’n acht coureurs. Op het moment dat de groep uit elkaar viel was het Pedrosa die aan de leiding ging, voor Rossi, Stoner, John Hopkins en Alex Barros.

Nog voor de helft van de race wist Rossi de Spanjaard te passeren en de leiding over te nemen. Langzaam werd de voorsprong van de Italiaan op Pedrosa groter. Daarachter waren het de Ducati’s van Stoner en Barros. Op een paar ronde van einde ging Barros de WK leider voorbij en pakte zo de derde podiumplek.

John Hopkins kon het tempo van de Ducati’s niet volgen en eindigde als vijfde, voor Toni Elias, Loris Capirossi en Chris Vermeulen.

In de WK stand gaat Casey Stoner nog aan de leiding, maar Rossi heeft dankzij zijn overwinning zijn achterstand teruggebracht tot negen punten.

Bezoeker doodgeslagen in poppodium Baroeg

Icoon PolitieVannacht is bij een vechtpartij in jongerencentrum annex poppodium Baroeg aan de Spinozaweg in Rotterdam-Lombardijen een nog onbekende man met een barkruk zeer ernstig mishandeld. Hij werd op zijn hoofd geslagen en in kritieke toestand naar het Erasmus ziekenhuis vervoerd. Volgens de website van het 'subcultureel poppodium' is hij inmiddels aan zijn verwondingen overleden.

De recherche onderzoekt de zaak. Aan het begin van de middag waren nog geen verdachten opgepakt. Het jongerencentrum zegt al haar medewerking te verlenen om het politieonderzoek zo goed mogelijk te laten verlopen. Als gevolg hiervan zal Baroeg per direct voor minimaal twee weken gesloten zijn. Alle geplande dansavonden, caféavonden en concerten komen daarmee te vervallen.

Met dank aan botar voor de submit.

De Ceulaer weg bij komst E. Koeman

Mocht het zo zijn dat Erwin Koeman de nieuwe trainer van RKC Waalwijk wordt, dan zal Benjamin de Ceulaer de Brabantse ploeg verlaten. De Belg wil op het hoogste niveau actief blijven en is geschrokken van het gerucht over de oefenmeester.

"Bij Feyenoord lag het niet goed tussen De Ceulaer en Koeman", liet zijn zaakwaarnemer, Tony Dullers, weten. "De Ceulaer heeft gezegd nooit meer onder Koeman te willen werken. Ik ken hem. Hij is in dat soort dingen heel principieel."

Volgens Dullens zou Willem II belangstelling hebben getoond voor De Ceulaer. "Willem II heeft bij de VVCS geïnformeerd. Maar er is nog geen concreet voorstel gedaan. We wachten deze week nog af of RKC met een mededeling komt wat het met De Ceulaer wil. Anders zitten we begin volgende week rond de tafel met Henry van der Vegt."

Van der Vegt, technisch directeur van RKC Waalwijk, heeft inmiddels ontkend dat een club zich voor De Ceulaer heeft gemeld. Wel zouden er ploegen zijn die geïnteresseerd zijn in andere spelers. "Maar Willem II zat daar niet bij. Concreet speelt er alleen wat rondom Milano Koenders. Daar komt mogelijk nog deze week meer van naar buiten."

De verwachting is dat RKC Waalwijk met een heuse leegloop te maken gaat krijgen. Nick van der Velden en Luwamo Garcia zouden in verband met VVV Venlo worden gebracht. Verder zou ook Tim Janssen in de belangstelling van een aantal clubs staan. Erwin Lemmens kreeg te horen dat hij naar een andere werkgever uit mag kijken. Hetzelfde geldt voor Dylan Hughes en Martijn Barto.

[WRC] Uitslag rally van Griekenland

Voor het tweede jaar op rij heeft Marcus Grönholm de WK-rally van Griekenland op zijn naam geschreven. Met zijn derde overwinning van dit seizoen vergrootte de Fin bovendien zijn voorsprong in de WK-stand op Sebastien Loeb, die als tweede dit weekend eindigde. De derde plaats was voor de Noor Petter Solberg.

De Franse wereldkampioen, die wel meer proeven won dan Grönholm (zes om vijf), wist op de slotdag nog wel iets van het verschil goed te maken en strandde uiteindelijk op veeritg seconden achterstand van de Fin, die de 28ste overwinning in zijn loopbaan boekte.

Belg opent vuur op buurjongen

MisdaadIn het Belgische Lokeren heeft een 36-jarige man zijn 18-jarige buurjongen neergeschoten. Eerder op de dag had de man op het politiebureau nog geklaagd dat hij zich bedreigd voelde door zijn Marokkaanse buren. Dat deed hij nadat hij op straat een groepje allochtonen had gezien die hij verdacht van dealen. Hij maakte een opmerking en werd naar eigen zeggen 'duidelijk gemaakt' dat hij zich er niet mee moest bemoeien.

Toen hij door agenten thuis was afgezet ging hij in de buurt wandelen met een 9 mm-pistool op zak. De man is lid van een schietclub. Opnieuw kwam hij het groepje allochtonen tegen. Naar eigen zeggen voelde hij zich bedreigd waarna hij het vuur opende op de groep. In totaal schoot hij zes keer.

Zijn 18-jarige buurjongen kreeg daarbij twee kogels in de buik en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand is inmiddels stabiel maar hij is nog niet buiten levensgevaar.

De man is aangehouden op verdenking van poging tot moord. Volgens de schutter handelde hij ''niet uit racisme'', maar omdat hij zich in het nauw gedreven voelde. Volgens sommige bronnen had de schutter echter wel racistische motieven.

Ongeldig wereldrecord op 100 meter gelopen

SportDe Amerikaan Tyson Gay heeft gisteren een wereldrecord gelopen op de 100 meter sprint: 9,76 seconden. Helaas voor Gay bedroeg de rugwind 2,2 meter per seconde, terwijl de limiet 2 meter per seconde bedraagt.

De atleet liep de tijd op een atletiekmeeting in New York.

Het wereldrecord blijft in handen van de Jamaicaan Asafa Powell met 9,77 seconden. Asafa liep die tijd al drie keer. Oók Justin Gatlin liep al eens die tijd, maar zijn prestatie wordt nader bekeken omdat hij betrapt is op dopinggebruik.



Nét te veel rugwind voor Gay

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Denen zullen niet protesteren

Denemarken heeft aangegeven geen protest te zullen indienen, mocht UEFA de winst van het duel van gisteravond aan Zweden geven. De wedstrijd werd bij een stand van 3-3 vlak voor tijd gestaakt.

In een dramatische wedstrijd kwamen de Zweden al snel op een 0-3 voorsprong. Na een heroïsche inhaalslag kwam Denemarken echter een kwartier voor tijd langszij. Toen scheidsrechter Herbert Fandel in de laatste minuten een penalty toekende aan Zweden werd dat een supporter van waarschijnlijk Denemarken teveel. Deze sprong het veld op om de arbiter een klap te verkopen. Fandel staakte hierop het duel.

Mocht de wedstrijd niet worden afgemaakt, dan krijgt Zweden hoogstwaarschijnlijk een 0-3 overwinning. Dit resultaat wordt echter niet bevestigd totdat de UEFA de zaak volledig heeft onderzocht. De Deense voetbalbond heeft reeds gemeld niet te zullen protesteren bij een eventueel verlies.

"Dit is een zwarte rand om de reputatie van het Deense voetbal", aldus woordvoerder Lars Behrendt. "We hebben een laag hek om het veld geplaatst om het publiek optimaal zicht te geven. Dit was het risico dat we namen." Behrendt wist ook nog te vertellen dat de fan is opgepakt en vervolgd zal worden. Naast de supporter die Fandel aanviel wisten nog twee mensen het veld te betreden.

"Dit had een Scandinavisch voetbalfeest moeten worden", zegt Deense doelman Thomas Sørensen. "Maar deze twee incidenten zorgden voor een echte anticlimax." Aansticher van de penalty en ontvanger van de rode kaart, Christian Poulsen, verontschuldigde zich. "Mijn verstand was weg en ik raakte hem. Ik bied mijn excuses aan aan mijn teamgenoten en de toeschouwers", aldus de middenvelder van Sevilla. "Het is het domste dat ik ooit heb gedaan. Ik kan het niet uitleggen."

'Toerisme: 10% kiest op seksaanbod'

BuitenlandsJaarlijks worden wereldwijd bijna drie miljoen kinderen het slachtoffer van seksuele uitbuiting door toeristen. Zo'n 10% van de toeristen kiest zijn bestemming op het 'seksaanbod'. Deze cijfers werden gisteren in Parijs geopenbaard tijdens de eerste internationale dag van het verantwoorde toerisme.

De verwachting is dat het sekstoerisme de komende jaren nog verder zal toenemen. Dit omdat toerisme wereldwijd sowieso in een groeiperiode zit. Nu zijn er wereldwijd jaarlijks 842 miljoen toeristen en in 2010 zal dat tot een miljard zijn gestegen. Tegen 2020 zou het verdubbeld zijn tot 1,6 miljard.

Het fenomeen van sekstoerisme is van oudsher het grootst in Azië. Maar het is in opkomst in landen die hun toerisme volop ontwikkelen, zoals Marokko, Hongarije en Tsjechië. Sekstoerisme vindt vooral plaats in gebieden met een arme en laagontwikkelde bevolking.

Lindsay Lohan houdt mes op keel vriendin

Icoon ShowbizzOp het internet zijn foto’s verschenen waarop zangeres Lindsay Lohan aan een mes likt en het vervolgens op de keel van een kennis houdt. Op de kiekjes is duidelijk te zien dat Lohan onder invloed verkeert van drugs en dat ze zich niet bewust is van wat ze aan het doen is.

Volgens de Britse krant News of the World zijn de foto’s van een paar maanden geleden. Waarom de 20-jarige zangeres het mes op de keel van de vriendin houdt is niet duidelijk. Eerder legde News of the World ook al de hand op een video waarop Lohan coke snuift en vertelt over haar vrijpartij met acteur Jude Law.

Inmiddels zit Lohan al weer een paar dagen in een afkickkliniek. Ze liet zich opnemen, nadat in haar auto drugs werden gevonden. Ook zat ze dronken achter het stuur.


Lindsay Lohan houdt een mes op de keel van een vriendin

"Massa doet het beter dan Raikkonen"

Oud Formule 1-coureur Eddie Irvine, die van 1996 tot en met 1999 bij Scuderia Ferrari reed, vindt dat Felipe Massa het tot nog toe een stuk beter doet dan zijn teamgenoot Kimi Räikkönen.

"Ik vind dat Felipe het geweldig doet", vertelde Irvine tegenover Setanta Sports. "Hij stond misschien een beetje voor paal in Maleisië (toen hij door Fernando Alonso en Lewis Hamilton werd ingehaald bij de start, red.), maar hij zette Hamilton daarna wel goed onder druk. Het had er alle schijn van dat hij Lewis had kunnen inhalen. Nadat Massa een foutje had gemaakt en van de baan was gegaan, kwam Raikkonen achter Hamilton te liggen. Raikkonen kwam niet eens in de buurt van Hamilton."

"Felipe is echt verdraaid snel", vervolgde Irvine zijn verhaal. "In Maleisië had hij het misschien iets rustiger aan moeten doen, maar sindsdien levert hij echt fantastisch werk. Raikkonen is dit seizoen nog niet op volle snelheid gekomen. Massa was sneller dan hem tijdens de wintertests en de eerste vier races van het seizoen. Ik weet niet wat er allemaal aan de hand is bij Kimi, maar hij moet snel orde op zaken stellen of stoppen met drinken. Zolang hij niet wint, zou hij ook niet mogen drinken."

"Ik droom van een race in Parijs"

Bernie Ecclestone zou graag een Grand Prix door de straten van Parijs zien. Dit als vervanging van Magny Cours, dat volgend jaar niet meer op de kalender zal staan. De Brit realiseert zich wel dat het een moeilijke opgave is om iedereen zover te krijgen.

Tegen de Franse sportkrant L'Équipe vertelde Ecclestone: "Ik zou graag een mooie race in de straten van Parijs willen hebben. Heen en weer over de Champs-Elysées." De Brit realiseert zich dat het lastig zal worden om de Franse hoofdstad zover te krijgen. "Maar ik mag toch dromen? Ik probeer mijn dromen altijd te verwezenlijken."

Als het niet in Parijs zelf kan heeft de Brit wel een alternatief: "Waarom niet Disneyland? Er zijn hotels, het is gemakkelijk te bereiken met de trein. Dit zou ideaal zijn."

Albers vindt oplossing problemen

Christijan Albers heeft naar eigen zeggen een oplossing gevonden voor de problemen die hij heeft met zijn wagen. De Nederlandse Spyker F1-coureur kon dit jaar nog niet overtuigen, en zelfs zijn teamgenoot, de debutant Adrian Sutil was vaak sneller.

Albers zegt nu iets in de auto te hebben gevonden dat zijn rijstijl niet ten goede kwam: "Het belangrijkste van mijn weekend in Monaco is dat ik iets belangrijks over mijn auto te weten ben gekomen. Ik weet nu wat er verkeerd gaat in de auto en denk dat ik een oplossing heb gevonden die een einde zal maken aan mijn problemen. Ik heb namelijk iets in de wagen gevonden dat mijn rijstijl niet ondersteunde. Het resultaat van Monaco was dus misschien niet om over naar huis te schrijven, maar soms heb je niet een goed resultaat nodig om iets te bereiken. Ik ben nu vol vertrouwen voor de Grand Prix van Canada en denk dat we daar iets moois kunnen laten zien."

[250cc] Bautista pakt winst

Tijdens de Grand Prix van Italië heeft Alvaro Bautista de wedstrijd in de 250cc klasse weten te winnen. De Spanjaard versloeg op het lange rechte eind voor de finish zijn teamgenoot Alex de Angelis.

In het begin van de race waren het al Bautista, De Angelis en Andrea Dovizioso die aan kop gingen van het raceveld. Lorenzo, die als twintigste gestart was, maakte al snel een opmars door het veld waarbij hij niets of niemand ontzag. In het spoor van Lorenzo wist ook Hector Barbera naar de kop te rijden. Barbera wist zelfs de leiding te nemen, maar na een foutje moest hij de anderen laten gaan.

In de laatste ronden was het duidelijk dat de beide Master Aspar-coureurs De Angelis en Bautista het met elkaar aan de stok hadden. Al handgebarend maakt De Angelis duidelijk dat hij het niet eens was met het rijden van teamgenoot Bautista.

Lorenzo ging de laatste ronde in als leider maar werd in de eerste bocht al gepasseerd door De Angelis. Even later zette Bautista zijn motor aan de binnenkant bij Lorenzo waar beperkt ruimte was. De twee heren raakten elkaar waarbij Lorenzo wijd ging en ten val kwam. De Spanjaard kon zijn Aprilia nog oprapen en doorrijden maar was kansloos voor de overwinning. De Angelis en Bautista kwamen in de laatste bocht samen het rechte eind op. Bautista kon, door een geringer gewicht, als eerst zijn voorwiel over de finish drukken.

Inbreker geen partij voor bejaarden

Icoon Domme criminelenEen 49-jarige inbreker in Hoogvliet (deelgemeente Rotterdam) moet zich wel heel knullig hebben gevoeld toen hij in de kraag werd gevat door een echtpaar van respectievelijk 84 en 71 jaar oud. De man was gisteren even voor twaalf uur ’s middags de woning aan de Toscalaan binnengeslopen. Hij kon gemakkelijk binnen komen want de deuren van de woning stonden open. Veel maakte hij echter niet buit: een mobiele telefoon en een horloge was de magere beloning.

Het echtpaar, niet bang uitgevallen, ging meteen achter de dief aan en waarschuwde ondertussen ook de politie. Toen die ter plaatse kwamen troffen ze de 49-jarige man aan in handen van de 84-jarige man . Hij probeerde los te komen maar de bejaarde was te sterk voor hem. De politie bracht de dief over naar het politiebureau waar hij werd ingesloten

'Opwarming aarde veel sneller dan gedacht'

De opwarming van de aarde gaat drie keer sneller dan al werd gevreesd. De uitstoot van broeikasgassen is drie keer zo snel gegroeid als verwacht, het ijs op de Noordpool smelt veel sneller en de zeespiegel stijgt twee keer zo snel.

Dat meldt de Britse krant The Independent on Sunday op gezag van Amerikaans onderzoeken. De klimaatsverandering staat hoog op de agenda van de top van de zeven rijkste landen plus Rusland, de G8, die woensdag in de Duitse stad Heiligendamm begint.

De Amerikaanse Academie voor Wetenschappen toont in een onderzoek aan dat de uitstoot van broeikasgassen jaarlijks met 3 procent stijgt, terwijl die stijging in de jaren negentig jaarlijks nog 1,1 procent was. De scherpe toename zou vooral toe te schrijven zijn aan zich ontwikkelende landen als China.

De westerse wereld, waarin een zesde van de wereldbevolking woont, is volgens het onderzoek nog altijd verantwoordelijk voor twee derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

Wetenschappers van de universiteit van Californië meldden in de krant dat in de afgelopen vijftig jaar het ijs op de Noordpool elke tien jaar met 7,8 procent is afgenomen. De VN-klimaatcommissie IPCC ging er eerder dit jaar nog vanuit dat elke tien jaar 2,5 procent van het ijs smelt.

Zeker 500 demonstranten gewond in Rostock

Icoon BuitenlandsTijdens de rellen die gisteren uitbraken aan de rand van de G8-demonstratie in het Noord-Duitse Rostock zijn ten minste 520 demonstranten gewond geraakt. Onder hen zijn circa 20 zwaargewonden. Dat zeiden de organisatoren van de demonstratie vandaag.

Als de aantallen kloppen, komt het totaal aantal gewonden van het gewelddadige treffen op bijna duizend omdat ook veel agenten gewond raakten. Het aantal gewonde agenten is opgelopen naar 433. De politie meldde vanochtend dat 30 van hen zwaargewond zijn, veelal door ernstige botbreuken.

Volgens een woordvoerder van de demonstranten raakten veel betogers gewond door ''buitensporig geweld'' van de politie. Hij stelde dat advocaten werden gehinderd terwijl zij de ''minstens 165 opgepakte demonstranten'' wilden helpen. De politie sprak van 125 arrestanten. Onder hen waren veel buitenlanders, onder wie Fransen, Russen en Japanners.

De rellen braken aan het begin van de avond uit. Circa 2000 radicaallinkse jongeren maakten zich los van een groep van enkele tienduizenden demonstranten die protesteerden tegen globaliseren. Die grote demonstratie verliep rustig.

De organisatoren van de demonstratie veroordeelden het geweld. Dat was door niets te rechtvaardigen, aldus een zegsman. ''We hebben verzuimd om tot het laatste moment voorzichtig te zijn.'' Organisatoren bekritiseerden echter ook de politie. Die zou door hardhandig ingrijpen de situatie bewust hebben geëscaleerd.


Rostock gisteren

[RG] S. Williams naar laatste acht

Serena Williams is er in geslaagd om de kwartfinales van Roland Garros te bereiken. De Amerikaanse, nummer acht van de plaatsingslijst, was in de wedstrijd tegen de Russissche Dinara Safina veel te sterk. De setstanden waren 6-2 en 6-3.

Eerder was Williams ook verantwoordelijk voor de uitschakeling van onze landgenote Michaëlla Krajicek. Naast de Amerikaanse wist ook Nicole Vaidisova zich bij de laatste acht te scharen. De Tsjechische kende nauwelijks problemen in het duel tegen Tathiana Garbin (Ita) en won met 6-3 en 6-1.

'Jihadi's uit Westerse landen gedood in Somalië'

Icoon OorlogGevechten en een beschieting door het Amerikaanse leger in het noorden van Somalië hebben zes moslimmilitanten het leven gekost. De gedode 'terroristen' waren afkomstig uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Zweden, Marokko, Pakistan en Jemen. Dat heeft de minister van Financiën van het semiautonome Puntland vandaag gezegd.

De Amerikaanse strijdkrachten schoten vrijdag een reeks raketten af op de bergen rond de plaats Bargai in de punt van de Hoorn van Afrika, na gevechten tussen militanten en het leger van Puntland. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN was een vermeend lid van het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda doelwit.

Een Somalische radicale moslimorganisatie liet echter weten dat er geen slachtoffers waren gevallen onder de strijders door de ''lukrake'' beschieting door de Amerikanen. Zij zouden op hun beurt juist elf militairen hebben gedood. Volgens de autoriteiten vielen er aan de kant van het leger slechts vijf gewonden.

Tweeduizend naakte mensen in Amsterdam

Icoon KunstTweeduizend naakte mensen hebben zondag meegedaan aan een fotosessie van de Amerikaanse kunstfotograaf Spencer Tunick. Dat heeft een woordvoerster van DREAM AMSTERDAM, een kunstevenement waarvan de foto's van Tunnick onderdeel zijn vanochtend gezegd.

Op vier verschillende locaties in het centrum van de hoofdstad werden ze vastgelegd op de gevoelige plaat. Bloot en in bijzondere omstandigheden.

Zo stonden de naakte lichamen zij aan zij, op verschillende verdiepingen, aan de buitenkant van een parkeergarage aan de Marnixstraat. Vrouwen fietsten naakt over de Lijnbaansgracht, mannen stonden bloot bij een tankstation bij de parkeergarage. Dames en heren stonden gemixt in adamskostuum op een brug bij de Lelygracht.

''Vooral deze sessie is heel bijzonder. Er is hierbij geëxperimenteerd met huidskleur, de mensen staan op een van de foto's in verschillende tinten van licht naar donker naast elkaar. De fotosessie is meer dan een succes'', aldus de woordvoerster van DREAM AMSTERDAM.

De deelnemers kwamen rond 3.30 's nachts al bij elkaar. ''Ik was blij dat ik lang haar heb'', zei een van de deelneemsters. ''Anders had ik het wel heel koud gehad.'' De organisatie hield de locatie tot op het laatste moment geheim. Deelnemers konden zich via internet aanmelden en hoorden pas enkele dagen van tevoren waar en hoe laat ze zich moesten verzamelen.

De opening van DREAM AMSTERDAM is zondagavond in het Amsterdamse '11'. Daar zullen direct op een scherm al foto's van de sessie in het stadscentrum worden geprojecteerd.

Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.

Kenianen snel in Groesbeek

Jason Mbote is er in geslaagd om Zwitserloot Dak Run op zijn naam te schrijven. De Keniaan legde de tien kilometer in een tijd van 27 minuten en 52 seconden af. Koen Raymaekers was de beste Nederlander en liep een dertiende tijd (30.20 minuten).

Charles Koech en Bim Kimwole, landgenoten van winnaar Mbote, wisten de tien kilometer ook binnen een half uur af te leggen. Zij klokten uiteindelijk een tijd van respectievelijk 27.56 en 27.58. Ook de Libïer Ali Mabrouk dook onder de 30 minuten (27.59).

Luuk Krotwaar kwam na 30 minuten en 35 seconden over de finish. Bij de vrouwen won Flomena Chepchirchir. Zij liep een tijd van 33.42.

Details van Prince of Persia film

Verfilmingen van games eindigen helaas vaak in de handen van Uwe Boll, die de verhalen die voor games best aardig zijn meestal op professionele wijze om zeep weet te helpen op het witte doek. Zo niet met de Prince of Persia franchise. Van de eerste game uit de (moderne) franchise, Sands of Time, zal er een filmversie worden gemaakt en de productie staat onder leiding van Jerry Bruckheimer. De film zou qua sfeer aanvoelen als een '9th century Indiana Jones'.



Over het verhaal is nog niet veel bekend, behalve dan dat het redelijk trouw zal blijven aan het verhaal in de game. Naast Jerry Bruckheimer zou ook Michael Bay verbonden zijn aan het project. Eén van de meest in het oog springende dingen uit de game, de acrobatiek, zal ook vertegenwoordigt zijn in de film in dezelfde 'parkour' stijl de we bijvoorbeeld kennen uit de eerste scenes van Casino Royale.

Martens en De Mul in actie voor twee ploegen

Maarten Martens en Tom de Mul hebben van bondscoach René Vandereycken toestemming gekregen om het trainingskamp van de Belgische nationale ploeg tijdelijk te verlaten. Het duo speelt komende zondag namelijk mee de oefenwedstrijd van Jong België tegen Jong Luxemburg.

Vandereycken nam deze beslissing, nadat België zaterdag onderuit ging in het EK-kwalificatieduel tegen Portugal (1-2). Hierdoor is de kans erg klein dat De Rode Duivels zich nog voor het eindtoernooi in Oostenrijk in Zwitserland kunnen plaatsen.

Na de oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Luxemburg, zullen Martens en De Mul zich weer bij de selectie van België aansluiten. Dat elftal speelt komende woensdag de kwalificatiewedstrijd tegen Finland.

Janssen en Putter mogen niet weg

Het zal voor Tim Janssen niet meevallen om zijn huidige club RKC Waalwijk te verlaten. De Brabanders willen namelijk voorkomen dat de aanvaller naar een andere club vertrek. Eddy Putter ondergaat naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde lot en zal niet snel naar een andere club kunnen verhuizen.

Het duo zou vanaf volgend seizoen in de Jupiler League als aanvalskoppel moeten gaan fungeren. Janssen heeft eerder al laten weten weinig trek te hebben om een seizoen in deze competitie uit te komen. Bovendien heeft Henri van der Vegt, technisch directeur van RKC Waalwijk, bevestigd dat één club zich voor de laatstgenoemde speler heeft gemeld. "Wij willen hem houden. Eén club heeft zich voor hem gemeld, maar toen ik zei dat Janssen aardig wat moest kosten, heb ik niks meer vernomen", liet hij in het Brabants Dagblad weten.

Eddy Putter werd afgelopen seizoen aan FC Dordrecht verhuurd, maar zal zich vanaf komend seizoen weer bij de selectie van RKC Waalwijk voegen. De speler zou hier naar eigen zeggen niet veel zin in hebben. Van der Vegt: "Ik heb begrepen dat Eddy niet veel trek heeft in zijn zoveelste terugkeer naar RKC, maar ik geloof erin dat hij van grote waarde kan zijn."

Toch geen Bioshock naar de PS3

Slecht nieuws voor alle PS3 bezitters met een liefde voor duistere, enge games. Het gerucht dat het Amerikaanse Playstation Magazine twee dagen geleden de wereld in is ontkracht, door een administrator van de 2K forums, de uitgever van Bioshock. Deze zegt dat de game toch echt alleen zal worden uitgebracht voor de Xbox 360 en Games for Windows.

De mensen die dit treurige nieuws met eigen ogen willen aanschouwen kunnen hier klikken.

Bobson verlengt niet bij Willem II

Kevin Bobson zal Willem II aan het einde van het komend seizoen gaan verlaten. De aanvaller is niet voornemens om zijn huidige contract bij de Tilburgers te verlengen. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Marc van Hintum, zaakwaarnemer van Bobson, heeft inmiddels laten weten dat de speler graag in het buitenland wil gaan spelen. "Mijn cliënt gaat niet in op een eventuele aanbieding van Willem II, hij staat open voor een vertrek naar het buitenland. Hij vindt dat hij lang genoeg in Nederland is geweest en is toe aan iets anders."

Willem II kan nog geld aan Bobson verdienen, maar dan moet de speler deze zomer nog een nieuwe werkgever vinden. "Dat zou goed zijn voor Willem II en voor Bobson. Zo kan de club nog een vergoeding krijgen en kan mijn cliënt aan de slag in het buitenland", vervolgde Van Hintum.

Eerder werd ook al bekend dat Anouar Hadouir de Tilburgse formatie gaat verlaten. Enkele weken geleden staakte Willem II de onderhandelingen over een nieuw contract, aangezien de twee partijen niet tot een akkoord kwamen.

ADO wil Esajas en Blondelle

ADO Den Haag is van plan om Siebe Blondelle en Etiënne Esajas over te nemen. Vitesse, de huidge club van het duo, heeft laten weten open te staan voor een eventuele verhuur.

"Dat zou voor die twee spelers goed zijn, want ze hebben allebei geen basisplaats. Hun contracten lopen door, dus we denken aan een verhuur, zodat we ze later terug kunnen halen", liet Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, in een reactie weten.

[125cc] Winst voor Faubel

Hector Faubel heeft de 125cc race gewonnen op het circuit van Mugello. Na een spannende race, waarbij de kopgroep bestond uit tien coureurs, was het niet te voorspellen wie er als eerste de streep zou bereiken. Uiteindelijk versloeg de Spanjaard zijn teamgenoot Sergio Gadea met slechts tweehonderdste van een seconde.

De gehele race was het stuivertje wisselen aan de kop van het veld. In de kopgroep van tien man waren er constant slipstreamgevechten om maar een plekje te kunnen winnen. In de laatste ronde werd de race pas beslist. Faubel kwam op het rechte stuk voor start-finish uit de slipstream van zijn teamgenoot Gadea en pakte de overwinning.

Van de kopgroep van tien die de laatste ronde in ging wist leider in de WK-stand Pesek de finish niet te bereiken. De coureur uit het team van Clarence Seedorf ging in de laatste bocht onderuit.

Forlán hekelt prijskaartje

Diego Forlán geniet belangstelling van diverse Europese clubs. Toch denkt de spits van Villarreal dat het lastig is om een transfer te verwezenlijken, aangezien zijn prijs niet de laagste is.

Forlán zegt gevleid te zijn door alle interesse die hij krijgt. De Uruguayaanse spits blijft echter wel nuchter, en denkt dat vrijwel geen enkele club bereid is de afkoopclausule te betalen, die een dikke ¤26 miljoen bedraagt. De voormalig speler van Manchester United is bijvoorbeeld erg geliefd door zijn oud-teamgenoot Roy Keane. De Ierse trainer van Sunderland wil de spits graag toevoegen aan zijn selectie, dat volgend jaar weer uitkomt in de Premier League.

"Het is allemaal zeer vleiend, maar we moeten nog maar zien of iemand bereid is om zo'n bedrag op te hoesten", aldus de 28-jarige Forlán. "Sowieso zijn er maar weinig clubs die dit kunnen betalen, laat staan willen. We praten hier over heel veel geld."

Ook FC Barcelona heeft naar verluidt belangstelling in de international. Met de aanwakkerende geruchten dat Samuel Eto'o de Catalaanse club verlaat lijkt een transfer van Forlán almaar dichterbij te komen.

Fiorentina haalt twee Tsjechen

Fiorentina heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met twee Tsjechische spelers. Het duo komt over uit de Tsjechische competitie.

Ondrej Mazuch verruilt FC Brno voor Italië. De 18-jarige verdediger kende een goed seizoen bij de club uit zijn vaderland, waarvoor hij éénmaal wist te scoren. De andere speler die naar Fiorentina komt is Jan Hable. Hable, eveneens 18 jaar oud, komt over van FC Hradec Králové, dat uitkomt in de Tsjechische tweede divisie.

Beiden stonden in de belangstelling van zowel Duitse als Itraliaanse clubs. Fiorentina heeft nu officieel aangekondigd dat het talentvolle duo volgend seizoen in Florence actief is. Mazuch en Hable tekenen allebei een vijfjarig contract. La Viola is nu nog op zoek naar een vervanger van de naar Bayern München vertrekkende Luca Toni.

Everton zet zinnen op Pablo

Spaanse media melden dat het Engelse Everton geïnteresseerd is in Pablo Ibañez. De verdediger kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Club Atlético de Madrid.

De international, die beter bekend staat als simpelweg Pablo, is voor zowel club als land een basiskracht. Hij wordt dan ook gezien als één van Spanje's meest consistente verdedigers. Hij is sterk in de lucht, en vanwege zijn lengte genoot hij al eerder aandacht vanuit Engeland, toen hij nog onder contract stond bij Albacete Balompié.

In zijn eerste seizoen bij Atlético kende hij een geweldig jaar, met partner Luis Perea in de centrale defensie. Het lopende seizoen is door blessures wat minder. De Madrileense club wil nu naar verluidt de speler verkopen om zo verder te bouwen aan de verdediging. Naar Pablo en Perea vechten ook Zé Castro en Fabiano Eller voor een basisplaats.

Everton heeft volgens AS als eerste concrete belangstelling getoond. De clausule in het contract van Pablo bedraagt een slordige ¤30 miljoen, al zou een bod van ¤10 miljoen ook al snel voldoende kunnen zijn voor Los Rojiblancos. De Toffees uit Liverpool zullen de verdediger in de gaten houden. De prijs van de international zal sterk afhangen van de positie waar Atlético na de laatste twee wedstrijden staat.

Need for Speed: Pro Street info

Vandaag is bekend gemaakt over Pro Street dat de game inderdaad realistischer gaat worden. Er zal een meer serieuze tuning zijn waarbij illegale straatraces niet meer centraal staan, maar het circuitracen met getunede productiewagens. De game is al 16 maanden in ontwikkeling en er wordt door een groot team van zo'n 100 man aan gewerkt.

Het is nu bevestigd: de auto's in de game kunnen beschadigen. De schade zal een grote rol in de game hebben, aangezien het verdiende geld soms helemaal op kan gaan aan het herstellen van schade in plaats van het kopen van nieuwe onderdelen.

Races vinden alleen overdag plaats en er zal geen politie aanwezig zijn, aangezien circuitpolitie niet echt logisch is. De A.I. van de tegenstanders zal verbeterd worden, een gevolg daarvan is dat ze behoorlijk agressief kunnen zijn en fouten kunnen maken.

De SIXAXIS van de PS3 wordt ondersteund. Ook kent de game online modes op PS3 en Xbox 360. De game heeft meer auto's dan Need for Speed Carbon. Enkele gamemodes zullen zijn: Drag, Drift, Grip en de bekende Speed Challenge.


Ga jij deze auto total-loss rijden?

Auto viezer dan toiletpot

Icoon ShockingAuto's worden door de bestuurders gebruikt als vuilnisbak op wielen en bevatten 330.000 keer meer bacteriën dan de gemiddelde toiletpot. Dat constateerde de Britse keten benzinestations Jet na een onderzoek van monsters uit 250 auto's.

Automobilisten laten wikkels van voedsel en pakjes of blikjes drinken en ander afval maandenlang in de auto slingeren. Ook nemen ze niet de moeite de auto af en toe schoon te maken.

Bestuurders van de Vauxhall, de Britse variant van Opel, zijn het ranzigst. Die omringen zich tijdens een ritje met gemiddeld 20 miljoen bacteriën. Audi- en Volvo-rijders volgen met gezelschap van respectievelijk 7,7 miljoen en 6,5 miljoen bacteriën. Ook is opgevallen dat wie een rode auto rijdt meer vuil verzamelt dan automobilisten met een andere kleur auto.

'Ook Ajax wil Cho halen'

Volgens Zuid-Koreaanse berichtgeving doet Ajax mee in de strijd om de handtekening van Cho Jae-jin. FC Utrecht en NAC Breda toonden eerder al interesse.

Utrecht is al bezig met onderhandelingen, maar bemoeienis van Ajax zou alsnog roet in het eten kunnen gooien. Cho speelt bij de Japanse topclub Shimizu S-Pulse. De 25-jarige spits is er op gebrand om zijn carrière in Europa voort te zetten.

"Ik zou graag naar Nederland gaan, maar ik zou dan ook graag Europees spelen", zegt Cho tegenover JOYNEWS. "We zitten nog in het proces van onderhandeling. Ik weet niet wat de uitkomst zal zijn."

David Doak over eventuele Timesplitters opvolger

David Doak, ex-medewerker van Rare en mede-oprichter van Free Radical, heeft in een interview met Games Radar aangegeven dat er misschien een nieuw deel zal komen in de Timesplitters-serie. Hij gaf in dit interview aan graag te werken aan een nieuw deel in de serie. Afhankelijk van of EA zou meewerken aan de game zou het meer op Future Perfect, uitgegeven door EA, danwel deel 2 van de serie gaan lijken.

Hij zei tevens dat hij er wel oren naar had om een deel naar de PSP te brengen. Hierbij zit hij te denken aan controls in de stijl van Doom, om de minder flexibele inrichting van de PSP te omzeilen.

Als laatste antwoordde hij nog op de vraag of Timesplitters 2 naar het PSN-netwerk van de PS3 zou komen. Zelf is hij er in ieder geval niet mee bezig en zijn advies was dan ook om te lobbyen bij Sony.


Timesplitters: Future Perfect zoals deze op de Xbox verscheen

Jenner speelt EK met brace

Julian Jenner heeft aan de oefeninterland van afgelopen vrijdag tussen Jong Oranje en Jong Polen een pijnlijke schouder overgehouden.

Aanvankelijk werd verwacht dat dat Jenner het EK aan zich voorbij moeten laten gaan, maar men heeft er wat op gevonden. De AZ-speler zal tijdens het EK een brace om zijn schouder dragen zodat de speler toch kan deelnemen aan het toernooi, dat in Nederland wordt gehouden. "Bij NAC Breda heb ik gezien hoe vervelend zo’n blessure is. Bij Pieter Collen hoefde er maar iemand naar zijn arm te kijken en de schouder ging uit de kom. Dat wil ik voorkomen", aldus Jenner.

'Britse troepen binnen jaar uit Irak'

Icoon OorlogBritse militaire bevelhebbers bedenken plannen voor de terugtrekking van Britse troepen uit Irak. De verkozen premier Gordon Brown krijgt bij zijn aantreden het advies om binnen het jaar alle troepen uit Irak terug te laten trekken. De bevelhebbers zullen Brown adviseren "in snel tempo" uit Irak terug te trekken en de Britse troepenmacht meer te laten concentreren in Afghanistan, waar ze al vechten tegen de Taliban.

"Groot-Brittannië is niet in staat om zowel in Irak als Afghanistan oorlog te voeren. De vraag is welke we zullen opgeven. De regering en de bevelhebbers hebben besloten dat we Irak moeten opgeven", zei een hoge militair tegen de media.

Vrouw rijdt door menigte op festival in Washington

Icoon BuitenlandsEen vrouw is in Washington D.C. tijdens een straatfestival op volle snelheid ingereden op een menigte mensen. Vijfendertig mensen raakten hierbij gewond, onder wie zeven ernstig. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

De automobiliste reed zaterdagavond met ruim 110 kilometer per uur door de afgezette straat. In eerste instantie leek ze te ontkomen, maar ze kon een paar straten verderop alsnog worden ingerekend. De leeftijd en de woonplaats van de vrouw zijn onbekend.

Het ongeluk gebeurde tijdens de 25e editie van het Afrikaans-Amerikaanse festival Unifest dat werd gehouden in Washington D.C., de hoofdstad van de Verenigde Staten. De parade op straat vormt een vast onderdeel van het culturele festival.

Taliban dreigen met onthoofding

Icoon TerrorismeDe Taliban zullen een Afghaanse arts en drie verpleegkundigen onthoofden als de Afghaanse overheid niet binnen drie dagen het lichaam van hun gesneuvelde commandant Mullah Dadullah overdragen. Een woordvoerder van de Taliban heeft dat vandaag gezegd.

Drie weken geleden werd Dadullah in het zuiden van Afghanistan vermoord. Het was een van de grootste successen sinds de Amerikanen in 2001 de Taliban verdreven uit grote delen van Afghanistan.

Sindsdien heeft Dadullahs broer Mansoor het roer overgenomen en hij is nu commandant van de radicale strijders. Het lichaam van de eenbenige Dadullah is na zijn dood aan de media getoond. Hij werd vervolgens op een onbekende locatie begraven.

Las Vegas geeft Hans Klok staande ovatie

Icoon ShowbizzEen uitzinnig publiek en een staande ovatie. De beloning voor maanden hard werken was gisteravond (Amerikaanse tijd) zoet voor Hans Klok. Maanden werkte hij er naar toe; na afloop van de première van zijn eigen show op de Strip in Las Vegas was hij "door het dolle heen", zo zei de woordvoeder van Kloks management Stage Entertainment zondag. "Het was een waanzinnige, perfecte show, met goed publiek."

Anderhalf uur achter elkaar traden Klok en zijn 'assistente' Pamela Anderson op voor tweeduizend mensen. "Die twee kunnen supergoed samenwerken. Ook voor Pamela is een droom uitgekomen, zij wilde altijd al showgirl zijn." Anderson zei eerder tegen Amerikaanse media dat haar kinderen het geweldig vinden dat ze de vaste 'speciale gast' in The Beauty of Magic wordt. "Het klikt buitengewoon goed tussen die twee."

Voor Klok is een jongensdroom uitgekomen. "Als klein jongetje in Purmerend hoorde ik al van de shows van Siegfried & Roy en dacht ik al: Ik ga voor Vegas. Dat is toch het Mekka, de bakermat van de magie", zei hij eerder dit jaar. De daadwerkelijke show ging vlekkeloos. De laatste try-out iets minder. Door de grote hoeveelheid rook die Klok bij zijn shows gebruikt ging het brandalarm in een naastgelegen kantoor af. Het veroorzaakte wat consternatie maar leidde niet tot veel vertraging.

Joop van den Ende stak 25 miljoen dollar in de Amerikaanse versie van Kloks show, The Beauty of Magic. De show moest voor Las Vegas immers een maatje groter worden dan de Europese versie die er al was, met bijvoorbeeld een omvangrijk decor en een groot ballet.

"Hocus pocus Pamela pas"

Sneijder niet naar Valencia

De transfer van Wesley Sneijder naar Valencia gaat definitief niet door. De Spaanse topclub heeft Ajax laten weten af te zien van verdere onderhandelingen. Er werd tweemaal een bod uitgebracht op de aanvallende middenvelder, maar daarna bleef het drie weken stil. Valencia bleek toch niet tot het uiterste te willen gaan voor Sneijder.

"We begrijpen dat hij ambities heeft, maar die kan hij ook op 24- of 25-jarige leeftijd nog verwezenlijken", aldus de technisch directeur van Ajax, Martin van Geel. "Wesley is pas 22. Hij weet dat we hem graag willen behouden voor de club, omdat hij een toonaangevende speler is.En ik weet dat hij het ook geen straf vindt om iets langer bij Ajax te blijven. Op dit moment is er geen concrete belangstelling meer. Van ons mag de situatie zo blijven, maar dat weet je in de voetballerij nooit."

AGR-winnaar Järmann bekent epo-gebruik

De Zwitser Rolf Järmann heeft gezegd dat hij van 1993 tot en met 1998 epo heeft gebruikt. In 1993 en 1998 won de Zwitser de Amstel Gold Race. Koersdirecteur Leo van Vliet is desondanks geen voorstander van het afnemen van die zeges.

"Ja, ik was een van de renners die doping heeft gebruikt", aldus Järmann, die in 1993 voor Ariostea reed en in 1998 voor Casino. "Het komt er op aan welk middel je gebruikt. Ik heb epo genomen en dat heeft me werkelijk veel gebracht. Ik heb ook cafeïne geprobeerd, dat niets opleverde, en cortisonen, waarbij ik zelfs slechter was dan zonder."

"Laat de uitslagen maar zo staan. Als ik het een beetje heb gevolgd, gebruikte iedereen toen epo", aldus Van Vliet gisteren. "Laten we maar wachten tot alle rotzooi naar buiten komt, dan kunnen we met een schone lei beginnen. Ik hoop dat het er allemaal snel uitkomt. Ik ben dan voorstander van een generaal pardon, iedereen moet ook weer een kans krijgen. Als je dan verder gaat, moeten de straffen wel veel hoger worden. Ik kan ook helemaal niet begrijpen dat renners die risico's nemen. Wellicht zijn de belangen te groot. En als je uit een land komt waar je niks hebt, is de verleiding misschien te groot."

Van Basten: "Leerzame wedstrijd"

Na afloop van de met 0-2 gewonnen oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Zuid-Korea sprak bondscoach Marco van Basten van een leerzame wedstrijd.

"We hebben redelijk goed gevoetbald en een paar nieuwe spelers gezien. Iedereen is ook goed uit de strijd gekomen, op die lichte blessure van Slory na," aldus Van Basten die niet tevreden was over de opbouw van achteruit, met name van Joris Mathijsen. "Joris heeft veel mogelijkheden gehad in de eerste helft om op te bouwen, maar deed daar te weinig mee. Verdedigend is hij betrouwbaar, maar in de opbouw kan het beter. Dat weet hij zelf ook. De balsnelheid kan sowieso beter, maar dat krijgt aandacht. Uiteindelijk gaat het om veel doen, veel herkennen. Daar kan je alleen maar van leren."

CD: Daniel Cirera - Honestly; I love you *cough*

De Spaans-Zweedse singer/songwriter Daniel Cirera is in eigen land een legende. Eind 2004 verscheen daar zijn cd Honestly; I love you *cough*. Via mond op mondreclame kwam de cd terecht in clubs en radiostations van Duitsland, Ierland en Frankrijk. Het album was daar niet eens te verkrijgen, maar de single was er al wel een hit. Inmiddels is Cirera's debuut-cd ook eindelijk verschenen in Nederland. De videoclip van de eerste single 'Motherf*cker-fake-vegetarian ex-girlfriend' is te vinden op YouTube en www.danielcirera.com.

Gillende kikker

De crazy frog is niet alleen een dom beltoontje, nee echt niet, de crazy frog bestaat zelfs in het echt, het bewijs kun je zien in dit filmpje.

Best wel heftig om te zien, ik dacht dat kikkers die bedreigd werden het op een springen zetten, maar deze heeft een behoorlijk assortiment aan dreigende geluiden en houdingen.

Met dank aan Taell voor de submit

'Politietop lekt naar criminelen'

Icoon JustitieSjaak K. vertelde in Nova dat hoge politieambtenaren gevoelige informatie doorgaven naar zware criminelen. Sjaak K. wordt zelf van lekken verdacht. Justitie zegt dat K. 'De Pet' is, de agent die onder meer de Hells Angels zou hebben getipt over een inval in hun clubhuis. K. zegt dat 'De Pet' wel bestaat, maar dat dat 'meerdere mensen zijn die dichtbij elkaar zitten in de hogere politieregionen'.

K. zou gevoelige informatie hebben doorgegeven aan een vriend en ex-rechercheur Hans van E., die de informatie weer doorgaf aan de onderwereld. K. en Van E. staan vandaag voor de rechter.


"De Pet"

Explosie in garagebedrijf eist leven

Icoon BrandDoor een grote brand in een garagebedrijf in Noord-Scharwoude is zaterdagmiddag een man omgekomen. Een muur van het pand werd weggeblazen toen een aantal gasflessen in de garage ontploften. De man overleed op weg naar het ziekenhuis, meldt een woordvoerder van de gemeente Langedijk. De brandweer adviseerde de omwonenden de ramen en deuren dicht te houden. Het naastgelegen kledingbedrijf en een schildersbedrijf gingen ook door de brand verloren. De rookwolken waren tot in de wijde omgeving te zien. Metingen hebben uitgewezen dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Enkele buurtbewoners hebben de woonwijk verlaten. Daarom is de gemeente ingeschakeld om opvang te regelen, maar er bleek geen behoefte aan opvang te bestaan. De brand ontstond rond half vijf 's middags bij werkzaamheden in garagebedrijf Henselmans aan de Industriestraat in het Noord-Hollandse plaatsje. In de buurt van het bedrijventerrein liggen woningen. De brandweer kon voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde. De brand was rond half negen onder controle. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Het gaat niet om een werknemer.


Brand op het bedrijventerrein

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.