Uitslagen Engeland speelronde 35

In de Engelse Premier League is het nog steeds spannend. Zowel Manchester United als Chelsea liet dit weekend wederom punten liggen. Onderaan degradeerde Watford gisteren officieel na de 1-1 tegen Manchester City.

Liverpool plaatste zich zaterdag dankzij Dirk Kuyt definitief voor de voorronde van de Champions League aankomend seizoen. De oud-Feyenoorder scoorde beide doelpunten in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Wigan Athletic. Door de zege is Liverpool, drie wedstrijden voor het einde van de competitie, zeker van op zijn minst de vierde plaats. Liverpool staat nu derde met vier punten voorsprong op nummer vier Arsenal.

Manchester United verspeelde twee kostbare punten. De koploper kwam thuis tegen Middlesbrough niet verder dan een 1-1 gelijkspel. United kende tegen Middlesbrough een goede start. Wayne Rooney omspeelde keeper Mark Schwarzer, week iets te ver naar buiten, waarna Kieran Richardson voor de zekerheid binnenschoot. Op aangeven van Stewart Downing kopte Mark Viduka de bezoekers op slag van rust echter op gelijke hoogte. In de tweede helft kreeg Viduka zelfs de kans om de bezoekers op voorsprong te zetten, maar doelman Edwin van der Sar redde bekwaam.

Chelsea wist vandaag ook niet te winnen tegen Newcastle United. De nummer twee van de Premier League kwam in de uitwedstrijd niet verder dan 0-0. Manchester United houdt daardoor een voorsprong van drie punten.