Uitslag Werder Bremen - AZ

AZ is in de kwartfinale van de UEFA Cup uitgeschakeld. Nadat het vorige week 0-0 bleef in Alkmaar, werd vanavond met 4-1 verloren van Werder Bremen.

In het begin van de eerste helft was Werder de betere ploeg, maar echte kansen leverde dat nog niet op voor de Duitsers. In de elfde minuut moest Waterman voor het eerst ingrijpen, toen door een fout van Donk Miroslav Klose de bal in zijn bezit kreeg. Waterman wist de bal van de Duitser echter te blokken. In de zestiende minuut kwam Bremen op 1-0. Middenvelder Borowski kreeg de bal via Diego aangespeeld en wist met zijn schot Waterman slim af te zijn.

Gijs Luirink kreeg in de 23e minuut het eerste geel van de wedstrijd nadat hij hard inkwam op tegenstander Diego. AZ probeerde het na de 1-0 wel, maar het was Werder die de kansen kreeg. In de 24e minuut was het bijna 2-0 nadat een vrije trap van Naldo maar net naast ging. In de 32e minuut kwam de 1-1 uit de lucht vallen. Via Maarten Martens wist Dembele de bal in het Duitse doel te schieten. Na de gelijkmaker begonnen de Alkmaarders wel beter te spelen, maar het was Werder dat op 2-1 kwam. Nadat hij 1140 minuten niet had gescoord wist Miroslav Klose in de 36e minuut de 2-1 binnen te tikken.

AZ leek een paar minuten later weer op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van Jaliens werd door de Engelse scheidsrechter Riley onterecht afgekeurd. Even daarna leek het 3-1 te worden, maar Klose kreeg de bal niet goed op zijn voet en schoot over.

Aan het begin van de tweede helft maakte Stijn Schaars zijn debuut na een aantal maanden blessureleed. Dat ging ten koste van Luirink. Werder was al gelijk weer gevaarlijk. Doelman Waterman liet een vrije trap van Nando bijna door zijn vingers glippen. In de 63e minuut was het dan alsnog 3-1, Miroslav Klose wist de bal binnen te koppen op aangeven van Diego. Schaars werd in de 70e minuut toch weer gewisseld, Simon Cziommer was zijn vervanger.

Ook gedurende de tweede helft was Werder de betere ploeg. AZ had wel meer balbezit, maar echt gevaarlijk konden ze niet worden. In de 79e minuut probeerde Cziommer het nog wel met een hard afstandschot, maar de bal ging naast het doel. In de 82e minuut werd de wedstrijd definitief beslist, dankzij een treffer van Diego werd de eindstand op 4-1 beslist.

Werder Bremen - AZ 4-1
16' Borowski 1-0
32' Dembélé 1-1