NFLE: Admirals verliezen ook hun tweede wedstrijd

De Amsterdam Admirals hebben zich in de Amsterdam ArenA niet kunnen herpakken tegen Rhein Fire. In een niet al te hoogstaande partij verloren de Amsterdammers met 10-16. Vooral na rust konden zij geen vuist meer maken tegen de sterke defense uit het Ruhr-gebied.

De start van de wedstrijd was nog veelbelovend voor de Admirals. Fire’s kick-returner Michael Franklin kon de bal tijdens zijn return niet vasthouden waarna de Admirals de bal direct veroverden. De daaropvolgende drive eindigde in een 4-yard touchdown run van de running back van de Amsterdammers, Jonathan Smith. Net als vorige week tegen Frankfurt Galaxy liet het antwoord van de tegenstander niet lang op zich wachten. Dankzij een strakke pass van quarterback Cody Pickett over 36 yards kwamen de Duitsers gevaarlijk dichtbij de endzone van de Admirals. De drive resulteerde uiteindelijk in een 25-yard field goal van Fire’s kicker Connor Hughes.

Een goede kick-return van Noriaki Kinoshita bracht de Amsterdammers in uitstekende veldpositie. De drive kreeg echter geen waardig vervolg. Admirals’ quarterback Drew Olson kreeg het steeds moeilijker en de 37-yard field goal poging van kicker Jarret Johnson ging naast de palen.

De eerste helft werd vooral gekenmerkt door de vele penalties. Zo werd een kick-return van Kinoshita tot de 45-yard line van Fire door een penalty teruggedraaid tot zijn eigen 20-yard line. In het tweede kwart kregen de Duitsers ook nog vijftien yards in de schoot geworpen, waardoor zij simpel in field goal range kwamen. Hughes maakte weer geen fout en bracht de achterstand terug tot 7-6.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds rommeliger. De offense van de Admirals kon geen vuist meer maken en ook Rhein Fire wist niet meer in de buurt te komen van de Amsterdamse endzone. Toch waren de Admirals nog dichtbij een score in de vorm van een safety, maar dit werd vakkundig vermeden door de offense van Fire.

In de tweede helft werd het spelbeeld iets beter. De sterk spelende Pickett leidde zijn team tot aan de 1-yard line van Amsterdam, waarna Taurean Henderson de bal de endzone inliep. Ook de Admirals kwamen tot scoren. Zij het door middel van een 29-yard field goal van Johnson, waarmee hij de zojuist opgelopen achterstand verkleinde tot 10-13.

In het vierde kwart hadden de Admirals de grootste moeite de running game van de Duitsers te stoppen. Fire’s running back Gerald Riggs liep dwars door tackles heen, wat de offense van Fire des te gevaarlijker maakte. De defense van de Amsterdammers herstelde zich enigszins op tijd, want na de 36-yard field goal van Hughes was de achterstand minder dan een touchdown, namelijk 10-16.

Met nog iets meer dan 2 minuten op de klok begonnen de Admirals aan hun laatste drive. De voormalige Rams kwamen inches tekort op 4th down, waarmee het pleit beslecht was.

Op de persconferentie na afloop vatte Admirals’ head coach Bart Andrus de wedstrijd goed samen: ”We hebben meer slecht dan goed gedaan.” Andrus wist ook waar het aan lag: ”We maakten de plays niet wanneer we ze moesten maken. We hadden vandaag geen playmakers in ons team.”

Willen de Admirals nog kans maken op een plaats in de World Bowl, dan zal er gewonnen moeten worden van en bij Berlin Thunder. Rhein Fire mag de overwinning vervolg geven thuis tegen de Cologne Centurions.

Alle uitslagen van speelronde 2

WedstrijdUitslag
Amsterdam Admirals - Rhein Fire10 - 16
Cologne Centurions - Frankfurt Galaxy13 - 18
Berlin Thunder - Hamburg Sea Devils7 - 16

Stand na speelronde 2

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Frankfurt Galaxy2200
Cologne Centurions2110
Hamburg Sea Devils2110
Berlin Thunder2110
Rhein Fire2110
Amsterdam Admirals2020