Uitslagen kwartfinales Copa Del Rey

De kwartfinales van de Copa Del Rey werden gisteravond afgewerkt. Barcelona moest in Zaragoza een 1-0 achterstand wegwerken, terwijl in Sevilla het derbygeweld opnieuw losbarstte.

Real Betis wist er in de uitwedstrijd bij Sevilla een 0-0 gelijkspel uit te slepen, en trachtte het nu thuis af te maken. De revelatie van La Liga nam echter al snel het initiatief en liet Betis weinig kansen. Twaalf minuten in de tweede helft viel er dan eindelijk het belangrijke en zwaarder tellende uitdoelpunt van Frederic Kanouté. De fans van de thuisclub werden zo boos op hun stadsrivalen dat er allerlei voorwerpen op het veld werden gegooid. Sevilla-coach Juande Ramos werd door een fles op zijn hoofd geraakt en was elf minuten bewusteloos. Het duel werd daarop gestaakt; onduidelijk is of en wanneer de wedstrijd wordt hervat.

De 0-1 nederlaag die FC Barcelona leed in de thuiswedstrijd tegen Real Zaragoza moest gisteren weggepoetst worden. Xavi deed dat al snel, en stuurde de doelman de verkeerde hoek in. Niet veel later maakte Barça zelfs al de 0-2, toen Andrés Iniesta een rebound binnenschoot. Zaragoza, dat bekend staat als cupfighter, kon niet voorbij de verdediging komen. Na een dik uur smeerde Lionel Messi met wat acteerwerk zijn landgenoot Andrés D'Alessandro een rode kaart aan. De arbiter dacht dat de Argentijn een kopstoot gaf, maar daar was geen sprake van. Manchester United-huurling Gerard Piqué maakte een kwartier voor tijd nog wel de aansluitingstreffer, maar Barcelona bereikte de halve finales door het tweede uitdoelpunt.