Coulthard pessimistisch

Het heeft er alle schijn van dat Red Bull Racing geen orde op zaken heeft kunnen stellen na het teleurstellende 2006. Eerder liet Mark Webber zich al uit over het gebrek aan ontwikkelingssnelheid, nu is het de beurt aan teamgenoot David Coulthard.

Het team kende tijdens de voorbereiding op het komende seizoen diverse problemen, met name tijdens de test in Jerez. In Barcelona daarentegen wist Coulthard de laatste dag als snelste af te sluiten. Dat het team nog niet alle problemen onder controle had bleek al tijdens de eerste testdag in Bahrein. Beide coureurs kenden problemen met de benzinedruk en waren niet bovenin de tijdentabel te vinden.

"We werken op dit moment nog aan de versnellingsbak, de betrouwbaarheid en het opbouwen van de samenwerking met Renault en het leren begrijpen van hun elektronica. Het gebruik van de Bridgestones is nog niet geoptimaliseerd. We moeten nog veel doen om het te laten werken zoals we willen. We hebben nog wel wat updates in Bahrein en voorafgaande aan de race in Australië en hopelijk helpen deze," aldus de Schot. Over zijn eigen kansen durft hij zich niet uit te spreken: "Op dit moment zouden we niet de doelen kunnen bereiken die ik mij voor dit jaar gesteld heb. We krijgen echter nog wat nieuwe dingen en als we die doorgevoerd hebben kunnen we dat hopelijk wel." Dat de Schot hiermee toegeeft dat de situatie bij Red Bull niet rooskleurig is lijkt hem niet te deren.

Desondanks wilt Coulthard het seizoen niet meteen afschrijven. Als een echte rasoptimist ziet hij wel degelijk mogelijkheden: "Natuurlijk is dat realistisch. Andere teams doen ook niets wat menselijk onmogelijk is. Zij hebben gewoon de goede mix van technische investeringen en faciliteiten. Dat hebben we ook nodig bij Red Bull Racing en dan komen de resultaten vanzelf." Opvallend aan deze opmerking is dat de Schot aangeeft dat het organisatorisch nog niet optimaal gaat bij het team. Dit terwijl ze in Adrian Newey een topontwerper hebben binnengehaald.